• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esime gore fuzuli olan masrafimdan kavga

MakJay es için yapılır. Eşinde yapmanı istemiyorsa gereksiz masraf tabiki.

Ilk olarak güle güle kullan. Vallah bendd kendime makyaj alinca kendimi bir ferah hissediyorum mutlu oluyorum. Esini alistirmissin hesaba kitaba dikkat etmeye simdi de böyle tavir yapiyor. Hem erkekler nerden bilecek rimelin farin fiyati onlara göre cok. Aslinda banada cok geldi 180 tl ama uzun zamandan beri almadiysan normal bu fiyat bide maddi sikintiniz yokmus kafan rahat olsun bacim

Evet ama 15 parca var rahat

Yurt disinda yasiyoruz. 3 gun evvel tek seferde bir cantaya 1200 euro verdirdim esime. Bu meblaga bir aylik ev kiramiz. Her zaman yapilan sey degil, bunun bilinciyle o bana boyle bir jest yapti; bunun bilinciyle ben de jesti karsisinda baska alacaklarimi erteledim.
Hayat boyle bir sey.
Esinizle onceden istisare yapsaydiniz keske. "Canim benim ihtiyaclarim su kadar, uygun muyuz" diye tatli dille yaklassaydiniz. belki daha az kirici olurdu surec. "hic mi aciman yok" cumlesi esinizin aslinda size cok sey yapmak isteyip de imkanlarinin yetismemesinin bir cigligi olabilir.

Ben zaten 100 tl istemistim 100 tl tutar demistim diye 80 tl cabasi oldu.

Eşin çok abartmış sen o evin hanımısın evdeki gelir gideri biliyorsun ,zaten sıkıntılı dönemlerde kemerleri sıkmışsın bolluk zamanlarında da harcamak en doğal hakkın üstelik o makyaj malzemeleri kim bilir kaç ay yetecek sana

Çok ayıp etmiş eşin.O aldıklarını belki bir sene kullanacaksın ayrıca bir kadının illa ki temel ihtiyaçları olur .Ben de olsam çok bozulurdum hele iptal ederim demesi çok çirkin.

Ben de gecen philips lumea almak istedim habersiz alsam esim tepki verirdi kesin.
Ayyy tam istedigim alet indirime girmis. Kacirirsam uzulecegim dedim. O da al madem dedi :D para her turlu cikti.
Bazi erkekler yuksek meblaglarda habersiz alinmasina bozuluyorlar.
Bence romantik otel rez falan yapan adam cimri degildir.
Eger ozur dilediyse uzatma bosver.

Adam birden şok olmuştur

Ben bile çok diye düşündüm

Sonra bugün o indirim olan mağazaya ben de girdim şampuan alacaktım bir de yüz temizleyici

Kadınlar sepet sepet almıştı

Normalde makyaj yapmam ama pastel 55 ruj gelmiş lisede kullanırdık nostalji yapıp aldım

Yüz temizleyici bir de numune boyunda şampuan alıp 27 tl verdim

Sonra gereksiz mi acaba aldıklarım diye düşündüm sonra eşimle buluştuk o yemek yedi 30 tl verdi

Akşama tekrar acıkmıştı benim aldıklarım aylarca gidecek

Yine de bölerek almak iyi göze görünmüyor insanın içine dokunmuyor

Diyorumya 7.sene bitiyor 8.seneye giriyoruz ilk kez. Zaten zorlanacak olsam asla almam. Ki benim evimizi masraflarimizi ne kadar dusundugumu hesabimi nasil yaptigimi biliyor cok koymasa bana konuyu bile acmazdim

Ben de gecen philips lumea almak istedim habersiz alsam esim tepki verirdi kesin.
Ayyy tam istedigim alet indirime girmis. Kacirirsam uzulecegim dedim. O da al madem dedi :KK70: para her turlu cikti.
Bazi erkekler yuksek meblaglarda habersiz alinmasina bozuluyorlar.
Bence romantik otel rez falan yapan adam cimri degildir.
Eger ozur dilediyse uzatma bosver.

Dilemedi hatta seni dinleyemem daha diyip gitti yatti :( evet pintiligi yok ama evet ben alistirmisim onu. 100 tl almistim zaten 80 i fazla oldu ama 8 seneyi bi gozden gecirse bence hic cok gelmeyecek

Dilemedi hatta seni dinleyemem daha diyip gitti yatti :KK43: evet pintiligi yok ama evet ben alistirmisim onu. 100 tl almistim zaten 80 i fazla oldu ama 8 seneyi bi gozden gecirse bence hic cok gelmeyecek
Sok eden senden beklememesidir. Dusunur farkina varir hatasinin umarim.

Eksiklerinizi almakta haklısınız ama şöyle de bir durum var. Darboğazdan çıkan erkek cidden çok stresli oluyor.
Şimdi siz bunca zaman herşeyi idareli harcayıp yeri geldiğinde cimriliğe kaçan tasarruflar yaptıktan sonra birden bire böyle bir alışveriş yapınca eşinize fuzuli gelmiş. Öyl alışmış çünkü. Bu konuda eşinize hak vermek durumunda kalıyorum. Ama bu sizin haksız olduğunuz anlamına da gelmiyor tabiki. Bu konuda haklı ya da haksız yok maalesef. İhtiyacı olan bir taraf ve alışkın olmayan diğer tarad mevcut. Bence bucdebeğle birbirinizin gönlünü alabilirsiniz. Kafanızda "ama bu ilkti" diyerek kendinizi doldurmayın daha çok sinirlenirsiniz. Geçin karşısına açıklama yapın ben böyle alıştırdığım için böyle hissediyorsun ben yine eski tasarruflu kayrayım. Sadece küçük bir ödül bermek istedim kendime deyin mesela.

Dilemedi hatta seni dinleyemem daha diyip gitti yatti :KK43: evet pintiligi yok ama evet ben alistirmisim onu. 100 tl almistim zaten 80 i fazla oldu ama 8 seneyi bi gozden gecirse bence hic cok gelmeyecek

Ay sonunu zor getiren o kadar insan var ki...
yola para vermeyeyim diyerek yaz kış 100 lira için ekstra 2 saat daha yürüyerek işe gidenler biliyorum.

Sizin o parayla aldıgınız o birden fazla parçayı degil, ufacık birşeyin ödemesini yaparken 100 liranın üstünü almayanlar da gördüm -ki bu görgüsüzlüktür-

Keşke herkes ihtiyaçları dogrultusunda istedigini alabilse ancak maalesef hayat adaletli degil.

180 lirayı eğer o an gerekli gördü iseniz ve bunu karşılayabilecek bütçeniz var ise ne aldıgınız farketmez.
Otelde rezervasyon yapacak maddi durumdaki adamın, eşinin o kadarlık makyaj harcamasını çok görmeye hakkı yoktur.

Hadi ona önemsiz gereksiz bir harcama geldi, patavatsızlık etti diyelim. Bir de özür dilemeyip surat asıp gitmek nedir yahu?
Siz nasıl hazmediyorsunuz?
Çok yüz vermişsiniz.

Cok ayip etmis esiniz.
180 tl cok diyenler, adam akilli bir yuz yikama jeli alsan 100 lira veriyorsun.ama 7-8 ay gidiyor nerdeyse. Uzun zamandir yapmiyormussunuz alisveris. Gayet makul bir rakam bence. Ama esiniz alismis tutumlu halinize o yüzden zoruna gitmis muhtemelen.

Yillardir calisiyorum. Deli gibi susleniyorum. Her seyin kalitelisini aliyorum. Iyi de kazaniyorum.
Tek seferde 180 tl kozmetige vermedim!
Bu ev hanimlarinin oohh sefam olsun modunu da anlamiyorum..

İyi Bir fondöten 170 tl dersek (örn. Lancome) aldıkların çok abartılı bir rakam değil...

Eşin (doğal olarak) bu tarz şeylerin piyasasını bilmediği için tepki vermiş olabilir... Uzun süreli ürünler olduğunu açıklasaydın keşke, yada eşinle birlikte gidip alsaydın o zaman bir şey demez alırdı eminim...

Hicte cok degil 3-4 parca bisey eder zaten 180 tl.Ama kac para harcadıgınizi bilmek zorunda mı .

Back
X