eşim yüzünden yemekler çöpe gidiyor

Kavurma yapın haftalık ekmek arası yer eşiniz, ayran ve salatayla kolay ve pratik.
Izgara et, balık , tavuk ortaya salata sizede kolaylık olur.

Hiç et yemeği yapmıyor değilim. Boca köfte, kıymalı yumurta, fırında et vs yapıyorum zaten. Ama bir kez önüne başka bişi gelsin direkt et yok mu diyor o an tepem atıyor benimde.
Canım benim de başımda biliyorum. Kocam da aynı. Bazen diyorum annenin karnından etle mi doğdun diye. Maddi açıdan zorlanıyoruz şu aralar da oyüzden ısrar etmiyor illa et olsun diye. Ben normalde nohut kuru fasulye vb yemekleri bile etsiz yerim öyle daha çok hoşuma gidiyor ama sırf eşim laf etmesin diye et katmak zorunda kalıyorum ama bi şekilde ben onu idare ediyorum o da beni idare ediyor. Siz en iyisi haftalık bi menü yapın kendinize ve bu menüyü haftalık uygulama konusunda anlaşın. Sen de 1 sebze yapıyorsan 1 et yemeği yapıver ikinizin de gönlü olsun hem de eşin de yavaş yavaş sebze yemeye alışır belki böylece

Salatayı seviyor ama pazara gitmeyi sevmez dolayısıyla evde her zaman salata yapacak malzeme olmaz, şansıma markette ne bulursam. Pazar da çok uzak arabasız gidilmiyor arabayı da şu an kullanamıyorum.

Ben de diyorum annen seni her gün etle börekle mi, besliyordu hayır kv yi bilmesem anlarım. Gerçi her gün et kızartır veriridim önüne diye laf söyledi geçen, sanırım öyle yap demeye getirdi

İlerde tansiyon şeker kolesterol sindirim problemleri ile yüzleşmek zorunda kalmaz umarım
bana kalırsa evde yemek daha lüx bir düşünün biri sizin için alış veriş yapsın sağlıkli olan gıda malzemeleri tercih etsin sizin mutfaktağınızda yemek yapsın özenerek masa kurulsun yemekler masaya gelsin ve mutfak temizlensin bunun maliyetini hesabı iyi olan birileri hesaplasın bakalım evdemi dışardamı yemek daha lüx sağlık konusuna girmiyorum bile

Kavurma yapın haftalık ekmek arası yer eşiniz, ayran ve salatayla kolay ve pratik.
Izgara et, balık , tavuk ortaya salata sizede kolaylık olur.
Ah sormayın Ramazanı kavurmayla geçirdim resmen. Çok yiyince de istemiyor beyefendi artık, bıkmış. Beyaz et sevmiyor. Yazdıkça ben de saçmalamaya başladım artık diyorum bırakıcam ne yaparsa yapsın

Çözüm et pişirmek
Ben artık pes ettim önceden evde sürekli sebze ağırlıklı beslenirdik şimdi ete döndük
Tavuk kırmızı et kıyma alıp pişiriyorum bezelye etle pişiyor 2 haftada 1 fasülye pişiyor neredeyse çocuklar ve eşim Mutlu bende mutluyum
Yemek derdi geriyor insanı

Evet ve bu dediklerinizi aynen yapıyorum ve karşılığında ne mi alıyorum? Memnuniyetsiz mutsuz ekşimiş bir surat.

Kasaplar kemiği ucuza veriyor çok az kuş başı ona göre birazda kemik kullanırsanız daha ekonomik olur

Mesela haftalık menü ne yapıyorsunuz örnek verebilir misiniz.Ya adam bi garip geçen kavurmalı bulgur pilavı yaptım ona da kulp buldu

Etli yemeği de ben asla yiyemem. Aslında sorun şu, ikimizin yemek zevki o kadar zıt ki,tamamen iki farklı menü oluşturmam lazım, ki bu da benim içi çok yorucu oluyor çok bunaldım artık bu yemek zorluğundan.
Aynen ben ve eşim gibisiniz. Ben eti doğrayamazdım elimi bile süremezdim kokusundan nefret ederdim. Artık yapıyorum yemeklerini. Ama hala başkasının yaptığı yemeği pek yiyemem. Et yemeği yaparken de içindeki yağlarını beyaz kısımlarını falan atarım midemi bulandırıyor görüntüsü de ağzıma geldiğindeki hissi de. Eşim de iliklerin içini bile yer

Kıymalı yumurta, fırında tavuk, köfte falan yapıyorum. Bazen mantı börek vs ama tıkandım artık. Etli yemek ben sevmiyorum..

Benim eşimin yedikleri o kadar az ki. Soğan, sarımsak, pişmiş domates, biber, patlıcan, kabak, bamya, bezelye, mantar, bakla, semizotu gibi şeyler yemez. Ben yapar yerim. Yada annemde yerim. İşkembe vs eve sokmuyoruz zaten. Kokusunu sevmiyor. Babamda etçi. Alışkınım. Sebze yaparken tencereyi ikiye ayır onunkini kıyma kat.

Benim eşim tadına bile bakmıyor. Ama bir iki şeyi yedirmeye alıştırdım. Ispanak yemiyordu onu yiyor. Kıymalı... kabağı köfte gibi yapıp yiyor.

Şimdi bebek geliyor. Onunla yemesi gerek. Artık ne olacak bilmiyorum.

İşte ben de böyle anneleri anlamıyorum, nasıl bir vicdan ? Ben eşime bile kıyamıyorum o kadar kızdığım halde insan çocuğunu bile bile nasıl sağlıksız besler?

Ay evet çiğ etin kokusu bile beni benden alıyor nasıl yapıcam her gün

Sizin işiniz de zormuş. Allah kolaylık versin hepimize. Ben aslında mutfağı çok severim ama tek sıkıntım vaktim yok. Oturup haftasonu yemek yapsam of sıkıldım hadi dışarı der, bana vakit kalmıyor ki. Haftaiçi de zaten geliyorum feleğim şaşmış kafa göz bir milyon, bir de her gün yemek derdi. Kendisi gelip oturuyor koltuğa ee ne yiyoruz, zıkkımın kökü diyesim var artık.

yeni evlimisiniz bilmiyorum ama zamanla senin yemeklerine alisir yani mecbur her zaman disarda olurmu kendisi muhtemelen alismis hep disarda yemeye zamanla oturur diye dusunuyorum
Canım 4 senedir evliyiz ben de senin düşündüğün gibi olmasını umdum ama olmadı bu zamana kadar

İşte ben de böyle anneleri anlamıyorum, nasıl bir vicdan ? Ben eşime bile kıyamıyorum o kadar kızdığım halde insan çocuğunu bile bile nasıl sağlıksız besler?
Sorma eşi siroz olmuş benimkinin bir level sonrası o saffa birde asla suçluluk hissi yok aaaa hiç bişeyi yoktu evlenince çıktı diyor ben dr a götürdümde anlaşıldı valla onun için masraf olmasında ne olursa olsun bana da akıl veriyor kızarma yaptığın yağı atma müsriflik olur yemeklere kat diye ben kızartma yağını biriktirip atık yağ toplayanlara veriyorum yemek ziyan olmasın insan ziyan olsun mantığında neyse konu sahibin konusunu kv mum abukluklarıyla meşgul etmeyin destan yazmam gerekir

Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim.Aslında iki aile de memur ama kv tarafında bir et düşkünlüğü var nedense.

Mesela haftalık menü ne yapıyorsunuz örnek verebilir misiniz.Ya adam bi garip geçen kavurmalı bulgur pilavı yaptım ona da kulp buldu
Tavuk sote-pilav
Fırında köfte salata ayran
İncik- pilav
Etli bezelye
Tavuk haşlama
Saç kavurma
Et kavurma
Bunlara çorba ekliyorum pilav makarna veya börek ekliyorum duruma göre

Böyle insanlara ağzım açık kalıyor nedense. Estağfurullah içinizi dökmüşsünüz çok haklısınız kv konusunda ağzım açık kaldı. Ben de kv den dertliyim aslında inanılmaz ağır ve yağlı bir yemek tarzı var benim yemekler yanında diyet yemeği kalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…