Eşimdeki değişim

meysa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
281
112
103
Antalya
Mrb hanımlar. Evliliğimizin 2. yılındayız ve 3 aylık bebeğimiz var. Sorun şu ki eşimdeki eski ilgi alaka bebekle birlikte bir de ailesiyle sorun yaşadım onla beraber yok oldu gitti sanki. Sürekli homurdanmalar, genelde adımla seslenmeler (eskiden en azından canım derdi), ilgisiz tavırlar, sırtını dönüp yatmalar, elinde hep bi şeker kırma oyunu. O öyle davranınca bende sıcak olamıyorum. Bu böyle devam eder mi geçici bir durum mu. Bebekten dolayı ilgi kayıyor ve eşlerde böyle sorunlar olduğunu okumuştum ama başıma gelince napıcam bilemedim. Bu durumu karşıma alıp konuşmakta istemiyorum çünkü saçmalıyorsun deyip kapatacak konuyu. Sizce napmalıyım nasıl davranmalıyım. Başına böyle bişey gelen var mı.

Son düzenleme:
Mrb hanımlar. Evliliğimizin 2. yılındayız ve 3 aylık bebeğimiz var. Sorun şu ki eşimdeki eski ilgi alaka bebekle birlikte bir de ailesiyle sorun yaşadım onla beraber yok oldu gitti sanki. Sürekli homurdanmalar, genelde adımla seslenmeler (eskiden en azından canım derdi), ilgisiz tavırlar, sırtını dönüp yatmalar, elinde hep bi şeker kırma oyunu. O öyle davranınca bende sıcak olamıyorum. Bu böyle devam eder mi geçici bir durum mu. Bebekten dolayı ilgi kayıyor ve eşlerde böyle sorunlar olduğunu okumuştum ama başıma gelince napıcam bilemedim. Bu durumu karşıma alıp konuşmakta istemiyorum çünkü saçmalıyorsun deyip kapatacak konuyu. Sizce napmalıyım nasıl davranmalıyım.
aileye laf ettinizmi soğur erkekler..heleki dır dır, nefret ederler.

Evliliginiz biraz siradanlasmis gibi gekdi bana.esinize biraz daha ilgi gosterin.yemek hazirlarken masayı farklı duzenleyin mesela küçük suprizler yapin.o size adim atmiyorda siz ona adim atin.bu süreç gecici oldugunu düşünüyorum

severek mi evlendiniz ? bir de ne bu ya çocuk gibi, şeker kırma oyunu ? daha profesyonel oyunlar oynasa hadi neyse de, şeker kırma nedir :)

Candy crush bağımlılık yapar. Hiçbir şeyi görmez insanın gözü. Silmesi gerek telefonundan.
Bebek bakım işlerine ortak etmeye çalışın. Mecbur ilgilenir o zaman evle, bebekle, sizinle.
Doğum sonrası genelde böyle oluyor erkekler.
İşten gelince bebekle ilgileniyor oynuyor seviyor. Tüm ilgisizliği bana. O eski muhabbet yok.

Bebeğinizle ortak ilgi ve paylaşım sağlayın
Anne baba saati yapın
Kahve için birlikte

Sanırım herşey sıradan olmuş artık
Ailesi dışarda kalıyor unutun

Daha da ilgili olması gerekirken. Oyun oynamalar. Sırf ay canım 5 dakkalığına sen alır mısın biraz da sen sustur ya da uyut denilmemesi için. Bir afra tafra hemen. Valla nasıl böyle şekil aldımı abicim bu çocuğu ben tek yapmadım gel sende bir bak diyi verin. Bir zahmet oda baksın. Sorumluluk verin rahata alışıyorlar. Sen böyle de bebeği araya koy belki düzelir inşallah. Allah yardımcınız olsun.

Bebekten sonra insanın hayatı ciddi yönde değişiyor herşey ona gore planlanıyor ve haliyle adaptasyon konusunda uyum sağlamakta zorlanabiliyor erkekler.Bence şimdilik bunla ilgili konuşmayın siz biraz daha adım atmaya çalışın yakın davranın bebekle ilgili şeylerde yardım için onu da dahil edin umarım kısa zamanda eskisi gibi olursunuz :)

Evet ama aile konusunda konuşmama kararı almıştık bir hafta önce, akışına bıraktık o konuyu.
daha çok yeni bir karar, kırgınlıklar zamanla yok oluyor..belkide hala güvenmiyor o sözüne...erkeklerin tek istediği evinde huzur..lütfen huzurlu bir yuva haline getirin...ailesinin yaptıklarını ondan çıkarmayaın, ailesi dünyanın en kötü insanlarıda olsa, sevgisi bitmez onlara...

Bebekten sonra insanın hayatı ciddi yönde değişiyor herşey ona gore planlanıyor ve haliyle adaptasyon konusunda uyum sağlamakta zorlanabiliyor erkekler.Bence şimdilik bunla ilgili konuşmayın siz biraz daha adım atmaya çalışın yakın davranın bebekle ilgili şeylerde yardım için onu da dahil edin umarım kısa zamanda eskisi gibi olursunuz :)
O öyle davrandıkça adım atasım da gelmiyor. İçimden kendimi kemirip duruyorum.

Berge

O öyle davrandıkça adım atasım da gelmiyor. İçimden kendimi kemirip duruyorum.

Konuşmayı deneyin
Ortak noktada çözüm odaklı olun
Bu şekilde aranızda bağ kalmaz
Kopar gidersiniz

Mrb hanımlar. Evliliğimizin 2. yılındayız ve 3 aylık bebeğimiz var. Sorun şu ki eşimdeki eski ilgi alaka bebekle birlikte bir de ailesiyle sorun yaşadım onla beraber yok oldu gitti sanki. Sürekli homurdanmalar, genelde adımla seslenmeler (eskiden en azından canım derdi), ilgisiz tavırlar, sırtını dönüp yatmalar, elinde hep bi şeker kırma oyunu. O öyle davranınca bende sıcak olamıyorum. Bu böyle devam eder mi geçici bir durum mu. Bebekten dolayı ilgi kayıyor ve eşlerde böyle sorunlar olduğunu okumuştum ama başıma gelince napıcam bilemedim. Bu durumu karşıma alıp konuşmakta istemiyorum çünkü saçmalıyorsun deyip kapatacak konuyu. Sizce napmalıyım nasıl davranmalıyım.
Elinde sadece bir oyun varsa bence olumlu bir durum. Başka türlü işlere yönelmiyorsa.
Candy crush bağımlılık yapar. Hiçbir şeyi görmez insanın gözü. Silmesi gerek telefonundan.
Bebek bakım işlerine ortak etmeye çalışın. Mecbur ilgilenir o zaman evle, bebekle, sizinle.
Doğum sonrası genelde böyle oluyor erkekler.
Aslında biraz da normal mi acaba? Çünkü özellikle ilk 3 ay iptal oluyor anne. Babanın bebek bakımıyla da doğrudan bir alakası olmuyor, biraz iş verecek bir kültür ve aile yapısı da yoksa baba bir kenarda duruyor adeta. Bu süreyi sadece oyunla atlatıyorsa (başka işlere yönelmiyorsa) belki de görece olarak olumlu bile denebilir bu duruma. Zamanla biraz da eşlerin karşılıklı anlayış ve çabasıyla normale döneceğini düşünüyorum. Tabi kadınlar da "ben anne oldum" deyip eşi 2. plana atmamalı, bebekten önce eşimiz vardı ve bebek bir misafir ömür oldukça eşimiz olacak hep yanımızda. Zorunluluk dışında (sürekli ağlayan bebek, hastalık vb.) eşlerin bir kenarda bırakılmaması taraftarıyım. Karı-koca ilişkileri de unutulmamalı.

daha çok yeni bir karar, kırgınlıklar zamanla yok oluyor..belkide hala güvenmiyor o sözüne...erkeklerin tek istediği evinde huzur..lütfen huzurlu bir yuva haline getirin...ailesinin yaptıklarını ondan çıkarmayaın, ailesi dünyanın en kötü i
Elinde sadece bir oyun varsa bence olumlu bir durum. Başka türlü işlere yönelmiyorsa.

Aslında biraz da normal mi acaba? Çünkü özellikle ilk 3 ay iptal oluyor anne. Babanın bebek bakımıyla da doğrudan bir alakası olmuyor, biraz iş verecek bir kültür ve aile yapısı da yoksa baba bir kenarda duruyor adeta. Bu süreyi sadece oyunla atlatıyorsa (başka işlere yönelmiyorsa) belki de görece olarak olumlu bile denebilir bu duruma. Zamanla biraz da eşlerin karşılıklı anlayış ve çabasıyla normale döneceğini düşünüyorum. Tabi kadınlar da "ben anne oldum" deyip eşi 2. plana atmamalı, bebekten önce eşimiz vardı ve bebek bir misafir ömür oldukça eşimiz olacak hep yanımızda. Zorunluluk dışında (sürekli ağlayan bebek, hastalık vb.) eşlerin bir kenarda bırakılmaması taraftarıyım. Karı-koca ilişkileri de unutulmamalı.
Bebek gelince afallamış olabilirim belki de ama eşimi dışlamadım. İşten gelince bebeğin bakımına yardımcı oluyor. Bebekle ilgili ortak paydamız var ama onun dışında ilgi alaka bana karşı yok hiç. Teline ara ara alır bakarım öyle bi yanlışını görmedim hic. Ay inşallah görmemde :olamaz:

Bebek gelince afallamış olabilirim belki de ama eşimi dışlamadım. İşten gelince bebeğin bakımına yardımcı oluyor. Bebekle ilgili ortak paydamız var ama onun dışında ilgi alaka bana karşı yok hiç. Teline ara ara alır bakarım öyle bi yanlışını görmedim hic. Ay inşallah görmemde, oyun var hep.
Sıkılıyor ve bunalıyor. Siz annelik hormonları sebebiyle muhtemelen sürekli bebek için tetiktesiniz. Ama onda öyle bir durum yok ve hiç olmayacak. Ne karnında taşıdı, ne doğurdu, ne emziriyor. Bebekle ha deseniz dışarı çıkamayacağınızın farkında, muhtemelen ödeme ve harcamalarınız artmıştır. Oturup bir film izleyebilecek misiniz? Bir süre hayır. Sizi evde bırakıp sürekli dışarı çıkıp arkadaşlarıyla buluşuyor mu?, evde saçma sebeplerden kavga çıkarıyor, hakaret ediyor mu? Bebek 3 aylık daha, belki de siz meme dışarıda dolaşıyorsunuz gün içinde emzir, alt değiştir, emzir alt değiştir. Bu rutinde geçiyordur. Sebepsiz ağlamalar vs. Sizin de tüm ilginizi vermeniz zaten mümkün değil. İsteseniz bile o şartlar yok şuanda. Yani çok normal bir süreçten geçiyorsunuz. Bu sürecin kötü tarafı telefon alışkanlığı kalıcı olabilir, bizde biraz kalıcı oldu. Onun dışında sıkıntı yaşamadık çok şükür. Ama bebek sesi olan bir evde tv de izlenmez. Ne yapsın telefonla vakit geçiriyor. Oyun da oynadıkça bağımlılık yapan bir şey. Bence biraz kendisini işlere dahil etmeye çalışın. Şuan cinsel olarak da çok çok aktif olmayabilirsiniz bence bu da normal. Biraz zamana bırakın ve iletişim kurmaya çalışın eşinizle. Şuan bir boşlukta hissediyor muhtemelen.

Erkeklerin işine geliyor bence. Kadının eline çocuğu ver, o onunla uğraşsın, uykusuz kalsın vb., sen de kendi işine, eğlencene bak. Oh, mis!
Kadının erkekle ilgilenmek zorunda olması gibi bir misyonu olmamalı doğumdan sonra; erkek sorumluluk bilmeli, çocukla anne kadar o da ilgilenmeli, kadın da daha az yorulur ve kocasıyla ilgilenir.
Bizde öyle değil ki! Kadın çocukla gece gündüz ilgilenmekten helak olur, erkek keyfine bakar; sonra da kadın kocasıyla ilgilenmedi diye suçlu olur. Kabus gibi!

Erkeklerin işine geliyor bence. Kadının eline çocuğu ver, o onunla uğraşsın, uykusuz kalsın vb., sen de kendi işine, eğlencene bak. Oh, mis!
Kadının erkekle ilgilenmek zorunda olması gibi bir misyonu olmamalı doğumdan sonra; erkek sorumluluk bilmeli, çocukla anne kadar o da ilgilenmeli, kadın da daha az yorulur ve kocasıyla ilgilenir.
Bizde öyle değil ki! Kadın çocukla gece gündüz ilgilenmekten helak olur, erkek keyfine bakar; sonra da kadın kocasıyla ilgilenmedi diye suçlu olur. Kabus gibi!
Hayır anlatamadım sanırım. Benim bahsettiğim senaryo bu değil. Tabi ki çok bunalmışsanız verin eşinize ama bebek anne kokusu istiyor, meme istiyor. Sürekli emziriyorsunuz neredeyse. Ya uyuyor ya emiyor ya altına yapıyor zaten :) Sizin bahsettiğiniz evre bebek biraz daha büyüdüğünde ve buna katılıyorum. Burada konu sahibini de suçlamadım zaten. Konu o değil. Bebek şuan çok küçük olduğundan babasının yapabileceği çok fazla bir şey yok. Ben şu ayrımı yapmak istiyorum bebekle ilgilenip eşini dışlayan kadınlar olduğu gibi bebeğin hiçbir sorumluluğunu almayan babalar da var. Ve ikisi de yanlış zaten. Ve ilk 3 ay farklı bir dönem.

Kaldı ki bebek sürekli ağlayan bir bebekse anne, baba evde kim varsa zaten onu uyutmaya çalışmakla uğraşıyorlar. Bu durumda da ikili iletişim yerini bu bebek bakımı sürecine bırakıyor daha önce bahsettiğim gibi.

Ama bebek biraz büyüdüğünde babanın ilgilenmemesi için bir bahane de kalmıyor, burada da iş anneye düşüyor. Siz yönlendireceksiniz, görev vereceksiniz. Erkekler neyi nasıl yapacağını da bilemeyebilirler, nasıl alıştırırsanız öyle gider. Tabi bunun için klasik Türk erkeği ile evlenmemiş olmanız gerekiyor :)

Hayır anlatamadım sanırım. Benim bahsettiğim senaryo bu değil. Tabi ki çok bunalmışsanız verin eşinize ama bebek anne kokusu istiyor, meme istiyor. Sürekli emziriyorsunuz neredeyse. Ya uyuyor ya emiyor ya altına yapıyor zaten :) Sizin bahsettiğiniz evre bebek biraz daha büyüdüğünde ve buna katılıyorum. Burada konu sahibini de suçlamadım zaten. Konu o değil. Bebek şuan çok küçük olduğundan babasının yapabileceği çok fazla bir şey yok. Ben şu ayrımı yapmak istiyorum bebekle ilgilenip eşini dışlayan kadınlar olduğu gibi bebeğin hiçbir sorumluluğunu almayan babalar da var. Ve ikisi de yanlış zaten. Ve ilk 3 ay farklı bir dönem.

Kaldı ki bebek sürekli ağlayan bir bebekse anne, baba evde kim varsa zaten onu uyutmaya çalışmakla uğraşıyorlar. Bu durumda da ikili iletişim yerini bu bebek bakımı sürecine bırakıyor daha önce bahsettiğim gibi.

Ama bebek biraz büyüdüğünde babanın ilgilenmemesi için bir bahane de kalmıyor, burada da iş anneye düşüyor. Siz yönlendireceksiniz, görev vereceksiniz. Erkekler neyi nasıl yapacağını da bilemeyebilirler, nasıl alıştırırsanız öyle gider. Tabi bunun için klasik Türk erkeği ile evlenmemiş olmanız gerekiyor :)
Pardon ya, siz de beni yanlış anladınız ya da ben yanlış bir dil kullandım sanırım. Aslında sizin öyle bir şeyi kastettiğinizi düşünmemiştim. Kusura bakmayın.

Back
X