Eşime çok haksızlık yapıldı ama ailemdir...

bunca şeye rağmen eşiniz sizi ailenize bu kadar sık gönderiyor ya öpünde başınıza koyun valla böyle eş böyle kayınvalide kayınpeder bulunmaz. benim size tavsiyem ailenizle aranıza mesafe koymanız her hafta gitmeyin de 2 haftada yada 3 haftada gidin böyle bi eşiniz var ve lütfen zamanınızı ona harcayın derim ben

Size katılıyorum da şunu da söylemeden geçemeyeceğim

Ankarada yemekli 300 kişilik ortalama oteller, bilindik yerler 20 000 liradan başlıyor. Konu sahibi 1300 kişi diyor. Bayağı az tutmuş bence.

MASALLAH demekden alamadim kendimi. Esiniz ve ailesi oyle iyiki defalarca imrendim desem yeridir. Allah nazarlardan korusun masallah ya boyle insanlar kalmis mi . insallah aileniz bu huylarini daha fazla surdurmezler. Esinize acidim cunku.

Eşim kötülemiyor. sadece artık dursunlar bi diyor. Bir hafta gönderemem seni dedi. Ben de seni bir hafta tek bırakmam zaten dedim.
İdare etmeye çalışıyorum ama üzülüyorum da.
anneme de dedim hiç bir damadın bunları yapmadı. Bi de üstüne hiçbiri yüzüne bakmıyor evine davet etmiyor. Ben ablamdan çok geliyorum buraya farklı şehirden geliyorum bi de. annem boşver diyor. ablam arayıp annemle kalsa biri bi hafta diyor.

Niye 1 hafta gel kal diyorlar ki sana ? Senin bir evin, düzenin ve eşin var ailen bunu kabullense iyi olur, yani Allah korusun tabii ölüm yok taziye yok niye 1 hafta kalacakmışsın ?

Yok sandık parası yok bilmemne hiç hoş şeyler değil bunlar, eşin ve ailesi çok iyi insanlar olabilirler amamhayat bu ne getirceği belli olmaz ufak bir tartışmada bile gün gelir başına kakmazlar umarım, ailene karşı nasıl bu kadar pasifsin anlamadım tamam ailendir seviyorsun ediyorsun da senin ve eşinin hatta eşinin ailesinin iyi niyetini suistimal eden, değersiz gören bir aile var karşında. Ailenle konuş biraz karşı durmayı öğren

annem babam hasta. Bakıma ihtiyaçları var. Bn de vicdan azabı çekiyorum her hafta gidiyorum. Ben gitmesem eşim zorla götürür içim rahat etsin diye. ama yıprandım da çok. anne baba hakkı var düşündükçe şu bikaç ay varsın olsun diyorum bu yaşıma getirmişler. eşim de öyle söylüyor. Ama burdan taşınırsak daha uzak olacağız bu kadar sık gelemeyiz artık buna alışsınlar diyor.

Artık yapılacak şey belli ailenizle sınırları koyacaksın eşine destek vereceksin.ben senin yerinde olsam takılan altınları eşimin ailesine vermeyi teklif ederdim. Gerçekten çok masraf edilmiş. Şimdi olmasada ileride mutlaka sorun olur. Sizde saygıda kusur etmeyip bu olanları unutturmaya çalışacaksın. Tabi bu pasifliği üzerinden atıp ablanlara ve ailene yapmadıkları şeyleri söyleyeceksin. Eşinden habersiz ablanı arayıp bak ayıp gel bi hoş geldin de beni rezil etme diyeceksin. Diğer ablanı arayıp benden bıktınız mı neden bizi yemeğe almıyorsunuz beni millete rezil ediyorsunuz diyeceksin. Onlarda yapmaları gerekeni bilecek, ama eşine öyle yapmadılar böyle yapmadılar diye dert yanmayı bırakacaksın. Ortayı bulmayı öğren, evlilik birazda politikadır.

Teklif ettim kabul etmediler.
Söylüyorum da bahaneleri oluyor eşim de zaten gitmem artık diyor çağırsalar da.

her iki taraf içinde kadının da erkeğinde aile olayını dengelemesi gerektiğini düşünüyorum. Birbirleriyle muhattap etmeden Kız kendi ailesiyle erkek de kendi ailesi ile halletmeli bu tür şeyleri öteki türlü yüz göz olmak söz konusu olabilir. Ben ikiz bebek bekliyorum geçenlerde babam Kızın ismini ............. koyucam demiş. Oğlanın da sünnetini bizim arka bahçede yaparız 7-8 yaşına gelince demiş.... Eşim tamam baba bir doğsunlarda bakarız demiş sonra akşam bana söyledi babanı kırmak istemiyorum ama benim düşüncelerim daha başka diye. Hafta sonu annemlere gitmiştik babama uygun bir dille bunların ancak bizim kararlarımız olacağını onlarınsa buna saygı göstermesi gerektiğini söyledim ve olayı kapattım gitti. Arada kalmak hiç kolay değil allah size kolaylık versin ama eşiniz de gerçekten çok anlayışlıymış zira aileside öyle...

Çok hevesli değillerdi beni vermeye. İstememe durumu yoktu sen bilirsin dediler ama istekleri de bayaa oldu.
Eşim kadar masraf yapan olmadı ablalarımda.

eşinizi ezdirmeyin. tamam ananız babanız ama bir yere kadar. böyle bir adama bu kadar yapılmaz günahtır, ayıptır.

düğünde yapılanlar olmuş, bitmiş artık geri dönüşü yok. bu saatten sonra yapacağınız madem babanız hasta imiş - Allah şifa versin- siz tabi gidip geleceksiniz. öyle çok dolu dolu da gitmeyin. normal yapın yapacağınızı, abartmayın. eşinizi de sürüklemeyin yanınıza her hafta. işi var, çalışıyor deyin. söz söyletmeyin. 1 hafta kalma olayı da eşinizi razı edip olabilir belki ilerde pişman olmayın neden kalmadım, anneme yardım etmedim diye.

ablalarınızı da susturun bence sinir bozmuşlar resmen.

Allah bağışlasın evlatlarınızı size.
Eşim her şey geçtim diyor ama artık seni çağırıp durmasınlar yaza kadar gider geliriz ama yazın taşınacağız artık bu kadar sık çağırmasınlar diyor. Haklı da. Perişan olduk yollarda.

Sanki ailen bu iş bozulsun diye uğraşmışlar olmamış şimdi de herşeyiniz kabahat o yüzden ..
Yalnız anlattığın kadarıyla eşin cennetlik gerçekten çok şanslısın ..
Çözüm arıyorsan da çözüm basit senin de bir hayatın var hayır demeyi öğrenmelisin
yeri geldiğinde bu Annen bile olsa .

Allah razı olsun.
Ben kalma taraftarı değilim geçen ay kaldım. Ve her haftasonu gidiyorum. eşim beni yanlız bırakma ev bomboş kalıyor sen gidince diyor. burda çevresi de pek yok geçici kalıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…