eşim yüzünden yemekler çöpe gidiyor

İşiniz ne zor annesinin öğretemediği yemek olayını siz öğreteceksiniz bu yaştan sonra.Sürekli sadece et, ve fast food olmaz ki alışması lazım bir şekilde ev yemeklerine.Sofranızda etide sebzeyide bulundurun

Bende böyle ilk zamanlar yemek yapıyodum ama çoğu zaman dışarda yediğimiz için bızuluyodu hep, bende artık yapmıyorum yani çokk nadir yapıyorum ya dılarda yiyoruz ya annemlerde ya kvlerde böyle daha iyi zaten çok yoğunum
Sende boşver dışarda ye ne güzel ama güvenilir yerlerde yiyin

Ben de aslan burcuyum ama evde yemeyi tercih ederim dışarıda sağlıksız yemektense. Evde yaptım dediğiniz yemeklerin hepsi sebze yemeği. Erkekler biraz ete düşkün oluyor belki de oyüzden evde yemek istemiyordur. 3 tane birden sebze yemeği yapmak yerine 1 sebze 1 etli birde pilav tarzı bişey yapsanız eşiniz de evde yemeyi tercih eder diye düşünüyorum. Aslan burcunun gösteriş düşkünlüğü yemekle olmaz pahalı kıyafet lüks tatil gibi olur. Yemekteki sıkıntı et yemeği olmamasından kaynaklanıyor bence. Eşim de illa etli bişey olmadan yemiyor. Aksi gibi ben de fazla et yemiyorum. Orta yolu buluyoruz bi şekilde.Sebze yemeklerini ben kendime göre bitirebileceğim kadar yapıyorum fazla yapsam yenmiyor çünkü. Et yemeklerini de onun bitirebileceği miktarda yapıyorum.

Adam fast food seviyor, oyle alismis. Zikkim körü yesin ya, hergun disardan yemek yenir mi. Sadece midesini dusunen insanlardan nefret ediyorum.

Bizde de aynen öyle et çok nadir pişerdi evlenmeden önce ben de memur çocuğuyum oyüzden pek et yemeği yapmayı bilmezdim. Ama kıymalı tariflerle başlayabilirsin karnıyarık patlıcan musakka gibi. Kuşbaşı et alıp türlü yapabilirsin. Tavuk but alıp fırında sebzeli tavuk yapabilirsin. Etli kuru fasulye kıymalı nohut basit yapılabiliyor. Ben genelde bunları yapıp yanına pilav yapıyorum. Yemeğin etsiz kosımlarından pilav üstü yapıyorum kendime eşim de mutu ben de mutlu. Çok canım çekerse kendime ayrıca zeytinyağlı taze fasulye falan yapıyorum ekstradan o hiç yemiyor mesela sadece ben tüketiyorum. Yemek tariflerine bakabilirsin oktay ustadan falan nasıl et kullanman geretiğini yazıyor zaten ona göre alırsın etlerini

evde esın ıcın pızza mantı kofte yapsan yanınada corba ve salata yapsan ıkınızede hıtap eder evde yersınız :)

ee kendinize sebze yemeği yapın, eşinize et yemeği
adam et seviyorsa ne yapsın

Benim kv de yemek yapmaz evde kp rahmetli de hep disardan biseyler getirirmis ne yapsin..bu yuzden esim de sebze sevmez yemez..varsa yoksa et balik tavuk manti makarna pizza..fenalik geliyo bana da..ama napalim biraz oyle biraz boyle idare ediyoruz..

Esim de et yemeklerine ve fast food a cok duskundur. Bense muhakkak sebze ve salata yemeliyim. Orta yolu bulmaya çalışıyorum her zmn ikimize de hitap edecek seyler yapıyorum. Once sebze yemegini koyuyorum tabaga bitmeden et yok diyorum :) aynen bu sekilde kosullandirma yontemiyle besliyorum.adami.sayemde bağırsak problemleri azaldi. Ellerindeki.kiymeti bir bilseler...biraz baskin olmaya çalış bu konuda.

Arkadaşlar tabiiki sebze yemekleri faydali ama soyle de birşey var erkeklerin ihtiyacı bizimkilerden çok farkli, o yüzden et yemeklerine daha düşkünler. Evet et de pahalı ama iki kisiyseniz o kadar da değil, mesela arada evde köfte ekmek,hamburger, pide, balık ekmek, pizza yapılabilir hatta yanında fırında patates kereviz bence evde yapınca esin de alisacaktir dışarda yemekten bile vazgeçebilir benimki gibi

ya bırak snde yemek yapma tadını çıkar kocanı nasıl bu hale getrdin bizde yapak

Benim annem bobrek hastasi babam da seker.Kendisi sebze(o da hepsi degil ),pilav,makarna yemeli.Eti de haftada 2.Babam ise tam tersi protein almali,karbonhidrad degil.Kendinin minyatur tenceresi vardir.Yagsiz tuzsuz onda yapar.Babama vok tavada tavuk,kofte vs.Bu sekilde yapsaniz?

Yemekleri haftalik yap. Sonra bir porsiyon olacak sekilde saklama kaplariyla dondurucuya koy, kendine kadar cikar isit ye.. neredeyse her yemek dondurucuya giriyor..

Disari cikarken çantana idare edecegin bir sandviç at ya da kraker al eve kadar dayan disarida yeme. Eslik etmek istersen cay kahve..

Ben varım

Bence haftalık menü yapın birlikte ona uyun
Haftada bir ya da iki günde dışarda yeyin

Bir dahiliye uzmanına götür eşini kesin metabolik sendromu vardır BM'm eşimin var ama sürekli et yemekten vazgeçmiyor

Bu saydiklarinizi bende yemek istemem. Ete duskun oldugumdan degil ama zeytinyagli yemek yemek bana gore degil. Orta yolu bulup bu yaptiginiz sebzelerin etlisini yapabilirsiniz. Yesil fasulyeyi pisirmeden once biraz et kavurup oyle yapabilirsiniz. Hemen hemen tum sebze yemekleri icin gecerli. Hic kabak ispanak fasulye karnabahar yemeyen esime bu sayede bunlari sevdirdim.

Marketten et almakta cok zor bisey degil. Koftelik kiyma cekin dersiniz verirler aninda. Kusbasi dersiniz alirsiniz. Basit seylerle baslayin. Bende evlenene kadar etin neresiyle ne yapilir bilmezdim. Kimseye dormakta aklima gelmedinyemek yapmaya baslayana kadar. Bilmiyor olmasi normal.

Insan menu olustururken sadece kendini degil karsisinda kini de dusunmeli. Siz evde bencillik yapiyosunuz o disarida.

Eşim de aslan burcu. Sebzeyi içinde et olmadan yemez, birçok sebzeyi de zaten yemez ağzını buruşturarak öğürerek yiyor zorladığım için alışmasını istiyorum çünkü. Adam sürekli et yemek ister. Evde et olmuyor diyorsun sen o zaman dışarıda yememek için aylık kasap alışverişi yapacaksın küçük küçük paketleyip dondurucuya atacaksın. Benim eşimin et anlayışı kuşbaşıydı mesela. Bir kilo alsan bir oturuşta ye kalk bereketsiz ve pahalı. Ben çözümü tantuni büyüklüğünde et doğratıp donduruya atmakta buldum. Pişirip atıyorum porsiyonluk çıkarıyorum içine domates biber mantar çok güzel yemek oluyor yanına pilavla.ya da azıcık tavada baharatla çeviriyorum al sana ekmek arası tantuni. Kıyma atıyorum makarnaya, yumurtaya, köfteye içine patates rendeleyip çoğaltıyorum elimin altında oluyor. Aynı şekilde büyükçe bir iki tavuk doğratıp haşlayıp dondurucuda saklıyorum pratikçe her yemeğe giriyor. Aylık 100-200 arası bütçeyi buna ayırırsan sıkıntın kalmaz. Dışardan yiyince zaten bunun kat kat fazlası gidiyor. Yoksa ben onun keyfine göre sürekli dışardan et yesem ay sonunu getiremem. Hesap kitap işleri bende. Keşke sebze seven bi eşim olsaydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…