eşime her geçen gün biraz daha düşman oluyor ve ona güvenmiyorum...

yaren958

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
30
0
36
İstanbul
nasıl anlatsam nereden başlasam bilemedim. ben 14 aydır evliyim. sorun eşimin ailesi. sorunumuz her ay dünya kadar borcumuz olduğunu bile bile maaş günü zırrr ararlar. para... bu kelimeden nefret eder oldum sayelerinde. sağolsun eşimde hayatta yok kelimesini bilmez onlara karşı. (yanlış anlaşılmasın ben aileye bakılmasın, verilmesin derdinde değilim ama sağlık sorunu olsa çok büyük birşey olsa ben gönderirim hatta) eşime karşıda susamıyorum çünkü çok bilendim ve en önemlisi benim başıma birşey gelse güvenmiyorum sağlık sorunu olsa asla bana bakacak biri değil. çünkü bir ay ben rahatsızlandım benim için acil para gerekti. o benim için harcamak dururken gene ailesine gönderdi. ben kendi maaşımı yetirmeye ve gerisini babamdan almak zorunda kaldım. babamda bana ben sana demiştim bu adamdan sana koca olmaz diye dedi. yerin dibine girdim. sana böyle sahip çıkıyorsa çıkmasın ben kızıma her daim sahip çıkarım dedi. sayesinde ailesinede düşman oldum.

gerçekten rahatsız edici bir şey.. ne anlayışsız aile.. oğulları artık evlenmiş başka sorumlulukları var utanmadan çekinmeden para istiyorlar.. eşinde güzelce anlatamıyormuş.. yok borcumuz var sıkışığız falan diye.. onun dışında senin sağlık durumunda eşinin o davranışı çok kötü bir şey.. sonuçta onun tek varlığısın sen eşisin ne demek cimrilik.. ama ailenin abuk sabuk isteklerine eyvallah.. baban haklı malesef.. eşinle ciddi ciddi konuş bence bu böyle olmaz diye..

ailesi düşüncesiz evet, ama eşin de onlardan daha düşüncesiz...
kendi sorumluluklarının farkına varamayıp, ailem ne derse o, yanlış da olsa doğru da olsa, ben eşim, çoluğum çocuğum sürünecek de olsak laf üstüne laf söylemem mantığında ki erkeklere sinir oluyorum...
yahu nie evlendin o zaman, otur ananın babanın dizinin dibinde, kimsenin de hayatını mahvetme...

Son düzenleme:

cimri değil düşüncesiz bizim aç kalacağımızı bilse gene onlara gönderirmiş.. nasıl bilendim bir bilseniz..

"Güvenmiyorum" ifadesi bir ilişki için çok tehditkar bir ifade.. Yaşadıklarınıza karşı yorumunuz bu sanırım ama "güvenmiyorum" demek her halükarda ilişkiyi baltalar. Biraz sakinleşerek, nötr bir yaklaşımla, sinirlerinize de hakim olarak eşinizle konuşmaya çalışın, tam olarak ne olduğunu anlayana kadar. Ailesiyle sizin aranızda tercih hakkı kullanmasının -sonuçta siz de bir ailesiniz- adil bir tarafı yok ama kendi duygularınızı kontrol etmelisiniz, yıkıcı olmamak adına..
Babanızın da böyle bir yorum yapmasına saygı duyarım ama yangına körükle gitmekten öte fayda sağlamaz söylediğinde haklı bile olsa. Sağduyuyu elden bırakmamak lazım..

borçlarınızı umursamıyor neden? siz bir şekilde yoktan var edip kapatmaya çabalıyorsunuz diye muhtemelen..ben olsam bende aileme vericem ihtiyaçları varmış vs vs derim,o parayı atarım kenara,o veriyor bilsin..bakalım o zaman ne diyecek ,dedikleri karşısında mutlaka konuşma fırsatınız olacak... bırakın biraz da o düşünsün borcunu,ödemek zorunda kalsın...

ama 14 ay boyunca yaşadıklarım bu insana güvenmemem yönünde ve bunu ben yüzüne baka baka söyledim. şok oldu üzüldü ama bana 14 ay boyunca bana gösterdiğin bu dedim. sorun olsa benim yanımda arkamda değilsin. bunun konuşmasını çok yapmak istedim her seferinde kavgaya dönüştü ve her seferinde beni ailesine bakmasını istememekle suçladı. umrumda değil ne ile suçlarsa suçlasın çünkü onun ve onların ne düşündüğü umrumda değil. babamın söylediğide yangına körükle gitmek olmadı bilinen birşeyin yüksek sesledile getirilmesi oldu.

cimri değil düşüncesiz bizim aç kalacağımızı bilse gene onlara gönderirmiş.. nasıl bilendim bir bilseniz..

cimri derken ailesi olunca gözü bir şeyi görmüyor ama eşi olunca umrumda olmuyor ya onu kasdettim.. lafa bak ya madem bu kadar kıymetliymiş ailesi niye evlenmiş. evlenmeyip her ay onlara verseymiş maaşını.. ailesinin durumu çok mu kötü peki çalışan eden yok mu ya da emekli maaşları falan?

ağzımı bozmadan cevap vermem gerekirse siz onun eşisiniz ve hanımlık görevlerinizi EKSİKSİZ yerine getiriyorsanız oda silkelenip kendine gelmeli ana kuzusunun ötesinde bir davranış şekli artık bir aile olduğunuzu anlatmaya çalışın ailenizden para istemeyin kendi paranızla evi geçindirmeye çalışmayın müşterek ödeme yapın gerekirse blöf yapın arkadaşım nedir bu kaynanaların elinden çektiğimiz

Konuyu okuyan bekar insanlar için örnek olsun.

Sizin aç kalacağınızı bilse bile ailesine para göndereceğini söyleyen bir adam nasıl değişebilir ki!

kesinlikle tüm bekar insanlar okusun ve bir erkeğin ne kadar ucuz olabileceğini görsün. ailesi yanında karısının lafının bile olmadığını görsün. böyle bir erkekle evlenilmeyeceğini görsün. ya siz sizden gidiyorsunuz ya da sağlığınız sizden.

Mesajlarınızda dahi sinirli haliniz kendini çok belli ediyor, bunu anlayabiliyorum ve hak da veriyorum tabiatıyla ancak ulaşmak istediğiniz noktanın makul ve ilişkiyi düzene sokacak bir hal almasını istiyorsanız yaklaşım tarzınız bu olmamalı..

Bardağın da bir sınırı var elbette belki de haddini aşan bir boyut kazandı şu anki hal, bilemiyorum, öyle olsa bile sivri çıkışlarla, ithamlarla, taraf olmalarla işi tatlıya bağlayamazsınız. Eşinizin bir hata yaptığı ve bunda ısrar ettiği malum ama hataya hatayla karşılık vermek hataya zincir eklemek olur ve hatayı bitirmez aksine çanak tutar gibi olur. Anlamayan insana anlatmak da zor olabilir ama niyetiniz düze çıkarmaksa ilişkiyi bunu hatayı yapan taraftan bekleyemezsiniz çünkü zaten hatalı, siz de hatalının yöntemiyle halledemezsiniz, o zaman sakin bir dil ve üslup kullanmayı deneyin (bu hoşgörü demek değildir onu da söyleyeyim)

boyleleri evlenmesin ya baskalarının basını yakmasınlar bari anne babasıyla otursun onlara para kazansın yedirsin her erkekde aile kurabilcek sorumluluk yok iste

her yolu denedim iyilik güzellik tatlı dil anlamayan adam anlamıyor..

kimi aileler böyle. benim eşimin de ailesi böyleydi. ben geri çektim. eşinizin şimdiki ailesi sizsiniz öncelik sizindir sizizn rızkınızı başında erkeği olana veremez. haram mala girer veren için alan içinde. eşinizle konuşun para mevzusu değil olay sizin önceliğiniz olmaması ve bu durum sizi hoşnut etmiyor. konuşun hala ailesini savunuyorsa baba evinize dönün ama boşanma lafını geçirmeyin olacakları izleyin ve onun adımlarını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…