eşimden soğudum abi baba gibi görüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şöyle ki siz bir evlat sahibi olmuş, yıllarca birliktelik yaşamış bir insan için abi baba benzetmesi yapmamanız lazım. Bu çirkin bir tabir.
Ve böyle bir evliliği sürdürerek de çocuğa iyilik değil kötülük yapıyorsunuz. Çünkü anne baba ayrı yatıyor, çok kötü bir örnek maalesef. Bunalrı hesaba katıp yola koyulun.
yani buna bu kadar takılmayın bence klasik anadolu tabiri bacı gardaş olduk derler o manada kullanılmış bir söz. Artık ailedeki rolü o yönde ç0nkü evin erkeği dışarı ile muhatabı servisi idi tamircisi idi kapıcısı idi vs. bizim aramızdaki diyalog da bu şekilde.
çocuğa zararı çook mu ayrılık mı daha iyi bilmiyorum aramızda bir kavga yok bir sorun yok. sadece artık bana o mana da ne o yaklaşıyor ne de ben o gözle bakıyorum

Eşinle yeniden tanış, sanki Yen’i flört ediyormuşsunuz gibi yapın. Birbirinize randevular verin sürprizler yapın. Mesajlaşın, süslenin ne bileyim böyle şeyler. Çocuğu da bu sürecin biraz dışıma çıkartın. Odası ayrı olsun mümkünse eşle yalnız kalacak fırsatlar yaratın. Haftasonlarınızı hepinizin yapabileceği şeylerle değerlendirin.

Tabi önce durumu ona uygunsa anlat manyak muamelesi yapmasın adamcağız.
Koca kişisi bu durumu düzeltmek isterse bunlara yardım eder

teşekkür ederim. aslında bence güzel bir çözüm önerisi olmuş. gayet mantıklı akıllıca yazmışsınız teşekkür ederim denemeye değer. merak ettiğim acaba herkes mı böyle süreçler yaşıyor

Sevmeden evlenmişsin . Bir takım Şeyler yaşamışsın sonrasında da geçmiş o Tutku kalmamış . Yas farkına suç atma sen sevmediğin için bence mutlu değilsin aşk bitmiş heyecan bitmiş
olabilir aşık olarak evlenmedim zaten başta da söyledim sığınma ihtiyacı başta ana babanın olmaması duygusal boşluk sevilme ihtiyacı gibi sebepler daha ağır basan duygulardı

bir bayan abisi ile yaşarken nasıl yaşıyorsa artık öyleyiz ayrı uyuyoruz ben üstümü değiştiriyorsam o odama gelmez ben aynı şekilde.

Valla sizin evlilik coktan bitmis

Ustunu degistirirken bile birbirinizden cekiniyorsaniz olay bitmistir

Ya konusun duzeltmeye bakin
Ya da nasil mutlu olacaksaniz oyle yapin
Ama ortada bir evlilik yok
Bunu bilin

Valla sizin evlilik coktan bitmis

Ustunu degistirirken bile birbirinizden cekiniyorsaniz olay bitmistir

Ya konusun duzeltmeye bakin
Ya da nasil mutlu olacaksaniz oyle yapin
Ama ortada bir evlilik yok
Bunu bilin
ortada artık bir evlilik kalmadığı için zaten artık eşimi bir eş gibi değil bir abi gibi görmeye başladım deidm ya :( düzelir mi onu da bilmiyorum

Merak ettim yatağı ne zaman ayırdınız?
Neden?

Bir de dışarıdaki erkeklere kaydı mı beğenin?
Yani böyle bir durum yoksa eşini yeniden sevmen, bakışını değiştirmen mümkün bence..

teşekkür ederim. aslında bence güzel bir çözüm önerisi olmuş. gayet mantıklı akıllıca yazmışsınız teşekkür ederim denemeye değer. merak ettiğim acaba herkes mı böyle süreçler yaşıyor
Bilmiyorum ama zaman zaman kopmalar olağandır, önemli olan iletişimi koparmamak, yeniden kurabilmek. Çocukları hayatın merkezine koymak hatasıyla ilişkiler kopuyor, çocuk da bağımlı kişilikle büyüyor. Oysa onun için de ayrı odasının olması, benliğinin gelişmesi büyük önem arzediyor. Erkek çocuk da kız çocuk da anne evinden ayrılınca bocalıyor, ya da anne baba kaybedilince bocalıyor. Karı kocalık zaten zarar görüyor. Düşünün yavrunuz ileride aile kurunca sizden gördüklerini normal sanacak, eşiyle iletişiminde bu kopukluğu o da yaşayacak. Çünkü sizi rol model alıyor. İnşallah önce evliliğiniz sonra ruhlarınız iyi hissedeceksiniz.mümkünse evlilik terapistine gidin

olabilir aşık olarak evlenmedim zaten başta da söyledim sığınma ihtiyacı başta ana babanın olmaması duygusal boşluk sevilme ihtiyacı gibi sebepler daha ağır basan duygulardı
Anlıyorum canım . Bir ilişki terapisti size iyi gelebilir hiç düşündüm mü ?

Kadıncağız durumunu anlatmaya çalışmış, özetle ifade etmek istemiş. Bir kelimeye ne kadar çok takılmış insanlar.

Bence bir çok evlilik bu süreçten geçiyor. Bazılarında kalıcı bazılarında hayatın zorlayıcı süreçlerin etkisi ile geçici dalgalanmalar oluyor. Eşiniz iyi bir baba, iyi bir eş, huyu suyu güzel ise bence çaba sarf etmeye değer. Çaba biraz zorlama ile oluyor. Kendinizi zorlayın. Birlikte vakit geçirmeye çalışın. Bazen evde çocuk uyuduktan sonra battaniye altında birlikte bir film izlemek bile iyi geliyor. Evlilikler mükemmel sanmayın. Birçok çift böyle çalkalanıyor ama niyetinize düzelmeyi koyarsanız bence başarılı olursunuz. Kaldı ki bir evladınız var. Aile hayatınız düZgün gidiyorsa bu evlilikten kolay vazgeçmeyin derim.

yani özellikle hadi ayrı yatalım kavga ettik yatağı ayıralım diye bir durum olmadı. ben kızımla uyudum bazen bazen o çocuğu uyuttu yanında kalmayı tercih etti. böyle böy le bi baktık ki nerdeyse odaları bile ayırmışız.

açıkçası dışardaki erkeklere bir beğeni ya da öyle bir ilişkim başkasıyla bir gönül durumum yok. kâğıt üzerinde de olsa hala evlilik sürerken böyle bişiy olması da zaten hiç doğru değil

Siz 33,eşiniz 43 yaşında. Sanki 50 yaşında gibi davranıyorsunuz. Sevmezsiniz anlarım da baba gibi görmek nedir ya. Ayrılın sevmiyorsanız, çocuğu bahane etmekten vazgeçin. Bu arada eşiniz neden boşanmıyor? Bu yaştaki bir erkek cinsellik yaşamadan duramaz. Büyük ihtimalle dışarıda arayışlara girmiştir o da. Yazık o çocuğa. Hiçbir çocuk mutsuz bir ailede büyümeyi hakketmez.

Ben de yataklari niye ayirdiginizi merak ettim.

Esiniz bu durumdan sikayetci degil mi?

Normal bir evlilikte bile yatak ayirmak cok cok yanlisken sevginin askin olmadigi bir evlilikte yatak ayirarak bu sona gelinmesi olagan..

Kadıncağız durumunu anlatmaya çalışmış, özetle ifade etmek istemiş. Bir kelimeye ne kadar çok takılmış insanlar.

Bence bir çok evlilik bu süreçten geçiyor. Bazılarında kalıcı bazılarında hayatın zorlayıcı süreçlerin etkisi ile geçici dalgalanmalar oluyor. Eşiniz iyi bir baba, iyi bir eş, huyu suyu güzel ise bence çaba sarf etmeye değer. Çaba biraz zorlama ile oluyor. Kendinizi zorlayın. Birlikte vakit geçirmeye çalışın. Bazen evde çocuk uyuduktan sonra battaniye altında birlikte bir film izlemek bile iyi geliyor. Evlilikler mükemmel sanmayın. Birçok çift böyle çalkalanıyor ama niyetinize düzelmeyi koyarsanız bence başarılı olursunuz. Kaldı ki bir evladınız var. Aile hayatınız düZgün gidiyorsa bu evlilikten kolay vazgeçmeyin derim.

beni çok iyi anlamışsınız teşekkür ederim. tabir biraz tuhaf gelmiş olabilir insanlara malum sürekli taciz aile içi tuhaf ilişkiler gündemde iken olumsuz çağrışım yapmış olabilir başka anlaşılmış olabilir. benim kast ettiğim demek istediğim durumu anlamışsınız açık açık herşey de yazilmiyor sonuçta. kısa olarak ifade etmek istedim kavgamız gürültümüz de yok bacı kardeş gibi olduk demek istedim. başka nasıl ifade edilir ki bu durum.

başka evliliklerinde böyle süreçlerden geçtiğini bilmek biraz rahatlattı. açıkçası çevremde bunu konuşabileceğim birileri olmadığı için kimseye de soramadım. yeterli hayat tecrübemde maalesef yok bu konularda.
evet eşim biraz huysuz geçimsiz biri olsada özünde iyi bir insan sadık iyi bir baba fedakar bir insandır aslında. zaten kusursuz kim var ki şu hayatta mühim olan durumu kurtarabilmek sağlıklı bir aile yapısına tekrar kavuşabilmek bunun yolunu bulmak ne de olsa bir evlat yetiştiriyoruz

Yalnız ben esnızın size karsı olan tutumu ve duygularını merak ettim. Bu dusunceler tek taraflımı ondadamı bitti hersey yada o nasıl ayrı yatmayı falan kabul ediyor.

İçinde bulunduğunuz bu durumu bdv ye konu olarak açmanız zaten bu durumdan rahatsız olduğunuzu gösterir. Demekki aslında eski günlerinize dönmek istiyorsunuz. Bence bu bile bir adımdır. Anlattığınız kadariyla esiniz iyi birine benziyor. Lütfen attığınız bu güzel adımın devamını getirin ve evliliğinize bir şans verin. Burada çok güzel tavsiyeler veren arkadaşlar var. Eşiniz de istekli olursa bu tavsiyeleri uygulayabilirsiniz. İnşallah çok mutlu olursunuz.

Neguzel anlatmissiniz. :KK9:

Boyle sagduyulu yapici yorumlari gorunce gercekten cok mutlu oluyorum..

Siz 33,eşiniz 43 yaşında. Sanki 50 yaşında gibi davranıyorsunuz. Sevmezsiniz anlarım da baba gibi görmek nedir ya. Ayrılın sevmiyorsanız, çocuğu bahane etmekten vazgeçin. Bu arada eşiniz neden boşanmıyor? Bu yaştaki bir erkek cinsellik yaşamadan duramaz. Büyük ihtimalle dışarıda arayışlara girmiştir o da. Yazık o çocuğa. Hiçbir çocuk mutsuz bir ailede büyümeyi hakketmez.
çocuğu niye bahane edeyim ayol. kendi mesleği olan kendi kazancı olan bi kadınım. gencim de gözüm dışarda olsa amann der boşanır bana koca mı yok der kendi nefsim peşinde koşar çocuk da kalsın aralarda der geçer giderim ki böyle insanlar çok fazla var. lakin benim derdim evimi yuvamı dağıtmak boşanmak falan değil. sağlıklı bir aile ortamı tesis edip evliliği yuvayı kurtarmak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X