- 17 Mayıs 2011
- 8.095
- 12.160
- 498
- 35
- Konu Sahibi prometheus
-
Belkide ilaç veren psikiyatist ile bu konuyu görüşebilirsiniz?
Belkide ilaç veren psikiyatist ile bu konuyu görüşebilirsiniz?
Sıkıntılarınız belli ki sadece kadın-erkek-evlilik sorunları değil.
Eşinizin kendi ile ilgili sorunları olmalı ki ilaç ihtiyacı duyulmuş.
Onun gergin halleri sizide yıpratmış.
Demek ki durum sizin tek başınıza çözebileceğiniz seviyeleri geçmiş zaten sizinde gücünüz tükenmiş.
Madem büyüklerden hayır yok ama imkanınız var uzman desteği alın.Erkek genelde gelmek istemez ya o zaman siz tek gidin akıl alın sonra biraz yalnız tatil yapın.
O zaman kendi haline bırak, sen git mutlu ol denize gir eğlen... Keza kaybettiğini düşününce değerini anlayabilir.
Eşiniz sizin en çok hangi huyunuzdan rahatsız?Öyle yapıcam zaten canım ama gittiğim yerde eğlenebileceğimi hiç sanmıyorum..
Ama zaten burada da yalnız sayılırım,okul da kapandı..
Günaydınsız,eline sağlıksız,merhabasız,iyi gecelersiz günler ve geceleri eşimle geçirip çıldıracağıma..
Yalnız yazlıkta oturur biraz kendimi dinlerim.
En azından eşim de ne yaptım da gitti bu kadın diye düşünebilir..
Eşiniz sizin en çok hangi huyunuzdan rahatsız.
Sizin ile iletişim kurmak istemiyor belli ki.
Sizden neden bu kadar uzak durmak istiyor sizce?
Psikolojik sorununa için konulan teşhis ne diye soracağım ama eğer özel dersenizde anlarım.
Siz ne yapmalısınız?Söylemiyor canım o konuda konuşmak istemiyor..
Zaten problemli olduğu hiçbir konuda konuşmak istemiyor..
Psikiyatri hastası bir kız kardeşi var 30 yaşında.
Hastalığı aktive olduğunda beni arar bir sürü şey sıralar..
Son aradığında Amerika vizesi aldım,gidiyorum,dedi..
2 çocuk annesi lise mezunu mazbut bir kadın.Amerikaya da asla gidemez,hayal ürünü..
Ben artık bunları bildiğimden he deyip geçiyorum ama ailesiyle çok fazla içli dışlı olmamaya çalışıyorum.
Kardeşi ile ilişkisi iyi değil,ben kardeşlerimle gayet iyi anlaşırım,akıllı eğitimli kimselerdir.
Ailem pırıl pırıldır,inanın ki..Daha gecen hafta babam Yalova'dan ta Gaziantep'e sırf eşim istedi diye yeşil erik gönderdi.
Annem koliye onun sevdiği kurabiyelerden koymuş.Eşime pijamalar almış..
Daha bir sürü hediye.Çok mutlu olduk.
Bbabm koli ulaştı mı diye eşimi arıyor ama açmadı.Niçin açmıyorsun dedim,muhatap olmak istemiyorum,diyor
Ya bu şimdi nasıl bir terbiyesizlik? O zamann arayıp neden onu istiyorum,bunu istiyorum diyorsun annemlere?
Aynı günlerde kayınvalidem de kargoyla bir evrak ve dosya yollamıştı.
İnanın arkadaşlar başka bir çöp dahi yollamamış..
Benim ailem koliyi dolu dolu gönderdi ama kendi ailesi hiçbirşey yollamamış..
Bunun hıncını babamın telefonunu açmayarak gösteriyor..
Annem babam her ay kocaman bir koli yollar ve içinde yok yoktur..
Şimdi ben ne yapayım bu adama?
Bana kızdığı noktalar bunlar arkadaşım
Evet tedaviyi kabul etmiş.Bu bir umut demek.Keşke masaya yaklaş yere dökülecek tarzı şeyler söylemeseniz. Siz öyle söyleyince kendini çocuk gibi hissediyordur. Zaten psikolojik sorunlarının olduğunu kabul ediyor ve düzelemediği için kendine çok kızıyor ve öfkesinide maalesef size kusuyor. İnşallah bir süre yalnız kalmak istiyorum dediğinizde anlayışla karşılar ve düzelmesine yardımcı olur.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Arkadaşlar merhaba.5 senelik evli,üniversite mezunu,30 yaşında bir bayanım.Eşim de üniversite mezunu ve benden 2 yaş büyük.1 sene öncesine kadar evliliğimde ufak tefek eşimin ailesiyle ilgili problemler dışında bir sorun yaşamadık.Ancak son 1 senedir adeta başka birine dönüştü,hiçbir şekilde sözümü dinletemiyorum.Söz dinlememekten kasıt otur-kalk tarzı bir dinlemeyiş değil.Kendine ve dolayısıyla bana da zarar veren dinlemeyişler.Şöyle anlatayım:
Eşimle tatile gittik.Eşyaları otele bıraktık ve 2 vesaitle şehir merkezine gittik.Hava 7 dereceydi,yağmur yağıyordu.Eşime,üstünü biraz kalın giyin hava çok soğuk dedim.Bana karışma dedi.Bir t-shirt bir yağmurluk giydi ve tabii ki dondu! Soğuğa dayanamadı ve otele dönmek zorunda kaldık.Zaten o sehirde 24 saat ayırabilmiştik ve bütün akşam yaptığı bu saçmalıktan dolayı ziyan oldu.Ben söylemiştim desem car car da bağırır!!
Kendisi balık tutmaya çok meraklı.Gecen yaz balık tutmaya gittiğimizde dikkatsizlği yüzünden denize düştüCebindeki i-phone,arabanın anahtarı,benim telefonum cüzdan paralar..Yarısı kayboldu yarısı kullanılamaz hale geldi..Sahilde yalnızdım deniz de çok dalgalıydı.Kimden yardım isteyeceğimi şaşırdım,eşimi bir an göremedim çıldıracak gibi oldum!!!!Allah'a şükür denizden çıktı ıslak ıslak eve geldik Bu olaydan sonra bir daha balığa gitmesini istemedim.Gecenlerde benden habersiz arkadaşlarıyla tekrar balığa gitmiş ve yine denize düşmüş Yine 2 tane akıllı telefon,araba anahtarı,paralar..Hep zarar gördü.Allahtan canına bişey olmamış zaten çok derin değil yüzme de biliyor ama..Söz dinletemiyorum..
Belki önemsiz ama güzellikle söylüyorum,hayatım kirlilerini kirli sepetinin önüne değil içine at,buradan ben topluyorum be zamanla sabrım azalıyor diyorum.Tamam diyor ama arkadaşlar inanır mısınız 5 senedir 1 kere kirli sepetine atmıyor!!!!Aşkım bir şey ararken ütülediklerimi bozma olur mu diyorum daha sabah gardobun içinde dün ütülediğim 9 tane pantolon paçavra gibi yerlere atılmış artık çıldırdım.Binlerce kez söylüyorum ya binlerrce kez ve güzellikle .... Arkadaşlar laf anlatamıyorum bir kere güzellikle,iki kere tatlılıkla ama artık sabrım taşıyor ağzımı bozuyuorum.Bu defa küsüyoruz kışın 1 ay konuşmadık.Daha buna benzer neler neler aklıma gelen sadece bunlar?Ben ne yapabilirim nasıl laf anlatabilirim.Çok mu şey istiyorum?Bir de kadınlara dırdırcı diyorlar.Neden çünkü 100 kere tekrar etmek zorunda kalıyoruz!!! Lütfen yardım edin..
Siz ne yapmalısınız?
Eşinizin davranışları bana da garip geldi.
Sanki sizin karşınızda aşağılık kompleksine girmiş sizide değersizleştirmeye çalışıyor gibi.Öyle olur ya kendini küçük gören karşısındakini ezmeye çalışır.
Psikiyatrik sıkıntılar biliyorsun genetik de olabiliyor ama elbette ailede var diye eşinizde de olacak diye birşey yok ama size doktor görüşmelerini anlatmaması tuhaf değil mi?
Önceden çok mutluyduk dediğiniz için daha da şaşırıyorum.
Ne değiştide böyle oldu diye soranlara doğuya taşındık demiştiniz sanırım.
Bu yer değişikliği ondaki sıkıntıları ortaya çıkarmış olabilir mi?Yani tetiklemiş olabilir mi?Yer değişikliği ciddi bir stres nedeni çünkü.
Bence siz bir süre eşinizi erkek ve kocanız olarak değil yardıma ihtiyacı olan biri olarak görün.
Evet haklısın eşin içindeki öfkeyi bir türlü atamıyor belli ki.Canım yer değişikliği oldu evet güneydoğudayız her geçen gün olaylar artıyor,iş stresi vs..
Gerçekten kendi komplekslerinin acısını benden çıkarıyor,benim farkında bile olmadığım şeyler için "sen bana şunu,bunu yapmak istedin" diyebiliyor..
En son -çok özel olacak ama- birliktelikten sonra sohbet ediyorduk,birşeye sinirlendi neye olduğunu bile hatırlamıyorum,bağırdı çağırdı..
Ya birliktelik sonrası erkeklerin en mutlu anları değil midir,artık bu adam burada da bağırabiliyorsa bende ipler kopmuştur,dedim..
Doktor görüşmelerini anlatmaz,kardeşinin rhatsızlığı ile ilgili konuşmaz..
Ailesi çok geçimsiz,kavga ederler bütün mahalle duyar bana anlatmaz..
Kendi defolarıyla ilgili hiçbir açık vermek istemiyor..
Sonra da bana patlıyor ama yarın patlayacak bir prometheus bulursa..
Evet haklısın eşin içindeki öfkeyi bir türlü atamıyor belli ki.
Aile ne kadar önemli değil mi?
Kendi defoları ile ilgili açık vermiyor eleştirilince kızıyor ,bu durumlarda ne denir biliyorsun.Özgüven eksikliği ,onay alma ihtiyacı...
Size sanırım benim şu an için son söyleyebileceğim şey bu durumdaki bir erkekğin sizi mutlu etmesini,iyi koca olmasını,ilşkiyi toparlamasını beklemek yerine ona destek verin tedavi olsun o düzelirse ilşki düzelir.
Siz onu eleştirmeyin ve çok ciddi hatalar yapmadıkça ne bileyim evi falan yakmadıkça:))) karışmayın,alınmayın,bir süre izleyin derim.Allah yardımcınız olsun.
Off evet bu aile konuları.Gitmeyeyim mi sence ?
Daha fazla dayanamayacağım ama..
Ailesine sıradan aileler gibi davranmamı bekliyor..
Daha önce söyledim ya kayınvalidem kendi kızı doğum yaptığında tekne turuna gidicem diye tutturdu ve gitti..
Kızı sezaryenli haliyle eve zor taşındı..Eşi de çok beceriksiz,çok eziyet çekti..
Bu aileyle normal ilişkiler geliştirmemi bekliyor..
Bense bayram-kandil gibi günlerde arıyorum..
Bayramlarda gidersek ellerini öpüyorum,saygısızlık etmiyorum o kadar..
Çok fazla gidip gelmelerine de müsaade etmiyorum,kendi aileme de o kadar hak tanıyorum..
Bir tarafın ailesine torpil yok yani..
Hala ailesi yüzünden bana düşman oluyor..diye tahmin ediyorum..
Off evet bu aile konuları.
Yani sevememişsin içinden yüzlerini görmek gelmiyor,samimi olsan sorun çıkacak belli zaten çok şükür senin bakımına muhtaç değiller,medeni ölçülerde bir iletişimde var eee seni daha fazlasına ancak nasıl zorlayabilir bence biliyor musun?Sen kocana sırılsıklam aşık olursunda onun hatırı için kaynananı yaptıkları seni hiç rahatsız etmez.İnsanlar seni daha iyisine zorlarken kendileri ne yapıyorlar?
Ben derim ki sen eşinin ailesine şimdiye kadar yaptığın gibi saygıda kusur etme.Kendi ailen ile onları zaten kıyaslamıyorsundur.Yani zaten eşinle sorunlusun birde ailesi devreye girmesin.Yani onlara seni eleştirecek bir koz verme.
Bu arada tatili tabii git.Harika olur ama bana 1 ay çok uzun geldi.
Birde bence acil çözüm bekleme.Boşanmayı düşünmediğine göre olayları biraz akışına bırak.Yani ne olduğunu anlamaya çalış.
Sürekli düşünmek seni yorduğuna göre biraz başka şeylerle ilgilen.
İyi tatiller:)))
İhtimaller;
Uslubunuz çok sert olabilir, ses tonunuz ve vurgularınız karşı tarafta tam tersini yapma isteği uyandırıyor olabilir.
Hep kendi dediğiniz olsun istiyor olabilirsiniz.
Fazla kontrol etme haliniz karşı tarafı yıldırmış olabilir
Karı koca ilişkiniz - cinsel- problemli olabilir. Orda sürekli reddedilen erkek
İntikamını hassasiyetleriniz üzerinden alıyor olabilir
Size benzeyen bir annesi varsa söyledikleriniz ona bunu hissetiriyor olabilir
Ve son bir hata yapmayayım hali onda sakarlığıa sebep olabilir.
Derdiniz sorunu çözmekse önce kendi yanlışlarınıza onallammak bence . Bazen söylediklerimiz ile hissettirdiklerimiz farklı olabilir. Davranışlarından çok eşinizin hislerine ve söylediklerinizden çok kendi hissettiklerinize odaklanın.
Bir gün bu davranışın bana ... Hissettiriyor deseniz mesela aslında farkında olmadığını anlayacaksınız bence ... Kolaylıklar
İhtimaller;
Uslubunuz çok sert olabilir, ses tonunuz ve vurgularınız karşı tarafta tam tersini yapma isteği uyandırıyor olabilir.
Hep kendi dediğiniz olsun istiyor olabilirsiniz.
Fazla kontrol etme haliniz karşı tarafı yıldırmış olabilir
Karı koca ilişkiniz - cinsel- problemli olabilir. Orda sürekli reddedilen erkek
İntikamını hassasiyetleriniz üzerinden alıyor olabilir
Size benzeyen bir annesi varsa söyledikleriniz ona bunu hissetiriyor olabilir
Ve son bir hata yapmayayım hali onda sakarlığıa sebep olabilir.
Derdiniz sorunu çözmekse önce kendi yanlışlarınıza onallammak bence . Bazen söylediklerimiz ile hissettirdiklerimiz farklı olabilir. Davranışlarından çok eşinizin hislerine ve söylediklerinizden çok kendi hissettiklerinize odaklanın.
Bir gün bu davranışın bana ... Hissettiriyor deseniz mesela aslında farkında olmadığını anlayacaksınız bence ... Kolaylıklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?