- Konu Sahibi Gelinlerce
-
Sizinkide normal degil bizde evlenirken butun herseyi biz aldik ilk yil borc odedik.3.yilimizda ev aldik krediyle cokta guzel geciniyoruz tabi biz kucuk bi ilcedeyizTamam, eşinizin sorumsuzca yapılan borçlarını ödemeyin de, ben konunuzu okurken 5 sene içinde hatta sizinle beraber evlenip yani 2 yıl içinde ev alan arkadaşlarınızla tanışmak istiyorum. Nasıl yapabiliyorlar anlamıyorum.
28 yılık evliyim. 33 senedir eşşek gibi çalışıyorum. Bir evim var. Evin bir tarafı yolun bir kat altında. O evi de borç harç almışım. Eşim emekli, ikinci bir işte çalışıyor, ben memurum maaşım ortalamın üstünde. Ben ilk evimi satıp üstüne katıp ev alamıyorum ama insanların 2 senede nasıl ev aldıklarına şaşırıyorum.
Kusura bakmayın konuyu baltaladım belki ama şaşırdım ben bu işe.
arkadaşım böyle erkekler değişmiyor ablam 20 yıllık evli enistem aynı eşın gibi ne borcu bitiyor kredi kartı hep dolu ablam kaç kez kapattı ablam ne kadar hirsliysa enistem o kadar rahatgünaydın k.k...
Konuyu açmakla açmamak arasında gittim gittim geldim, çok dert ettim kendime. başlıktan da anlaşıldığı gibi sorun eşim.. 2 yıldır evliyiz ve aramızda maddiyat sorun olmadı. çalışmadığım dönemler de ayda 100 tl verirdi ve ben onu yetirirdim kendime.
8 aydır çalışıyorum çok şükür, çalıştığım dönemlerde de diyorum ki gel bir hesap yapalım para biriktirelim.
neyse geçen hafta dedim ki ne kadar borcun var k.k na, adam daha tam borcunu bile bilmiyor bankaya girip bir baktım 3200 tl borç, diğer karta da 2400 tl borç etti mi 5600 tl. (ben evlendiğimiz zaman eşimin yine 2-3 binlik kartını sıfırlamıştım)
bu arada ben bir arsa almak için kredi çektim 15000 tl onun borcunu ödüyorum ama arsa olmadı para hesabımda duruyor..
eşime bu borç ne nasıl yaptın diyorum bilmiyorum olmuş diyor. hanımlar ben çıldıracağım kaç gündür düşünmekten. bakın eve ceviz antep fıstığı etler bonfileler falanlar filanlar poşet poşet girer anlarım, derim ki ben istiyorum adam alıyor ama yok. evimize çerez evlendiğimiz zaman annemin aldıklarından başka girmedi. doğru düzgün meyve girmez en son geçen gün sıkmak için almıştım.. öyle pasta börek yapmaya vaktim yok yağ falan da yemeklerde ancak kullanıyorum.
eşim kira, elektrik, su aidat internet ödüyor bir de şimdi yakıt ödeyecek.
telefon kredi arabanın yakıtı kıyafetler bende..
bu borcun üstüne gittik bir de eşime 450 tl ye mont aldık, çünkü lcw, kton yani 250 tl altı olabilecek markaları kendine yakıştırmaz. bana da ablam annem hediye alır kıyafet veya ben gardrps, zebrmo, dolap gibi 2. el sitelerden yeni olanları alırım.. sezon sonlarını beklerim ki geçen sene journyden 100 tl ye mont aldım ama eşim tam sezonunda almalı..
bana dönmüş bir de utanmadan diyor ki sen çektiğin krediden öde ben sana aydan aya öderim, beni salak sanıyor sanırım.
ablam 5 yıldır evli, şimdi kendilerine ev aldılar. bizimle beraber evlenen arkadaşlarımızın evleri var. kendi ablalarının altında son model arabalar var.. bizim arabayı da ben takılarımla aldım. ha bir de benim eşim evlenmeden önce 13-14 sene çalışmıştı ama düğün vakti cebinde 1 kuruş birikim yoktu.. bunları yüzüne de söyledim.
bu borçları ödedikçe kendimi salak gibi hissediyorum.. adamdan soğudum.. mesaj atmış daha yeni maaşı aldın mı arabanın yakıtı bitiyor diye.
ne yapayım ben bilmiyorum..
Sizinkide normal degil bizde evlenirken butun herseyi biz aldik ilk yil borc odedik.3.yilimizda ev aldik krediyle cokta guzel geciniyoruz tabi biz kucuk bi ilcedeyiz
Siz belki buyuksehirlerdesiniz ondan olabilir
bizimkinin de zengin arkadaş çevresi varmış yok antalyalara gidiliyormuş yok şu lüx mekana gitmişler eeee? elde var kocaman bir sıfır! ama suç ailesinde (yine dönüp dolaşıp ailesine sararmışımBenim eşim yaklaşık alti yıllık öğretmendi evlendigimde. Arabasi da elektronik eşyaları da vardı. Düğünümüz de kendisi yaptı, esyalar altınlar dahil. Çünkü küçük yaşta babasini kaybetmiş. Kendi başının çaresine bakmış. Arkasini toplayan olmamis.
Sizin esinizin arkasini toplayan olduğu sürece böyle devam edecektir. Kendisine harcayip sizden harcamamanizi bekler. Tek çare harcayin, siz değil o düşünsün.
Bu adamla ortak hesap açılmaz !! Kendi hesabında kalsın paran , gelecek de ne olur belli olmaz , sen kendine birikim yap
Müsriflik bir durum yok. Hayat pahalı eşinizin kazancı da yüksek değil, kazanca göre evbkriasi ve aidat zaten yarıdan fazlasını kaplıyor. Eee bir markete gir çok 200 nerdeyse. Birden olmuştur borç ayların birikimi değildir bence
Nefret ediyorum böyle asalak erkeklerden net
arkadaşım böyle erkekler değişmiyor ablam 20 yıllık evli enistem aynı eşın gibi ne borcu bitiyor kredi kartı hep dolu ablam kaç kez kapattı ablam ne kadar hirsliysa enistem o kadar rahat
Evin babasi sizsiniz.Suklum puklum ergen oglu da esiniz.Tamamen size guveniyor ve yapiyor bu harcamalari.2200 lira maas alan birinin asgari 700 lira odemeli bir kredi karti olmasi cilginlik !!
ya vallaha delirmek üzereyim. bakın 700 tl bu ay karta yatırdı ama bana mesaj atıp diyor ki arabanın yakıtı bitti. ben kim köpek çalışıp alayım yakıtı. ben 1 yıl iş bulamadım da eşimden bir şey istemedim adam zora girmesin diye..
gelecek ay arabanın vizesi var onu da ben öderim..
Aynen öyle,geçen ay,sezonunda 300 olan bir yazlık ayakkabıyı 60a aldım.O zaman da çok beğenmiştim fakat pahalı bulmuştum.En iyisi böyle yapmak bence.En çok "eşim tam sezonunda almalı.." kısmı dikkatimi çekti bir alışverişkolik olarak yalan değil. Sezonda çok ihtiyacım yoksa ve çok kaçırılmayacak bir şey değilse indirimde en az yarısını ödeyeceğim bir şeyi niye sezonda alayım ki? Bu kafayı anlamıyorum dicem de böyle çok insan var ne yazık ki.
Eşiniz para tutmayı idareyi bilmiyor, değişmesi de zor. Benim babam böyle,annem hep ondan gizli para biriktirdi yıllarca.
Bittiyse yürüsün ayakları aşınmazya vallaha delirmek üzereyim. bakın 700 tl bu ay karta yatırdı ama bana mesaj atıp diyor ki arabanın yakıtı bitti. ben kim köpek çalışıp alayım yakıtı. ben 1 yıl iş bulamadım da eşimden bir şey istemedim adam zora girmesin diye..
gelecek ay arabanın vizesi var onu da ben öderim..
Bence küçük bir arsa alın,araba götürür,ev oturur,arsa getirir demiş atalarımız,en iyi yatırım arsadır benim gözümde,7 8 yılda güzel bir ev parasına ulaşır faize filan bulaşmadan.para neden tl de dursun derim bende sizin bu yorumunuza :) yani ev dedim diye illa ev alınacak değil. sorunu ben tam anlatamıyorum sanırım. böyle tam verimli dönemlerimiz de har vurup harman savurmak yerine kenara atmalıyız. hiç olmazsa araba yükseltiriz.
ha sanmayın ki biz asosyal bir çiftiz. gayette gezerdik ben kredi çekmeden önce ama ben öderdim eşime yük olmamak için..
Kredi kartiyla alisveris yaparken sanki cepten para cikmiyor gibi alisveris yapiliyor ki yine diyorum maasi 2200 lira olan birinin 2 tane ayri kredi karti tasimasi intihardan baska birsey degil.Hayir birkac yorumda esinize hak verilmis.Nasil verilir anlamadim? Isterse eline 900 degil 1900 lira kalsin şuursuzca harcamalayla o para da hic edilir gayet kolaylikla.Resti cekin odemeyecegim benimde kredi kartim var ona yatiriyorum diyin.Bisey yapin cunku alismis esiniz sizin hep imdadina kosmaniza.
Bence küçük bir arsa alın,araba götürür,ev oturur,arsa getirir demiş atalarımız,en iyi yatırım arsadır benim gözümde,7 8 yılda güzel bir ev parasına ulaşır faize filan bulaşmadan.
Kesinlikle bulursunuz araştırmaya devam edin.Benim 10 yıl önce bir odayı zor alan arsam şimdi istediğim gibi bir ev alabiliyor.arsa araştırmalarım var bulsam kaçırmayacağım
Fazla dillendirmeyin,el altından arayın,dillenen işte genelde bir aksilik çıkıyor.arsa araştırmalarım var bulsam kaçırmayacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?