idefixe
tüp bebek için hiç sperm olmaması gerekiyor bizimki %1 yazmışsın.
bu süreç gerçekten çok yorucu en başında olmak bile çok yorucu. bir de bu konuda açık ve net bir şey bulmak zor oluyor bazen. ben kesin olarak kafamda oturttuğum ve öğrendiğim şeyleri paylaşmak istedim.
SGK dan raporlu olmak için tüp bebek için 3 kez aşılama gerekiyor normal durumlarda, ancak
1. 5 milyonun altında 3 spermyogram sonucu (ya da kadın için eğer tüpler tıkalıysa kapalı olduğuna dair rapor)
2. 900 gün (ya da 5 yıl) SGK prim ödenmiş olması
3. 3 yıldır evli olmak şartı ile hemen tüp bebek yapılabiliyor.
Bu şartlar sağlandığında aşılama yapılmadan hemen tüp bebeğe başlanıyor. ama artık 10 milyarlar falan çok isim yapmıs bu işin ticaretini yapan yerler. daha uygun (4 milyar vb.) yerler var, istanbul için daha fazladır diye düşünüyorum.
bu süreç yalnızca yaşanması gereken bir kader...bizim hiç bir sorunumuz yoktu sadece planlı yapalım herşeyi diye bir sonuç baktırdık ve herşey normaldi.ç bir kaç ay geçince acaba deyip tekrar baaktırdığımızda sonuç yıkamalı 2milyon çıktı.varikosel tanısı, ameliyatı, derken ağustos da 3 yılımız doluyordu onu bekledik, sonuç 26 milyona çıktı ama morfoloji aynı tabi %2 normal. Ama sakin olup umudu yitirmemek gerekiyor, tabiki umutsuzluğa kapılıp oturup ağlıyor hatta insan, hatta her ay, hele bir de geciktiyse..... neyse biz de ağustos da başlıcaz işte ama aslında 1 yıldır bu süreçteyis ve sanki şimdiden yoruldum diyorummmm ama hemennn silkeleniyorum.... demem o ki

dim dik ayakta durmak kesin ve doğru bilgiyle hareket edip duayl desteklemek, eminim ve inşallah heresin dileği gerçek olur hayırlısıyla....
sevgiler....(yeniyim, yanlış yere mi yazmış oldum uzattım mı biraz bilemedim kusura bakmayın öyle ise..)