gerçekten rahatsız edici bir şey.. ne anlayışsız aile.. oğulları artık evlenmiş başka sorumlulukları var utanmadan çekinmeden para istiyorlar.. eşinde güzelce anlatamıyormuş.. yok borcumuz var sıkışığız falan diye.. onun dışında senin sağlık durumunda eşinin o davranışı çok kötü bir şey.. sonuçta onun tek varlığısın sen eşisin ne demek cimrilik.. ama ailenin abuk sabuk isteklerine eyvallah.. baban haklı malesef.. eşinle ciddi ciddi konuş bence bu böyle olmaz diye..
Babanızı dinleseymişsiniz keşke zamanında.
keşkelerle olmuyor ki.. olan oldu artık...
"Güvenmiyorum" ifadesi bir ilişki için çok tehditkar bir ifade.. Yaşadıklarınıza karşı yorumunuz bu sanırım ama "güvenmiyorum" demek her halükarda ilişkiyi baltalar. Biraz sakinleşerek, nötr bir yaklaşımla, sinirlerinize de hakim olarak eşinizle konuşmaya çalışın, tam olarak ne olduğunu anlayana kadar. Ailesiyle sizin aranızda tercih hakkı kullanmasının -sonuçta siz de bir ailesiniz- adil bir tarafı yok ama kendi duygularınızı kontrol etmelisiniz, yıkıcı olmamak adına..
Babanızın da böyle bir yorum yapmasına saygı duyarım ama yangına körükle gitmekten öte fayda sağlamaz söylediğinde haklı bile olsa. Sağduyuyu elden bırakmamak lazım..
cimri değil düşüncesiz bizim aç kalacağımızı bilse gene onlara gönderirmiş.. nasıl bilendim bir bilseniz..
Konuyu okuyan bekar insanlar için örnek olsun.
Sizin aç kalacağınızı bilse bile ailesine para göndereceğini söyleyen bir adam nasıl değişebilir ki!
Oğlunun parasına ihtiyacı alan aile coçuğınu evlendirmesin.
hem etinden hem sütünden dilediğince faydalansın.........
Mesajlarınızda dahi sinirli haliniz kendini çok belli ediyor, bunu anlayabiliyorum ve hak da veriyorum tabiatıyla ancak ulaşmak istediğiniz noktanın makul ve ilişkiyi düzene sokacak bir hal almasını istiyorsanız yaklaşım tarzınız bu olmamalı..
Bardağın da bir sınırı var elbette belki de haddini aşan bir boyut kazandı şu anki hal, bilemiyorum, öyle olsa bile sivri çıkışlarla, ithamlarla, taraf olmalarla işi tatlıya bağlayamazsınız. Eşinizin bir hata yaptığı ve bunda ısrar ettiği malum ama hataya hatayla karşılık vermek hataya zincir eklemek olur ve hatayı bitirmez aksine çanak tutar gibi olur. Anlamayan insana anlatmak da zor olabilir ama niyetiniz düze çıkarmaksa ilişkiyi bunu hatayı yapan taraftan bekleyemezsiniz çünkü zaten hatalı, siz de hatalının yöntemiyle halledemezsiniz, o zaman sakin bir dil ve üslup kullanmayı deneyin (bu hoşgörü demek değildir onu da söyleyeyim)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?