Esim yardim etmeli mi

iste senin minnet duygun var esinin hicbirseyi degil onlar senin ailen onun degil nasıl bi kafa bu yaa dua et esin sana kızmıyo isçi miisn sen yada amelemisin sen diye yapmanı istemeyebilir yani nasıl hicbir gelin kaynanasının evine tarlasına gitmek istemezse erkek te karısının babasına anasına yardım etmek zorunda degil kocanın cok ta umrunda oldugunu düsünmüyorum yani annenin salcası olmasada öncü salca cok iyi valla

ben kendimden örnek veriyim kaynanadna ne salca ne yufka ne bisey hepsi bana köy kokan seyler nefret ederim ve istemem direk suratlarınada söylerim ben köy ürünleri sevmiyorum diye hee simdi derler nisantasındamı oturuyosun diye yoo kendi ailemin de köy ürünleri var ben o zamanda yemezdim sut pistimi evde durmaz köy eti oldumu sofraya oturmazdım tarz meselesi

bence annen den salca alıyosun diye kocanı sıkma pisman olursun
Bu öncü salçayı övüp durma teyzeme o salçayı yememesini söyledim çünkü ben ne zaman alıp yediyse miğdemi ağırtıyordu yıllar sonra teyzem ilik kanserine yakalandı, ben organik alıp yiyorum tabi biraz pahalı ama miğde ağrıtmıyor enazından

İnsan hatır için yapmalı bence. Zaten kendi ailesine gitmiş olacak yardım etmese bile seninle birlikte oraya gelmeli. Bu da bencillik oluyor bana göre.

Fındık çok zahmeti bir iş. Hele Karadenizli olmayıp yabancı olanlar için. Eşinize hak verdim ben. Bir mecburiyet yoksa toplamak istemiyor olabilir

Eşim karadenizli ben değilim. İki kere gittim o nasıl zor bir işti. Ayaklarımın ucu bile ağrımıştı. Ben bi daha gitmedim zaten. Kusura bakmayın lütfen ama çook zor fındık işi. Kendi evladım büyüyünce de ben babannesine yardıma göndermem sanırım. Onlara da diyorum işçi tutun canınıza yazık diye.

Son düzenleme:
Eşiniz mecbur değil empati yapın aynı durumda siz olsanız beni zorluyor diye konu açardınız buraya. Size karışmıyorsa ailenize yardım edin gelin evinize

Ben de ailemin fındıklarını topladım geçen sene eşim kendisi istedi yardım edeceğim diye hayatında ilk kez topladı pişman oldu. Babama iş kalmasın diye patoza da verdik. 😁Arada yine diyor her sene gideriz toplamaya diye 😁

Ben de farkli dusunuyorum. Simdi bizler kadin olarak kayinvalideye gittigimizde yardim ediyoruz oyle degil mi? Onun annesi diye ata ayirimi yapmiyoruz. Ikincisi onun ailesinde bir ay kalinacakmis zaten. O ata da bu taraf ata degil mi? Tamam 1 ay kalmayabilir ama en azindan birkac gun kalip onlarin da gonlunu yapabilir. Is tutmasa da ginul akmak icin kalinabilir. Karisini birakip tekrar ailesine donmesi hos degil. O zaman esi temmuzda kendi ailesine o da kendi ailesine gitsin yardim etsin. Agustosu da beraber evlerinde gecirsinler. Olur mu oyle sey. Evlilikte senin ailen benim ailem olmamali. 4 atanin da hakki bir diye ogretildi bize. Nasil bizler onlarin ailelerine gelince ben gelmem seni birakir ben aileme donerim diyebiliyor muyuz? Esimize hurmetten gidiyoruz oyle degil mi?
Ama sizin dediğiniz bir yanlışı başka bir yanlışla karşılaştırmak oluyor. Kadını erkeği yok ki bunun ayrica kvye ya da diğer tarafa gidildiginde hem erkeğin hem kadinin "küçük işlerde" yardim etmesi lazım. Mesela sofra kurulurken ya da ikram verilirken erkek oturup kadın is yaparsa yanlış ama kadın oturup erkek is yaparsa bu da yanlış. Süpürge,bulasik gibi islere dokunulmamalı. Konuda anlatilan da küçük bir iş gibi durmuyor tamamen inisiyatif gerektiriyor. Yapti diye iyi yapmadi diye kötü diyemeyiz. Çünkü zorunluluğu yok

Ama sizin dediğiniz bir yanlışı başka bir yanlışla karşılaştırmak oluyor. Kadını erkeği yok ki bunun ayrica kvye ya da diğer tarafa gidildiginde hem erkeğin hem kadinin "küçük işlerde" yardim etmesi lazım. Mesela sofra kurulurken ya da ikram verilirken erkek oturup kadın is yaparsa yanlış ama kadın oturup erkek is yaparsa bu da yanlış. Süpürge,bulasik gibi islere dokunulmamalı. Konuda anlatilan da küçük bir iş gibi durmuyor tamamen inisiyatif gerektiriyor. Yapti diye iyi yapmadi diye kötü diyemeyiz. Çünkü zorunluluğu yok
Kadini erkegi olmadigini ben de soyledim. Bunu anlatmak icin de kv ye gidip 1 ay kaliniyorsa ve yardim ediliyorsa diger tarafa da ayni olmali dedim. Diger taraftan isi kucuk buyuk diye tartmayi dogru bulmuyorum. Sonucta 1 ay kucuk de olsa ben vaktimi ve tatilimi kv'dede geciriyorsam hicbir is yapmasam da es de kendi atasina saygida kusur etmeyip hurmeten gittigi ailesine binaen kadinin ailesine ugramali hurmeten, is yapsa da yapmasa da. Kapidan esini birakip hadi gule gule ben ailemle tatile devam, seni isin bitince buradan aliyorum demek dogru degil. Benim anlatmak istedigim bu. Herkesin vakti kiymetli. Tatilse herkesin tatili var. Calisiyor diye erkek annesinde tatil yapsin, kadin da hem kvdede 1 ay, hem de annesinde 1 ay calissin diye birsey yok. Ben sizin gibi dusunmuyorum. Ataya hurmet edilecekse 4 atanin da hakki bir. Tatil yapilacaksa ciftler birlikte yapmali. Beni esim beni annemlere birakip kendi annesine giderse bir dahaki sefere onun annesine gitmek benim icimden gelmez.

İyi geceler biz benim ailemle ayni sehirdeyiz. Esimle remmuz ayında ailesinin yanına gideceğiz. Sonra ağustos başı geleceğiz.
Benim ailemin fındık bahçesi var. Ben her yıl yardıma gidiyorum ailemin yanına. Eşim daha önce bir kere geldi bikac günlüğüne. Bu yıl da bana diyor ben ağustosta tekrar gideceğim ailemin yanına diye.
Ben istiyorum eşim bikac gün kendi ailemin işine yardım etsin. Ama o istemiyor. Yardım et demedim hic daha önce mecbur değil tabii ki
Ailem bize fındık veriyor kırılmış ayıklanmış bir şekilde. Yine salça konserve tarhana vs..ailem bana bu kadar yardımda bulunurken senede bıkaç gün biz de onlara yardım edelim istiyorum. Eşimin pek umrunda değil.
İşçi tutsalar o kadar çok miktarda olmuyor yani işçi masrafı daha fazla bile olabilir.
Kaynpederim parayla aldığı fındığı kırıp ayıklayıp içini gönderiyor bize karşılığında bisey istemedi vallahi :D siz gidiyormuşsunuz tabi eşinizde bikac gun gözükse iyi olur ama yapmiyorsada kavga çıkarmaya gerek yok diye düşünüyorum

Back
X