- 26 Ekim 2013
- 1.801
- 1.398
- 198
- Konu Sahibi cikolatakizzz
-
Aynı şeyi söylüyoruz aslında. Benim de söylemek istediğim bu. O sorumluluğu almamak genlerine işlemiş erkeklerin. Annesi yaptırsın ya da yaptırmasın bir toplumsal kimlik var binlerce yıllık içlerine işlemiş. Ama çalışan kadınla evlenince bu oluşan arada kalmış yanlış düzeni görüyorlar. Konu sahibinin de yaptığı gibi kendilerine anlatılıyor defalarca. Azcık mantıkları varsa anlıyorlar durumu. Ama işlerine gelmiyor o sorumluluğu almak, zor geliyor. Kasti olarak o bilinci kendilerinde oluşturmayı reddediyorlar.
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ne cok insan dertliymis bu konuda.
Yanlis anlamazsaniz bir sey sorucam. Peki bu adamlarin boyle olduğunu bilmiyo muydunuz evlenmeden once. Ayni evde yasamaya gerek yok bilmek icin. Bence bastan ona göre hareket etmek gerek.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
sana kesinlikle katiliyorum bu konuda iste cunku ben hep bunu fark ediyorum esimin cokta sorumluluk duygusu yok. Aslında babam bile bunu fark etmis söylemişti zamaninda.Siz farkındasınız ama belki de o farkında değil artık çocuk olmadığının? Az önce de yazdım burada önemli olan geçmişte o işi yapıp yapmaması değil aslında. Sahip olduğu "sorumluluk, görev" bilinci. İşte bu da yine aileden geliyor, kabul edersiniz ya da etmezsiniz :) bilemiyorum. Dediklerim yanlış anlaşıldı caninfistigi'na da kendi adıma açıklamamı yaptım, size de yapma gereği duydum kendimi anlatabilmek adına
eşinizin kafasına bir tane patlatasım geldi:) hem dışarda çalışıyorsun hem de eve yetişmeye çabalıyorsun, adam tabağını koltuğa bırakıyoracilen sarsman lazım. böyle alışırsa hiç değiştiremezsin.
Ne cok insan dertliymis bu konuda.
Yanlis anlamazsaniz bir sey sorucam. Peki bu adamlarin boyle olduğunu bilmiyo muydunuz evlenmeden once. Ayni evde yasamaya gerek yok bilmek icin. Bence bastan ona göre hareket etmek gerek.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ya kizlar Allah aşkına. Ben kadinim diye dogustan sanssizmiyim ya. Su an cok ofkeliyim zaten esimle de kavga ettim. Ilk zamanlarda yapiyordu söylediklerimi artik hic sallamiyor. Tişörtü cikartip yere atiyor. Kirli sepeti yani basinda halbuki. Aksam dusa girmis atleti pijamasi çamasir makinesinin ustunde. Yemek yemis tabagi salonda kanepenin ustunde. Ok anlıyorum tamam bizim kulturde dogulularda erkek pek is yapmaz diyor. Ilk zamanlar en azindan gayreti vardi simdi o da yok. Ben niye disarda calisitorum ki o zaman. Yanlis anlasilmasin ama sabah altida kalkiyorum evi toplayip ise gidiyorum aksam altida geliyorum hurraaa yemege giris. Cunku beyimiz ac. Ayin on besindede eve 3500 tl maas getir aile butcesine katkida bulun. Allah icin parayi saga sola harcamiyor borclarimizi oduyoruZ . Neyse onu hallet bu sefer baska biswy. Ya bir yıllık evliyim ama yeminle yoruldum artik ya
Esimi annesi bana yardımcı olacagi sekilde yetistirmemis ya
Birazda sorumsuz ya bazen cok bunaliyorum vallahi pisman oldugum oliyo bazen evlendigime..
Cok guzel yollar bulmussun canim.onumuzdeki iki ay maasindan bir kurus eve harcama,neden diye sorarsa affedersin ben e...k gibi calisip ev butcesine ortak oluyorum hayat musterekse sende ev islerinde e...k gibi bana yardimci olmak zorundasin dersin.ayrica sen calismiyor olsanda evin tum isini yapmak zorunda degilsin,onun arkasini toplamak zorunda degilsin,sen hizmetci degil o evin hanimisin,herkes uzerine duseni yapmali.erkeklerin nasil olsa toplayan var diye saca saca dolasmasindan nefret ediyorum,benimki de ilk evlendigimiz gunlerde sacardi,bir daha yerlerde gorursem copten toplarsin dedim,iste ben aliskin degilim unutuyorum falan diye geveledi,alisirsin merak etme dedim,temizlik yaparken de adam gibi yapmiyordu ben amaaan yapamiyorsun birak madem diyeyim diye,ben sana ogretirim gulum dedim sen hiiic takma kafana
Nitekim birkac ders sonrasi benim bey ev hanimlarina tas cikartacak kadar kivama geldi.
Ha butun temizligi ona mi yaptiriyorum hayir birlikte yapiyoruz is yuku esit hatta fazlsini ben yapiyorum,erkekler bilmeli herseyi, simdi ben hasta oldugumda kocisim kimseden destek almadan evi idare edebiliyor yada ben is icin seyahate cikarsam
Borcunuz olabilir ama maaşınız da iyi haftada 1 kerekadın çağırmak sizin en doğal hakkınız hatta anlaşın bir kadınla aylık para üstünden haftada 2 gelsin epey işinizi halleder borçlar bklesin biraz vadesiniuzatın. eşiniz bencil davranıyor sizi hem iş hem ev işi yaptırıyor kadın halinizle siz ikisini de yapıyorsanız o kat kat yapar ama sizi kullanmak hoş gelior tabi
işinizi bırakmanızı tavsiye etmem çünkü dediğim gibi iyi bir maaş ev kadınlığı nedir max 1000-1200 para verseniz hergün çalışacak kadın dolu yani elini bir işe sürmessin ve geriye sana hatırı sayılırbir para kalacak ve emekliliğin olacak
sözün kısası işi bırakıp pireye kızıp yorgan yakma ama canını da fazla yorma sinirlerini de bozma.
Ya kizlar Allah aşkına. Ben kadinim diye dogustan sanssizmiyim ya. Su an cok ofkeliyim zaten esimle de kavga ettim. Ilk zamanlarda yapiyordu söylediklerimi artik hic sallamiyor. Tişörtü cikartip yere atiyor. Kirli sepeti yani basinda halbuki. Aksam dusa girmis atleti pijamasi çamasir makinesinin ustunde. Yemek yemis tabagi salonda kanepenin ustunde. Ok anlıyorum tamam bizim kulturde dogulularda erkek pek is yapmaz diyor. Ilk zamanlar en azindan gayreti vardi simdi o da yok. Ben niye disarda calisitorum ki o zaman. Yanlis anlasilmasin ama sabah altida kalkiyorum evi toplayip ise gidiyorum aksam altida geliyorum hurraaa yemege giris. Cunku beyimiz ac. Ayin on besindede eve 3500 tl maas getir aile butcesine katkida bulun. Allah icin parayi saga sola harcamiyor borclarimizi oduyoruZ . Neyse onu hallet bu sefer baska biswy. Ya bir yıllık evliyim ama yeminle yoruldum artik ya
Esimi annesi bana yardımcı olacagi sekilde yetistirmemis ya
Birazda sorumsuz ya bazen cok bunaliyorum vallahi pisman oldugum oliyo bazen evlendigime..
EDIT SON DURUM :
Evet kizlar dedigim gibi esimi aldim karsima konustum .
Artik evlendin ve burasi annenin evi gibi olamaz bunu sende biliyorsun . Annen ev hanimiydi vakti vardi ama sen artik calisan bir bayanla evlisin dedim. Ben hem ise hem eve yetisemiyorum. Sana uc secenek sunuyorum birinde anlasalim dedim 1- eve yardımcı alalim benim icin ve maasimin belli bi kismini ona ayıralım . 2- ben devlet memeuruyum ama yinede olmuyo ben istifa edeyim o zaman senden hic bir is beklemeyecegim. 3- elini tasin altina koy ve bana yardımcı ol...........
Esim once geveledi ben dagitmiyorumki evi ben yardımcı zaten oluyorum ki sana fln.. ama ben hazirlikliydim canlar tek tek önüne sayip koydum herşeyi.
Çamaşır makinesinin üstündeki atletinden girdim elime toz bezi almam demesinden çıktım. Afalladi ama biraz dusundu sonra hakli oldugumu soyledi. Ve yarin ilk isinin tüm evi silip süpürmek olacagini, bu soylediklerimin aslında hic farkinda olmadigini ve unuttugunu soyledi.
Ona guvendigimi soyledim ve beni hayal kırıklığına ugratmayacagina inandigimi soyledim. Beni sevdigini , ilerde bi bebegimiz olursa benim eve geldigimde sadece bebekle ilgilenmemi, kendisinin herşeyi halledebilecegini soyledi. ...
Demekki neymis olabiliyormus
..sesimi cikattmasam hic seslenmeyecekti. Demem o ki ; ara sira kazan kaldirmak lazim kizlar.
Konuma yorum yapan herkese teşekkür ederim
Ozellikle akil verenlere))
gozunaydin diyelim o zaman canim
yalniz dikkat et bastan savma hareketler yapmasin hemen dogrusunu goster sonra bir de arkasindan yeniden is yapmak var.
Sen bildigin gelinlik kiz gibi egitim ver
ipleri de siki tut,cunku simdi yorulup anlayacak neler cektigini bir daha ki seferde de kaytarmaya kalkmasin
ohhhhhhh....yasasin kadinlarin zaferi
gozunaydin diyelim o zaman canim
yalniz dikkat et bastan savma hareketler yapmasin hemen dogrusunu goster sonra bir de arkasindan yeniden is yapmak var.
Sen bildigin gelinlik kiz gibi egitim ver
ipleri de siki tut,cunku simdi yorulup anlayacak neler cektigini bir daha ki seferde de kaytarmaya kalkmasin
ohhhhhhh....yasasin kadinlarin zaferi
sana kesinlikle katiliyorum bu konuda iste cunku ben hep bunu fark ediyorum esimin cokta sorumluluk duygusu yok. Aslında babam bile bunu fark etmis söylemişti zamaninda.
E tamam diyelim sorunun ne oldugunu buldum peki bunun cozumu ne. Otuz yasina gelmis bi adama sorumluluk duygusu nasil kazandirabilirim
Anasi overde over oglum soyle iyi oglum boyle iyi diye..
Delirecegim yakinda.
Ama dedim ya evde bisuru is var ama dokunmuyorum bakalim.ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?