Eşim yemek seçiyor

ya benimkide aynı sadece ıspanağıda yemez hele yeşil olan bişeyi hayatta ağzına koymaz.Deli eder beni ee her gün de hem ona hem kendime ayrı yemekte pişiremiyorum yani ben bi çözüm bulamadım.Hep aynı şeyler artık benim midemde almıyor ama ısrarla yemez sadece çatalın ucuyla bakar aa çok güzelmiş der ama gene yemez napıcam bilmiyorum

ilahi canım ya hiç güleceğim yoktu

asker anısı çok dinledim ama ikram bisküvisi içinde geçeni de duydum ya helal valla

ha bire ikram yemiş heralde tüketmiş kantini

Kantini bu yemiş bide kantinciymişş yaa
ben diyoo göreve çıktığımda (çavuşmuş komando şırnakda) çantamda abur cubur eksik olmasdı diyoo
Adam abur cubur düşkünü hala öylee
Bisküvi ver çikolaya jelibon gofret yesin
Zor yaa yemek seçenle uğraşmak bide yediğimede laf ediyoo

Iğğğğğğğğ o yenirmi diyoo bidee..
Yaprak sarma yapıom ya pirince yazık diyoo densizz
Daha bi sinir ediyo benii

allahım sana binlerce şükür bana böyle bi koca verdiğin için...

taş koysam önüne eline sağlık mis gibi olmuş der afiyetle yer valla...hiç yemek seçmez...

gerçekten işin çok zor tatlım...allah kolaylık versin

hay annelerineeee söyleyecem bak ...
anneleri onu yapmaz bunu yapmaz çünkü yapmasını bilmez ; annesi çok güzel karnıyarık yaparmış; dedim bundan sonra annende yersin karnıyarığı o oldu :)
ama kahveçekirdeği sen beni örnek alma bu konuda. eşin ne yiyorsa onu öğren hep aynı şeyleri bıkmadan yap kendine de ayrı pişir. ben çalıştığım halde böyle yapıyordum valla başka çare yok.

Çok ayıp etmiş yaa
Bu eşlerin yemek seçmeleri genellikle ailelerinden,yetişme tarzlarından kaynaklanıyor
Kayınvalideme ne zaman gitsek yemek falan yok hep kahvaltılık kızartma falan pişiyor evde
Bi sebze yemeği piştiğine şahit olmadım yada pişiyorsa da klasik yöntemlerle yani tatsız tuzsuz
Eşimde doğal olarak ilk evlendiğimizde sebze yemeği yemek istemezdi
Bak canım benden sana tavsiye klasik sebze yemekleri yapma
Mesela benim eşim hiç bi sebze yemeği yemez ama hepsini annesinden farklı yapınca yiyor ve beğeniyor.Mesela patlıucan sevmez patlıcan yemeği yerine ben Beğendi yaparım ve bayılır hatta istek alır.Ispanak sevmez ben ıspanağı güveçte yumurtalı şeklinde fırında yaparım bayılarak yer.Pırasa sevmez pırasalı börek yaparım yer...bana 3 öğün et yap yerim der bi de ..hayret bişey 3 öğün eti nerden bulacaksak onu kör adam bile yer yani...öğrenecek mecburen başka yolu yok yada alacak eve sevdiği şeyleri hem o yiyecek hem ben...Canım internetten yararlanabilirsin farkılı tarzda değerlendir sebzeleri bakalım yine de yemzse zıkkımın kökünü yesin :)

ama öyle değil ki , az önce de yazdım ya ben çok üzülüyorum kızımın durumuna .....en azından her şeyden tatsın sevip sevmediğine öyle karar versin istiyorum ama maalesef......başka çocuklara bakıyorum elleriyle dalıyorlar yemeklere , benim kızım da kaşığını uzatınca önce kokluyor , sonra dilini değdiriyor sonra lütfederse yiyor....hatta bazı gıdaları koklama gereği bile duymadan yemem deyip kesip atıyor.......dondurmayı daha geçen gün zorla tattırdım , hiç dondurmayı reddeden çocuk görmemiştim.....
geçen gün aklıma nerden geldiyse pirinç çorbası yaptım ki pirinç pilavını çok sever ama çorbadan bir kaşık yalvar yakar verdim, bu nasıl yemek anne dedi ve ikinci kaşığı almadı.....
eğer bilmediği bir yiyeceği beni kıramaz da zorla ağzına alırsa o lokmayı inan saatlerce ( emin ol abartısı yok ) ağzında tutuyor ( ağzından çıkarmasına kızacağımı bildiği için ).....en sonunda artık dayanamayıp ben çıkarttırıyorum ve çıldırıyorum....
üstelik bu durum ek gıdaya geçtiğimiz zamandan itibaren böyle.....mesela peynir yemedi hiç, ilk zamanlar kahvaltısına katardım ama yemezd diliyle geri iterdi ,şimdi sofrada görmeye bile tahammülü yok mesela....tereyağı ile bişey pişirsem kokuyor diyor...
ama bazı yiyecekleri de hiç itirazsız yiyor ve çok seviyor mesela üzüm , kavun, mandalina bayılıyor ve ben bu yiyecekleri tatması için hiç uğraşmak zorunda kalmadım kendisi tatmak istedi ve sevdi .....
sanıyorum insanlarda damak tadı denilen olay anne karnında gelişmeye başlıyor

Lokantada yemek yicez yaa

Soğansız maydanozsuz salata..(özellikle garsona çağrılırr söylenir)
(maydanoz , dere otu, roka, marul olmıcak)
Çoban salata salatalık domates..
iskender felanda yemez üzerine salça sos döküyorlar yaa yanında bulgur pilavı geliyoo yemezz..
Döner bişi yer kalkar..
tatlıda da sorunluyuz fındıklı baklava yiyo fıstıklı baklava yemiyoo
Halt etmişsin diyorum sen fıstığın kilosu kaç para biliyonmuu ağzının tadını bilse zaten ......

Şükret şükret bacımm saolasınn
çok kızdımm peynirli yumurtayı veriyomm yanına 2 bardak çay

canım ben de çalışıyorum ve günüm yemek düşünmekle geçiyor onu yememz bunu yemez diye

ayyy benim kızım da aynısı yaaa henüz 1,5 yaşında o diliyle yemekleri itmesi yok mu beni çileden çıkarıyor, içime atıyorum yapacak bişey yok. sebze yemeğini çıkarıyor diliyle ufffff!

Ay çok güldüm biz burger falan gittiğimizde siparişi ben veriyorum '' Bir tane burger ama içinde salatalık mayanoz marul ketçap olmıycak sadece ekmek ve köfte '' adam da sanıyo ki bu kadın herhalde yemek seçiyor hani kadınlara daha uygun ya Tatlı zaten hayatta yemez anca dondurma yer salata da aynı sadece soğan domates salata Ama benimki çok cins yani eşi benzeri yok patlıcanı kızartma yemez musakka olarak yer,sarmaların sadece içini yer,ezogelin mercimek domates hariç çorba içmez
Balıkta sadece hamsi yer,tavuk et patlayana kadar yer ama onlarda sadece kızartma hayatta yemeğin içinde yemez.Soğanı pişmeden yer ama pişmişini ağzına sokmaz.Yeniliklere hayatta açık değildir hemen midesi bulanır çıkarır Daha sayamayacağım bir sürü huyu var hemde numunelik en azından yanlız değilmişim

Yemek seçen ve her yemeğe bahane bulan erkekler inanın çekilir gibi değildir.Babamdan biliyorum.

Hiçbirşeyi beğenmez en güzel yemeği yapın bir kulp takar.Ve bizim sofrada herzaman yemek konusunda tartışma çıkar.Yani babam işteki stresi bize mi yansıtıyordu bilemem ancak salataya bile kızan bir insan olabilir mi bu dünyada : ) Gerçi bizim tartışmalar hep tatlıya bağlanırdı.Fakat bir zamanlar ben yemeği ayrı yiyeceğim bile demiştim :)))))

canım sende hep onun istedikleri yap az yap onun yiyebileceği kadar.Sende kendine istediğini yap diyeceğim.Tabi buda senin için çok yorucu olacak.Ama aklıma başka bişi gelmiyor.Allah kolaylık versin

Biz burgere gidemeyiz aç kalır orda
Hamburger, sosisilide yemezz
ketçap mayonez turşu ağzına sürmez..
Haaa kahvaltılıklara gelim tam olsun..
Sabah kahvaltrıda salam, sucuk,sosis, pastırma, kavurma, reçel(sadece vişne olucak), tahin, pekmez, bal, tereyağ,margarin, domates salatalık, önüne koy yemez
Ayyy ben neler çekiyomm de ses etmiyomm

canım ben de çalışıyorum ve günüm yemek düşünmekle geçiyor onu yememz bunu yemez diye

ya akşam eve geliyorum tek derdim var ne yiyecez çocuğa ayrı eşe ayrı yapıyorum üçümüz de ayrı şeyleri seviyoruz . bazen işten eve bamya yemeğinin hayaliyle geliyorum mesela. buzlukta hep hazır bişeyler vardır ben ve eşim için. ona köfte ,tavuk tarzı yemekler bana zeytinyağlı, yeşil sebzeler yemek yapılmaya hazır durumdadır. haftasonlarım haftaiçi yiyeceklerimizi organize etmekle geçer. hazır yemek hiiiç sevmem ünv deyken bıktım çünkü.

ya akşam eve geliyorum tek derdim var ne yiyecez çocuğa ayrı eşe ayrı yapıyorum üçümüz de ayrı şeyleri seviyoruz . bazen işten eve bamya yemeğinin hayaliyle geliyorum mesela. buzlukta hep hazır bişeyler vardır ben ve eşim için. ona köfte ,tavuk tarzı yemekler bana zeytinyağlı, yeşil sebzeler yemek yapılmaya hazır durumdadır. haftasonlarım haftaiçi yiyeceklerimizi organize etmekle geçer. hazır yemek hiiiç sevmem ünv deyken bıktım çünkü.

canım Allah kolaylık versin hepimize ben çok alınganım birde u hiç içimden çıkmaz artık

arkadaşlar Allah yardımcınız olsun..anlattıklarınızı okudum ne zormuş,
benim eşim her yemeği yer sağolsun,evlenmeden önce sadece kereviz yemem derdi,onada alıştırdım

saolun şükredin zor ki ne zor en zoruu sabah kalkınca ne yapıcam ben şimdi kısmı

bende çok yemek seçerim hayatımda hiç peynir yemedim mesela patlıcan bamya yoğurt mantı falan daha bunun
gibi bi çok şey ama artık yemeye çalışıyorum kendim yapmayı deniyorum eşim yemek seçmiyo çok şükür
hatta yaptığım berbat yemekleri bitirene kadar yiyo daha 3 ay olmadı evleneli ben üzülmeyim die galiba çünkü o yemekleri ben bile yiyemedim kendim yaptığım halde
eşim 10 da geliyor akşam bu saatte yemek yenmez die meyve den başka bişey yedirmiyorum zavallıya nasıl alışırsa öyle gider bence

canım Allah kolaylık versin hepimize ben çok alınganım birde u hiç içimden çıkmaz artık

Benim o sorunum yok işte canım ben alınganlık yapmıyorumm

Biliyorum ki pişirdiğim şeyleri seviyo elimin lezetinide sevdiklerini yaparsam 3 tabak hüpletir
Adamı böle kabullendim midem kabul etmiyo diyo
Zorlada yediremeyiz kii
olabildiğince hani önüne annesi gibi kahvaltı menemen dayamak yerine sevdiği şeyleri 3-5 gün arayla az az yapıp veriyorum..
Oda yiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…