- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Mutsuzluk benim için başlı başına bir boşanma sebebi. Eşinizi açıkça boşanma ihtimalini de belirterek uyarın. Çaba görmek istediğinizi belirtin. Bunu diğer yorumumda da yazmıştım. Kan ve hormon değerlerine baktırın. Sadece d vit. eksikliği bile sosyal yaşamımızı inanılmaz etkiliyor.12 yillik birliktelik, 5 yillik bir evlilik. Dunya tatlisi 2 yasina girmek uzere olan bir evlat...universiteden tanisan, hem cok iyi iki arkadas hem de hayat arkadasi olan bir cifttik aslinda. Bilenler bilir hikayemizi, defalarca konu acmisligim var burda. Cocugumuzun dogmasiyla aslinda evliligimizde var olan bazi problemler de su yuzune cikti. Esim ozunde cok iyi, efendi biri. Cocuguna sefkatli, iyi bir kalbi olan, eli acik, durust bir adam. Ama karakterlerimiz, hayattan beklentilerimiz farkli. Ben gezmeden yapamam, karantina onun onceden de yasam tarziydi. Ben enerjik o hep yorgun hep bahane bulan. Ben titiz o olumune tembel. Seks icin bile artk mecali yok. En son ne zmn seks yaptigimizi hatirlamiyorum. Artik sevildigimi,begenildigimi, kadin oldugumu hissetmiyorum. Sefkat de hissetmiyorum. Onemsendigimi hic hissetmiyorum. Sadece dirdirciyim onun icin artik. Bu konulari konusmak istesem ya sacmaliyor oluyorum ya da her kucuk cocuklu aile boyle, ne var ki diyor. Ona gore hicbir problem de yok aslinda. Bu sekilde seks olmadan, flortlesme olmadan gayet de yurur bi evlilik. Ama yok, bende olmuyor. Cocuktanndolayi uykusuz da olsam, is- ev arasi mekik dokusam, gunluk is yukum ne kdr agir da olsa birbirimize zaman ayirmak istiyorum en azindan h.sonu. ama en basitinden h.sonu gezmeye gitmek bile onun icinnbuyuk bir kulfet. 24 saat evde kalsak, o tv karsisibda pinekleyip cay icse ondan mutlusu yok.
Bu adam hep boyle de gil dii...cocukla surekli ilgilenen oymus gibi devamli yorgun olan ici gecmis 32 yasinda bir dede oluverdi kendisi adeta.. yavas yavas ona karsi duygularim koreliyor. Eskisi gibi icim kipir kipir degil. Dokunmasam da olur diyorum artik. O da nasilsa bi ara seks yapariz kafasinda. Ama o ara hic gelmiyor...dahasi eskisi kdr umrumda da degil..sizce duygusal yonden sizi tatmin etmeyen, bunun icin bir cabasi da olmayan birinden sirf bu sebeplerle bosanilir mi? Ben bu sekilde bir omur geciremem. Resmen mutsizum cunku bence anlasilmiyorum, arzulanmiyorum. Belki seviliyorum, ki o oyle oldugunu soyluyor , hatta benim bunlari yazdigimi bilse muhtemelen dehsete duser ama iki dk sonra dalga gecer...beni de en cok delirten bu belki de, ciddiye alinmamak...bu arada anneme bir iki citlattim artik esime eskisi gibi hissedemedigimi, bosanma lafini ima etmemle kizmasi bir oldu. Damadina tapan bir kvalide kendisi, ki o da bosanmis bir kadin...
ilk defa aklima ilk gelenleri yazdim, tam toparlayamadim belki de ama sizce bu sekilde evlilik dvm eder mi? Bunlar bosanmaya yeterli sebep mi?
Yeni boşandım. Etrafımda düzgün denilebilecek erkekler var. Ama küçük çocuğu olan evli erkekler sırtlan sürüsü gibi etrafımı sardı. Dışarısı oldukça tehlikeli. Bambi gibi savunmasız kalıyorsunuzhemen boşanma önerilmiş.Konu sahibi yaş olarak genç boşanınca tekrar ilişki evlilik isteyecek yaşta yanii.Çevreme bakıyorum da erkekler çok değişti son yıllarda menfaatçi kadını ezen vurdumduymaz günübirlik yaşayan tipler çoğaldı.Boşanınca sanki filmler deki mükemmel erkekler konu sahibinin çevresini mi saracak sanıyorlar.Yağmurdan kaçarken doluya da tutulabilir pekalaa
Çok haklısınız. Şiddet, aldatma zaten herhangi bir ilişkide olmamalı, aile, arkadaş ilişkisi dâhil. Bunlar için teşekkürü hak etmez kimse, medenî ilişkilerin temeli bu zaten. Bunun üzerine bize ne katabiliyor karşımızdaki, ne paylaşabiliyoruz, konu tamamen bu.Ben bu konulara kamu spotu gibi ayni seyleri yaziyorum cunku farkindaligin artmasi gerektigini dusunuyorum.
Cunku ulkemizde genel olarak 'iyi es/iyi iliski' taniminin ne oldugunun ogrenilmesi gerekiyor. Ese karsi saygisiz olunmamasi, kotu aliskanliklarinin olmamasi, iliskide siddet olmamasi esin 'iyi' oldugu anlamina gelmiyor, bunlar oldugunda zaten ortada herhangi bir iliski yok demek oluyor. Bunlarin olmamasi iliskinin minimum sartlari degil yani. Zaten bu saydiklarimizdan biri oldugunda ortada bir evlilik yok demek oluyor.
Ikili iliskilerde karsilikli ihtiyaclarin karsilanmasi gerekiyor. Bunlarin en basinda duygusal ihtiyaclarin karsilanmasi geliyor. Bu iliskide esinizin sizin hayatinizda olmasinin herhangi bir duygusal yarari var mi sizin icin? Esiniz size kendinizi iyi hissettiriyor mu, sevme/sevilme ihtiyacinizi karsiliyor mu, bir hayati beraber goturdugunuzu hissettiriyor mu, size kendinizi cekici hissettiriyor mu, en onemlisi hayattaki yukunuzu sizinle paylasiyor mu? Ortada bir yuva var mi? Iliskideki olmasi gereken sartlar bunlar, sizi dovmemesi degil yani. O olsa zaten ortada bir iliski olmamis oluyor.
Yesilcam filmlerindeki gibi ickisi, kumari yok repliginin tekrar edilmesi yerine artik ikili iliskilerdeki karsilikli ihtiyac kavraminin ogrenilmesi gerekiyor. Domino tasi gibi, toksik evlilikler toksik cocuklari ortaya cikariyor. Toksik cocuklar siddet toplumunu olusturuyor. Temelden cozulmedikce de ilerleme olmaz toplumda.
Sizin durumunuzda ben olsam terapiyi esime sart kosardim. Hayatimda kalmak istiyorsa terapiye gelmek zorunda benimle, dalgaya vurma hakki yok. Terapi ise yaramazsa alternatif cozumler dusunulmeli ama esiniz sizin icin bu adimi atmak zorunda.
Ayyy şiştim, dullar sığınaklaraboşandıktan sonra hayatınız daha da mı mutlu olacak bi düşünn..
Türk toplumu toplulumuz maalesef dul a farklı gözle bakıyor sizi rahat bırakmazlar.
boşandıktan snra çevreniz de istediğiniz gibi birileri dolmayacak tam tersine aç kurtlar dolacak.
Ben sadece durumu söyluyorum maalesef toplulumuz böyle ne yazık ki.. Bunlarla baş edebilecek misiniz?
Yani sırf sex yok diye bosansınlar mı onu mu destekliyorsunuz? Cünkü benim mesajım bu sebeplerden ötürü bosan diyemem dememdi.Dünyada Bi bu adam mı çalışıyor. Sırtında taş mı taşıyor ki inşaat işçilerinin bile 7,8 tane çocuğu var onlar ne kadar geçim sıkıntısı ve maddi darlık çekiyo. Seksin yorgunlukla alakası yok olsa en çok çocuğu yapanlar asgari ücretli olmazdı yada mülteci suriyeliler
Seks yoksa neden evli kalınır ki, kardesiyle eve çıksa ne farkı var. İki tarafta aseksüelse tamam da Bi paylaşım yok dokunmak yok cinsellik yok. Evlilik nerde ben göremedimYani sırf sex yok diye bosansınlar mı onu mu destekliyorsunuz? Cünkü benim mesajım bu sebeplerden ötürü bosan diyemem dememdi.
Neden öyle dediniz.. Dullar diyee yaşamasınlar mı ? Toplum yeterınce itiyor zaten. .Ayyy şiştim, dullar sığınaklara
Katılıyorum. Verilen bir emek var yuva kurulmuş evlat var ve bakıldığında dönemsel bir şey ama çoğu kişi boşa diyor kolaymış gibi.sitede herkesin eşi mükemmel galiba .bazı üyelere ben de boşan diyorum ama orda büyük sorunlar oluyor çözümsüzlük oluyor.Bu konu da gayet de çözümlenebilecek sorunlar var.
Ötekileştiren sizsiniz. Dulluk mu kaldı sene 2020. Hangi toplum Ora bemim toplulummda kimse dul bekar ayırt etmiyor. Çevrenizi değiştirin benceNeden öyle dediniz.. Dullar diyee yaşamasınlar mı ? Toplum yeterınce itiyor zaten. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?