- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
- Konu Sahibi greengirll
-
Ben de aslan burcuyum ama evde yemeyi tercih ederim dışarıda sağlıksız yemektense. Evde yaptım dediğiniz yemeklerin hepsi sebze yemeği. Erkekler biraz ete düşkün oluyor belki de oyüzden evde yemek istemiyordur. 3 tane birden sebze yemeği yapmak yerine 1 sebze 1 etli birde pilav tarzı bişey yapsanız eşiniz de evde yemeyi tercih eder diye düşünüyorum. Aslan burcunun gösteriş düşkünlüğü yemekle olmaz pahalı kıyafet lüks tatil gibi olur. Yemekteki sıkıntı et yemeği olmamasından kaynaklanıyor bence. Eşim de illa etli bişey olmadan yemiyor. Aksi gibi ben de fazla et yemiyorum. Orta yolu buluyoruz bi şekilde.Sebze yemeklerini ben kendime göre bitirebileceğim kadar yapıyorum fazla yapsam yenmiyor çünkü. Et yemeklerini de onun bitirebileceği miktarda yapıyorum.Kızlar merhaba, sorun eşimin yemek zevki daha doğrusu bana göre zevksizliği. Çalışan bayanım fakat iki elim kanda da olsa mutlaka tencere yemeği yaparım ki sağlıklı beslenelim. Dışarda yemek yemek mide ve bağırsak sorunlarına yol açtığından ve hem sağlıksız hem de aşırı pahalı olduğundan evde kendim hijyenik, sağlıklı yağlar kullandığım mis gibi yemekleri yemek istiyorum ve fakattt sorun burda. Eşim mesela geçen hafta evde zeytinyağlı biber dolması,zeytinyağlı fasulye, bezelye, vs bir sürü yemek varken illa dışarda yemek yedik ve 2 öğüne 100 tl para verdik. İnatla ve ısrarla evde yemek istemiyor. Yaptığım yemeklerin tadı gayet güzel, tadını mı beğenmiyorsun diyorum o da yok. Israrla dışarda yeme isteği beni bezdirdi artık. Saatlerce dolaşıp akşam 8 de hadi yemek yiyelim diyor ve eve çok uzak oluyoruz,mecbur açlıktan ben de yiyorum ve evdeki yemekler kalıp dökülüyor. Eşim aslan bucu ve gösterişi lükse para harcamayı çok sever sanırım sebep bu başka sebep bulamıyorum. Eşi böyle olan var mı çıldırmak üzereyim artık. Çünkü eşimin bu huyu yüzünden ibs hastalığına yakalandım dışarda yemek yiyip durmaktan.
Bizde de aynen öyle et çok nadir pişerdi evlenmeden önce ben de memur çocuğuyum oyüzden pek et yemeği yapmayı bilmezdim. Ama kıymalı tariflerle başlayabilirsin karnıyarık patlıcan musakka gibi. Kuşbaşı et alıp türlü yapabilirsin. Tavuk but alıp fırında sebzeli tavuk yapabilirsin. Etli kuru fasulye kıymalı nohut basit yapılabiliyor. Ben genelde bunları yapıp yanına pilav yapıyorum. Yemeğin etsiz kosımlarından pilav üstü yapıyorum kendime eşim de mutu ben de mutlu. Çok canım çekerse kendime ayrıca zeytinyağlı taze fasulye falan yapıyorum ekstradan o hiç yemiyor mesela sadece ben tüketiyorum. Yemek tariflerine bakabilirsin oktay ustadan falan nasıl et kullanman geretiğini yazıyor zaten ona göre alırsın etleriniEşim et almaz,almayı bilemz ama sadece yemek ister. Markete gideriz ben et sebze şu bu peşinde koşarken gider kola soda alır, canım bu eti alayım mı yok şunu alayım mı yok sonra e hani et yap bana. Yaratayım mı yani diyorum çok sinir bozucu. Ayrıca ben sebze ağırlıklı yemek yiyen memur çocuğuyum et pişmezdi pek bizde:)
ee kendinize sebze yemeği yapın, eşinize et yemeğiEvet yazmayı unuttum eşim et ve hamur işi sever. Ama sadece bu ikisini. Her gün bunları yemek ister. Her gün et ve pizza yapmak da sağlıklı değil ki. Ben et sevmiyorum fazla, o ise her öğünde et istiyor, fenalık geldi artık.
Kızlar merhaba, sorun eşimin yemek zevki daha doğrusu bana göre zevksizliği. Çalışan bayanım fakat iki elim kanda da olsa mutlaka tencere yemeği yaparım ki sağlıklı beslenelim. Dışarda yemek yemek mide ve bağırsak sorunlarına yol açtığından ve hem sağlıksız hem de aşırı pahalı olduğundan evde kendim hijyenik, sağlıklı yağlar kullandığım mis gibi yemekleri yemek istiyorum ve fakattt sorun burda. Eşim mesela geçen hafta evde zeytinyağlı biber dolması,zeytinyağlı fasulye, bezelye, vs bir sürü yemek varken illa dışarda yemek yedik ve 2 öğüne 100 tl para verdik. İnatla ve ısrarla evde yemek istemiyor. Yaptığım yemeklerin tadı gayet güzel, tadını mı beğenmiyorsun diyorum o da yok. Israrla dışarda yeme isteği beni bezdirdi artık. Saatlerce dolaşıp akşam 8 de hadi yemek yiyelim diyor ve eve çok uzak oluyoruz,mecbur açlıktan ben de yiyorum ve evdeki yemekler kalıp dökülüyor. Eşim aslan bucu ve gösterişi lükse para harcamayı çok sever sanırım sebep bu başka sebep bulamıyorum. Eşi böyle olan var mı çıldırmak üzereyim artık. Çünkü eşimin bu huyu yüzünden ibs hastalığına yakalandım dışarda yemek yiyip durmaktan.
Ben varımKızlar merhaba, sorun eşimin yemek zevki daha doğrusu bana göre zevksizliği. Çalışan bayanım fakat iki elim kanda da olsa mutlaka tencere yemeği yaparım ki sağlıklı beslenelim. Dışarda yemek yemek mide ve bağırsak sorunlarına yol açtığından ve hem sağlıksız hem de aşırı pahalı olduğundan evde kendim hijyenik, sağlıklı yağlar kullandığım mis gibi yemekleri yemek istiyorum ve fakattt sorun burda. Eşim mesela geçen hafta evde zeytinyağlı biber dolması,zeytinyağlı fasulye, bezelye, vs bir sürü yemek varken illa dışarda yemek yedik ve 2 öğüne 100 tl para verdik. İnatla ve ısrarla evde yemek istemiyor. Yaptığım yemeklerin tadı gayet güzel, tadını mı beğenmiyorsun diyorum o da yok. Israrla dışarda yeme isteği beni bezdirdi artık. Saatlerce dolaşıp akşam 8 de hadi yemek yiyelim diyor ve eve çok uzak oluyoruz,mecbur açlıktan ben de yiyorum ve evdeki yemekler kalıp dökülüyor. Eşim aslan bucu ve gösterişi lükse para harcamayı çok sever sanırım sebep bu başka sebep bulamıyorum. Eşi böyle olan var mı çıldırmak üzereyim artık. Çünkü eşimin bu huyu yüzünden ibs hastalığına yakalandım dışarda yemek yiyip durmaktan.
Bir dahiliye uzmanına götür eşini kesin metabolik sendromu vardır BM'm eşimin var ama sürekli et yemekten vazgeçmiyorEvet yazmayı unuttum eşim et ve hamur işi sever. Ama sadece bu ikisini. Her gün bunları yemek ister. Her gün et ve pizza yapmak da sağlıklı değil ki. Ben et sevmiyorum fazla, o ise her öğünde et istiyor, fenalık geldi artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?