- 7 Haziran 2012
- 5.053
- 1.641
- 398
- 41
- Konu Sahibi cikolatakizzz
-
ya kizlar allah aşkına. Ben kadinim diye dogustan sanssizmiyim ya. Su an cok ofkeliyim zaten esimle de kavga ettim. ılk zamanlarda yapiyordu söylediklerimi artik hic sallamiyor. Tişörtü cikartip yere atiyor. Kirli sepeti yani basinda halbuki. Aksam dusa girmis atleti pijamasi çamasir makinesinin ustunde. Yemek yemis tabagi salonda kanepenin ustunde. Ok anlıyorum tamam bizim kulturde dogulularda erkek pek is yapmaz diyor. ılk zamanlar en azindan gayreti vardi simdi o da yok. Ben niye disarda calisitorum ki o zaman. Yanlis anlasilmasin ama sabah altida kalkiyorum evi toplayip ise gidiyorum aksam altida geliyorum hurraaa yemege giris. Cunku beyimiz ac. Ayin on besindede eve 3500 tl maas getir aile butcesine katkida bulun. Allah icin parayi saga sola harcamiyor borclarimizi oduyoruz . Neyse onu hallet bu sefer baska biswy. Ya bir yıllık evliyim ama yeminle yoruldum artik ya
esimi annesi bana yardımcı olacagi sekilde yetistirmemis ya
birazda sorumsuz ya bazen cok bunaliyorum vallahi pisman oldugum oliyo bazen evlendigime..
Edıt son durum :
Evet kizlar dedigim gibi esimi aldim karsima konustum .
Artik evlendin ve burasi annenin evi gibi olamaz bunu sende biliyorsun . Annen ev hanimiydi vakti vardi ama sen artik calisan bir bayanla evlisin dedim. Ben hem ise hem eve yetisemiyorum. Sana uc secenek sunuyorum birinde anlasalim dedim 1- eve yardımcı alalim benim icin ve maasimin belli bi kismini ona ayıralım . 2- ben devlet memeuruyum ama yinede olmuyo ben istifa edeyim o zaman senden hic bir is beklemeyecegim. 3- elini tasin altina koy ve bana yardımcı ol...........
Esim once geveledi ben dagitmiyorumki evi ben yardımcı zaten oluyorum ki sana fln.. Ama ben hazirlikliydim canlar tek tek önüne sayip koydum herşeyi.
çamaşır makinesinin üstündeki atletinden girdim elime toz bezi almam demesinden çıktım. Afalladi ama biraz dusundu sonra hakli oldugumu soyledi. Ve yarin ilk isinin tüm evi silip süpürmek olacagini, bu soylediklerimin aslında hic farkinda olmadigini ve unuttugunu soyledi.
Ona guvendigimi soyledim ve beni hayal kırıklığına ugratmayacagina inandigimi soyledim. Beni sevdigini , ilerde bi bebegimiz olursa benim eve geldigimde sadece bebekle ilgilenmemi, kendisinin herşeyi halledebilecegini soyledi. ...
Demekki neymis olabiliyormus
..sesimi cikattmasam hic seslenmeyecekti. Demem o ki ; ara sira kazan kaldirmak lazim kizlar.
Konuma yorum yapan herkese teşekkür ederim
ozellikle akil verenlere))
Ya kizlar Allah aşkına. Ben kadinim diye dogustan sanssizmiyim ya. Su an cok ofkeliyim zaten esimle de kavga ettim. Ilk zamanlarda yapiyordu söylediklerimi artik hic sallamiyor. Tişörtü cikartip yere atiyor. Kirli sepeti yani basinda halbuki. Aksam dusa girmis atleti pijamasi çamasir makinesinin ustunde. Yemek yemis tabagi salonda kanepenin ustunde. Ok anlıyorum tamam bizim kulturde dogulularda erkek pek is yapmaz diyor. Ilk zamanlar en azindan gayreti vardi simdi o da yok. Ben niye disarda calisitorum ki o zaman. Yanlis anlasilmasin ama sabah altida kalkiyorum evi toplayip ise gidiyorum aksam altida geliyorum hurraaa yemege giris. Cunku beyimiz ac. Ayin on besindede eve 3500 tl maas getir aile butcesine katkida bulun. Allah icin parayi saga sola harcamiyor borclarimizi oduyoruZ . Neyse onu hallet bu sefer baska biswy. Ya bir yıllık evliyim ama yeminle yoruldum artik ya
Esimi annesi bana yardımcı olacagi sekilde yetistirmemis ya
Birazda sorumsuz ya bazen cok bunaliyorum vallahi pisman oldugum oliyo bazen evlendigime..
EDIT SON DURUM :
Artik evlendin ve burasi annenin evi gibi olamaz bunu sende biliyorsun . Annen ev hanimiydi vakti vardi ama sen artik calisan bir bayanla evlisin dedim. Ben hem ise hem eve yetisemiyorum. Sana uc secenek sunuyorum birinde anlasalim dedim 1- eve yardımcı alalim benim icin ve maasimin belli bi kismini ona ayıralım . 2- ben devlet memeuruyum ama yinede olmuyo ben istifa edeyim o zaman senden hic bir is beklemeyecegim. 3- elini tasin altina koy ve bana yardımcı ol...........
Esim once geveledi ben dagitmiyorumki evi ben yardımcı zaten oluyorum ki sana fln.. ama ben hazirlikliydim canlar tek tek önüne sayip koydum herşeyi.
Çamaşır makinesinin üstündeki atletinden girdim elime toz bezi almam demesinden çıktım. Afalladi ama biraz dusundu sonra hakli oldugumu soyledi. Ve yarin ilk isinin tüm evi silip süpürmek olacagini, bu soylediklerimin aslında hic farkinda olmadigini ve unuttugunu soyledi.
Ona guvendigimi soyledim ve beni hayal kırıklığına ugratmayacagina inandigimi soyledim. Beni sevdigini , ilerde bi bebegimiz olursa benim eve geldigimde sadece bebekle ilgilenmemi, kendisinin herşeyi halledebilecegini soyledi. ...
..sesimi cikattmasam hic seslenmeyecekti. Demem o ki ; ara sira kazan kaldirmak lazim kizlar.
Ozellikle akil verenlere))
Evet cAnim cok dogru bir tespitte bulunmussun. Ona dirdir ederek basinin etini yiyerek bir yere varamayacagimi anladim coktan zaten. Herkesin anladigi bir dil vardır mutlaka benim esime de çözüm onerileriyle ve durum analizi ile gittigimde sonuc alabiliyorumBir şeyler yazacaktım ama siz görünen o ki zaten sorunları halletme yoluna girmişsiniz. Düzenlediğiniz kısmı okudum da tavrınızı gerçekten yerinde buldum. İşte bağırıp çağırmak her zaman bir şeyleri çözmeyebilir siz de görmüşsünüzdür. Dün de konuştuğumuz şu sorumluluk duygusunu kazandırma adına ilk adımı gayet güzel atmışsınız, karşınıza alıp "konuşmuşsunuz". İşte gereken buydu zaten. Onların tabiriyle "dırdır" etmeden anlatmışsınız sıkıntılarınızı. Genelde erkekler "zorundasın"la başlayan ya da biten cümlelerden pek hoşlanmazlar. Ama siz sıkıntım var şunu bir çözelim şeklinde yaklaştığınız için o da sizi anlamış. Sevindim adınıza :13:
valla canim ben zaten bu evlilikte genelde kendimi daha anlayisli buluyorum :) cunku onunla istesem kavga edebilirim ama uzlasma yolunu seciyorum. Teşekkür ederim takdirlerin icin.Levannessa,
Konuşman süper olmuş tebrik ediyorum eşin de anlayışlı biriymiş ki sana hak vermiş ya anlayışsın olsaydı işin daha zor olurdu konuşma tarzını taktir ettim harikasın
Ya kizlar Allah aşkına. Ben kadinim diye dogustan sanssizmiyim ya. Su an cok ofkeliyim zaten esimle de kavga ettim. Ilk zamanlarda yapiyordu söylediklerimi artik hic sallamiyor. Tişörtü cikartip yere atiyor. Kirli sepeti yani basinda halbuki. Aksam dusa girmis atleti pijamasi çamasir makinesinin ustunde. Yemek yemis tabagi salonda kanepenin ustunde. Ok anlıyorum tamam bizim kulturde dogulularda erkek pek is yapmaz diyor. Ilk zamanlar en azindan gayreti vardi simdi o da yok. Ben niye disarda calisitorum ki o zaman. Yanlis anlasilmasin ama sabah altida kalkiyorum evi toplayip ise gidiyorum aksam altida geliyorum hurraaa yemege giris. Cunku beyimiz ac. Ayin on besindede eve 3500 tl maas getir aile butcesine katkida bulun. Allah icin parayi saga sola harcamiyor borclarimizi oduyoruZ . Neyse onu hallet bu sefer baska biswy. Ya bir yıllık evliyim ama yeminle yoruldum artik ya
Esimi annesi bana yardımcı olacagi sekilde yetistirmemis ya
Birazda sorumsuz ya bazen cok bunaliyorum vallahi pisman oldugum oliyo bazen evlendigime..
EDIT SON DURUM :
Esim once geveledi ben dagitmiyorumki evi ben yardımcı zaten oluyorum ki sana fln.. ama ben hazirlikliydim canlar tek tek önüne sayip koydum herşeyi.
Çamaşır makinesinin üstündeki atletinden girdim elime toz bezi almam demesinden çıktım. Afalladi ama biraz dusundu sonra hakli oldugumu soyledi. Ve yarin ilk isinin tüm evi silip süpürmek olacagini, bu soylediklerimin aslında hic farkinda olmadigini ve unuttugunu soyledi.
Ozellikle akil verenlere))
2. secenegı emeklı olana kadar düşünme canım Altın bilezik o ne olursa olsun .. Bu arada gözün aydın
Çok ilginç bir yaklaşım,erkekten tüm evi silip süpürmesini beklemek ,toz almasını beklemek çok ilginç gerçketen ,ayrıca aldığınız maaşı da belirtmenize gerek varmıydı ,eve para getiriyorum filan deseydinizde anlardık ,ego tatmini gibi bir konu olmuş ,benim gözümde iş yapan erkek tuhaftır,yani benim kocam iş yapsın bana kocam gibi gelmez ,onun yapacağı şeyler belli ,erkek erkek gibi görevleri yerine getirip kadında kendi sorumluluğunu bilmeli ,
sen ne anlarsın demeyin ,9 yıllık evliyim ,çalışıyorum ,okula giden çocuğum var ve hamileyim.yinede evime gelince işlerimi ben yaparım ,kocamada hizmetimi eksik etmem ,bu yeni evli gençlere zor geliyo ,diyorsunuz ya anasının evinde 25 yıl böyle yetişmiş ,ee sizde demekki 25 yıl anne evinde böyle nazlı yetişmişsiniz ki zor geliyor ev işleri.
Benim düşüncem o yonde sizi neden bu kadar rahatsız etti ki ??? Ben size neden ev isi yapiyorsunuz diye cikismali miyim simdi ?
Evet anne evinde cok nazliydim ve cok ta nazli büyütülen bir insanim. Bu sizi rahatsiz etse de gercek bu. Ayrıca eşim tarafından da demekki nazim ( ben naz olduguna inanmıyorum ama sIzin tabiriniz) kabul görüyor. Ve hakli buluyor beni. Bana gore de sizin hayat tarziniz cok yanlis. Benim aldigim terbiye ailemden gördüğüm şuydu : benim annemde çalışıyordu ki otuz yildir devlet memurudir kendisi . Nitekim babam da oyle. Bizim evde salata yapmak ütü yapmak ve halilari silkelemek gibi bir suru is yapardi babam. Cogu zaman da annemi uyandirmayip biz okula gidecekken bize kahvalti hazirladigini biliyorum ..... evde vileda ile paspas dahi yaptigini gordum. Kendisine sen erkeksin ne isin olur boyle seylerle dendigi zaman aynen şu cevabı verdi : "asil o kadincagizi calistigi halde bir de evde yardim etmemek hirpalamak erkeklik degildir. Tabii ki yapacagim o benim eşim. Elime yapisacak degil. Biz her kosulda birbirimizdrn destek almaliyiz.h ayat arkadaşı dedigin boyle olunur........ "
Demisti ve benim gozumde bin kat daha yukselmisti canim babam.......
Yani anlayacaginiz benim aile yapim budur ve aynen görüldüğü uzere evliliğimde de Bunu devam ettiriyorum. Bana gore sizin dusunceniz çağ dışıdır. Ister is yapmaya useniyorsun deyin yani siz ne derseniz deyin bunun adina ama ben buna aile olmak yol arkadasi olmak derim. ve KADINA SEN KADINSIN TABII YAPACAKSIN ben erkegim kenara cekilirim MODUNDA OLANLARA ERKEK DIYEMIYORUM KUSURA BAKMAYIN...
Ayni fikirde olmadigimiz cok belli yardımci olamayacaginiz da cpk belli sert bir uslupla yazmışsınız sanirim hhamilelik psikolojisinden dolayi ego tatmini yapacaginiz baska bi alan bulun kendinize ..
Çok ilginç bir yaklaşım,erkekten tüm evi silip süpürmesini beklemek ,toz almasını beklemek çok ilginç gerçketen ,ayrıca aldığınız maaşı da belirtmenize gerek varmıydı ,eve para getiriyorum filan deseydinizde anlardık ,ego tatmini gibi bir konu olmuş ,benim gözümde iş yapan erkek tuhaftır,yani benim kocam iş yapsın bana kocam gibi gelmez ,onun yapacağı şeyler belli ,erkek erkek gibi görevleri yerine getirip kadında kendi sorumluluğunu bilmeli ,
sen ne anlarsın demeyin ,9 yıllık evliyim ,çalışıyorum ,okula giden çocuğum var ve hamileyim.yinede evime gelince işlerimi ben yaparım ,kocamada hizmetimi eksik etmem ,bu yeni evli gençlere zor geliyo ,diyorsunuz ya anasının evinde 25 yıl böyle yetişmiş ,ee sizde demekki 25 yıl anne evinde böyle nazlı yetişmişsiniz ki zor geliyor ev işleri.
işte klasik kk yorumu ,işe gelmeyen yorum olunca hemen sen çok biliyosun ,çağ dışısın ,hamilelik psijolojisi falan filan,bak canım ,herşey toz pembe değil bu hayatta ,evlenmişsin mutlusun kocan var evin barkın var ,işin var ,maaşın var ,tek derdin bu olsun ,dünyada neler var ,senin ablan yaşındayımdır muhtemelen ,benim uslübum ile seninki bir değil,benim ailemi ve aldığım terbiyeyi sen biemessin ki burda anlatacak değilim ,ama sana tavsiyem desteğe alkış tutup hoşuna gittiği kadar ,eleştiriye de açık ol olurmu ,sadece burda deği hayatta da bu böyle ,yolun açık şansın bol evin daima temiz olsun.
Burada sizin gibi düşünen kadınları eleştirdik biraz da. Demek ki siz oğlunuz olursa ya da varsa onu bu şekilde yetiştireceksiniz. Eşinin ev işlerinde yardımcı olmasını isteyen kadınlar sizi neden bu kadar rahatsız etti ben anlayamadım? Herkesin "erkek" anlayışı sizinle bir olmak zorunda değil. Bana kocam elinde elektrikli süpürgeyle çok seksi geliyor olabilir, olamaz mı? Ya da böyle olmak zorunda da değil, o cam silerken onu "erkek" olarak ya da sizin gibi "kadınsı" da görmüyor olabilirim, cinsel kimlik içermeyen bir iş yapıyor olarak da görüyor olabilirim. Herkes için ayrı olarak değerlendirilmesi gerekir. Sizin tercihlerinizi bakış açınızı da biz eleştiremeyiz, o sizin ilişkinizdir. Sizin gibi düşünenleri eleştirdik demiştim başında, biraz çelişkili gelebilir şimdi bu söylediğim ama onu da şu şekilde açıklayayım, günü geldiğinde sizin tavrınızdan dolayı eğer olursa sizin mantığınızla gelininizinki bir olmak zorunda değil. Gelininiz sizin oğlunuzu "erkek adam ev işi yapmaz" mantığıyla yetiştirmenizden dolayı zorluk çekerse işte o zaman sizin tavrınız yüzünden birisi ciddi sıkıntı yaşamış olur, eleştirilen nokta bu.
Son olarak 25 yıl o öyle yetişmiş, 25 yıl ben de aynı şekilde yetişmişim ev işleri bana da zor geliyor, ona da zor geliyor. İkimiz de çalışıyoruz. E bu durumda ondan yardım istememin ne gibi bir sakıncası var? Tamam ben zayıf bir kadınım gücüm KADIN olmaya yetmiyor. Kabul ettik diyelim. Şu durumda ne yapmamız lazım sizin gözünüzde? Konu sahibinin maaşını belirtmesini ilginç buldunuz, ama emin olun sizin söyledikleriniz de "ben mükemmel bir ev kadınıyım" imajı yaratmak adına söylendiği düşünüldüğünde inan daha çok ego tatmini gibi duruyor.
Ayrica belirtmek istedigim bi nokta daha var ablam yasinda olmaniz benim icin hiiiiiiiccbir sey ifade etmiyorişte klasik kk yorumu ,işe gelmeyen yorum olunca hemen sen çok biliyosun ,çağ dışısın ,hamilelik psijolojisi falan filan,bak canım ,herşey toz pembe değil bu hayatta ,evlenmişsin mutlusun kocan var evin barkın var ,işin var ,maaşın var ,tek derdin bu olsun ,dünyada neler var ,senin ablan yaşındayımdır muhtemelen ,benim uslübum ile seninki bir değil,benim ailemi ve aldığım terbiyeyi sen biemessin ki burda anlatacak değilim ,ama sana tavsiyem desteğe alkış tutup hoşuna gittiği kadar ,eleştiriye de açık ol olurmu ,sadece burda deği hayatta da bu böyle ,yolun açık şansın bol evin daima temiz olsun.
Burada sizin gibi düşünen kadınları eleştirdik biraz da. Demek ki siz oğlunuz olursa ya da varsa onu bu şekilde yetiştireceksiniz. Eşinin ev işlerinde yardımcı olmasını isteyen kadınlar sizi neden bu kadar rahatsız etti ben anlayamadım? Herkesin "erkek" anlayışı sizinle bir olmak zorunda değil. Bana kocam elinde elektrikli süpürgeyle çok seksi geliyor olabilir, olamaz mı? Ya da böyle olmak zorunda da değil, o cam silerken onu "erkek" olarak ya da sizin gibi "kadınsı" da görmüyor olabilirim, cinsel kimlik içermeyen bir iş yapıyor olarak da görüyor olabilirim. Herkes için ayrı olarak değerlendirilmesi gerekir. Sizin tercihlerinizi bakış açınızı da biz eleştiremeyiz, o sizin ilişkinizdir. Sizin gibi düşünenleri eleştirdik demiştim başında, biraz çelişkili gelebilir şimdi bu söylediğim ama onu da şu şekilde açıklayayım, günü geldiğinde sizin tavrınızdan dolayı eğer olursa sizin mantığınızla gelininizinki bir olmak zorunda değil. Gelininiz sizin oğlunuzu "erkek adam ev işi yapmaz" mantığıyla yetiştirmenizden dolayı zorluk çekerse işte o zaman sizin tavrınız yüzünden birisi ciddi sıkıntı yaşamış olur, eleştirilen nokta bu.
Son olarak 25 yıl o öyle yetişmiş, 25 yıl ben de aynı şekilde yetişmişim ev işleri bana da zor geliyor, ona da zor geliyor. İkimiz de çalışıyoruz. E bu durumda ondan yardım istememin ne gibi bir sakıncası var? Tamam ben zayıf bir kadınım gücüm KADIN olmaya yetmiyor. Kabul ettik diyelim. Şu durumda ne yapmamız lazım sizin gözünüzde? Konu sahibinin maaşını belirtmesini ilginç buldunuz, ama emin olun sizin söyledikleriniz de "ben mükemmel bir ev kadınıyım" imajı yaratmak adına söylendiği düşünüldüğünde inan daha çok ego tatmini gibi duruyor.
düşüncenizi çok ilginç buldum. madem toz alan, ev süpüren erkeği erkek olarak görmüyorsunuz, e o zaman sizin dışarda çalışmanız da ne kadar kadınlığa uygun? madem fıtrattan konuşuyoruz, iki taraftan da bahsetmek lazım. 9 yıldır böyle gelmiş, bundan sonra değişmeli. siz hem ev, hem çocuk, hem işle uğraşırken paşa kocanızın eve gelip ayağını uzatıp hizmet beklemesi övünülecek değil, oturup düşünülecek bir olay..
bende teşekkür ederim güzel temennin için .fakat canım diyeceğim şu ki fevri olma ,benim ilk mesajdaki üslubumun nedeni senin ilk yazdığın mesaj ve konu başlığın ,kocana sinir olma ,onların yapısı bu ,ancak onu ortalığı fazla dağıtmaması konusunda uyarsaydın keşke ,evi temileme mecburiyetinde bırakacak konuma düşürmeseydin ,ben fikrimi belirttim sadece ,kötü bişey söylediğimi düşünmüyorum ,üşengeç de demedim ayrıca ,yeni gençlik nazlı dedim ,muhtemelen 20 li yaşlardasın,öyle olduğunu düşündüm.Klasik kk yorumuna bakmak isterseniz lutfen kendi yazdiginiz mesajdaki uslubun sertligine benim ev isi yapmaya usendigime nasil teker teker degindiginize bir bakin lutfen. Merak ediyorum hic tanimadiginiz bir insan hakkinda usengec şeklinde bi yorum nasil yapilabilir :) aile terbiyesi konusuna hic deginmeyecegim hala siz diye hitap ediyorum cunkuev isi yapmanizin suclusu ben degilim belirtmek isterim. her neyse iyi dilekleriniz icin teşekkürler, bende sizin evladinizi sag salim kucaginiza almanizi temenni ederim. Iyi gunler.
Benimde merak ettigim konu şu ; esiniz sizi hem hamile halinizle iste calistiriyo hem cocugunuz var hem her ise siz bakiyosunuz ve esiniz ayaklarini uzatip yatiyo...
Ya esiniz size nasil kiyabiliyor nasil hic acimiyor . Esiniz sizi hic mi sevmiyor........
ben çalışmıyorum ki:) temizliği haftasonu beraber yaparız, çocuğa kahvaltısını, akşam yemeğini eşim yedirir. bir dediğimi iki etmez, üzerime titrer. bunları yazmak istemezdim ama madem bilmeden yazma gafletine düştünüz, düzeltmek boynumun borcu:)
bak güzelim ,benim amacım tartışma ortamı yaratmak yada ego tatmini değil ki böyle ego tatmini olmaz zaten ,ben ev işl yapıorum diyerek ego tatmini yapan da görmedim .benim benimsediğim yaşam biçimi kadınlık budur ,sizinki farklıdır,ne diyebilirim,ayrıca fikir belirtmek yasak ise başlığa iliştirilsin ,negatif yorum yapmayın denisin yada ,beğenmediğim yorum yapana başka yere git yaz derim densin ,şu kk da görmek istemediğim tek şey artık ne oldu biliyormusun beni burdan soğutan tek şey ,konu açan kişinin hoşuna gitmeyen yorumlarda hemen tavrının değişmesi ,o kibar konu sahibinin gidip yerine ,beğenmediysen git burdan yazma konuma denmesi ,objektif olun arkadaşlar ,gerek yok bu tarz şeylere ,herkes düşünce belirtmekte özgür değilmi .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?