• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim..

evet adetin bitiminde yapılıyor ki hamilelik durumu olmasın ama o ay korunmalısınız demedi hiç, tüpler açıksa normal deneyeceğiz bir süre, kapalıysa ameliyat olacağım.

Sonuçta röntgen çekiliyorsun o ay hamile kalmaman lazım canım araştır istersen bu dedigimi

Kocanla konus bunu? Neden bu sekilde oldugunu? Ablasinin kimsesi yoksa gitsin senin arkadasin gelebiliyomus madem. Bazen insan muhtac olabilir, insanlik hali.

annesi babası var ablası da hastane de çalışıyor. zaten zor durumda olsa ben kendim derim herkesten önce ama karşımda ki insanlar maalesef bu kadar düşünceli değil.

aynı durumu kendi ablan yaşasaydı, nasıl davranırdın, şimdi cevabın neyse, bu durumdada ona göre haraket et...

benim annem 4 defa ameliyat oldu ya ablam götürdü ya abim ya ben hiç birimiz anestezi testi için cümbür cemaat gitmedik ama ameliyat günü hepimiz yanındaydık.

Hsg basit bir operasyon. bende çektirdim ve yanımda kimse yoktu. yani biri gerekli diyen olmadı tek başıma gidip çektirmiştim. ordan çıkıp işe geri gelmiştim. tek başınıza gitseniz bile olur yani.

İki defa hsg çekildim.
Tek başıma gittim geldim.
Hatta ben anestezi almadan hsg çekildim, ilk hsg çok çok acılı oldu, bir tüpümde sorun olduğu hsg de çıktı, bağırsağıma yapışık ve tıkalıydı.
Beni hsg masasından uzun süre kaldırmadılar. Sonrasında hiç sorun olmadı çıktım arkadaşımla bulmuştum vakit gecirdik.
İkincide hiç bir acı olmadı.
Çekildim doktora gittim felan.
Anestezili çekileceksen çok çok çok az anestezi veriyor, işlem çok kısa zaten hemen ayılıyorsun.
Hiç tedirgin olma. Arkadaşında gelecekmiş.

umarım çok kolay olur. ben araba kullanabilirsem zaten hiç bir sıkıntım olmaz. hastane evime biraz uzak

Hsg basit bir operasyon. bende çektirdim ve yanımda kimse yoktu. yani biri gerekli diyen olmadı tek başıma gidip çektirmiştim. ordan çıkıp işe geri gelmiştim. tek başınıza gitseniz bile olur yani.

ben anestezi için gittiğimde anestezi uzmanı yanında birisi mutlaka olsun diye belirtti

ben anestezi için gittiğimde anestezi uzmanı yanında birisi mutlaka olsun diye belirtti
canım internettende bakarsın basit bir işlem olduğunu anlarsın. alt kısımdan opak saydam bir sıvı gönderip fallop tüplerinin açık olup olmadığına ekranda bakılıyor. biraz ağrı oluyor tabi ama o kadarcık. yine de sen bilirsin tabi ne yapmak istersen

ben bunu yapmak istemiyorum işte. defalarca söyledim ben bunu ona, eğer unuttuysa beni umursamadığı anlamına gelir bu. normal şartlarda ameliyat günü tabi ki ablasının yanında olması gerekiyor ama testleri için neden izin aldığına anlam veremedim. ne olursa olsun eşim bana söylemezse ne yaptın ne ettin diye hiç bir şekilde kendisi sormadığı sürece gidip hsg çektirdim bile demeyeceğim.

geleceğim gelmeyeceğim demiyor adam sormuyor bile.

Dolmuşsun baya ama bence patlamak için yanlış bir zaman.

canım internettende bakarsın basit bir işlem olduğunu anlarsın. alt kısımdan opak saydam bir sıvı gönderip fallop tüplerinin açık olup olmadığına ekranda bakılıyor. biraz ağrı oluyor tabi ama o kadarcık. yine de sen bilirsin tabi ne yapmak istersen

yok çok basit bir şey olduğunu biliyorum taş çatlasın 10 dk sürsün zaten anestezili olduğu için acı falan da hissetmem. benim sorunum eşim neden böyle yaptı? benim hiç mi değerim yok? kendisi kıl dönmesi ameliyatı oldu, ameliyathanenin kapısından ayrılmadım çıkınca beni görsün diye.

Hsg adetin 3. Günü çekiliyor .
Hamile kalmak istiyorsan her ayı değerlendirmen gerekiyor eeşinin olması sana morel destek vermesi önemli ..
Eşin bu aşamada bu kadar rahat ablasıyla ilgileniyorsa sende biraz çoçuk işini gözden geçir derim .

Hsg adetin 3. Günü çekiliyor .
Hamile kalmak istiyorsan her ayı değerlendirmen gerekiyor eeşinin olması sana morel destek vermesi önemli ..
Eşin bu aşamada bu kadar rahat ablasıyla ilgileniyorsa sende biraz çoçuk işini gözden geçir derim .

aslında haklısınız, cumartesiye kadar müsaade veriyorum eşime, dediğiniz gibi hiç sormazsa ertelemem gerekiyor. bir taraftan da korkuyorum zaten olmuyor

günaydın hanımlar..

şimdi bana kızacaksınız ama buna rağmen konuyu açıyorum :)

eşimin ablası ameliyat olacak pazartesi günü, cuma günü de kontroller için çağırmışlar belki yatırırız belki evine yollarız demişler. bende hsg çektireceğim bu cumartesi ve eşime bunu söylemiştim ablasının ameliyat tarihi belli olmadan.

eşim dün geldi cuma günü izin alacağım dedi anlıyorum onu ablasının yanında olmak istiyor haklı olarak ama bir sonra ki gün de benim küçük bir operasyonum olacak ve maalesef ailemden kimse o tarihte burada değil. doktorum da yanında biri olsun mutlaka dedi. ameliyatına denk gelmiş olsa ben kesin ertelerdim ve bende yanlarında olurdum ama anestezi testleri için gidiyor.

şimdi bu adam cuma izin alacak bir de pazartesi izin alacak e bir de benim için cumartesi izin alsa hangi iş verenin buna gönlü olur?

bende kendi başıma bu işi halletmeye karar verdim. bir arkadaşımla gidip halledeceğim.

ertele diyenler olabilir, haftaya ertelersem tam yumurtlama tarihime denk geliyor ve ben bu ayı kaçırmış oluyorum. hamile kalmak isteyenler az çok anlar, insanın sabrı kalmıyor artık..

sizce hata mı ediyorum?
Eşinizin sizin yanınızda gelmesi tabi daha doğru olur. Ama ablasının hastalığını bilmiyorum ağırsa bence gitmeli yanında destek olmalı. HSG çok ciddibirşey değil arkadaşınız da halleder üzülmeyin. Ağrı sızınız olursa eşinize laf sokarsınız :-) Yine de kötü denk gelmiş, hsg gibi basit bir işlemde bile insan kocasını yanında istiyor. ben hsg ve polip operasyonlarımda, aşılama ve tüp bebek sürecimde inanın annemi babamın bile gelmelerini istememiştim siz zahmet etmeyin kocam yanımda demiştim. Çünkü o süreçte sizi sadece eşiniz anlıyor gibi hissediyosunuz. O yüzden de hormon testi için bile gitseniz yanınızda onu istersiniz sizi çok iyi anlıyorum ben

aslında haklısınız, cumartesiye kadar müsaade veriyorum eşime, dediğiniz gibi hiç sormazsa ertelemem gerekiyor. bir taraftan da korkuyorum zaten olmuyor
Ben Hsg çektirmiş sağ tüpümde tıkanıklık olduğu için 3 kez ilaç verilmiş çıktığımda ağğrım ve kanamam vardı korkulacak bişey asla değil ..
Ama o anda eşim olmasa gitmezdim ..
Neden çocuk için her fedakarlığı siz yapasınızki ..
Elini taşın altına koysun gerekirse bir tartışma yaşayıp patlayınnn ..
Bu arada Hsg sonrası hemen hamile kaldım ben yani çoçuk için Eşinizin fedakarlık yaptığından önce emin olun ..
Yarın birgünde çoçuk hastalanınca ablasına annesine bırakıp koşmasın

Anestezi testleri muayene gibi bisey soru sorup birakıyorlar .Görumce kendi gitsin .Izine gerek yok ki .

Milletin de canı ne kiymetli .Cerrahi operasyon gecirdim .Bayılip uyanip eve geldim .Bi Allahin kuluna da gel diyemedim .Doktora gözumu kapatmada araba kullanacağım dedim.

Eşinizin sizin yanınızda gelmesi tabi daha doğru olur. Ama ablasının hastalığını bilmiyorum ağırsa bence gitmeli yanında destek olmalı. HSG çok ciddibirşey değil arkadaşınız da halleder üzülmeyin. Ağrı sızınız olursa eşinize laf sokarsınız :-) Yine de kötü denk gelmiş, hsg gibi basit bir işlemde bile insan kocasını yanında istiyor. ben hsg ve polip operasyonlarımda, aşılama ve tüp bebek sürecimde inanın annemi babamın bile gelmelerini istememiştim siz zahmet etmeyin kocam yanımda demiştim. Çünkü o süreçte sizi sadece eşiniz anlıyor gibi hissediyosunuz. O yüzden de hormon testi için bile gitseniz yanınızda onu istersiniz sizi çok iyi anlıyorum ben

Ablasının ameliyatı ağır bir ameliyat ama çok şükür riski yok. bir de ameliyat pazartesi, eşim neden cuma gitmek istedi anlam veremedim

Anestezi testleri muayene gibi bisey soru sorup birakıyorlar .Görumce kendi gitsin .Izine gerek yok ki .

Milletin de canı ne kiymetli .Cerrahi operasyon gecirdim .Bayılip uyanip eve geldim .Bi Allahin kuluna da gel diyemedim .Doktora gözumu kapatmada araba kullanacağım dedim.

işte şuanda bende gel diyemiyorum, kendime yediremiyorum

Ben Hsg çektirmiş sağ tüpümde tıkanıklık olduğu için 3 kez ilaç verilmiş çıktığımda ağğrım ve kanamam vardı korkulacak bişey asla değil ..
Ama o anda eşim olmasa gitmezdim ..
Neden çocuk için her fedakarlığı siz yapasınızki ..
Elini taşın altına koysun gerekirse bir tartışma yaşayıp patlayınnn ..
Bu arada Hsg sonrası hemen hamile kaldım ben yani çoçuk için Eşinizin fedakarlık yaptığından önce emin olun ..
Yarın birgünde çoçuk hastalanınca ablasına annesine bırakıp koşmasın

Gider muhtemelen :) ablasının psikolojisi bozukmuş kız saçma sapan şeyler paylaşıyormuş, annesi babası sürekli ağlıyormuş.. bende ağlamak sızlanmak yerine görüyorsunuz ki kendi kendime kırılıp, üzülüp hsg ye büyük ihtimalle arkadaşımla gideceğim.

Back
X