eşimde şiddet eğilimi var !

14 yıllık evli ve çok seviyorum olsanız bilemi boşanınca tek ebeveynle çokmu mutlu olacak ben ona yetebilecekmiyim ayrılmış kırık kalple
Evet boşanırdım çünkü çocuğum benim için herşeyden(kocada dahil) önemli olurdu.
Valla benim annem bana gayette güzel yetmişti,sadece kırık kalple değil kafası,gözü kırılmış haliyle.

Bu nasıl baba?
Kendi çocuğuna karşı bile bu şekilde davranıyorsa eğer içinde hiç bir şekilde sevgi kırıntısı yok bu insanın ve ciddi psikolojik sorunlar yaşamış olabilir çocukluğunda. Belki çok tartışan bir anne babası vardı, belki de şiddet gören bir çocuktu. Ama geçmişinde normal olmadığı kesin.
Çok üzüldüm çocuk adına.

Benim böyle bir babam olsaydı, bir yumurta için bu kadar korkutan, sürekli korktuğum, evet onu daha az görmek isterdim..
Ve böyle bir adama düşkün olmaz, belki kızmasın diye düşkünmüş gibi görünürdüm..

Küçükken dövmesi normal ama ergen olunca dövmesi anormal yani?

lütfen. biraz anlayışlı olun. burada insanlar derdini açıyor ve yardım istiyor. yargılanmak değil. burası mahkeme ve sizde hakim değilsiniz. evet küçükken dövdü haksızdı yanlıştı ama dövdü.

normal olduğunu söylemedim. evet koca ergenin dövülmeyeceğini herkes bilir

Çocuğun mutlu olmaz ayrı olunca. Ama uyuma saatleri bence de geç. Ben 4-5 yaşında sandım öğle uykusuna yatınca. Yine de eşinin bu kadar bağırıp çağırmaya hakkı olamaz. Tabakları kırmakla kendine ediyor. İleride çocuk bunların hepsini hatırlayacak, babasına ona göre davranacak.

işte cnm çok yıprandım artık dayanılamaz hale geldi. epilepsi hastasıyım ve ataklar geçiriyorum. şimdi başka ilaçlarda kullanmam gerekti.

Benimde sizin oğlunuzla aynı yaşlarda bir oğlum var.
2 yıl önce eşim oğlumu özel bir gününde çok üzdü(bakın duvar yumrukladı veya dövdü demiyorum sadece haksız yere çok bağırdı ve ağlattı.) Gittim ertesi gün boşanma dilekçesi yazdım.Çocuklarımı haksız yere sindirmeye çalışırsan boşarım seni dedim ve yapacaktım.Kendimi tutamadım dedi,o zaman git tedavi ol dedim.2 yıldır ilaç kullanıyor,çocukların hiçbir şeyine karışmıyor.Ben bu evliliğe 15 yılımı verdim,ama benim çocuklarıma sizin eşinizin yaptığı muameleyi yapsın 1 dk düşünmem boşanırım.

Eeşinizin öfke kontrolü olmadığı aşikar.Biran önce önlem alınıp ,tedavi olmaz ise dahada korkunç şeyler sizi bekliyor olacaktır.
Bir uzmandan yardım almalı.Siz ikna edemiyorsanız,eşinizin ailesinden yardım isteyin.Beraberce bir ortak yol bulun.

Derdinizi açıyorsunuz ama kimse sizi yargılamıyor.
Ve burdaki herkes evladınızın durumuna çok üzüldü.
Ergen dövülmez ne demek.
Küçükken de dövülmez.
Şiddetin hiçbir gerekçesi olamadığı gibi hiçkimseye de uygulanamaz.
Minicik, masum, korunmasız bir çocuğun yaşadıklarına üzülüyoruz.
Bence siz eşinizi seviyorsunuz ve ondan vazgeçemiyorsunuz.
Boşanmış bir kadın olmak istemiyorsunuz.
Belki yalnız kalmak istemiyorsunuz. Düzeniniz bozulmasın istiyorsunuz.
Bu nedenle ayrılmıyorsunuz..

ipekçiğim seni tanırım yorumlarında hoşuma gider eşimin aile baba içkici gelip anneyi çocukları dövern sebepsiz yere hiçbir ihtiyaçlarını gidermeyen çocuklarını çalıştıran paralarıyla aldığı bisikleti satan (eşimin) biriymiş

ayrıca ailesi de hiçbir durumunda yanında olmadı 12 yaşında şehir dışına kapıdan yollamışlar. hiç arayıp sormamışlar. eşimde ben senin yaşındayken deyip başlıyor oğlumun refah içerisinde yaşadıpınından dem vuruyor ama huzur vermiyor

Konu açıyorsunuz,yorum istiyorsunuz..
Ne yapmalıyım?diyorsunuz..
Ben olsam şöyle yaparım diyorum,fikrimi yazıyorum..
Hoşunuza gitmiyorsa görmezden gelirsiniz..
Hakim olduğumu iddia etmedim,yargılamıyorum "ben olsam" böyle yapardım çünkü evlat sevgisi herşeyden üstün "benim için"..
14 yıl değil 24 yıl olsa dahi eğer evladımın "ruh sağlığı" söz konusu ise boşardım.

bunları söyledim zaten dayak yanlış dedim. eşimi sevdiğimide yazdım eski yorumlarımda. boşanmak istesem eşimi sevmesem neden katlanayım sizce

hayır yorumunuza karşı tek lafım yok herkesin fikrini beğeniyorum dikkat ederseniz .sadece küçükken şiddet doğalda ergengenmi doğal değil yorumunuzda sordulamak olmuyormu her neyse

hemcimsimiz olarak birbirimize biraz daha yumuşak yorum yapmaktan yanayım

bunları söyledim zaten dayak yanlış dedim. eşimi sevdiğimide yazdım eski yorumlarımda. boşanmak istesem eşimi sevmesem neden katlanayım sizce

Katlanmayın bu şekilde zaten.
Çocuğunuz olmasa istediğiniz gibi davranın ama o çocuğu korumak zorundasınız.
Bakın eşinizin yaşadığı şartlara.
Çocukluğunda yaşadığı travmalar onu ne hale getirmiş.
Siz zannediyor musunuz böyle bir ortamda çocuğunuzun ruh sağlığı yerinde olacak?
Siz kendiniz istemediğiniz için boşanmıyorsunuz onu söylüyorum ben zaten.
Çocuğunuzu da sadece koruyup kolluyorsunuz.
Geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla hastalığınızı bu yaşadıklarınız tetikliyor olmalı.

Anladım tam tahmin ettiğim gibi. Her mutlu yetişkin geçmişte mutlu birer çocuktur. Ama tam tersi olan agrasif, mutsuz,asosyal, arkadaş edinemeyen,şiddet eğilimli yetişkin de geçmişte ailesel sorunlardan bu hale gelmiş bir bireydir. Ve maalesef bunun tedavisi çok zordur. Çünkü analarının babalarının bilmem kaç yılda çocuk beyinlerine soktuklarını en kral doktorlar 15-20 günde temizleyemezler. Bu da aynen aileden aktarılan DNA lar gibi bizimle kuşaktan kuşağa geçer.
Ancak kısmen tedavi edilir. Sen de desteklerlersen. en azından öfke kontrollerini yapabilir. Bunu istemesi ve sinirlediği an bu konuda kendine çeki düzen vereceği konusunda aldığı kararı hatırlaması lazım.
İyi bir doktor belki size yardımcı olur ama en çok da senin yardımın lazım ona.

bak saat 12 oldu aramadı sanki ben suçluyum

Ben bunu merak ettim aslında,neden katlandınız?
Küçücük çocuğu döverken sadece dayak yanlış mı dediniz?
Çocuğunuzun ilerde nasıl bir ruh sağlığı olacağını,kişilik bozukluğu yaşayacağını,bu gördükleri sonucunda ya tamamen içine kapanacağını,veya psikopatın teki olacağını hiç aklınıza getirmiyor musunuz?
Boşanmayacaksanız tek şartınız psikiyatra veya psikoloğa gidip tedavi olması olsun lütfen.

cnm ben yardım edemiyorum ona . kavga anında tartışıyoruz konuşuyoruz sonra bir anda cinnet geçiriyor ben korkup susuyorum onun istediği de bu zaten sindirmek huy haline getirdi anlatabildimmi. yani çaba göstermiyor. bilerek ve isteyerek yapıyor bana göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…