"Partnerine/Evlilik kurumuna" karşı temel inancı değişmiş.
"Partnerine/Evlilik kurumuna" karşı temel inancı değiştiği için kısıtlanmış hissediyor bu "belki bir başka kadına"la olmasına karşı kısıtlanma dahi olabilir ve bu "öfke" duygusunu tetikliyor.
"Öfke" duygusunun kontrol edemiyor. "Öfke kontrolsüzlüğü"nü bir kere bile olsun "şiddet"le bastıran kişi eğer korku ve pişmanlık duyacağı bir sonuçla karşılaşmazsa "şiddet" uygularken salgılanan hormonlar bağımlılık yaratacaktır. Üç bağımlılıkla karşı karşıyasınız artık Öfke&Öfke kontrolsüzlüğü&Şiddet.
"Öfke/Şiddet döngüsü" dedilen korkunç bir olgu var. Burda sizin bağımlı olacağınız süreç devreye giriyor.
- Karşı taraf öfkelendikçe stres, kortizol vb. hormonlar salgılayacaksınız ve bu hormonlara bağımlı olacaksınız ve kocanızın öfkelenmesi artık sizi korkutmayacak
-Öfke sonrası "barışma seksi" çok bilindik bir kavramdır bu olguya bağımlı olacaksınız bu sureçte 1-2 çocuğunuz olacaktır
-Şiddetin ve öfkenin her zaman bahanesi olacaktır. Çünkü barışma seksi aşamasına geçişte tatlı sözler, sarılmalar, ağlamalar, yalvarmalar olacak ve bu bahaneyi benimsemenizi kolaylaştıracaktır.
Ben sizi normal bulmuyorum. Çünkü kendine saygısı olan bir insan çoktan darp raporu alıp "benim canımın değeri var benim değerimi bilmezsen ve evliliğimize/bana böyle davranaksan al işte özgürsün , şiddetinin bedelini ödeyip defolup gidebilirsin" davranışını çoktan uygulamıştı.