- 12 Ocak 2010
- 1.811
- 6.066
- 683
- 33
- Konu Sahibi Gelinlerce
-
O bile yetmez miEkstrede ayrıntılı görünmüyor ki sadece nerelerden aldığı mağaza ismi falan gözüküyor. Yoksa ben de şirket kartı var eşimin, kaynımın elinden geçiyor özel ve şirket harcamaları hayatta özel şeyler alamazdım.
olan olmuş o zaman çözüm bulun. meblağ çok büyük de değil ki orda burda keyif yaptı diyelim.
sen o borcu öde çektiğin krediyle. o da maaşını sana yollasın. sen borçları dağıt kira fatura şu bu kalanı da eksilen paranın üzerine at. çünkü bir şekilde ödenmeli o borç. ben borçtan çok korkarım. maaşımı aldığım gibi koşa koşa borç öderim ilk iş
Yime hesabınızda yanlış var çünkü ev fiyatlarıda tl değeride kredi faizleri de aynı kalmıyorki. 2016 da 85 bin e 1-1 alabiliyordum şu an 160 bin civarı o dönemki altınlar 55 bin iken altın en yüksek olduğunda 110 bin e çıktı
o zmn 30 bin kredi çekmek gerekirken bu yıl 50 bin çekmek gerekir üstelik kredi faizleri katlandığı için ödeme çok daha fazla olur.
Evet ayağını yorgana göre uzatma taraftarıyım ama eşiniz bu fikre benim gibi baktığı için umursamıyor olabilirmi. Gerçekten bişeyler sahip olmak istiyormu yoksa bulduğumu yerim kafasındamı
Ya ben bu birikim meselesinde ailenin de çok etkisi olduğunu savunuyorum. Benim annem aşırı birikimcidir , babam da para saçar, ben ikisinin ortasıyım. Ama annemden birikim kültürünü almasaydım zor olurdu sanırım.
diyorum ya bekarken 13-14 yıl çalışmış düğün de 1 tl si yoktu. anne babası da çalıştığı parayı kenara atalım bu çocuk evlenecek dememiş. benim annem başında kocası olmadan abim için 30bin biriktirdi. ben annem gibi olmak istiyorum. geleceği düşünmek zorundayım
Eğer aldatma gibi şeyler düşünmüyorsanız bence bu konuda ona yardımcı olun. imkanınız varsa borcu sıfırlayın ve hesaplı gidin. Gerekirse kredi kartlarını kapattırın. Eşimle sevgiliyken erkek arkadaşımın das kredi kartı borçları birikmiş 10-15 bın tl olmus ama bana hıc yansıtmıyormus kotu dusunurum dıye. Benim maddi durumum ise o zaman daha iyiydi birikmişim vardı. Ama benden ıstemeye cekınmıs ve borc borc ustune bınınce baya bır stres yapmıs ve bunu bana yıllar sonra soylemıstı cok uzuldum. Yanı aldıgı maası yetıstıremıyordur ya da bı sebebı vardır bence üzmeyin.
Bence çektiğiniz ve şu an hesabınızda olan krediyi hemen kapayın, o para çar çur olup size borç olacağına elinizdeki ile yetinin.
Bi de eşinize bi süre maddi konuları sizin takip edeceğinizi söyleseniz tepkisi ne olur?
maaşını alınca bana ver 300 vereyim paran bitince de veririm dedim maaşı alayım bakarız dedi.
Benim eşim yaklaşık alti yıllık öğretmendi evlendigimde. Arabasi da elektronik eşyaları da vardı. Düğünümüz de kendisi yaptı, esyalar altınlar dahil. Çünkü küçük yaşta babasini kaybetmiş. Kendi başının çaresine bakmış. Arkasini toplayan olmamis.Ay bu erkekler hepmi aynı benımkide 10 sene calışmış hiç para bırıktırmemiş şimdi borclarla uğrasıyor hiç karısmıyorum burnu surtulsun dıyorum eniştesi yegeni dayısı akıl verıyor bende soyluyorum ama adam anlamıyor bir musibet bın nasihattan evladır demişler
ozaman derdiniz bu olsun :) çapkınlık yapmıyor işte senede 2-3 bin lira fazla açılmış bunu da çok görmeyin.Yok biz öyle ayrı ayrı takılan bir çift değiliz sanmıyorum :) daha önce bu konuda uyarmamış olsam bu kadar sinirlenmezdim ama ben 2 seneye bir böyle 2-3 binlik kart mı kapatacağım? eşim bilinçsiz harcıyor sorun burada ve ben yoruldum
Evet orası öyle. Bir de şöyle bir durum var mesela ayıptır söylemesi benim geçen ay ki kart ekstrem 8 bin tl idi. Ancak geçtiğimiz ay dışında ondan önceki aylarda alınmış şeylerin taksitleri de borca dahil oluyor. Belki eşininde geçmiş ayların taksitleri üst üste o kadar gelmiştir ama taksit yapmışsa çok şey alması lazım 3 bin küsür borç için.O bile yetmez mi
Atiyorum boynerden 500 liralik alisveris yapmis
Ister don alsin ister kaban
Alisveris yapmis mi? Yapmis
Esimin neye ihtiyaci oldugunu bilirim ben donuna kadar
Gereksizse gereksizdir don bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?