Erkek İnfertilitesi Eşimde Problem Var Evlat Edinmeyi Düşünüyoruz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

idefixe

Rabbim seni çok seviyorum
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2009
63
0
86
42
İstanbul
Merhaba arkadaşlar;

1.5 senedir evliyiz,yaklaşık 1 senedir korunmamamıza rağmen hamile kalamadığım için doktora gittim,tüm testlerim temiz çıktı,dr eşim için malum testi verdi ama sonuçlar aklımın ucundan bile geçirmeyeceğim kadar düşük...

Spermlerin sadece %1 normal, kalan % 99 un tümü morfolojik olarak bozuk. sperm sayımız ise 1.6 milyon. Haberi alalı 2 ay oluyor,eşimi toparlamaya çalışmakla geçti bunca zaman tabii. Siz de bilirsiniz ki erkeklerin bu durumu kabullenmesi bizden çok daha zor...Elbette Rabbimin mucizeleri için sperm gerekli değil,ama insanoğluyuz işte canımız sıkılıyor yine de :sinifsinif:

Şimdilerde evlat edinmeyi düşünüyoruz ama o da yattı,en az 3 senelik evli olmaz gerekmiş :sinifsinif:

Koruyucu aile olmayı,sonrasında evlat edinmeyi düşünüyoruz,ne olur desteklerinizi bekliyorum...

Bizim gibi olanlar varsa lütfen fikirlerinizi ve yönlendirmeleriniz bekliyorum....

neden micro yaptırmıyorsunuz??*:uhm: sadece 1 tane normal sperm bile yeterli..hemen evlatlık düşünmeyin..bu süre içinde eşin tedavi görsün..değerleri biraz yükselince de micro yaptırın..

neden micro yaptırmıyorsunuz??*:uhm: sadece 1 tane normal sperm bile yeterli..hemen evlatlık düşünmeyin..bu süre içinde eşin tedavi görsün..değerleri biraz yükselince de micro yaptırın..

şöyle bir durum var ki şuan tüp bebek için ayırabileceğim çok bi bütçe yok,ilkinde tutmama olasılığına rağmen yine de istedik ama %1 rakamı dr un dediğine göre daha maliyetli çünkü sağlıklılarının seçilmeleri için iyi bir mikroskoba ihtiyaç var,ist da da sadece 2 özel hastanede var,böylelikle maliyet 10 milyarı buluyor

canım ya zor bir durum ama keçiboynuzu kürünü falan denesen hem daha 1.5 senelik evlisin acele etme bence bak bu bitkisel kürlerle gebe kalan arkadaşlarımız oldu.hatta kurs arkadaşım vardı kendisinde pco eşin ise %6 normal sperm bulunmaktaydı 8 yıllık evlilerdi soğan kürünü kendisi keçiboynuzu kürünüde eşi denedi sonbaharda başladılar ilkbaharda gebelik müjdesini verdi.en azından 3-6 ay kadar bi deneyin derim ama yinede siz bilirsiniz.

Son düzenleme:

canım bu tutum bana göre yanlış..
eşin sadece tek bir kez sperm vermiş ve ilk testte hemen olayı bitirmişsiniz..
seni daha önceden hatırlıyor gibiyim sanki..
sayı az morfoloji de bozuk evet ama morfoloji 0 ken bile hamile kalan arkadaşlarımız var..
doğal yoldan bile olanlar var..
öncelikle eşinin testi tekrarlaması lazım..
varikosel varsa ameliyat olması zamanla spermlerin düzelmesini sağlayacaktır..
takviye olarak ilaç ve kürlerde kullanırsınız..
kendi evladınız olacakken evlat edinmeyi henüz düşünmeyin bence..
ayrıca yeni evlisiniz ve çok başındasınız..
biz 6 yıllık evliyiz 2 senedir istiyoruz ve spermler bozuk..
tüp bebeği denememişsiniz..
umut hala varken neden heme evlat edinmeyi düşünüyorsunuz ki..
bir de şu var canım..
testte verilen örneğin hepsini incelemeleri mümkün değil..
misal 100 spermi inceliyorlarsa incelemdiklerinin içinde normalleri de vardır..
zaten hiç yok değiil..
spermde var normal olanları da..
lütfen umudunu kaybetme..
istediğini sorabilirsin bana ama umutsuz olmayın..

asıl yaa heme pes etmek var mı? evet evlat edinmek güzel ama bu arada neden kendi bebeğine şans vermiyorsun bizim morfoloji %0 yani hiç normal yok hepsi yamuk yumuk birinin kolu yok birinin bacağı birinin kafasınaniknanik ama pes etmedim etmiycem de pazar gününden beei eşim mega men ve havuş suyu kullanmaya ben de soğan kürüne başladımolcak bu iş olcaakk bak ben %0 la böyle konuşuyorum

canim once evlat edinme fikrini cikart kafandan
Benim esimde %0morfoloji VE 500bin sperm sayisi vardi
1senedir ona keciboynuzu kurunu uygaladim
Havuc suyu,ceviz,antepfistigi,polen gibi yiyeceklerle besledim
Bundede yumurta rezervim az dusuk kalite
3kere mikeoenjeksiyon denedik
Ilk ikisinde sonuc olumsuzdu
3.denrmemizde maya TUP bebekte OSMAN hocamla tanistik
Inanirmisin yumurta toplama gununde sperm sayisi 4milyon
Morfoloji %8ve 2milyon.saglikli sperm cikti
Lutfen moralini bozma VE sana tavsiyem OSMAN hocayla gorus dedim
Diger denemelerimde doktorum 2.de de olmszsa daha ugrasmayin demisti
SU an 11+6gunluk ikizlerime hamileyim
Yeterki sabirla iste lutfenhemen pes etme canim

Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim,desteğiniz ve fikirleriniz için.
Bir arkadaşım beni daha önceden hatırldığını söylemiş ama biz haberi yeni aldık,pek olası değil sanırım.
Neyse haklısınız neticede,ama şuan tüp bebek için maddi olarak yeterli değiliz maalesef mafoldumben
Üstelik bahsettiğiniz gibi doktor bana hiçbir aşılama,ilaç vs... şeyler bizim işimize yaramaz,15 yıl bekleseniz bile bu şartlarda olmaz dedi... Anlayın artık hislerimi....

sana bunu hangi dr söyledi bilmiyorum ama maliyet 10 milyarı bulmaz.istanbulda sgk ile anlaşmalı bir sürü özel hastane var.birde senin bebeğinin olma ihtimali varken neden hemen evlatlık lamayı düşündünüz onu anlayamadım.başka yhastane ve dr araştırun bence

doktorlar bööyle söylese bile sen kulak asma .bitkilerle sperm sayısını arttırmayı başaran burada bir çok arkadaş var.hemen çaresizliğe kapılma.bence doktor abatmış

bence evlatlık son basamak olmalı....
eşin azospermi değilki!
adamda bozukta olsa azda olsa sperm var....
1 sene kadar kemerinizi sıkın ve bitkisel destekler alın...ve tedavi deneyin..8 kere tüp bebek deneyen var bu sitede!
ayrıca cocugunuz olmaz demek içinde tek bir spermiogram yetmez...ne biçim drmuş ya! allah çok büyük canım şu siteyi bi gez neler var...kist tedavisi olurken hamile kalan var düşün!
sanki evlatlık almak az maliyetli bi işmi?
zaten devlet senin çocuğu iyi yaşatamıcana emin olmazsa çocuğu vermiyor...yani maddi durumun tüp bebek yapacak kadar iyi değilse evlatlıkta alamazsın
sen şimdi ilk şokla saçma kararlar veriyosun..iyi düşün sevdiğimiz adamlardan çocuk istiyoruz biz...savaştıktan sonra pes etmeliyiz..baştan değil...
benim eşimdede problem var..imkanlarım el verdiğince tedavi olucam...her yolu denicem...ve yine allah kısmet etmezse evlatlık almayı düşünmüyorum...çünkü ben kendi aşk meyvemi istiyorum...
edit:evlatlık almak saçma bi karar değil yanlış anlaşılmasın.saçma olan hemen pes etmek..1 kere bile tedaviye yanaşmamak...

Son düzenleme:
arkadaşım neden sadece 1 yerde yaptırdığın testle olayı bitiriyorsun?bak biz 15 gün arayala 2 ayrı devlet hastanesinde test yaptırdık.birinde 2 birinde 6 milyon çıktı..bu arada keçiboynuzu kürünü uyguladık.fark bundan mı oluştu bilemiyorum.ama sen yinede iyice araştır.tüp bebeği devlet 2 kere ödüyor.en az 3 yıllık evli ve anne de 35 yaşın altında ise...biz de beklicez mesela..1 yıl kaldı..bu arada olmazsa tüp bebek olacak..bu arada belki eşinde varikosel vardır..üroloğa bunu sordunuz mu?varikosel sperm morfolojisini ve sayıyı ciddi şekilde etkiliyo...bütün bunları araştırın,öyle karar verin..biz de en son aşama olarak evlat edinmeyi düşünüyoruz.ama en son aşama olarak..tüm çareleri denedikten sonra...hemen pes etmeyin yani...Allah yardımcımız olsun..

ayrıca biz tedavi olanlarında durumu çok iyi değil...kirada oturuyoruz....napim borç-harç 1 aşılama denedim...3-4 ay sonra tekrar denicem..ben elimden geleni yapıcam gerisi alllaha kalmış..

canım bencede hemen evlatlık olayını düşünmeyin bizim de sonuçlarımız sizinkine benzeer %1 normal %99 bozuk ve en sonki testte sayımızda 1200 dü düşün yani sizden de düşük bu dsurumda bende senden daha kötü olmalıyım ama hayır umtu var tedaviler var bi doktorun dediğine kesinlikle kanma bir arkdaşa senin asla doğal yoldan çocuğun olmaz dediler biray sonra kadın normal yolla hamiş kaldı bence araştır tedavi gör umudunu da yitirme

Canlarım benim,
umudunu yitirmek değil,pes etmek değil benimki...Hiçbir zaman savaş alanını pes etmem ben,inatçı bir yapım vardır,hele ki bu denli istediğim bi konuda...
Ama bir çok doktora sonucumuzu gösterdik,nerdeyse hepsi aynı şeyi söyledi,üstelik genetik olarak eşimin ailesinde bu durumdan muzdarip olup 7-8 senedir hiçbir tadeviyle sonuç alamayan akrabalar var... Doktorlar bunu da çok önemsiyor
Üstelik Rabbim bir gün bana o mucizeyi yaşatsa da bir çocuk edinmeyi istiyorum,çünkü çooooooook büyük bir sevap. Sokaklarda o kadar aç ve sefil çocuk varken huzurlu uyuyamıyorum :gitme:
Aşk_meleği arkadaşım,desteğine çok teşekkür ederim,Rabbim senin de gönlündekini nasip etsin inşallah...
Emel 82 cim,ben çamlıca medicana da hüseyin arık a gidiyorum,o söyledi,aslında iyi bir dr ama bizim durumumuzda olan insanlar doktorun ağzından çıkacak en ufacık bişeyi bile umut sayarken bu denli açık söylemesi beni çok incitti açıkcası....
Sevgili nix,söylediklerinde haklısın,herkes aşkının meyvesini ister,benim eşim sonuçtan sonra resmen buhran geçirdi,''senin çocuk sahibi olmaya hakkın var,istersen ayrılabiliriz''bile dedi düşün... Ki 4 sene peşimden koşup evlenmek için neler yaptıktan sonra bunu diyebilecek kadar etkilendi... Ama ben pes etmeden,onu sadece o olduğu için sevdiğimi anlatmak adına bir çıkış arıyorum,Belki bir gün Rabbim bize nasip eder,bilemem ama şuan bişeyler yapmak durumunda hissediyorum kendimi....
Canım principle; motivasyonuna hayran kaldım darısı bana inşallah,Rabbim herkesle beraber senin de gönlündekini nasip etsin inşalllah...
esel83 cüm,yazdıklarını ağzım açık okudum,senin adına çoook sevindim,bahsettiğin doktor nerde söyler misin?
emcan01; canım bu durum üzerine ne kadar araştırma yaptım bilemezsin... Ne uykum kaldı ne bişeyim... Şuana kadar hep özel hastanelere gittim zaten,ama sgk ile anlaşmalı yerlerden faydalanmam için en az 3 yıllık evli olmak ve daha önce tüp bebek deneyip başarısız olmak gerek... maalesef ki bu koşullar da biz de yok
tuliny cim,söylediklerine katılıyorum ama dediğim gibi ben kendimden önce eşimin psikolojisi için bişeyler yapmak istiyorum,o kadar bekleyecek sabrımız yok,asla büyük konuşmuyorum,Rabbimin gücüne gitmesin,O ne verirse başımın üstüne ama yine de bir ümit işte... :sinifsinif:

Ben evlatlık için çok ama çok erken diyorum

Daha yeni evlisiniz ilk önce ümitsizlikle bakma benim eşimde de sorunlar var ve doktorlar kesinlikle böyle şeyler demedi başka doktorlara gidin iyice öğrenin ameliyatlık bir olay varsa ameliyat olsun eşin yoksa keçi boynuzu kürü deneyin 3 ay boyunca eşini iyi besle yemişlerle sonra 3-4 ay sonra tekrar spermiogram testi verin ve sonucu değerlendirin

ınatçıyım diyorsun ama hemen yenilgiyi kabul etmiş görünüyosun.

ben 2,5 yıldır bu mücadele içerisindeyim ve herşeyyii deneyeceğimm.Her ay hüsrana uğrasam bile yılmadan her şeyi yapıcam

hem maddi olarak tüp bebek yaptıramayız diyorsun ama evlatlık almanın da kolay olmadığını bilmen gerekir yani evlatlığı şuan alamazsın canım

Canım koruyucu aile olmak ilk hedefim,bunun için tüm koşullara sahibiz,zaten böyle bir şeye karar verdiğin zaman devlet seçtiğin yaş gurubuna göre sana maddi destek sağlıyor,burda amaç sadece o minik yavruya sevgi ve aile sıcaklığı verebilmek.1.5 sene kadar koruyucu ailesi olduktan sonra evlat edinmemiz için 3 yıllık evli olma şartımızı da tamamlanmış olacak.

canım ya bu sgk konusunu bende tam olarak bilmiyorum ama bazı özel durumlarda tedavini ilk aşamalarını uygulamadan dr lar direk rapor veriyorlar.belki eşinin durumuda bu kategorite girebilir bunu tam araştır istersen

canım erkek infertilitesine gelmişsin ordan hatırlıyorum seni..
bu yol epey zahmetli sabırla beklemek gerekiyor..
bizler malesef zor bulanlardanız..
bir gün hepimiz için zamanı gelicek inş..
tüp bebek deneyin derim ben..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…