eşim ve sorunlarım

canım bi kerede aradım adres istedim terslendim
o zaman eşine söyle iş varda benmi çalışmıyorum de..sen biraz sabırsızsın..bak dara düşmüşsünüz..borç biter bitmez tekrar tüp bebek diyorsun..bu işin sonu ayrılmaya kadar gider..eşin sıkıştıkça senide sıkar benden söylemesi..

Ne yapacan abla kendini yeterli ve hazır hissetmiyorsan kimsenin lafıyla hareket etme 40 ından sonra bile doğuran var belki birgün cesaret gelir ve yaparsın yada çocuğun kardeş ister senden o zaman başka ilerde oğlum anne kardeş istiyorum ben derse ciddi bir düşünürüm bu meseleyi şartlarda müsaitse tabi.

evet bilmiyorum oraları orası şehrin dışında ben şehre yakın bir ilçedeyim kayınvalidemler başka bir ilçede onlara giderken köy yolundan yolcu alınmıstı onda gördüm

Iyide sen yilda bir keremi kv'deye gidiyorsun ve "il disina ciktikca" yazmissin, yani bir kac kere il disina cikilmaktan bahs ediyor o cümle.

Fazla didiklemek istemiyorum fakat bir tuhaflik sezdim. Yanindaki magzanin ismini biliyormusun, googleden 5 saniye arasaydin sip diye adresi bulurdun.

Ve bir firmanin adres sorusuna bu kadar densiz bir sekilde cevap vermesi bana gercekci gelmedi. Yorumlara göre hikayeyi degisirenleri cok gördük buralarda. Yani dedigim gibi, bir tuahiflik sezdim.

aynen tatlım..

bende, eşine tedevi için baskı uygulmışsa..kimsede destek çıkamıyor..kocada tek çalışıyor..aslında konu sahibi eşinin bunaldığınında farkında..bazen zaman gerek..saplantı yapmamak gerek bir şeyleri..

öyle .. aileye gidememek de dert olur o zaman, bayramlık da eşinin paran olsun tatile gidelim lafı da.

ne saçma ya olanları anlatıyor konuyu neden çarptırayım?

ne saçma ya olanları anlatıyor konuyu neden çarptırayım?

Çarpıtıyorsun demiyor kimse zaten ama buraya derdini anlatabilen biri bir mağaza şubesinin yerini bulmayı hayli hayli başarır diye bekliyoruz. Çalışmamış biri olsan, görmemiş biri olsan neyse. En baştan çalışmak istemiyorum, bebek istiyorum desen zaten konu oraya gelmezdi.

Tamam bebek hasretini anlarimda ama bebek insani mutlu etmemesi lazim, insanin zaten var olan mutlulugunda katkida bulunmasi lazim.

Ve ben bunu sik görüyorum kk'de. Borc var, calisma yok, es ilede ara tam harika degil ama yinede bebek yapiliyor. Kimsede o bebegin ihtiyacini düsünmüyor. Sicak bir yuva ihtiyacini, iyi bir maddi durum ihtiyaci,...

Ben buna anlam veremiyorum. Anne olmanin ilk kurali önce evladi düsünmek degilmi?

Malesef, sırtta bantlı gelen rızık paketinin farkında değilsiniz, ben göremedim hiç ama hep söylerler.

Esinizin uslubu cok yanlis fakat hatasini anladi ve ilk defa yapti diyorsunuz. O nedenle uslubuna kirildiginizi esinize guzellikle soyleyebilirsiniz.
Fakat is yerini bulamamaniza inanamadim. Google'a yazsaydiniz cikardi. Internet kullanmayi biliyorsunuz, gitmek isteseydiniz giderdiniz. Ya cok pasif birisiniz ya da calismak istemiyorsunuz. Pasif iseniz bundan kurtulun. Esinizin imkani bu kadar ise calistigini eve getiren bir es ise ama yettiremiyorsa calismak durumundasiniz.

İş konusuyla aile konusunu da birbirine karıştırmayın, aileniz temizlik şirketinde çalıştığınızı duyunca neden üzülsün, emeğinizle para kazanıyorsunuz. Borcunuzu, eşinizin hali hazırda çalıştığını zaten biliyorlar. Kızımız sorumluluğunun bilincinde destek oluyor derler, siz de şimdilik bu işi buldum daha iyi bir yer olursa oraya geçerim diye arkasında durduğunuz sürece. Derseniz ki mühendis damat kızımızı bu işe layık görüp emeğini sömürüyor diye laf çakarlar, o zaman ailenizin düşüncelerine çok da takmamanızı tavsiye ederim. Durumun içinde olan sizsiniz, uygun olanı da siz bileceksiniz onlar değil.

Durumunuz iyi degilse esinizin maasi yetmiyorsa oralari bilmemeniz bahane degil. Boyle bilmiyorum diye hic girisimci olmazsaniz da hic bilemiyceksiniz zaten oralari. Şimdi esinize geliyorum. Gercek bir kaptan magra adami. Bu nasil bir tavir ayiptir yahu. Birdaha 1 copunu dahi kabul etmeyin o adamin. Calisip ayaklarinizin uzerinde durun ama 1 kurusunuzu dahi ona harcamayin. Madem sizin evlilikte onun beklentisi onun parasini paylasmamaniz o zaman siz de ona gore davranın. Alisveriste bisey almadan donmeniz cok yerinde ama gec bi tavir olmuş. O dedigi an donmeliydiniz gezmenize gerek yoktu baksanıza zaten adam da bu yuzden neden almadiginizi anlamamis. Almamanizin tavir olduğunun farkinda degil. Ya da isine gelmiyor anlamak bilemedim.

Neden pasif davranıyorsun ki?

Eşin sana bu lafları ettiğinde lafı ağzına tıkmıyorsun

Mesela firmanın adresini bulmak için interneti didiklemiyorsun. Gerçekten arayıp da bulamayacağın şey yok

Bir insan bir şeyi istiyorsa kopartır. Ya da ben böyleyim bilmiyorum

canım böyle kocayı tez elden boşayacaksın. insanın kocası zor durumdaysa ama yine de eşine birşey belli etmemeye çalışıyorsa eşini kırmıyorsa bir bayanın görevi de zor günlerde eşinin yanında durup iyi kötü demeden bulduğu işte çalışmaktır. sen böyle bi kocan olduğunu biliyorsun ama yine de işe gitmemek için bahane buluyorsun. gidip o işte çalışacaktın o kocayı da boşayacaktın boşamazsan maaş kartını anca onun elinde görürsün zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…