- 14 Haziran 2019
- 15.977
- 81.036
- 598
- Konu Sahibi FridaninGunlugu7
-
- #61
Burada muhattap koca ama.Ay ben kedime neler neler diyorum o zaman kocamın beni boşaması lazımdı çoktan. Sevgi sadece iki cinsiyet arasındaki aşktan ibaret değil çok haklısınız. Ama diğer olaylar da eklenince konu sahibine batmış yoksa annesinin aşkım demesini kıskanmamıştır diye düşünüyorum.
Ben de kedimi heryerinden öpüyorum, kedi afallayip silkeleniyor. Bence zaten olay sadece "askim" sözünde degil, diger tavirlari percinlemis gibi. Yani kendi annem de herseyime karissa rahatsiz olurum.Aşk kelimesinin pek çok kullanımı vardır.
Ben kedime de aşkım derdim mesela kalkıp bundan kediyle aramdaki aşkı anlamak da ne bileyim.
Ayrıca kusura bakmayın ama oğluma da aşkım dersem kime ne? Oğlum rahatsızsa söyler. İkimizin arasında.
Ben konuda uzun süren günlük konuşma dışında bir sorun görmedim. Kadının hitabında da sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, evlat dünyadaki en tatlı şey söylemek ister söyler. Rahatsızlık duymak tuhaf.Ben de kedimi heryerinden öpüyorum, kedi afallayip silkeleniyor. Bence zaten olay sadece "askim" sözünde degil, diger tavirlari percinlemis gibi. Yani kendi annem de herseyime karissa rahatsiz olurum.
Sevmek ve asik olmak arasindaki farki idrak eder zaten bir insan. Annenin yeri ayri, esin yeri ayri.
Hayır asla misilleme olayına girmem eşim benim ailemde 4 ayda bir görüsür işlerimiz yoğun olduğu için ne ben ne onlar sorun ederiz. Benim için önemli olan tek şey kimsenin birbirine saygısızlık yapmaması. Dediğim gibi son zamanlarda bazı davranışlar değisince üstüme alındım galiba ama haklısınızRahatsız olmayıver bari oğluna aşkım diyebilir yavrum diyebilir yaniiii :)) Sen kendi ailenle mesafelisin diye eşinin de öyle olacağını anlamına gelmez. Bunun ortasını bulman lazım Ya sen kocana bak kocan seninle ilgili mi? Vs bunlara bak derim.. bi gün al karşısına otur konuş. Bak kocacım ben haftanin 1 günü olsa telefonlardan sosyal medyadan uzak durup birbirimizle vakit geçirelim de bence onaylar biraz huyuna suyuna gir azcık şeytanlık birşey olmaz kuzum sinirlendiğini rahatsız olduğunu belli etme.. baktın hala senden daha çok annesine önem veriyorsa anakuzusundan çıkmaya niyeti yoksa kapıyı göster
Yeni evli sayılırsınız ya şimdi bu sorunu çözmeniz gerekir yada bir ömür böyle gider. Sizin kazancınız dan sizden habersiz ailesine göndermesi sizi yok sayması demek. Açık açık konuşun bende kendi aileme destek olacağım diye, bakalım beyefendinin aile dinamiği ne kadar uzun sürecek. Milleti sanki sokaktan alıyorlar onun ki aile de sizinki nedir?Merhaba, eşimin annesi çok politiktir. Oğluyla arası bozulmasın diye oğlunun yanında bana çok iyi davranır, hep kendini çok ince düşünen biri gibi lanse eder. Ama sürekli yanımda eşime aşkım, birtanem der. (Rahatsız oluyorum). Eşim nereye gitse nereye gelse arar naptın nerdesin gittin mi geldin mi?. Ben aileme bu kadar haber etmiyorum ilk başlarda merak ediyordur o yüzden yapıyordur diye düşünüyordum ama eşimin attığı her adımdan haberi olsun istiyor. Sürekli eşimi akşamları arıyor 45 dk-1 saat konuşuyorlar. Benim ailem uzakta, eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz. Bir sağlık probleminden dolayı annem kv’yi arıyor geçmiş olsun demek için, sürekli benim onunla neler yaptığımı anlatıyor nispet yapmak için adeta. Anneme bilerek anlatmıyordum, sonuçta uzaktayız üzülebilir vs. Diye. Kadın 2 senelik herşeyi anlatmış anneme durup dururken. O kadar sinir oldum ki. Eşimle aramız limoniydi bugün konuşalım diye oturduk. Asla içimde tutamıyorum. Son olaya değinmeden kv’nin aşkım demesinden girdim, onların her problemine koşup kendi ailesini 2.plana atmasına kadar(beni-çocuğumuz yok) herşeyi anlattım. Annem bana düşkün olabilir nereye gidip gitmediğimi haber ediyor olmam da bizim aile dinamiğimiz böyle diyor. Ailesine maddi yardımda bulunuyor ama benim haberim yok bir de aynı işte çalışıyoruz sonuçta benimde katkım var o parada. Anca böyle tartışmalarda konusu açılınca söylüyor. Yoruldum artık. Ne yapcam bilmiyorum.
Bu sizce alakali mi bilemem, fakat bazi anneler gercekten tum kadinlari onlari ogullarindan ayirmak istiyormus gibi algiliyorlar.Yeni evli sayılırsınız ya şimdi bu sorunu çözmeniz gerekir yada bir ömür böyle gider. Sizin kazancınız dan sizden habersiz ailesine göndermesi sizi yok sayması demek. Açık açık konuşun bende kendi aileme destek olacağım diye, bakalım beyefendinin aile dinamiği ne kadar uzun sürecek. Milleti sanki sokaktan alıyorlar onun ki aile de sizinki nedir?
Ayrıca annesinin aşkım, bitanem demesi normal siz sinir olduğunuz için her hareketi sizin gözünüze batıyordur.
Dengesiz bir kadını baz alamayız ama konuda ki kayınvalide karakteri oturmamış kendini geliştirmemiş bir insan olabilir,cahil bir kadın olabilir gelini belki rakip görüyordur. Veya gelini sevmiyor kasıtlı yapıyordur.Bu sizce alakali mi bilemem, fakat bazi anneler gercekten tum kadinlari onlari ogullarindan ayirmak istiyormus gibi algiliyorlar.
Unviversitedeyken, anne ve babasi O iki yasindayken bosanmis olan cok yakin bir arkadasim ( erkek ) vardi. Annesi surekli babasini Ona kotuleyip tum yurtici/yurtdisi gezilerinde Onu yaninda goturuyordu.
Bir gece beni arayip "Oglum sizin evde mi diye sordu. Degildi. "Yoo, hayir" dedim, bana hemen "oglum sahipsiz degil" diye bagirmaya basladi...
Her yorumumu takip etmeniz gerekli degil, fakat sonraki yorumlarda yazdiklarimi da görebilecek oldugunuzu disundum. Google'da bircok ornegi var dedigim seyin.
Bence cok alakali. Sonucta gelinini ogluyla arasina giriyormus gibi hissedenler oldugu gibi, kendi kizini da kocasiyla arasina giriyor gibi hisseden kisiler var. Yani hep kizlar araya giriyor gibi bir algilari var.
Nerede okudunuz acaba? İsterseniz ben de keyfime göre buraya bazı kadınların kayınvalideleriyle yarış halinde olduğunu yazayım. Eee ne geçerliliği olacak bunun? Önemli olan bir “şeyin” okunmuş olması değil, akademik saygınlığı olan bir yerden okunmasıdır. Yoksa hepimiz her yere istediğimizi yazıyoruz.Bazi annelerin, yas aldikca, kendi kizlarini bile kocalarindan kiskandiklarini okumustum.
En başından beri asla onların arasına girmedim burda çok yüzeysel anlattım hep ama onlar bazen benim bir annenin babamın evladı olduğumu unuttular, gittigim ziyaretler bile laf oldu hayatımızda ilk defa annem ve ablamla kızkıza tatile gittik ona bile laf edildi. Ben hep iyi durmaya çalışıyorum ama iyiliğe iyilik gelmiyor bazen malesef. Hiçte ailesiyle arasına girmedim girmem de. Ama son zamanlarda anlamlandıramadığım davranışlar var o yüzden belki de ne yapcağimi bilmedigim icin yazdım burayaKayınvalidem kocamı doğurdu
Bunu unutmadan yorum yapmam hiçbir konuya
İstediği gibi sevebilir oğlunu
Halen daha eşimi dizine yatırıp sever hiç gocunmam Allah kalbimi biliyor
Babasız büyütmüş eşimi kimseye muhtaç etmeden çalışıp yedirip içirip okutup böyle bir adam etmiş
Allah bin kere razı olsun kayınvalidemden
Eşim ailesine de yardım edebilir (ediyorda hatta birçok kayınvalidemin eksiğini evinin eşyasını ben ondan önce düşünür alırım. Ben böyle davranınca eşimde benim aileme daha da itimad gösteriyor.)
Her şey karşılıklı
Bu dünyada iyiliğe iyilikle karma
Kötülüğe kötülükle karma var
Ben iyi düşünenlerden ve iyi insan olmaya çalışanlardanım. Kaybettiğimde oldu kazandığımda ama bu konu gibiyse hep düşünceleriniz çok negatifsiniz
Biraz akışa bırakın
Eşinizde bir anne baba çocuğu
Anasına deseydin hanımefendi bir tedavi görünmeniz lazım ruh sağlınız bozulmuş deyip suratını kapatacaksınBu sizce alakali mi bilemem, fakat bazi anneler gercekten tum kadinlari onlari ogullarindan ayirmak istiyormus gibi algiliyorlar.
Unviversitedeyken, anne ve babasi O iki yasindayken bosanmis olan cok yakin bir arkadasim ( erkek ) vardi. Annesi surekli babasini Ona kotuleyip tum yurtici/yurtdisi gezilerinde Onu yaninda goturuyordu.
Bir gece beni arayip "Oglum sizin evde mi diye sordu. Degildi. "Yoo, hayir" dedim, bana hemen "oglum sahipsiz degil" diye bagirmaya basladi...
Neden olmadığınız sevmediginiz şekilde davranasiniz ki, bu adam bulunmaz Hint kumaşı mı da paylasilamiyor?Öyle yapmaya çalışıyorum aslında ama çok yorucu
Çocuğumuz olmuyor zaten çocukta istiyor muyum çok istemiyorum gibi. O yüzden çocuk konusunda bir problem yok. Bir de eşim grip olduğunda abartmıyorum saat başı beni arıyor nasıl oldu geleyim bakayım ilaç verdin mi çorba yapayım diye, o kadar bunaltıyor ki beni bir gün anne sen gel benim işim var diye çıkıp gittim artık beni ararsa da telefonu eşime veriyorum. Eşime de söyledim kendisine de söyledim beni yetersiz hissettiriyor bu durum diye. Değisen bişey olmadı. Bir keresinde de ailemi ziyarete gitmiştim annemle fotoğraf çekinmiştim onu paylasmıstım sosyal medyamda. Döndüğümde bana bozuk davranıyordu sebebini sorduğumda, hiç biz fotoğraf çekinmiyoruz benimle neden çekinmiyorsun diye ağlamıştı. Bende alttan almıştım.Neden olmadığınız sevmediginiz şekilde davranasiniz ki, bu adam bulunmaz Hint kumaşı mı da paylasilamiyor?
Annesi belli ki merkezde olmayı seviyor, kendisini öncelik hissedecek şekilde manipüle ediyor karşısındakini ve buna en iyi karşılığı oğlundan alıyor, en kolay manipüle edebildiği kişi o çünkü.
Valla zor, saçma, gereksiz ve yıpratıcı bir durum. Bu konuda kv rahmetli olana kadar savaş vermeniz gerekecek, çocuk olursa onu da kullanacak ayrıca.
Kadın çekilecek gibi değil. Merkezde olmayı seven hatta bunu takinti yapmış son derece sağlıksız bir insan kendisi.Çocuğumuz olmuyor zaten çocukta istiyor muyum çok istemiyorum gibi. O yüzden çocuk konusunda bir problem yok. Bir de eşim grip olduğunda abartmıyorum saat başı beni arıyor nasıl oldu geleyim bakayım ilaç verdin mi çorba yapayım diye, o kadar bunaltıyor ki beni bir gün anne sen gel benim işim var diye çıkıp gittim artık beni ararsa da telefonu eşime veriyorum. Eşime de söyledim kendisine de söyledim beni yetersiz hissettiriyor bu durum diye. Değisen bişey olmadı. Bir keresinde de ailemi ziyarete gitmiştim annemle fotoğraf çekinmiştim onu paylasmıstım sosyal medyamda. Döndüğümde bana bozuk davranıyordu sebebini sorduğumda, hiç biz fotoğraf çekinmiyoruz benimle neden çekinmiyorsun diye ağlamıştı. Bende alttan almıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?