EŞİM

Gitme tabi ki. Paranız olur ama huzurunuz olmaz😉
Eşime de kıyamıyorum ben senin için buraya geldim seni sevdiğim için herşeyi arkamda bıraktım ama sen hiç birşeyi bırakınca benim arkamdan gelmiyorsun benim için fedekarlık yapmıyorsun diyor bencilce mi düşünüyorum bilmiyorum ünal babamda kızım git diyorlar

Ya bende onları yapabilirim ama benimse gidip kaynana kayınvalidenin tarlasını süreceksem çok ta uğraşmam açıkçası yarın birgün 6 çocuğu var 3 kız 3 erkek onlarla ortak kalacak olan mal için Ben niye çabalym
Calistiracaklar tabii. Evde oturtmazlar. Cocugu kayınvalideye birakip tarlaya gideceksiniz. Hem tarlaya gitmem deyip hem ayni sofraya oturamazsiniz

Zamanında evlenirsin hiç yardım etmediler 4 senelik evliyiz borcumuz yeni bitiyor 2 yaşına girecek oğlum var eşim askeri ücret alıyor 6.5 diyim eline geçecek olan ordanda 10 bin alacakmış işe başlar aevimiz kira 1 milyar kira veriyoruz köye gidersek eşim evin üstünü çıkalım dedi veya başka bir tarlaya prafabrik gibi bir yapı daha önce biz ilçede oturduk ben ilçede de yapamadım ile taşındık köyde hiç yapamam oranın insanlarıyla anlaşamıyorum kaldıki 4 tane görümcem var hepsi evli
Eşin köylü sen şehirlisin, emin miyiz bundan?
Bacım, "askeri" ücret ne ya, milyar ne, prafabrik ne? Sen, milyar, milyon, sen bu parayı sen ne yaptın?

Eşime de kıyamıyorum ben senin için buraya geldim seni sevdiğim için herşeyi arkamda bıraktım ama sen hiç birşeyi bırakınca benim arkamdan gelmiyorsun benim için fedekarlık yapmıyorsun diyor bencilce mi düşünüyorum bilmiyorum ünal babamda kızım git diyorlar
Bir terslik olduğunda o şehirden çıkıp köyüne kolaylıkla giderdi, ya siz onun köyüne gidince öyle kolay kurtulabilecek misiniz? Eşiniz işe gidip işten geliyor, başka sorumluluğu yok ama sizin başınıza üşüşecekler , fedakarlığın boyutu kesinlikle aynı değil.

İyi geceler arkadaşlar bir sorum olacak eşiniz şuan çalıştığı işten 4 milyar fazla para alacağı bir iş olsa ve bu işte kayınvalidenizin kayınbabanızın oturduğu köyde olsa sizde o köyde oturacak olsanız kabul eder miydiniz??? Ve evliliğin ilk zamanlarından beri haksızlık yapılsa size hala daha çok şey var yazmıycam ben şehirliyim eşim köylü şuan şehirde oturuyoruz
Asla gitmem, 4 bin çok değil ki hem 🤷‍♀️

Ya bende onları yapabilirim ama benimse gidip kaynana kayınvalidenin tarlasını süreceksem çok ta uğraşmam açıkçası yarın birgün 6 çocuğu var 3 kız 3 erkek onlarla ortak kalacak olan mal için Ben niye çabalym
Yerinizde olsam işe girerim köye gitmek yerine. Asgari ücret bile alsanız 4.000 tlden fazla olmuş olur. Hayat kalitenizi düşürmeyin o kadarcık para için. Giderseniz dönüşü olmaz bu işin. Tam eşinizi şehre dönmeye ikna edersiniz bu sefer kv iki ağlar bi hastalanır ömür boyu orda kalırsınız benden demesi..

Kaynanadır görümcedir eşimin ailesi kısmı benim için sorun değil. Onların olduğu yere giderim.

Ama köyde yaşanır mı o kısmı bilmiyorum ne söylesem yalan olacak. Çoluk çocuğun eğitimi falan nasıl olacak köyde ne ile ısınılacak, hastane falan var mı bu gibi konular çok önemli. Gitmezsem bu sebepler ile gitmezdim.

Ay konu beni boğdu boğdu duvar attı. Askeri ücret mi dersin, babaannemin bile bıraktığı milyar milyon hesabı mı dersin. Hanımefendi siz de pek şehirli gibi durmuyosunuz kusura bakmayın da. Önce bir gidin asgari ücrer yazmayı, milyar-bin-milyon ayrımı yapmayı öğrenin sonra köyü beğenmezsiniz.

Dediğiniz gibi kpss geçsin diye bekliyorum o zamana çocuğunda kreş yaşı gelir veririm diye plan yapıyorum yoksa orda kalmak bana göre değil burası bana daha uygun ama eşim bana diyor ki hep elime gelen fırsatları geri teptiriyorsun beni de düşün diyor burda aynı yerde çalışsam ileri gidemem eğer orda çalışsam başka biryere girmem daha kolay olur falan filan diyor
Giderseniz ömür boyu kalacaksınız demektir. Geçsin o ordan daha rahat başka yere geçerimleri. Gitmemek için ne gerekiyorsa yapın

Ben gitmem.
Köyde yaşamak istemem. Yani evim düzenim olsa. Arabam olsa. İstedigimde merkeze gidecek imkanım olsa olabilir. Yoksa istemem

Şu açıdan düşünün gidin oraya giderseniz para var huzur yok burda kalırsanız para yok huzur var.
Benim için huzur önemli para nasılsa kazanılıyor.. Çocuğu kreşe erken de verebilirsiniz güvenilir bir yer bulduktan sonra.. Siz de işe girersiniz..

Back
X