Erkek İnfertilitesi Eşimde Problem Var Evlat Edinmeyi Düşünüyoruz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım ya bu sgk konusunu bende tam olarak bilmiyorum ama bazı özel durumlarda tedavini ilk aşamalarını uygulamadan dr lar direk rapor veriyorlar.belki eşinin durumuda bu kategorite girebilir bunu tam araştır istersen

canım onu da araştırdım,raporu alabilmemiz için hiç sperm olmaması gerek,biz de ise %1 de olsa var kaydirigubbakcemile3

tüp bebek raporu için 3 yıl evli olma şartı var..
aşılama yapılıyor önce ama tabi spermin durumuna göre direk tüpe de geçilebiliyor..

canım bence sen bu süre zarfında koruyucu aile ol ama mutlaka tedaviyede gidin.hem tıpla hemde bitkilerle arayın çarenizi.benim eşimdede varikosel var spermlerinde sorun yok ama işte bazı şeyleri engelliyor varikosel.benimde eşimin halasının çocukları 8yıl 9 yıl boyunca çocukları olmamış bundan 20 yıl önce köy yerinde olmalarına rağmen ayrıca erkek olmalarına rağmen biliyorsunuz toplumda eskiden erkekler inferfilite olunca tedavi görmezlerdi.ama onlar tedavi olmuşlar ve bugün birinin 3 çocuğu diğerinin 2 çocuğu var.eşimde ilk muayeneye giderken çok korkmuştu halamın oğullarında hiç sperm yoktu ya bende öyleysem diye ama allaha şükür sperm var.birde ameliyatla varikoselden kurtulursak inş bebeğimize kavuşuruz.bak sen bence dene keçiboynuzu havuç suyu fındık fıstık........
eşimin ilk sperm tahlili 1ccde 66 milyon dr hemen ameliyat yapmadı 6 ay daha deneyin dedi sonra bi sperm daha vermeye gitti eşim o sıra içerisinde 1.5 ay keçiboynuzu suyu içti bu sefer aynı hastane de 1 cc de 69 milyon.doktorlar ölecek olan hasta için bile çıkmadık candan ümit kesilmez diyorlar size nasıl asla çocuğunuz olmaz demişler şaşırdım.

canım söylediklerin umut oldu,teşekkür ederim.
doktor asla olmaz demedi,15 yıl bile uğraşabilirsiniz dedi kaydirigubbakcemile3
eşimin tedaviylülülülülülü başlaması için önce durumu kabullenmesi gerek,biraz sorun yaşıyor haklı olarak,daha yeni çünkü.bizim sperm sayımız 1,6 doktorlar oldukça kötümser yaklaşıyor...

canım hepimiz aynı şokları yaşadık eşim ilk test verdiğinde hiç sperm bulunamadı mikrotese ile bulunursa tüp bebek olabilir dediler ürologla görüşmesi için 10 gün sonrasına randevu verdiler. eşim haliyle çok üzüldü ama sonuçta tedavi olma imkanı var Allaha şükür ... bu arada keçiboynuzu kürüne başladık ikinci testte 100bin bulundu ve varikosel olduğu ameliyatla düzelebileceğini söylediler ameliyatı olduk şimdi bekliyoruz sana tavsiyem sakın umutsuzluğa kapılma olmayacak diye düşünme arkadaşların da dediği gibi bitkisel kürleri dene Rabbim emeklerimizi boşa çıkartmasın ...

aminnnn bitanem,şu mübarek aylarda Rabbim kendine açılan elleri boş çevirmezmiş,biz de bol bol dua ediyoruz başka yapacak bişeyimiz yok,sonuçta Rabbimin mucizesi için sperme bile ihtiyacı yok....

arkadaşım daha yeni evlisin hemen evlatlık düşünmek için çok erken şimdi normal tıbbın yanında alternatif tıpta gebe kalmayı sağlayabiliyor keçiboynuzu kürü ile çoğu kişinin sperm sayısı yükselmiş onu deneyin eşimin iki dayısınında çocuğu olmadı ama ikiside 15 yıldan sonra evlatlık aldılar birde işin başka tarafı var evlatlık almak için sizin çocuklara çok düşkün olmanız gerekli sonuçta insanoğlu sabırsızdır yeri geliyor kendi çocuğuna bile katlanamıyor şimdi evlatlık alırsanız ve sonra çocuğunuz olursa ikisini ayırt etmeyecek yapıya sahip olmalısınız yoksa aldığınız çocuğa yazık edersiniz yaşınız kaç bilmiyorum ama bence bekleyin

Bencede tülişim haklı devletten yararlanabilrisiniz
evlatlık almak en son basamak olmalı
azosperm olanlarda bile tüp bebek olumlu sonuç verirken bukadar olumsuz düşünmen çok yanlış bence
Allahım yardımcımız olsun hepimizin

herkes aynı şeyi söylemiş ama Gerçekten çok erken ya....
bende 2 yıllık evliyim eşimin Morfoloji sayısı 0 ama bizim Dr hiç olmaz demedi ..biz testimizi özel bi tüp merkesinde yaptırdık sonrada benim DR gösterdik sonuçları.eger bu sonuçları yaptırdığın yere gösterseydin sizin kesinlikle normal yollarla çocugunuz olmaz.aşılamayada gerek yok hemen tüp yapalım der dedi.ama ben senin normal yollarla hamile kalabilmen için elimden geleni yapacam dedi...
durum böle

hemen pes etme

Şunu da söylemeden geçemicem testi yaptırdığın yer,kişi,cihazda çok önemli bir yer bir yeri tutmuyor yeri geliyor

bizimde ilk testimizde herşey 0 dı
ikincide 4 milyondu
üçüncüde 6 milyon hepsinin arasında en fazla 15-20 gün vardı aradaki farka bak hepsini ayrı yerlerde yaptırmıştım.Sonunda laboratuar buldum temiz,kaliteli,sağlıklı ve onun sonuçlarına güveniyorum artık.Eşim varikoselden ameliyat oldu ve bu sayılar 14 milyon oldu.

Demek istediğim bir yere ve bir doktora bağlı kalma canım

arkadaşlarım canlarım çok haklısınız,24 yaşında olan birine göre elbette ki erken bu düşündüklerim,ama doktor bu yaşta tutma olasılığı daha yüksek,zaman geçirmeden tüp bebek yapalım dedi,eşim de 28 yaşında...
sevgili everest söylediklerinde haklısın,ama benim öyle bir çocuk düşkünlüğüm var ki,sokakta gördüklerimi eve getiririm bazen,o gece yatırırım beslerim severim sonra gönderirim,sokağa çıktığımda çok çocuğum vardır anlayacağın...eşim de benim gibi,yani bıkma gibi bir durum söz konusu olmaz Allahın izniyle...
canım ^^sabirsiz^^cım,haklısın ama insan sıkışınca herşeyi düşünüyor,Rabbim herkese yardım etsin inşallah....
latsibel
cim,canım keşke benim doktor da seninki gibi olsaydı,adam diye dökülüverdi yaa,o an ki halimi bi düşünsene ölüyorum sandim inan...
Sevgili arkadaşım sevdanehri,söylediklerin şok verici,bu denli rakamları imkansız sanırdım,tam olarak o evrede neler yaptığınızı anlatır mısın lütfen canım....

Canım ilk doktora gittik muayene de varikoselden şüphelendi ve ultrason istedi ve spermiogram ikisinide yaptırdık ultrason temiz çıktı sperm hiç çıkmadı o anda oturduğumuz yerde kalakalmışız eşimle şok olduk yani.Sonra doktora çıktık olamaz dedi ultrason da varikosel olması gerekli dedi tekrar istedi bu sefer başka birinin çekmesini istedi ve varikosel çıktı.Spermiogramı başka yerde tekrar yaptırdık 4 milyon çıktı doktor ikisinin arasında çok fark var dedi bir tane daha istedi bu sefer yine başka yerde çektirdik 6 milyon çıktı.Sonra bikaç ay sonra datalab ı duydum ve orada yaptırdık orada da hemen hemen yakındı.Sonra o ay içinde ameliyat oldu 6 ay sonra tekrar yaptırdık 14 milyon olmuştu.

Bence ilk önce eşine bunun bir sorun olarak bakmasını engelle yani bu bir hastalık eksiklik değil bu sende de olabilirdi ona bunun gerçekten sorun olmadığını hissettir ve elinizden ne geliyosa tedavi konusunda birlikte yapacağınıza ikna et eğer olmazsada takdir ilahiden diyeceğini ve hala onunla olacağını hissettir ona.Eğer bu şekilde yaparsan kendine gelir ve tedaviye başlar burada sana çok iş düşüyo anlayacağın canım.Her hareketin her davranışın ona dokunabilir o yüzden olsada olmasada onunla olduğunu hissettir Şeniz

Şenizcim öncelikle çok memnun oldum,ist da nerede gittin dr a,ben çamlıca medicana da gittim hüseyin arıktı doktorum.
Söylediklerini bir bir yaptım,hem de fazlasıyla emin ol.Ama daha yeni olduğu için,ne desem lafı oraya çekecek kadar taze hisleri.Beni gelişmelerinden habersiz bırakma canım benim. Deniz

sevdanehri gerçekten çok enteresan. Biz de basit bir laboratuar da 10 aydır bebiş olmadığı için test yaptırdık baştan aşağı 0. Aynen dediğin gibi şok olduk Ya nasıl böyle bişey oluyor anlamıorum hatta eşim hep diyor eğer sonuç yanlış çıkarsa gidip hasteneyi birbirine katıcam diye :))) Şimdi biraz bitkisel ve vitamin kullanıyoruz henüz doktora gitmedik ama umudumuzu da yitirmiyoruz inşallah allah sebeplerinden bize hayırlısıyla şifa verir :) Ama seni okuyunca bana yine moral geldi :) ınşallah sen de buradaki herkes te hayırlısıyla yavrularını kucağına alır :)

ben pendikteyim canım eşimin doktoru askerde şuan a.s çok iyi bir doktordu açıkçası.Biz biraz ara vermiştik kendimizi toparlayalım diye yarın gidicem kendi doktoruma aşılama denemek istiyorum bakalım canım ne diyecek CADIARZU inşallahhh canım senin eşinde kendine gelir ve tedavilere başlarsınız,sütlü tatlılar,yemişler bol bol yedir keçi boynuzunuda unutma derim ben a.s.

maalesef canım böyle şeyler oluyo dikkatsizlik,gerekli cihazların olmayışı,analiz eden personelede çok iş düşüyo bu konuda.İnşallah tüm isteyennler cennet kokulu meleklerine kavuşurr :Saruboceq: :Saruboceq:

ahh canım benim bana oldukça uzaksın yaa :sinifsinif:
inşallah güzel sonuçlar alırsın,hayırlsı olur bu defa inşallah...
aşılama nasıl oluyor biraz anlatır mısın rica etsem... bana hiç böyle bişeyden bahsetmedi dr. sadece tüp bebeğe başlandığı zaman aşılama yapılacağını söyledi,onun da içeriğini tam bilmiyorum açıkcası...

canım siz 1 sonucu biçok dr a göstermişsiniz..tabiki hepsi aynı şeyi söyleyecek...
spemiogram en az 2 kere tekrarlanmalı...ben vitamin desteğinden sonra tekrar test yaptırın diyorum..

canım siz 1 sonucu biçok dr a göstermişsiniz..tabiki hepsi aynı şeyi söyleyecek...
spemiogram en az 2 kere tekrarlanmalı...ben vitamin desteğinden sonra tekrar test yaptırın diyorum..

haklısın hayatım aslında, ne öneriyorsun ne hazırlıyayım benim kocişe :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…