- Konu Sahibi greengirll
-
Bence sebze yemeği yapın yanına da. Ya bir kaç köfte kızartın. Köfteyi yapıp dondurucuya atın eşinize 4 er tane çıkarıp tavada kızartın hem pratik olur. Bazen fırında bazen tencerede köfte yemegi yapabilirsiniz. Önden 3 4 kaşık sebze yer sizle sonra koyun önüne Köfteyi bayram etsin adam hem hepsinden yemiş olur. Ne bileyim biftek seviyor ise onuda dilim dilim dondurucuya koyun arada onu pişirin. Arada kavurma yapın kendiliğinden piser zaten.Dört senedir idare ediyorum ama tıkandım artık her gün her hafta ne pişirsem derdi. Zaten et tanımıyorum bilmiyorum tarif bul,et al,pişir vs o kadar yorucu ki, tek bir et yemeği yapana kadar en az 3 çeşit yemek çıkarıyorum ortaya
Akdeniz degil Avrupa usulu yemeklere gecis yapin.Kızlar merhaba, sorun eşimin yemek zevki daha doğrusu bana göre zevksizliği. Çalışan bayanım fakat iki elim kanda da olsa mutlaka tencere yemeği yaparım ki sağlıklı beslenelim. Dışarda yemek yemek mide ve bağırsak sorunlarına yol açtığından ve hem sağlıksız hem de aşırı pahalı olduğundan evde kendim hijyenik, sağlıklı yağlar kullandığım mis gibi yemekleri yemek istiyorum ve fakattt sorun burda. Eşim mesela geçen hafta evde zeytinyağlı biber dolması,zeytinyağlı fasulye, bezelye, vs bir sürü yemek varken illa dışarda yemek yedik ve 2 öğüne 100 tl para verdik. İnatla ve ısrarla evde yemek istemiyor. Yaptığım yemeklerin tadı gayet güzel, tadını mı beğenmiyorsun diyorum o da yok. Israrla dışarda yeme isteği beni bezdirdi artık. Saatlerce dolaşıp akşam 8 de hadi yemek yiyelim diyor ve eve çok uzak oluyoruz,mecbur açlıktan ben de yiyorum ve evdeki yemekler kalıp dökülüyor. Eşim aslan bucu ve gösterişi lükse para harcamayı çok sever sanırım sebep bu başka sebep bulamıyorum. Eşi böyle olan var mı çıldırmak üzereyim artık. Çünkü eşimin bu huyu yüzünden ibs hastalığına yakalandım dışarda yemek yiyip durmaktan.
Pilavcim kadin 1kilo kiyma yarim kilo kavurma alamiyo sen ne diyosunAkdeniz degil Avrupa usulu yemeklere gecis yapin.
Mesela snitzel, biftek, somon yaninda garnitur sebzeler. Rosto biftek, Yorkshire pudding gibi, bakalim tepkisi ne olacak. Turk yemekleri cok agir, adaminiz protein istiyor.
Dün ben öyle yaptım mesela dışarda yiyelim sesi oyaladım yedi fasulyeyi niye et yok kemikte yok dedi yedi karnı doydu sustuNabza göre şerbet , yemek saatine kadar oyalayın, evde yiyip öyle dışarı çıkın
Hay allah razı olsun, bu yöntemi duymuş ama emin olamamıştım. Biraz daha açar mısınız rica etsem sıcakken kavanoza koyup direkt ağzını kapatıp soğuyunca dolaba mı atıyorsunuz? Püf noktası vs var mı?Benim yemekle ilgili bir yöntemim var, daha önce başka konularda da paylaşmıştım. Tüm çorbalarımı ve sulu yemeklerimi piştiği an birer kavanoz ayırır, vakumlarım. Bildiğiniz konserve mantığı. Sıcakken ve tazeyken kavanoza doldurunca havasını çekiyor, bozulmadan aylarca kalıyor. Kapağı sıkıca kapattığından emin ol. Tek şart kapağın yeni olması. Çizik ya da paslı kapak yemeği bozabilir. Bu yöntemi kullanırsan elinin altında seçim yapabilecek alternatifler de olur, yemeklerin de çöpe gitmez.
Ben mesela haftasonları falan dışarda işimiz olduğunda genelde hep kavanozdan açarım yemeği. Sorarım eşime ne yiyelim diye, neler olduğunu sorar, sayarım, seçer açarız kavanozu. Hem hazır olduğu için zaman da kaybettirmiyor, hem de yiyeceğiniz zamana kadar taze kalıyor. Çalışıyorsan hafta sonu yemeklerini bu şekilde hazırla, hafta içi kolaylık olur. Hafta içi yemekle yorulmamış olursun. İstediğiniz kadar gezin, evde hazır yemek olduğunu bilmek de rahatlatıcı olur. Öneririm
evet zaten ailede ne gördüyse o,mesel kv nin yemekleri bana inanılmaz ağır geliyorBu konuda anne ve baba çok önemli. Sen çocuğuna soğan sevmiyor diye ayrı iç hazırlayıp ayrı tencerede sarmayı bile soğansız sararsan o da karısını illet eder böyle. Soğansız sarımsaksız sebzesiz yemek bekliyor adam benden. Ama mümkün olduğunca kararlı olmaya çalışıyorum en azından tadımlık da olsa yedirmeye çalışıyorum bazen aç kalkıyor sofradan doydum diyor umursamaz davranıyorum afiyet olsun diyorum. Bazen kavga çıkıyor yemek yüzünden . Bir aklı birini tutmuyor. Bundan olacak çocuk da bunun gibi olacak diye korkuyorum. Keşke et yemekten dolayı ufak bi rahatsızlık yaşasa da doktor tavsiyesiyle sebzeye yönelse diyorum artık bunu düşünüyorum yani
Belki de hiç annemden görmediğim için et pişirmek bana luzüm geliyor nedense. Balığa bile 2 sene sonra başladım aaa ne kolaymış dedimYapcak bir sey yok, kendinizu et yemekleri konusunda gelistirmeniz lazim. Hazira dag dayanmaz. Et seven birine heo zeytinyagli da olmaz ki. Sebzeleri besamel soslu yapin. Bi sebzr varsa mutlaka yanina kofteli etli bir sey olsun. Pide, lahmacun tarzi seyler evde de yapilir. Aslinda et yemekleri sebzeden daha kolay bana kalirsa
Belki de hiç annemden görmediğim için et pişirmek bana luzüm geliyor nedense. Balığa bile 2 sene sonra başladım aaa ne kolaymış dedimYapcak bir sey yok, kendinizu et yemekleri konusunda gelistirmeniz lazim. Hazira dag dayanmaz. Et seven birine heo zeytinyagli da olmaz ki. Sebzeleri besamel soslu yapin. Bi sebzr varsa mutlaka yanina kofteli etli bir sey olsun. Pide, lahmacun tarzi seyler evde de yapilir. Aslinda et yemekleri sebzeden daha kolay bana kalirsa
Bazı püf noktalarını yazmıştım zaten. Kapak yeni olacak, çizik paslı olmayacak. Pişirdiğim gibi taze taze ve sıcakken doldururum kavanoza. (İlle de yeni pişmiş yemek olacak. Ben beklemiş yemeği ısıtıp doldurmam, kokuyor gibi geliyor.)Kavanozların ağzını yarım bırakmam, tam doldururum. Doldururken aktıysa ağzını silerim ve hemen kapatırım. Zaten kaynar olduğu için soğudukça kapak kendini çekiyor, bildiğiniz konserve oluyor. Ben bunu çorba ve sulu yemeklerime uygularım( Baklagiller, sebze yemekleri, etli ya da zeytinyağlı farketmez) Tezgahın üzerinde soğumasını beklerim. Soğuyunca kapağın çekip çekmediğini kontrol eder, buzdolabına kaldırırım. Kapağın çekip çekmediğini üstüne bastırarak anlayabilirsiniz. Tık tık ses gelmemesi lazım. Hafif içe çökmüşse çekmiştir genelde. Kuru yemekler ve dolmalar için de vakumlu kaplarım var. Makineyle havasını çekiyorum, onları da öyle değerlendiriyorum. Marka ismi vermiyorum, mutfak için elektronik ürünler üreten bir firmanın ürünü. Robotumun motoru aynı zamanda kapların da havasını çekiyor.Hay allah razı olsun, bu yöntemi duymuş ama emin olamamıştım. Biraz daha açar mısınız rica etsem sıcakken kavanoza koyup direkt ağzını kapatıp soğuyunca dolaba mı atıyorsunuz? Püf noktası vs var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?