- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
Güzelmiş menünüz ama benim için tüm hafta böyle beslenmek kabus gibiTavuk sote-pilav
Fırında köfte salata ayran
İncik- pilav
Etli bezelye
Tavuk haşlama
Saç kavurma
Et kavurma
Bunlara çorba ekliyorum pilav makarna veya börek ekliyorum duruma göre
Sizin işiniz de zormuş. Allah kolaylık versin hepimize. Ben aslında mutfağı çok severim ama tek sıkıntım vaktim yok. Oturup haftasonu yemek yapsam of sıkıldım hadi dışarı der, bana vakit kalmıyor ki. Haftaiçi de zaten geliyorum feleğim şaşmış kafa göz bir milyon, bir de her gün yemek derdi. Kendisi gelip oturuyor koltuğa ee ne yiyoruz, zıkkımın kökü diyesim var artık.
Ben doğru olanı yaparken karşı taraf istediği kadar ekşisin pek takmamEvet ve bu dediklerinizi aynen yapıyorum ve karşılığında ne mi alıyorum? Memnuniyetsiz mutsuz ekşimiş bir surat.
Kıssadan hisse: Kadın olmak tek kelimeyle zorNormalde çalışırken zordu. Bebek geliyor diye evdeyim. Çalıştığımda eşime soruyordum ne yiyeceğiz diye. O kadar sevmediği şey var ki kadar versin kendisi. Ama et türü bende severim. Et ot fark etmiyor bana.
Başlarda eşim salata bile yemiyordu. Annesi çok Şaşırdı salata yiyor diye. O kadar vahimdi yani...
Salata ye ya da az bişey kendine yap çeşit olsunGüzelmiş menünüz ama benim için tüm hafta böyle beslenmek kabus gibiYeşil yemeyince asabi oluyorum
KoptumBenimki dışarda yemeyi sevmiyo eve söylüyor bide yemek sepetini takip ediyo sürekli az bi indirim kampanya geldi mi hemen almak istiyo bedava gibi geliyo ona mesela kolanın yaninda bardak hediye varsa hemen alır azcik bi indirim kampanya gördü mu bedava sanıyo almadı mi rahat edemiyo
Evet sucuklu ve kıyamlı yumurta bir de mantı kurtarıcım resmen.Salata ye ya da az bişey kendine yap çeşit olsun
Bizim çocuklarda aynı babaları gibi etçil büyük 8 yaşında bende bıktım yemek yememelerinden Eti daya sorun yok ama
Araya balık ve baklagil sıkıştırıyorum bazen kahvaltı
Birde bizim evde sucuk eksik olmaz yemek bulamazsam sucuğa talimler
Kıssadan hisse: Kadın olmak tek kelimeyle zorNe güzel biraz da olsa değişmiş eşiniz...
Koptum
sanırım bu mesajı kaçırmışım ben arkadaşım evet yemeksepeti bizimkindede var evde yaptığım şeyler orra olunca kıymetli oluyor sanki altın tasta pişiriyorlarKoptum
Bizde dr daydık haftasonu gittiğimiz dr bayram iznindeydi bizimde tahlilleri yaptırmamız lazımdı eşim şaka yollu eşim iyi yemek yapmıyor bende öyle besleniyorum dedi dr bilgi kartına not düşmüş bu dr niye iyi yemek yapmıyorsun dedi bende en lüks restaurantta enginar istedim yemedi dedim evdede yaptım güzel olmuş sesi yarımını yedi yağsız tuzsuz etsiz yemiyor dr kaç kilosaysan onun gr mı et günlük ihtiyacını karşılar dedi 120 kilo eşim 120 gr yeter sana diyor ama benimki günde 3kilo Eti hatta fazlasını böreği baklavayı kavurmayı yağlı tarafından çağ kebabını burgeri patates kızartmasını bana kızartılıp yer ama enginar faydalı yemez niye annesi basmış yağlı yiyecekleriBöyle insanlara ağzım açık kalıyor nedense. Estağfurullah içinizi dökmüşsünüz çok haklısınız kv konusunda ağzım açık kaldı. Ben de kv den dertliyim aslında inanılmaz ağır ve yağlı bir yemek tarzı var benim yemekler yanında diyet yemeği kalıyor
Benle esimi anlatmissiniz sanki.Bende bekarken ayda bir avuc kadar et ya yerdim ya yemezdim.Esimde hep disaridan yiyen biriydi.Ama zamanla yemekte kendimi gelistirdikce o da vazgecti.Ikimizi birlestiren nokta hem sebze hem et icerikli yemekler oldu.Siz etcil adami zorla otcul yapmaya calisiyorsunuz,gercekten ona da yazik.Bakin gecenlerde markette alisveris yaparken soguk cay gosterdim esime al sen seversin diye,yoo ne gerek var senin limonatalarin cok guzel dedi:)yani is biraz da siz de bitiyor...sanırım bu mesajı kaçırmışım ben arkadaşım evet yemeksepeti bizimkindede var evde yaptığım şeyler orra olunca kıymetli oluyor sanki altın tasta pişiriyorlar
Az önce aklımdan enginar geçiyordu valla bayıla bayıla yerim.Bizde dr daydık haftasonu gittiğimiz dr bayram iznindeydi bizimde tahlilleri yaptırmamız lazımdı eşim şaka yollu eşim iyi yemek yapmıyor bende öyle besleniyorum dedi dr bilgi kartına not düşmüş bu dr niye iyi yemek yapmıyorsun dedi bende en lüks restaurantta enginar istedim yemedi dedim evdede yaptım güzel olmuş sesi yarımını yedi yağsız tuzsuz etsiz yemiyor dr kaç kilosaysan onun gr mı et günlük ihtiyacını karşılar dedi 120 kilo eşim 120 gr yeter sana diyor ama benimki günde 3kilo Eti hatta fazlasını böreği baklavayı kavurmayı yağlı tarafından çağ kebabını burgeri patates kızartmasını bana kızartılıp yer ama enginar faydalı yemez niye annesi basmış yağlı yiyecekleri
Diğer mesajlarda belirttim sürekli sebze yapmıyorum ki, o dediklerim o an olanlardı evde, adam her öğün ama her öğün et yemek istiyor.Benle esimi anlatmissiniz sanki.Bende bekarken ayda bir avuc kadar et ya yerdim ya yemezdim.Esimde hep disaridan yiyen biriydi.Ama zamanla yemekte kendimi gelistirdikce o da vazgecti.Ikimizi birlestiren nokta hem sebze hem et icerikli yemekler oldu.Siz etcil adami zorla otcul yapmaya calisiyorsunuz,gercekten ona da yazik.Bakin gecenlerde markette alisveris yaparken soguk cay gosterdim esime al sen seversin diye,yoo ne gerek var senin limonatalarin cok guzel dedi:)yani is biraz da siz de bitiyor...
Hayat felsefesi yaşasın yemek yemek ...insanlara karbonhidrat verdikçe sürekli acıkıyor zamanında obur olmuş telkinle düzelecek gibi değilAz önce aklımdan enginar geçiyordu valla bayıla bayıla yerim.Eşiniz çok sağlıksız besleniyor ama sanırım yapacak bir şey yok, bizim dediklerimizi ciddiye almıyorlar
O zaman size iki kisilik yemek yapmaktan baska care gorunmuyor diyelimDiğer mesajlarda belirttim sürekli sebze yapmıyorum ki, o dediklerim o an olanlardı evde, adam her öğün ama her öğün et yemek istiyor.
Bu konuda anne ve baba çok önemli. Sen çocuğuna soğan sevmiyor diye ayrı iç hazırlayıp ayrı tencerede sarmayı bile soğansız sararsan o da karısını illet eder böyle. Soğansız sarımsaksız sebzesiz yemek bekliyor adam benden. Ama mümkün olduğunca kararlı olmaya çalışıyorum en azından tadımlık da olsa yedirmeye çalışıyorum bazen aç kalkıyor sofradan doydum diyor umursamaz davranıyorum afiyet olsun diyorum. Bazen kavga çıkıyor yemek yüzünden . Bir aklı birini tutmuyor. Bundan olacak çocuk da bunun gibi olacak diye korkuyorum. Keşke et yemekten dolayı ufak bi rahatsızlık yaşasa da doktor tavsiyesiyle sebzeye yönelse diyorum artık bunu düşünüyorum yaniKeşke benim eşimin babası kasap hep et yemiş dr artık yeme sesi grade3 karaciğer yağlanması var evde kahvaltı yaptırıyorum gidip dışarda poğaçacı yiyor bildiğin obur ne hazırlasam artık bulandım annesi bu çok yiyor diye sağlıksız beslemiş onu arıyor bendede benimde sağlık sorunum var güzel bir salata yanına güzel bir yemek yapıp yemek istiyorum yeşillikler çürüyor annesi dayamış patates kızartmasını kasaptan gelen yağlı etleri ben nasıl değiştiririm yeme alılkanlığını
Bu konuda anne ve baba çok önemli. Sen çocuğuna soğan sevmiyor diye ayrı iç hazırlayıp ayrı tencerede sarmayı bile soğansız sararsan o da karısını illet eder böyle. Soğansız sarımsaksız sebzesiz yemek bekliyor adam benden. Ama mümkün olduğunca kararlı olmaya çalışıyorum en azından tadımlık da olsa yedirmeye çalışıyorum bazen aç kalkıyor sofradan doydum diyor umursamaz davranıyorum afiyet olsun diyorum. Bazen kavga çıkıyor yemek yüzünden . Bir aklı birini tutmuyor. Bundan olacak çocuk da bunun gibi olacak diye korkuyorum. Keşke et yemekten dolayı ufak bi rahatsızlık yaşasa da doktor tavsiyesiyle sebzeye yönelse diyorum artık bunu düşünüyorum yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?