Eşime aşkım diyen kv

Burada muhattap koca ama.
Rahatsızlığı varsa kocasına söyleyecek.
Ayrıca annesiyle olan konuşmadan bile mana aramış. Ne bileyim bana kızınla ilgileniyorum anlamı geldi mesela. Belki de içi rahat etsin istiyor kadın.
Erkekler kadın ailesiyle ilgili konularda rahatsızlık duymazken araya gitmezken kadınların evlendik ailesiyle ilişkileri ben yönetirim tavrını doğru bulmuyorum. Evlenince ailesiyle olan ilişkileri bir başkası yönetemez. İki kişinin arasındaki anne çocuk ilişkisine girmemek lazım arada doldurma, soğutma gibi sistematik bir kötülük yoksa.

Ben de kedimi heryerinden öpüyorum, kedi afallayip silkeleniyor. Bence zaten olay sadece "askim" sözünde degil, diger tavirlari percinlemis gibi. Yani kendi annem de herseyime karissa rahatsiz olurum.
Sevmek ve asik olmak arasindaki farki idrak eder zaten bir insan. Annenin yeri ayri, esin yeri ayri.

Ben konuda uzun süren günlük konuşma dışında bir sorun görmedim. Kadının hitabında da sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, evlat dünyadaki en tatlı şey söylemek ister söyler. Rahatsızlık duymak tuhaf.
Annesini geçmiş olsun diye aradığında belki de kızın emin ellerde, biz yanındayız demek istedi.
Benim oğlum var mesela ileride oğlum kızın ailesinin yanında yaşasa oğlumla araları iyi olsa bunj duysam üzülmem sevinirim. Neden kıskanayım? Arayıp oğlunla şunu yaptık deseler altında anlam aramam.
her gün bir saat konuşması evet abartılı. Onda da işyerinde yada dönüşte konuşsan da gün içinde geçirdiğimiz vakitten gitmese diye kocasına söylemeli konu sahibi. Böyle kadına kin gütmekte daha mantıklı olurdu

Hayır asla misilleme olayına girmem eşim benim ailemde 4 ayda bir görüsür işlerimiz yoğun olduğu için ne ben ne onlar sorun ederiz. Benim için önemli olan tek şey kimsenin birbirine saygısızlık yapmaması. Dediğim gibi son zamanlarda bazı davranışlar değisince üstüme alındım galiba ama haklısınız

Yeni evli sayılırsınız ya şimdi bu sorunu çözmeniz gerekir yada bir ömür böyle gider. Sizin kazancınız dan sizden habersiz ailesine göndermesi sizi yok sayması demek. Açık açık konuşun bende kendi aileme destek olacağım diye, bakalım beyefendinin aile dinamiği ne kadar uzun sürecek. Milleti sanki sokaktan alıyorlar onun ki aile de sizinki nedir?
Ayrıca annesinin aşkım, bitanem demesi normal siz sinir olduğunuz için her hareketi sizin gözünüze batıyordur.

Bu sizce alakali mi bilemem, fakat bazi anneler gercekten tum kadinlari onlari ogullarindan ayirmak istiyormus gibi algiliyorlar.
Unviversitedeyken, anne ve babasi O iki yasindayken bosanmis olan cok yakin bir arkadasim ( erkek ) vardi. Annesi surekli babasini Ona kotuleyip tum yurtici/yurtdisi gezilerinde Onu yaninda goturuyordu.
Bir gece beni arayip "Oglum sizin evde mi diye sordu. Degildi. "Yoo, hayir" dedim, bana hemen "oglum sahipsiz degil" diye bagirmaya basladi...

Aşkım canım bir şey değil her gün telefonda bir saat konuşmak sorun. Evliliğin içinden geçiyor kadın o bir saatte. Bunun önünü almanız lazım. Güzellikle film izleyelim, kahve içelim diye yavaş yavaş kesin konuşmaları. Ben dayanamayıp cinnet geçirmiş o telefonu camdan atmıştım ama bu önerdiğim bir şey değil. Siz yapmayın güzellikle halledin.

Dengesiz bir kadını baz alamayız ama konuda ki kayınvalide karakteri oturmamış kendini geliştirmemiş bir insan olabilir,cahil bir kadın olabilir gelini belki rakip görüyordur. Veya gelini sevmiyor kasıtlı yapıyordur.
Konu sahibinin evliliğinde çözmesi gereken daha ciddi sorunlar var.

Hala alakasız. Konuda aşkım kelimesine takılan anne, kayınvalide değil gelin.
Babadan örnek verip "bi yerden okudum, anneler kıskanıyormuş" demeniz de sorduğunuz baba sorusuyla alakasız. İçinde anne baba geçiyor diye hepsi birbiriyle alakalı olmuyor yani.

Bazi annelerin, yas aldikca, kendi kizlarini bile kocalarindan kiskandiklarini okumustum.
Nerede okudunuz acaba? İsterseniz ben de keyfime göre buraya bazı kadınların kayınvalideleriyle yarış halinde olduğunu yazayım. Eee ne geçerliliği olacak bunun? Önemli olan bir “şeyin” okunmuş olması değil, akademik saygınlığı olan bir yerden okunmasıdır. Yoksa hepimiz her yere istediğimizi yazıyoruz.

BAya bi normal bulan var askim demesini ma belli bi yasa gelmis adamlar icin anormal...2 yasindaki cocuga dersin seversin de yani esssek kadar adama bastira bastira assskimmm demenin alemi yok...

Benim bi erkek arkadas vardi normal arkadas, her aksam 1 saat ailesiyle konusurmus odaya gecip, karisi icin cok sıkıcı bi durum..hayatinda ne var ne yok anlatir yani bosandi kendisi asiri ailecilikten...her allahin gunu kocan 1 saat telefonda ve akli hep ailesinde dusunsene...

Kardes sen malesef cok aileci bi adamla evlenmissin, zor isin...ya hic sallamayacaksin duymayacaksin ya da ayrilacaksin cunku sen tepki gosterdikce onlar inadina yapar daha da abartirlar....bence kendi hayatina bak onlari gorme duyma, sorma he he de gec...sen boyle yaptikca zaten anasindan uzaklasir belki bi ihtimal...

Ben çok üzülüyorum böyle konulara.Anne ile sınır ayarlamayı bilmeyen erkekler.Kendi annesi ile sınır ayarlamayı bilmeyen kadınlar.Yani böyle çekirdek aile nasıl olunurki.Ben değil siz değil biz nasıl olurki.Cok zor sizin için demiyorum konu sahibi ben ne böyle bir evlilik yapmak isterdim ne de bu evliliği yürütecek motivasyona sahip olurdum.Kolay gelsin

Buradaki asıl sorun eş ama.
Hepimizin ailesi izin versek en ince ayrıntısına kadar hayatımızı sorgulamak ister bilmek ister, karışmak ister mesele buna karşı gelip hayır diyebilmekte. Şimdi yapmıyorlarsa da eskiden beri koyduğumuz tavırlar karşısında bunu öğrenmiş olmaları. Eşiniz hiçbir şeye hayır diyemiyor. Arayınca ne zaman kapatması gerektiğini bilmiyor, para isteyince sana sormadan veriyor burada sorun kocanda.

Bu arada çocuklarıma bazen, eşime çoğu zaman aşkım diye hitap ederim. Buna karışacak insana da seni ilgilendirmez derim.

Kayınvalidem kocamı doğurdu
Bunu unutmadan yorum yapmam hiçbir konuya
İstediği gibi sevebilir oğlunu
Halen daha eşimi dizine yatırıp sever hiç gocunmam Allah kalbimi biliyor
Babasız büyütmüş eşimi kimseye muhtaç etmeden çalışıp yedirip içirip okutup böyle bir adam etmiş
Allah bin kere razı olsun kayınvalidemden
Eşim ailesine de yardım edebilir (ediyorda hatta birçok kayınvalidemin eksiğini evinin eşyasını ben ondan önce düşünür alırım. Ben böyle davranınca eşimde benim aileme daha da itimad gösteriyor.)
Her şey karşılıklı
Bu dünyada iyiliğe iyilikle karma
Kötülüğe kötülükle karma var
Ben iyi düşünenlerden ve iyi insan olmaya çalışanlardanım. Kaybettiğimde oldu kazandığımda ama bu konu gibiyse hep düşünceleriniz çok negatifsiniz
Biraz akışa bırakın
Eşinizde bir anne baba çocuğu

En başından beri asla onların arasına girmedim burda çok yüzeysel anlattım hep ama onlar bazen benim bir annenin babamın evladı olduğumu unuttular, gittigim ziyaretler bile laf oldu hayatımızda ilk defa annem ve ablamla kızkıza tatile gittik ona bile laf edildi. Ben hep iyi durmaya çalışıyorum ama iyiliğe iyilik gelmiyor bazen malesef. Hiçte ailesiyle arasına girmedim girmem de. Ama son zamanlarda anlamlandıramadığım davranışlar var o yüzden belki de ne yapcağimi bilmedigim icin yazdım buraya

Anasına deseydin hanımefendi bir tedavi görünmeniz lazım ruh sağlınız bozulmuş deyip suratını kapatacaksın

Öyle yapmaya çalışıyorum aslında ama çok yorucu
Neden olmadığınız sevmediginiz şekilde davranasiniz ki, bu adam bulunmaz Hint kumaşı mı da paylasilamiyor?

Annesi belli ki merkezde olmayı seviyor, kendisini öncelik hissedecek şekilde manipüle ediyor karşısındakini ve buna en iyi karşılığı oğlundan alıyor, en kolay manipüle edebildiği kişi o çünkü.

Valla zor, saçma, gereksiz ve yıpratıcı bir durum. Bu konuda kv rahmetli olana kadar savaş vermeniz gerekecek, çocuk olursa onu da kullanacak ayrıca.

Çocuğumuz olmuyor zaten çocukta istiyor muyum çok istemiyorum gibi. O yüzden çocuk konusunda bir problem yok. Bir de eşim grip olduğunda abartmıyorum saat başı beni arıyor nasıl oldu geleyim bakayım ilaç verdin mi çorba yapayım diye, o kadar bunaltıyor ki beni bir gün anne sen gel benim işim var diye çıkıp gittim artık beni ararsa da telefonu eşime veriyorum. Eşime de söyledim kendisine de söyledim beni yetersiz hissettiriyor bu durum diye. Değisen bişey olmadı. Bir keresinde de ailemi ziyarete gitmiştim annemle fotoğraf çekinmiştim onu paylasmıstım sosyal medyamda. Döndüğümde bana bozuk davranıyordu sebebini sorduğumda, hiç biz fotoğraf çekinmiyoruz benimle neden çekinmiyorsun diye ağlamıştı. Bende alttan almıştım.

Kadın çekilecek gibi değil. Merkezde olmayı seven hatta bunu takinti yapmış son derece sağlıksız bir insan kendisi.

Asıl sorun eşinizin buna izin vermesi çünkü onun da hoşuna gidiyor paylaşılamayan biri gibi hissetmek.

Saçma sapan insanlarla bir evlilik yapmışsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…