Eşimden para istemek :(

Ayol insanın eşinden para isterken çekinmesi nedir hemde 6 yıllık evlilikte.Para istemenin zor geldiği insanlardansanız neden çalışmıyosunuz. Bunuda ilk defa duyuyorum yani.Ayrıca istemekte nedir 6 yılda bunun çoktan konuşulup halledilip ne yapılıcağının bilinmesi gerekirdi.

Kocadan para istemek...
Kocadan harçlık almak...
Kocanın harçlık vermesi...

Bunlar bana o kadar anormal, o kadar ters geliyor ki. Çok da garip. Ne bileyim, "evin ortak parası" dense anlarım. "Kocadan harçlık almak/istemek" yerine "evin ortak bütçesine katkıda bulunmak/bütçeden para almak" lafları kullanılsa belki bu kadar garip gelmezdi bana. (sağlık ya da doğum gibi sebeplerle çalışmaya ara vermiş olan kadınlar hariç)

Anormallik bende herhalde.

Kaş, bıyık, ağda için bile kocadan para istemek... Allah korusun. Halinden memnun olanlara değil sözüm, anlayan anladı. Kadın çalışmıyordur, kocası da zaten çalışmasını istemiyordur falan, alan razı satan razıysa ona bişey demiyorum ama en azından ortak bir bütçe olsa neyse ihtiyacın içinden alır kuaföre falan gidersin de öteki türlü çok tuhaf yani... "Kaş aldırmaya gidecem, para bıraksana" mı? Komik. Hiç bana göre değil. Belki de ailemden öyle "erkek egemendir" tarzı birşey görmediğim için.

Kendine göre olanlara mutluluklar.

Son düzenleme:
Bir iş bulup çalışın derim. Madem para istemeyene kadar vermiyor. O zaman ekonomik özgürlük lazimm

Mrh...arkadaşlar ben evliyim 6 yıl olacak.ev hanimiyim.eeşim özel sektör.para isterken çok sıkılıp çekiliyorum.siz işinizden nasıl para istersiniz? Size ne kadar harçlık verir?
bende çalışıyorum ama eşim o halde bile eve para bırakır belki para lazım olur diye. babamdanda böyle gördüm annem istemeden babam para bırakıp giderdi. kadınların istemesine bırakılmamalı para konusu. adam gibi adamda bunu yapmalı zaten

O parayı nasıl kazanıyor emek karşılığı demi siz ondan emeğini istiyorsunuz aynen sizin de ona emek verdiğiniz gibi eşinize yemek yapiyosunuz veya camasiniri yikayip ütülüyosunuz demi her türlü yaşamını kolaylastiriyosunuz sayamadigim bir sürü iş yapiyosunuz evde bunlar da senin emeğin o utaniyo mu peki

Mrh...arkadaşlar ben evliyim 6 yıl olacak.ev hanimiyim.eeşim özel sektör.para isterken çok sıkılıp çekiliyorum.siz işinizden nasıl para istersiniz? Size ne kadar harçlık verir?
bende 1 senedir çalışmıyrm çok zorlanıyorum. aldığımdan da zevk alamıyorum. yeniyim diye böyle zannediyodum ama demek 6yıl sonra bile huy değişmiyo

Eş ne demek? Hayat ortağı demek değil mi? Hayatınızı birleştirmişsiniz siz, ondan para istemek nedir? Onun parası, senin de paran demektir. Bence şöyle yap, bi işe girip çalışmak istediğini söyle, sebebini sorduğunda ''senden para istemeye çekiniyorum sende her zaman kendiliğinden düşünüp vermiyosun beni istemek zorunda bırakıyosun ben bi kadınım benim de kendime göre harcamalarım var, bu yüzden çalışmak istiyorum'' de. İzin verirse ne ala, git ekonomik özgürlüğünü kazan. Yok izin vermezse o laflardan sonra zaten gerekeni yapacaktır, bu kadar basit

Üniversite bittiği gün ben babamdan para almaya bile utandım, kpss için dersaneye gittim 1 sene, annem huyumu bildiğinden çantama koyardı,babam kızım pantolunun cebinden al.dedikçe hepten kızarır bozarırdım,el mecbur alırdım 5 satırda not yazardım şu kadar aldım şuna lazım oldu vs gibi, Allah gani gani rahmet eylesin...

Normalde çalışıyorum lakin 2 senedir ücretsiz izindeyim, baştan beri çalışmayanları bilmem de hayatının bir döneminde para kazanmış biri için bence daha zor, Allahtan Batmandayız yalnız çıkacak gezecek bi yer yok,yalnız gittiğim tek yer park,para lazım olmuyo,kişisel ihtiyaçlarımı netten alıyorum kart numarası güvenlik kodu falan ezberimde, mayısta da Allah kısmet ederse işe dönüyorum

Annem nasıl yapardı onu da anlatayım, babam sürekli sorardı paran var mı diye ve var da dese bırakırdı, annemin ek kartı da vardı elimde parası da olurdu her zaman

Babam bize hep kenarda 100 liranız dursun ona ellemeyin gene gelin benden isteyin derdi, kadında her zaman para olmalı acil bir durum olur vs derdi canım babam

Ölüm yıldönümü yaklaşıyor içlendim kusura bakmayın..

bızde esımde bende paralarımızı bı yere koyarız ortak
ıhtıyacı olan gıder ordan alır ne kadar lazımsa
sonrada haberın olsun sukadar harcadım derız
bazen bozugum olmaz 5-10 tl gıbı ozaman esıme bozuk var mı derım varsa verır
oda aynı sekılde gerekırse bana sorar oyle
eve nolursa olsun esım mutlaka para bırakır
evın para yonetımı zaten bende muhasebecı oldugum ıcın

Başın sağolsun , mekanı cennet olsun inşallah.

Evlilikte senin paran benim param yoktur bana göre ortak bi para vardır.kim hesabı daha iyi yapıyosa para onda durur.böylece isterken babadan harçlık alır gibi değil kendi paranı alır gibi rahatça istersin.sadece senin ve eşinin düşüncesiyle alakalı yani

Sıkıntınızı paylaşıp bana bunu yaşatma deyin.

Eve belli bir miktar bıraksın, onu sürekli kontrol edip tamamlasın.

Babam maaşını ne bankada bırakırdı, ne cebinde taşırdı, hepsi evde olurdu.

Annecim emekli öğretmen. Hep dediği bir şey vardır. Kadın okumalı, erkek eline bakmamalı. O yüzden ailemde okumayan kadın yoktur.
Gayet de güzel ve rahat geçiniliyor, kadın çalışmalı derim her zaman. Dimdik ayakları üstünde durmalı. Ben bu durumdan çok memnunum.

Bekarım ama ben de isteyemezdim herhalde. Ailemden istemeye çekindiğim için çalışıyorum şuan.

Sizin öyle bir imkanınız yoksa eşinizle konuşun bunun size zor geldiğini söyleyin aylık bir meblağ belirleyin maaş günü versin bence. Ek Kart da çıkarabilirsiniz.

Genelde para oluyor evde aliyorum soylemiyorum. Evde yoksa Cüzdanından 100 lira aldım diyorum. Eğer karşılaşıp para isteyeceksem param bitti hayatım diyorum çıkarıp veriyor.

Maaşı alınca borçlarımızı dağıtıp, ödemeleri yaparız kalan parayı 2 ye böleriz, genelde 200 lira filan düşer ikimize de. birimizin parası yetmediyse ancak o zaman diğerinde varsa isteriz,yoksa kredi kartından kullanırız. Eşinle konuş sana aylık bir miktar bıraksın bunu söylemek ayıp değil o para senin de paran, o dışarda çalışıyor sen evde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…