eşim yüzünden yemekler çöpe gidiyor

Bence sebze yemeği yapın yanına da. Ya bir kaç köfte kızartın. Köfteyi yapıp dondurucuya atın eşinize 4 er tane çıkarıp tavada kızartın hem pratik olur. Bazen fırında bazen tencerede köfte yemegi yapabilirsiniz. Önden 3 4 kaşık sebze yer sizle sonra koyun önüne Köfteyi bayram etsin adam hem hepsinden yemiş olur. Ne bileyim biftek seviyor ise onuda dilim dilim dondurucuya koyun arada onu pişirin. Arada kavurma yapın kendiliğinden piser zaten.

Akdeniz degil Avrupa usulu yemeklere gecis yapin.
Mesela snitzel, biftek, somon yaninda garnitur sebzeler. Rosto biftek, Yorkshire pudding gibi, bakalim tepkisi ne olacak. Turk yemekleri cok agir, adaminiz protein istiyor.

belki de saglikli beslenmek istemiyordur benim sevgilicigimde pek meraklidir disarida yemeye, et yemekleri, baliklar mezeler vs. havada ucusur. ki ben de Allahtan severim disarda yemegi

Yapcak bir sey yok, kendinizu et yemekleri konusunda gelistirmeniz lazim. Hazira dag dayanmaz. Et seven birine heo zeytinyagli da olmaz ki. Sebzeleri besamel soslu yapin. Bi sebzr varsa mutlaka yanina kofteli etli bir sey olsun. Pide, lahmacun tarzi seyler evde de yapilir. Aslinda et yemekleri sebzeden daha kolay bana kalirsa

Zulüm resmen. Eşiniz et pişirmekten midenizin bulandığını biliyor, ısrarla et istiyor. Dışarıdaki yemeğin size dokunduğunu biliyor, ısrarla dışarıda yediriyor. Sizin de çalıştığınızı biliyor ve mutfağa adımını atmıyor. Yerinizde olsam onu daha fazla düşünmezdim sanırım. Her gün kendime kadar yemek yapıp afiyetle yerdim. Dışarıdan söylesin her gün illa ki bıkacak. Bütçeyi zorlayacak. Bu arada çaktırmadan para biriktirip darda kaldığımızda kullanırdım.
Ben de etten hoşlanmam çok az çeşit vardır yediğim. Evde pişirdiğim çok nadirdir. Köfte yapılacaksa eşim yoğurur şekil verir ben kızartırım. O bu kadar anlayışlı olmasaydı ben de ona göre davranırdım. Yani verdiğim tavsiyelerin altı boş değil. Sizinle empati kurabiliyorum. Biraz da kendinizi düşünün derim.

Eşiniz et yemekleri seviyor olabilir evdekiler hep sebze yemekleri. Izgara et yapabilirsiniz evde yanında yine sebze olur canı çekmemiş demek ki gezince de acıkmış bilerek yapmamış o yemekler öbür günde yenir sonuçta o gün yenmedi diye çöpe atmayın

Benim esim etten baska bisey yemez. Patlican yer okadar. Haftalik aldigimi sana yaziyim.
-1 kilo kiyma alip 3e boldururum.
-1 kilo dana kusbasi (kavurmalik)
-4 parca tavuk pirzola
- 5 parca antrikot,pirzola vs.

Bunlari donusumlu yapiyorum. Tavugu antrikotu at tavaya pisir onda bise yok. Digerlerini de kofte patates kizartma ya da firina ver. Islim kebabi yap. Kusbasini duduklu de pisir kavurma yap yada nohutun icine falan koy.
Yanlarina da pilav makarna salata yap. Bitti.

Bende et sevmiyorum, eşim bayılıyor. Çözümü şöyle buldum: yemekleri etli yapıyorum, etli kısmını ona koyuyorum. Yemekleri zeytin yağlı yapıyorum, köfte var sürekli, donmuş, ondan 2 tane çıkartıp, ayrıca ona kızartıyorum. (Yoksa dışarıda yemek yemenin bir sonu yok. Dediğin çok sağlıksız)

Bende sebze et çok seçmem ama eşim patlıcan biber kabak vb çoğu sebzeyi yemez. Geriye et tavuk balık kalıyor. Genelde fırın yemekleri yapıyorum. Pirzola et soslayıp harmanlıyorum tavada kızart sote tarzı yapıyorum sende öyle yapabilirsin ilgisini çekecek güzel yemekler yanlarınada sebze pişir hem kendin hem eşin yesin. Mesela hünkar beğendi ali nazik yapabilrsin sebzesinden kendine etinden sade eşine koyarsın ben öyle yapıyorum

Nabza göre şerbet , yemek saatine kadar oyalayın, evde yiyip öyle dışarı çıkın

Nabza göre şerbet , yemek saatine kadar oyalayın, evde yiyip öyle dışarı çıkın
Dün ben öyle yaptım mesela dışarda yiyelim sesi oyaladım yedi fasulyeyi niye et yok kemikte yok dedi yedi karnı doydu sustu

Benim yemekle ilgili bir yöntemim var, daha önce başka konularda da paylaşmıştım. Tüm çorbalarımı ve sulu yemeklerimi piştiği an birer kavanoz ayırır, vakumlarım. Bildiğiniz konserve mantığı. Sıcakken ve tazeyken kavanoza doldurunca havasını çekiyor, bozulmadan aylarca kalıyor. Kapağı sıkıca kapattığından emin ol. Tek şart kapağın yeni olması. Çizik ya da paslı kapak yemeği bozabilir. Bu yöntemi kullanırsan elinin altında seçim yapabilecek alternatifler de olur, yemeklerin de çöpe gitmez.

Ben mesela haftasonları falan dışarda işimiz olduğunda genelde hep kavanozdan açarım yemeği. Sorarım eşime ne yiyelim diye, neler olduğunu sorar, sayarım, seçer açarız kavanozu. Hem hazır olduğu için zaman da kaybettirmiyor, hem de yiyeceğiniz zamana kadar taze kalıyor. Çalışıyorsan hafta sonu yemeklerini bu şekilde hazırla, hafta içi kolaylık olur. Hafta içi yemekle yorulmamış olursun. İstediğiniz kadar gezin, evde hazır yemek olduğunu bilmek de rahatlatıcı olur. Öneririm

Ben de dışarda yemeği çok severim ama tabi abartılacak bir şekilde değil,biz hanımlar için bir yandan büyük bir kolaylık dışarda yemek olayları ama bir yandan siz de haklısınız çünkü bazen en güvenilen yerlerde bile hijyen sorunu olabiliyor. Eşinize etli,kendinize de tadınıza göre yemek yapmaya çalışın başka bir seçenek görünmüyor gibi.

Hay allah razı olsun, bu yöntemi duymuş ama emin olamamıştım. Biraz daha açar mısınız rica etsem sıcakken kavanoza koyup direkt ağzını kapatıp soğuyunca dolaba mı atıyorsunuz? Püf noktası vs var mı?

evet zaten ailede ne gördüyse o,mesel kv nin yemekleri bana inanılmaz ağır geliyor

Belki de hiç annemden görmediğim için et pişirmek bana luzüm geliyor nedense. Balığa bile 2 sene sonra başladım aaa ne kolaymış dedim Bizde tüm yıl kurbandan gelen etler az az yemeklere falan katılırdı o yani. Hiç biftekmiş butmuş yediğimi bilmem. Zaten kıt kanaat geçinirdik habire sebze makarna pilav vs...

Belki de hiç annemden görmediğim için et pişirmek bana luzüm geliyor nedense. Balığa bile 2 sene sonra başladım aaa ne kolaymış dedim Bizde tüm yıl kurbandan gelen etler az az yemeklere falan katılırdı o yani. Hiç biftekmiş butmuş yediğimi bilmem. Zaten kıt kanaat geçinirdik habire sebze makarna pilav vs...

Bazı püf noktalarını yazmıştım zaten. Kapak yeni olacak, çizik paslı olmayacak. Pişirdiğim gibi taze taze ve sıcakken doldururum kavanoza. (İlle de yeni pişmiş yemek olacak. Ben beklemiş yemeği ısıtıp doldurmam, kokuyor gibi geliyor.)Kavanozların ağzını yarım bırakmam, tam doldururum. Doldururken aktıysa ağzını silerim ve hemen kapatırım. Zaten kaynar olduğu için soğudukça kapak kendini çekiyor, bildiğiniz konserve oluyor. Ben bunu çorba ve sulu yemeklerime uygularım( Baklagiller, sebze yemekleri, etli ya da zeytinyağlı farketmez) Tezgahın üzerinde soğumasını beklerim. Soğuyunca kapağın çekip çekmediğini kontrol eder, buzdolabına kaldırırım. Kapağın çekip çekmediğini üstüne bastırarak anlayabilirsiniz. Tık tık ses gelmemesi lazım. Hafif içe çökmüşse çekmiştir genelde. Kuru yemekler ve dolmalar için de vakumlu kaplarım var. Makineyle havasını çekiyorum, onları da öyle değerlendiriyorum. Marka ismi vermiyorum, mutfak için elektronik ürünler üreten bir firmanın ürünü. Robotumun motoru aynı zamanda kapların da havasını çekiyor.

Neyse bu konserve yöntemiyle vakumlama tekniği misafirde falan da çok işe yarıyor. Misafir geleceği gün iki ayağınız bir pabuca gireceğine önceden sakin sakin yapabileceğiniz yemekleri konserveleyin, gelecekleri gün açın. Ama önce yöntemi deneyin, oturtun kendinizde, sonra misafirde kullanın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…