Eşime hediyem ve onun tepkisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Buffalosos

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2018
14.172
38.002
598
Kızlar selam , aslında öyle büyük tripli bir konu değil ama düşüncelerinizi merak ediyorum..
Eşimin babası küçük yaşında vefat etmiş..
Uzun zamandır aklımdaydı babalar gününde veririm diye babasının fotoğrafı ile annesi ben ve eşim olan düğün resmimizi birleştirdim anı vefat eden kişilerle fotoğraf birleştirme yapıyorlar..
Bir kopya eşime bir de annesine yaptırdım fotoğrafı. Annesine daha vermedim. Annesi hala her yerde eşiyle fotoğraflarını paylaşıp yad ediyor çok seviyor genç yaşta vefat ettiği için onu da mutlu eder diye düşündüm..

Bugün eşime kendi hediyesini verdim. Aslında ince ruhlu bir adam beni incitmez vs ama sanki sevinmedi direkt mantık tarafı tuttu. Artık hayatta olmayan biri bir hayal ürünü sanırım hiç anımız yok o yüzden bir şey hissedemedim dedi.
Ben çok sevineceğini düşünmüştüm yüzüm düştü ama onu mutlu etmedim gereksiz bir şey mi yaptım dedim. Annen ne hisseder ona da verecektim dedim o da annemde sanırım üzülür bilmiyorum dedi
Vermeyi düşünmüyorum o yüzden elimde patladı çok heves etmiştim.. kendim olarak düşündüm ama yanıldım , biraz da alındım alınmamam gerek biliyorum neticede bir travma vardır orada.. mutlu eder diye düşünmüştüm belki de erkekler bizim gibi değiller böyle…..

Ben de çok görüyorum o hediyeyi, kendi açımdan düşününce hoşuma gidiyor yaptırmayı planlamıştım hatta ama hassas konular, standart bir hediye olmadığı için çok kafanıza takmayın derim.

Bana da nereden yaptırdığınızı yazabilir misiniz acaba

Buna benzer bi hediye bende yaptırmıştım ama eşimde mutlu olmamıştı hatta eve asmak istemediğini söyledi. Kendimi yerine koyunca hak verdiğim noktalarda oldu. Herkesin acısını yaşama kabullenme süreci farklı. Boşverin bence zamanla eşinizde büyük tepki verdiğini anlar :)

Beni de açıkcası üzerdi içlenirdim iyisiyle kötüsüyle hayatı beraber yürümek varken vefat etmesi haksızlık gibi hisler uyandırırdı. Hep ölüm için öyle düşünüyorum zaten ben hayata devam edip göğe bakarken diğerlerinin toprak altında olması beni üzüyor. Sevinse bile buruk bir sevinç olur bu yüzden…

Kızlar selam , aslında öyle büyük tripli bir konu değil ama düşüncelerinizi merak ediyorum..
Uzun zamandır aklımdaydı babalar gününde veririm diye babasının fotoğrafı ile annesi ben ve eşim olan düğün resmimizi birleştirdim anı vefat eden kişilerle fotoğraf birleştirme yapıyorlar..
Bir kopya eşime bir de annesine yaptırdım fotoğrafı. Annesine daha vermedim. Annesi hala her yerde eşiyle fotoğraflarını paylaşıp yad ediyor çok seviyor genç yaşta vefat ettiği için onu da mutlu eder diye düşündüm..

Bugün eşime kendi hediyesini verdim. Aslında ince ruhlu bir adam beni incitmez vs ama sanki sevinmedi direkt mantık tarafı tuttu. Artık hayatta olmayan biri bir hayal ürünü sanırım hiç anımız yok o yüzden bir şey hissedemedim dedi.
Ben çok sevineceğini düşünmüştüm yüzüm düştü ama onu mutlu etmedim gereksiz bir şey mi yaptım dedim. Annen ne hisseder ona da verecektim dedim o da annemde sanırım üzülür bilmiyorum dedi
Vermeyi düşünmüyorum o yüzden elimde patladı çok heves etmiştim.. kendim olarak düşündüm ama yanıldım , biraz da alındım alınmamam gerek biliyorum neticede bir travma vardır orada.. mutlu eder diye düşünmüştüm belki de erkekler bizim gibi değiller böyle…..
Tepkisi sizi biraz üzmüş olmalı böyle durumlarda önemli olan biraz da babayla olan ilişkisi eşinizin . Eğer çok bağlı değillerse birbirlerine biraz gereksiz bulmuş olabilir . Herkesin aile ilişkisi birbirinden çok farklıdır. Kayınvalideniz çok sevebilir ama eşiniz sevmemiş olabilir. Sonuçta sizin verdiğiniz hediyeyi değil konseptten çok hoşnut değil gibi geldi bana bence kişisel algılamayın kesinlikle.

O tip hediyeler bana insani üzmekten başka bir işe yaramıyormus gibi geliyor açıkçası. Öncesinde konuşulup yaptırılabilir ama süprizlik bir şey olduğunu düşünmüyorum. Düğün günü bile hediye ediyorlar o fotoğrafları ne manasız gelmişti o gördüğüm video.
Sizinki oyle bir günde olmasa bile eşinizin tepkisi normal geldi bana.

Düşüncen için teşekkür ederim çok güzel bir düşünce ama hiç anımız olmadığı için olduramadım dedi

Annesinin evi boy boy fotoğrafları ile dolu eşiyle biraz da o beni gaza getirdi sanırım 🥹🥹

Bu hediyeye herkes o kadar seviniyor ve ağlıyor ki eşin biraz tuhaf sanırım

Üzülmeyin. Niyetiniz güzelmis ama esinizi de anlamayi calisin. Babami yaklasik 20 sene önce kaybettim. Ne üniveristeden diplomami alirken gördü, ne dügünümü, nede cocuklarimi. Insan bir süre sonra onsuz yasamaya alismak zorunda kaliyor, ama buda sadece fazla düsünmemeye calistigindan. Yoksa ben annesini babasini kaybedip iyileseni görmedim. Esiniz de ne tepki verecegini bilememistir.

Annesine verin tabiki hediyeyi kadınlar daha duygusal yaklaşır bu durumlara. Eşiniz üzülmüş muhtemelen bunu belli etmemek adına duygularını soğuk olarak göstermiş

Düşünüyorum belki de babasını kaybettiği için bilmediğim bir kızgınlık vardır şimdi topluyorum düşüncelerini misal babası günde 2-3 paket sigara içermiş kalp krizinden vefat etmiş eşim hayatı boyunca sigaranın tadına bile bakmamış nefret eder. Geçenlerde konuşmuştuk babam hiç dikkat etmemiş hayatına hep paket paket sigara içmiş kalbinden olmuş keske biraz sağlığını önemseseydi 2 çocuğunu babasız bıraktı demişti.. sonra bu konuşmanın üstüne küçüklük anılarından da bahsetti 5-6 yaşlarındaymıs vefat ettiğinde.. Babasının tam tersi bir hayat yaşamaya çalışıyor.. belki de kızgındır bu konuyu hiç konuşmadım şimdi düşününce.. bu konuyu hiç açmayayım dimi sizce hiçbir şey olmamış gibi devam edeyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X