- 29 Ekim 2015
- 548
- 461
- 33
- Konu Sahibi greengirll
-
Kızlar merhaba, sorun eşimin yemek zevki daha doğrusu bana göre zevksizliği. Çalışan bayanım fakat iki elim kanda da olsa mutlaka tencere yemeği yaparım ki sağlıklı beslenelim. Dışarda yemek yemek mide ve bağırsak sorunlarına yol açtığından ve hem sağlıksız hem de aşırı pahalı olduğundan evde kendim hijyenik, sağlıklı yağlar kullandığım mis gibi yemekleri yemek istiyorum ve fakattt sorun burda. Eşim mesela geçen hafta evde zeytinyağlı biber dolması,zeytinyağlı fasulye, bezelye, vs bir sürü yemek varken illa dışarda yemek yedik ve 2 öğüne 100 tl para verdik. İnatla ve ısrarla evde yemek istemiyor. Yaptığım yemeklerin tadı gayet güzel, tadını mı beğenmiyorsun diyorum o da yok. Israrla dışarda yeme isteği beni bezdirdi artık. Saatlerce dolaşıp akşam 8 de hadi yemek yiyelim diyor ve eve çok uzak oluyoruz,mecbur açlıktan ben de yiyorum ve evdeki yemekler kalıp dökülüyor. Eşim aslan bucu ve gösterişi lükse para harcamayı çok sever sanırım sebep bu başka sebep bulamıyorum. Eşi böyle olan var mı çıldırmak üzereyim artık. Çünkü eşimin bu huyu yüzünden ibs hastalığına yakalandım dışarda yemek yiyip durmaktan.
Keşke benim eşimin babası kasap hep et yemiş dr artık yeme sesi grade3 karaciğer yağlanması var evde kahvaltı yaptırıyorum gidip dışarda poğaçacı yiyor bildiğin obur ne hazırlasam artık bulandım annesi bu çok yiyor diye sağlıksız beslemiş onu arıyor bendede benimde sağlık sorunum var güzel bir salata yanına güzel bir yemek yapıp yemek istiyorum yeşillikler çürüyor annesi dayamış patates kızartmasını kasaptan gelen yağlı etleri ben nasıl değiştiririm yeme alılkanlığınıEşim de aslan burcu. Sebzeyi içinde et olmadan yemez, birçok sebzeyi de zaten yemez ağzını buruşturarak öğürerek yiyor zorladığım için alışmasını istiyorum çünkü. Adam sürekli et yemek ister. Evde et olmuyor diyorsun sen o zaman dışarıda yememek için aylık kasap alışverişi yapacaksın küçük küçük paketleyip dondurucuya atacaksın. Benim eşimin et anlayışı kuşbaşıydı mesela. Bir kilo alsan bir oturuşta ye kalk bereketsiz ve pahalı. Ben çözümü tantuni büyüklüğünde et doğratıp donduruya atmakta buldum. Pişirip atıyorum porsiyonluk çıkarıyorum içine domates biber mantar çok güzel yemek oluyor yanına pilavla.ya da azıcık tavada baharatla çeviriyorum al sana ekmek arası tantuni. Kıyma atıyorum makarnaya, yumurtaya, köfteye içine patates rendeleyip çoğaltıyorum elimin altında oluyor. Aynı şekilde büyükçe bir iki tavuk doğratıp haşlayıp dondurucuda saklıyorum pratikçe her yemeğe giriyor. Aylık 100-200 arası bütçeyi buna ayırırsan sıkıntın kalmaz. Dışardan yiyince zaten bunun kat kat fazlası gidiyor. Yoksa ben onun keyfine göre sürekli dışardan et yesem ay sonunu getiremem. Hesap kitap işleri bende. Keşke sebze seven bi eşim olsaydı
dışarda yemiyoruz ama bende evde pişirdiğim Yemeğin çöpe gitmesinden muzdaripim. azcık yapıyorum ama evde yemek varken bile ekmek peynir yiyen bi eşim var. ben sağlıklı beslenelim istediğim için Başlarda yemek yapıyodum. ama tek başıma bitiremediğim için illa bi kısmı çöp oluyordu bende vazgeçtim artık. sadece kendim için yarım kilodan bile az yapmam Lazım yemeği. e o kadarcık için soğanı doğramaya tencereyi kirletmeye değmez diyorum bendeKızlar merhaba, sorun eşimin yemek zevki daha doğrusu bana göre zevksizliği. Çalışan bayanım fakat iki elim kanda da olsa mutlaka tencere yemeği yaparım ki sağlıklı beslenelim. Dışarda yemek yemek mide ve bağırsak sorunlarına yol açtığından ve hem sağlıksız hem de aşırı pahalı olduğundan evde kendim hijyenik, sağlıklı yağlar kullandığım mis gibi yemekleri yemek istiyorum ve fakattt sorun burda. Eşim mesela geçen hafta evde zeytinyağlı biber dolması,zeytinyağlı fasulye, bezelye, vs bir sürü yemek varken illa dışarda yemek yedik ve 2 öğüne 100 tl para verdik. İnatla ve ısrarla evde yemek istemiyor. Yaptığım yemeklerin tadı gayet güzel, tadını mı beğenmiyorsun diyorum o da yok. Israrla dışarda yeme isteği beni bezdirdi artık. Saatlerce dolaşıp akşam 8 de hadi yemek yiyelim diyor ve eve çok uzak oluyoruz,mecbur açlıktan ben de yiyorum ve evdeki yemekler kalıp dökülüyor. Eşim aslan bucu ve gösterişi lükse para harcamayı çok sever sanırım sebep bu başka sebep bulamıyorum. Eşi böyle olan var mı çıldırmak üzereyim artık. Çünkü eşimin bu huyu yüzünden ibs hastalığına yakalandım dışarda yemek yiyip durmaktan.
sebzeyi hiç yemiyor ki zorlasan belki 1 kaşık e yanına doyuracak et yemeği lazım. ve et pişirmek bana işkence yani her gün her gün.İşiniz ne zor annesinin öğretemediği yemek olayını siz öğreteceksiniz bu yaştan sonra.Sürekli sadece et, ve fast food olmaz ki alışması lazım bir şekilde ev yemeklerine.Sofranızda etide sebzeyide bulundurun
Ben de aslan burcuyum ama evde yemeyi tercih ederim dışarıda sağlıksız yemektense. Evde yaptım dediğiniz yemeklerin hepsi sebze yemeği. Erkekler biraz ete düşkün oluyor belki de oyüzden evde yemek istemiyordur. 3 tane birden sebze yemeği yapmak yerine 1 sebze 1 etli birde pilav tarzı bişey yapsanız eşiniz de evde yemeyi tercih eder diye düşünüyorum. Aslan burcunun gösteriş düşkünlüğü yemekle olmaz pahalı kıyafet lüks tatil gibi olur. Yemekteki sıkıntı et yemeği olmamasından kaynaklanıyor bence. Eşim de illa etli bişey olmadan yemiyor. Aksi gibi ben de fazla et yemiyorum. Orta yolu buluyoruz bi şekilde.Sebze yemeklerini ben kendime göre bitirebileceğim kadar yapıyorum fazla yapsam yenmiyor çünkü. Et yemeklerini de onun bitirebileceği miktarda yapıyorum.
Biraz eksik yazmışım orda, onlar vardı ama yanına et vs de ekliyorum tabiki. Sebzeyi haftalık yaparım genelde ki kolay olsun. Her gün yanına pilav makarna et salata vs ekliyorum.Canim nimete bahane bulmayi sevmem
Yemek secene sinir olurum ama ozur dileyerek soylemek istiyorum ki bir evde ayni anda zeytinyagli bicber dolmasi,zeytinyagli fasulye ve bezelye varsa ben de disaridan yerim. Etsiz ogun olur mu yahu? Ya da bunca sebze ayni anda olur mu? Elbet cope gider kuzum. Sen menuyu olustururken az daha dikkat etsen? Mesela bir corba yanina zeytinyagli bir yemek yapsan yeter. Veya bir etli yemek yanina pilav yapsan.
Şöyle ki sebzeleri haftalık yapıyorum. Et,pilav.makarna gibi çeşitleri günlük ekliyorum yanına.Eşinin bu huyunu bildiğin halde neden o kadar çeşit yemek yapıyosun ki abartı değil mi? Zaten 2 kişisiniz. İki kişiye 4-5 çeşit yemek fazla..
Dört senedir idare ediyorum ama tıkandım artık her gün her hafta ne pişirsem derdi. Zaten et tanımıyorum bilmiyorum tarif bul,et al,pişir vs o kadar yorucu ki, tek bir et yemeği yapana kadar en az 3 çeşit yemek çıkarıyorum ortayaBenim kv de yemek yapmaz evde kp rahmetli de hep disardan biseyler getirirmis ne yapsin..bu yuzden esim de sebze sevmez yemez..varsa yoksa et balik tavuk manti makarna pizza..fenalik geliyo bana da..ama napalim biraz oyle biraz boyle idare ediyoruz..
Anladim canimBiraz eksik yazmışım orda, onlar vardı ama yanına et vs de ekliyorum tabiki. Sebzeyi haftalık yaparım genelde ki kolay olsun. Her gün yanına pilav makarna et salata vs ekliyorum.
evde bunalıyor mutsuz sürekli bir dışarı çıkma isteğinde, mutfak kapalı güneş almıyor bizim. Aslına bakarsanız ben de çok sevmiyorum ama boğulacak kadar da değil yani. Ev onu boğuyormuş bunalıyormuş. Bir çıkıyoruz saatlerce eve girmek bilmiyor. Ev değiştirelim dedim öneri olarak bakalım...
Tamam peki de, her gün bu kadar çeşit yapacak vaktim yok takatim de.ee kendinize sebze yemeği yapın, eşinize et yemeği
adam et seviyorsa ne yapsın
Etli yemeği de ben asla yiyemem. Aslında sorun şu, ikimizin yemek zevki o kadar zıt ki,tamamen iki farklı menü oluşturmam lazım, ki bu da benim içi çok yorucu oluyor çok bunaldım artık bu yemek zorluğundan.Bizde de aynen öyle et çok nadir pişerdi evlenmeden önce ben de memur çocuğuyum oyüzden pek et yemeği yapmayı bilmezdim. Ama kıymalı tariflerle başlayabilirsin karnıyarık patlıcan musakka gibi. Kuşbaşı et alıp türlü yapabilirsin. Tavuk but alıp fırında sebzeli tavuk yapabilirsin. Etli kuru fasulye kıymalı nohut basit yapılabiliyor. Ben genelde bunları yapıp yanına pilav yapıyorum. Yemeğin etsiz kosımlarından pilav üstü yapıyorum kendime eşim de mutu ben de mutlu. Çok canım çekerse kendime ayrıca zeytinyağlı taze fasulye falan yapıyorum ekstradan o hiç yemiyor mesela sadece ben tüketiyorum. Yemek tariflerine bakabilirsin oktay ustadan falan nasıl et kullanman geretiğini yazıyor zaten ona göre alırsın etlerini
Kıymalı yumurta, fırında tavuk, köfte falan yapıyorum. Bazen mantı börek vs ama tıkandım artık. Etli yemek ben sevmiyorum..Diğer odalarda mi öyle. Eski evimizde oturma odasında yerdik. Mutfak küçük ve karanlıktı. Zahmetli oluyordu ama oturma odasında rahat ediyorduk.
Eşin etçil gerçi. Zeytin yağlı yemekleri oturma odasında da yemez. Daha önce yazdığım gibi kıymalı sebze dene. Aslında et yemeği yapmak daha basit. Sebzeyi ayıkla yıka baya uzun iş. Diğerini at fırına pişsin.
En azından yiyormuş... Bizimki surat asar ve yemez kalkar kendine pizza söyler. Benim de moral sıfırlanır verdiğim o kadar emeğin heba olmasına.Esim de et yemeklerine ve fast food a cok duskundur. Bense muhakkak sebze ve salata yemeliyim. Orta yolu bulmaya çalışıyorum her zmn ikimize de hitap edecek seyler yapıyorum. Once sebze yemegini koyuyorum tabaga bitmeden et yok diyorum :) aynen bu sekilde kosullandirma yontemiyle besliyorum.adami.sayemde bağırsak problemleri azaldi. Ellerindeki.kiymeti bir bilseler...biraz baskin olmaya çalış bu konuda.
Geleceğinizi yazdım işte:) Gerçi herkes farklıdır belki seninki emeğinin kıymetini bilir ve yer kimbilir:)Bende bu konuyu sevgilimle çok tartışırım güzelim sebze yemeklerini daha yemeden eleştirir ve yemek istemediğini söyler neymiş tatları güzel değilmiş. Dışarıdan çok yemek yiyoruz zaten gün içinde okuldan dolayı ev yemeklerini özlüyorum ben ee dışarıda da hep et ağırlıklı zaten etsiz zeytinyağlı yemekler çok sağlıklı geliyor bana o da bek sevmiyor evlenince napıcaz bilmiyorum valla :/ taze fasulye ve biber dolması yiyor sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?