eşim yüzünden yemekler çöpe gidiyor

Bende bu konuyu sevgilimle çok tartışırım güzelim sebze yemeklerini daha yemeden eleştirir ve yemek istemediğini söyler neymiş tatları güzel değilmiş. Dışarıdan çok yemek yiyoruz zaten gün içinde okuldan dolayı ev yemeklerini özlüyorum ben ee dışarıda da hep et ağırlıklı zaten etsiz zeytinyağlı yemekler çok sağlıklı geliyor bana o da bek sevmiyor evlenince napıcaz bilmiyorum valla :/ taze fasulye ve biber dolması yiyor sadece.

Keşke benim eşimin babası kasap hep et yemiş dr artık yeme sesi grade3 karaciğer yağlanması var evde kahvaltı yaptırıyorum gidip dışarda poğaçacı yiyor bildiğin obur ne hazırlasam artık bulandım annesi bu çok yiyor diye sağlıksız beslemiş onu arıyor bendede benimde sağlık sorunum var güzel bir salata yanına güzel bir yemek yapıp yemek istiyorum yeşillikler çürüyor annesi dayamış patates kızartmasını kasaptan gelen yağlı etleri ben nasıl değiştiririm yeme alılkanlığını

dışarda yemiyoruz ama bende evde pişirdiğim Yemeğin çöpe gitmesinden muzdaripim. azcık yapıyorum ama evde yemek varken bile ekmek peynir yiyen bi eşim var. ben sağlıklı beslenelim istediğim için Başlarda yemek yapıyodum. ama tek başıma bitiremediğim için illa bi kısmı çöp oluyordu bende vazgeçtim artık. sadece kendim için yarım kilodan bile az yapmam Lazım yemeği. e o kadarcık için soğanı doğramaya tencereyi kirletmeye değmez diyorum bende

bence ara ara sağlıksız yemekler de yapabilirsiniz. köfte patates biftek çıtır tavuk vs..
eşinizi yemek masasına çekin öncelikle..
siz sağlıklı beslenmeyi seviyorsunuz ancak böyle daha fazla uzaklaşabilir.

Pratik et yemeği demişsiniz

Fileto boyun incik alın

düdüklüye atın bir iki patates bir soğan severse domates biber

üstünü geçmeyecek kadar su

düdüklüde kaynadıktan sonra 25-30 dakika pişir oldu sana sağlıklı et yemeği

ama sizin sıkıntınız et sevmemek

benim bir arkadaşım vardı evleneyim eşime çeşit çeşit sebze yemeği yapacağım hayali kurardı ama eşi etçilll

o et yemeyi sevmez

yapacak bir şey yok ya iki ayrı yemek pişecek ya da bir ondan bir ondan yapıp idare edilecek

mesela soslu bir şeyler yaptıysanız sevmemesi normal ben de sevmem

sade olsun eti

kültürler farklı eşim doğru düzgün sebze bilmez vs ama et diye yedikleri de hep karışık şeyler

bir parça et bol patates soğan vs

ben rafine severim

fark neden biliyor musunuz

ailelerin mali yapısı

biz eti alır ızgaraya atar yerdik annem babam çalışır tek çocuğum

onlarda tek baba çalışır ve 4 çocuk bu nedenle et az yardımcıları çok

eşiniz de gelmiş 42 yaşına bu yaştan sonra değişmez ki yemek biçimi

ona uygun yemek yapın yani ne istediğini söylemiyor diyorsunuz da nasıl bir yüz ifadesi ile sorduğunuza bakın

geçen antrikottan kuşbaşı kestirmiş eşim

çelik tencerede kavurduk sadece tuz ekledim azıcık ve çok lezzetli idi

ben pilav salata vs yaptım sen yanına istersen sebze yemeği yap

pirzola al iki üç parça çok maliyetli de değil at fırına pişer

kıyma al marketten şiş al kıymayı baharat ile kar şişe geçir tost makinasında tepesinden bastırarak pişir

bir de lavaş ekmek al

yanına da yeşillik

evde urfa, acı severse biber de koy oldu sana adana

ama yemeği siz sevmediğiniz için yapmak işkence geliyor bunu da anladım

çözüm düdüklü, at pişer görmezsin bile

aç kapağını dök tabağa

yeni evlimisiniz bilmiyorum ama zamanla senin yemeklerine alisir yani mecbur her zaman disarda olurmu kendisi muhtemelen alismis hep disarda yemeye zamanla oturur diye dusunuyorum

Eşinin bu huyunu bildiğin halde neden o kadar çeşit yemek yapıyosun ki abartı değil mi? Zaten 2 kişisiniz. İki kişiye 4-5 çeşit yemek fazla..

Canim nimete bahane bulmayi sevmem
Yemek secene sinir olurum ama ozur dileyerek soylemek istiyorum ki bir evde ayni anda zeytinyagli bicber dolmasi,zeytinyagli fasulye ve bezelye varsa ben de disaridan yerim. Etsiz ogun olur mu yahu? Ya da bunca sebze ayni anda olur mu? Elbet cope gider kuzum. Sen menuyu olustururken az daha dikkat etsen? Mesela bir corba yanina zeytinyagli bir yemek yapsan yeter. Veya bir etli yemek yanina pilav yapsan.

sebzeyi hiç yemiyor ki zorlasan belki 1 kaşık e yanına doyuracak et yemeği lazım. ve et pişirmek bana işkence yani her gün her gün.

Hiç et yemeği yapmıyor değilim. Boca köfte, kıymalı yumurta, fırında et vs yapıyorum zaten. Ama bir kez önüne başka bişi gelsin direkt et yok mu diyor o an tepem atıyor benimde.

Biraz eksik yazmışım orda, onlar vardı ama yanına et vs de ekliyorum tabiki. Sebzeyi haftalık yaparım genelde ki kolay olsun. Her gün yanına pilav makarna et salata vs ekliyorum.

Eşinin bu huyunu bildiğin halde neden o kadar çeşit yemek yapıyosun ki abartı değil mi? Zaten 2 kişisiniz. İki kişiye 4-5 çeşit yemek fazla..
Şöyle ki sebzeleri haftalık yapıyorum. Et,pilav.makarna gibi çeşitleri günlük ekliyorum yanına.

Benim kv de yemek yapmaz evde kp rahmetli de hep disardan biseyler getirirmis ne yapsin..bu yuzden esim de sebze sevmez yemez..varsa yoksa et balik tavuk manti makarna pizza..fenalik geliyo bana da..ama napalim biraz oyle biraz boyle idare ediyoruz..
Dört senedir idare ediyorum ama tıkandım artık her gün her hafta ne pişirsem derdi. Zaten et tanımıyorum bilmiyorum tarif bul,et al,pişir vs o kadar yorucu ki, tek bir et yemeği yapana kadar en az 3 çeşit yemek çıkarıyorum ortaya

Biraz eksik yazmışım orda, onlar vardı ama yanına et vs de ekliyorum tabiki. Sebzeyi haftalık yaparım genelde ki kolay olsun. Her gün yanına pilav makarna et salata vs ekliyorum.
Anladim canim
Sebzeyi haftalik yapmamalisin ama, iki gunu gecince vitamini kalmiyor
Eti haftalik yap, 4-5gun yenir azar azar
Ama sebzeyi en fazla 2 gunluk yap derim
Biftek al mesela firinda az sulu pisir,yanina iki patates koy havuc koy olur biter
Madem esin sebze sevmiyor,en guzeli her aksam salata
En saglikli sebze salatadir sonucta hem sana da kolay.

Diğer odalarda mi öyle. Eski evimizde oturma odasında yerdik. Mutfak küçük ve karanlıktı. Zahmetli oluyordu ama oturma odasında rahat ediyorduk.

Eşin etçil gerçi. Zeytin yağlı yemekleri oturma odasında da yemez. Daha önce yazdığım gibi kıymalı sebze dene. Aslında et yemeği yapmak daha basit. Sebzeyi ayıkla yıka baya uzun iş. Diğerini at fırına pişsin.

Etli yemeği de ben asla yiyemem. Aslında sorun şu, ikimizin yemek zevki o kadar zıt ki,tamamen iki farklı menü oluşturmam lazım, ki bu da benim içi çok yorucu oluyor çok bunaldım artık bu yemek zorluğundan.

Kıymalı yumurta, fırında tavuk, köfte falan yapıyorum. Bazen mantı börek vs ama tıkandım artık. Etli yemek ben sevmiyorum..

En azından yiyormuş... Bizimki surat asar ve yemez kalkar kendine pizza söyler. Benim de moral sıfırlanır verdiğim o kadar emeğin heba olmasına.

Geleceğinizi yazdım işte:) Gerçi herkes farklıdır belki seninki emeğinin kıymetini bilir ve yer kimbilir:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…