Eşime Hiçbir Şekilde Sözümü Dinletemiyorum !!!

O zaman kendi haline bırak, sen git mutlu ol denize gir eğlen... Keza kaybettiğini düşününce değerini anlayabilir.

Belkide ilaç veren psikiyatist ile bu konuyu görüşebilirsiniz?
Sıkıntılarınız belli ki sadece kadın-erkek-evlilik sorunları değil.
Eşinizin kendi ile ilgili sorunları olmalı ki ilaç ihtiyacı duyulmuş.
Onun gergin halleri sizide yıpratmış.
Demek ki durum sizin tek başınıza çözebileceğiniz seviyeleri geçmiş zaten sizinde gücünüz tükenmiş.
Madem büyüklerden hayır yok ama imkanınız var uzman desteği alın.Erkek genelde gelmek istemez ya o zaman siz tek gidin akıl alın sonra biraz yalnız tatil yapın.

Son düzenleme:

Canım zaten yardım alıyor ama kendisini uzun uzun anlatabildiğini sanmıyorum.
Çünkü psikiyatrist bayan çok yakın arkadaşımız ve bulunduğumuz yerde ndan başka da bir psikiyatrist yok.
Gerçekten elimden geleni yapıyorum ama yetersiz kalıyorum..
Desem ki kıskandırıyorum,söz dinlemiyorum veya görevlerimi yerine getirmiyorum..vs vs..
Ama bunların hiçbiri yok.Sırf masaya yakın otur dedim diye bu tavrı hak mı ediyorum?
Ağzımda lokmayla kalakaldım,ne dedim ki.. diyebildim..
Sonrası gözyaşı ve sonu gelmeyen küsmeler..

O zaman kendi haline bırak, sen git mutlu ol denize gir eğlen... Keza kaybettiğini düşününce değerini anlayabilir.

Öyle yapıcam zaten canım ama gittiğim yerde eğlenebileceğimi hiç sanmıyorum..
Ama zaten burada da yalnız sayılırım,okul da kapandı..
Günaydınsız,eline sağlıksız,merhabasız,iyi gecelersiz günler ve geceleri eşimle geçirip çıldıracağıma..
Yalnız yazlıkta oturur biraz kendimi dinlerim.
En azından eşim de ne yaptım da gitti bu kadın diye düşünebilir..

Eşiniz sizin en çok hangi huyunuzdan rahatsız?
Sizin ile iletişim kurmak istemiyor belli ki.
Sizden neden bu kadar uzak durmak istiyor sizce?
Psikolojik sorunu için konulan teşhis ne diye soracağım ama eğer özel dersenizde anlarım.

Son düzenleme:

Söylemiyor canım o konuda konuşmak istemiyor..
Zaten problemli olduğu hiçbir konuda konuşmak istemiyor..
Psikiyatri hastası bir kız kardeşi var 30 yaşında.
Hastalığı aktive olduğunda beni arar bir sürü şey sıralar..
Son aradığında Amerika vizesi aldım,gidiyorum,dedi..
2 çocuk annesi lise mezunu mazbut bir kadın.Amerikaya da asla gidemez,hayal ürünü..
Ben artık bunları bildiğimden he deyip geçiyorum ama ailesiyle çok fazla içli dışlı olmamaya çalışıyorum.
Kardeşi ile ilişkisi iyi değil,ben kardeşlerimle gayet iyi anlaşırım,akıllı eğitimli kimselerdir.
Ailem pırıl pırıldır,inanın ki..Daha gecen hafta babam Yalova'dan ta Gaziantep'e sırf eşim istedi diye yeşil erik gönderdi.
Annem koliye onun sevdiği kurabiyelerden koymuş.Eşime pijamalar almış..
Daha bir sürü hediye.Çok mutlu olduk.
Bbabm koli ulaştı mı diye eşimi arıyor ama açmadı.Niçin açmıyorsun dedim,muhatap olmak istemiyorum,diyor
Ya bu şimdi nasıl bir terbiyesizlik? O zamann arayıp neden onu istiyorum,bunu istiyorum diyorsun annemlere?
Aynı günlerde kayınvalidem de kargoyla bir evrak ve dosya yollamıştı.
İnanın arkadaşlar başka bir çöp dahi yollamamış..
Benim ailem koliyi dolu dolu gönderdi ama kendi ailesi hiçbirşey yollamamış..
Bunun hıncını babamın telefonunu açmayarak gösteriyor..
Annem babam her ay kocaman bir koli yollar ve içinde yok yoktur..
Şimdi ben ne yapayım bu adama?
Bana kızdığı noktalar bunlar arkadaşım

Keşke masaya yaklaş yere dökülecek tarzı şeyler söylemeseniz. Siz öyle söyleyince kendini çocuk gibi hissediyordur. Zaten psikolojik sorunlarının olduğunu kabul ediyor ve düzelemediği için kendine çok kızıyor ve öfkesinide maalesef size kusuyor. İnşallah bir süre yalnız kalmak istiyorum dediğinizde anlayışla karşılar ve düzelmesine yardımcı olur.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Siz ne yapmalısınız?
Eşinizin davranışları bana da garip geldi.
Sanki sizin karşınızda aşağılık kompleksine girmiş sizi de değersizleştirmeye çalışıyor gibi.Öyle olur ya kendini küçük gören karşısındakini ezmeye çalışır.
Psikiyatrik sıkıntılar biliyorsun genetik de olabiliyor ama elbette ailede var diye eşinizde de olacak diye birşey yok ama size doktor görüşmelerini anlatmaması tuhaf değil mi?
Önceden çok mutluyduk dediğiniz için daha da şaşırıyorum.
Ne değiştide böyle oldu diye soranlara doğuya taşındık demiştiniz sanırım.
Bu yer değişikliği ondaki sıkıntıları ortaya çıkarmış olabilir mi?Yani tetiklemiş olabilir mi?Yer değişikliği ciddi bir stres nedeni çünkü.
Bence siz bir süre eşinizi erkek ve kocanız olarak değil yardıma ihtiyacı olan biri olarak görün.Yani ondan bir süre beklentilerinizi azaltın bence...

Son düzenleme:
Evet tedaviyi kabul etmiş.Bu bir umut demek.

Son düzenleme:

yorumları okumadım ama dicem şu ki: erkeklerin çoğu nasihat dinlemez..karı ağzına bakıyo olcaklarya hani..düşsün suya çeksin cezasını..niye annesi gibi telaşlanıyosunuz ki..

Canım yer değişikliği oldu evet güneydoğudayız her geçen gün olaylar artıyor,iş stresi vs..
Gerçekten kendi komplekslerinin acısını benden çıkarıyor,benim farkında bile olmadığım şeyler için "sen bana şunu,bunu yapmak istedin" diyebiliyor..
En son -çok özel olacak ama- birliktelikten sonra sohbet ediyorduk,birşeye sinirlendi neye olduğunu bile hatırlamıyorum,bağırdı çağırdı..
Ya birliktelik sonrası erkeklerin en mutlu anları değil midir,artık bu adam burada da bağırabiliyorsa bende ipler kopmuştur,dedim..

Doktor görüşmelerini anlatmaz,kardeşinin rhatsızlığı ile ilgili konuşmaz..
Ailesi çok geçimsiz,kavga ederler bütün mahalle duyar bana anlatmaz..
Kendi defolarıyla ilgili hiçbir açık vermek istemiyor..
Sonra da bana patlıyor ama yarın patlayacak bir prometheus bulursa..

Sabah evden çıkarken yüzüm bakmz..
İnsan yerine koyup yemek hazırlıyorum,öğlen gelir sudan bir sebeple haşlar,gider..
Akşama kadar ağlarım akşam gelip özür dileyeceğine yüzüme bakmaz,yemeğini yer,arkadaşlarıyla maça gider,eve gelir,zıbarır yatar..
Günelrce hatta aylarca böyle sürüyor,ben bu evde figüran mıyım?
Üzerine duygusal ve sözlü şiddet

Evet haklısın eşin içindeki öfkeyi bir türlü atamıyor belli ki.
Aile ne kadar önemli değil mi?
Kendi defoları ile ilgili açık vermiyor eleştirilince kızıyor ,bu durumlarda ne denir biliyorsun.Özgüven eksikliği ,onay alma ihtiyacı...
Size sanırım benim şu an için söyleyebileceğim son şey bu durumdaki bir erkekğin sizi mutlu etmesini,iyi koca olmasını,ilşkiyi toparlamasını beklemek yerine ona destek verin tedavi olsun o düzelirse ilşki düzelir.
Siz onu eleştirmeyin ve çok ciddi hatalar yapmadıkça ne bileyim evi falan yakmadıkça:))) karışmayın,alınmayın,bir süre izleyin derim.Allah yardımcınız olsun.

Not:Bir zamanlar bu erkeğin nasıl ideal bir koca olabildiğini sonra nasıl bu hale geldiğini anlayamadım????

Son düzenleme:

Gitmeyeyim mi sence ?
Daha fazla dayanamayacağım ama..
Ailesine sıradan aileler gibi davranmamı bekliyor..
Daha önce söyledim ya kayınvalidem kendi kızı doğum yaptığında tekne turuna gidicem diye tutturdu ve gitti..
Kızı sezaryenli haliyle eve zor taşındı..Eşi de çok beceriksiz,çok eziyet çekti..
Bu aileyle normal ilişkiler geliştirmemi bekliyor..
Bense bayram-kandil gibi günlerde arıyorum..
Bayramlarda gidersek ellerini öpüyorum,saygısızlık etmiyorum o kadar..
Çok fazla gidip gelmelerine de müsaade etmiyorum,kendi aileme de o kadar hak tanıyorum..
Bir tarafın ailesine torpil yok yani..
Hala ailesi yüzünden bana düşman oluyor..diye tahmin ediyorum..

Canım gerçekten ideal bir eşti dört dörtlük..
Ne özel gün,ne hediye ne çiçek..Güzel söz,insani davranışlar..
Benim sınavlarım olurdu sabah kahvaltı yapayım diye şehrin taa bir ucundan kalkar bana börek getirir sonra işe giderdi.
Geçen sene oluyor bunlar..
Yer değişikliği dışında hiçbir şart değişmedi..

Off evet bu aile konuları.
Yani sevememişsin içinden yüzlerini görmek gelmiyor,samimi olsan sorun çıkacak belli zaten çok şükür senin bakımına muhtaç değiller,medeni ölçülerde bir iletişimde var eee seni daha fazlasına ancak nasıl zorlayabilir bence biliyor musun?Sen kocana sırılsıklam aşık olursunda onun hatırı için kaynananı yaptıkları seni hiç rahatsız etmez.İnsanlar seni daha iyisine zorlarken kendileri ne yapıyorlar?

Ben derim ki sen eşinin ailesine şimdiye kadar yaptığın gibi saygıda kusur etme.Kendi ailen ile onları zaten kıyaslamıyorsundur.Eşinle sorunlusun birde ailesi devreye girmesin.Yani onlara seni eleştirecek bir koz verme.

Bu arada tatili tabii git.Harika olur ama bana 1 ay çok uzun geldi.

Birde bence acil çözüm bekleme.Boşanmayı düşünmediğine göre olayları biraz akışına bırak.Yani ne olduğunu anlamaya çalış.

Sürekli düşünmek seni yorduğuna göre biraz başka şeylerle ilgilen.

İyi tatiller:)))

Son düzenleme:

Arkadaşım ailesi ile başka türlü bir iletişim geliştirmem gerçekten mümkün değil..
Biz aile terapistine gitmiştik 2 sene önce ama bir sorun yoktu,ilişkimiz gelişsin diye :) tam dayalıkmışız..
Psikiyatriste bir türlü derdimi anlatamadım,aileyle sık görüşün diyor,başka bir şey demiyor..
Kayınvalidem mikser gibidir..Duyduğunu bire bin katarak başkasına anlatır,çok laf taşır..
Kendi kızıyla bu yüzden 2 sene konuşmadı..Kızının dedikodusunu yapıyordu her yerde..
İşte doktora bunu anlatamadım..
Eşim hem onlarla sık görüşeyim istiyor hem de onların defolarını görmeyeyim istiyor.
Görünce de acısını benden çıkarıyor,tam bir kısır dngü yani..
Sizlerle konuşunca biraz daha ferahladım,problemin sadece benden kaynaklanmadığını anadım..

İhtimaller;
Uslubunuz çok sert olabilir, ses tonunuz ve vurgularınız karşı tarafta tam tersini yapma isteği uyandırıyor olabilir.
Hep kendi dediğiniz olsun istiyor olabilirsiniz.
Fazla kontrol etme haliniz karşı tarafı yıldırmış olabilir
Karı koca ilişkiniz - cinsel- problemli olabilir. Orda sürekli reddedilen erkek
İntikamını hassasiyetleriniz üzerinden alıyor olabilir
Size benzeyen bir annesi varsa söyledikleriniz ona bunu hissetiriyor olabilir
Ve son bir hata yapmayayım hali onda sakarlığıa sebep olabilir.
Derdiniz sorunu çözmekse önce kendi yanlışlarınıza onallammak bence . Bazen söylediklerimiz ile hissettirdiklerimiz farklı olabilir. Davranışlarından çok eşinizin hislerine ve söylediklerinizden çok kendi hissettiklerinize odaklanın.
Bir gün bu davranışın bana ... Hissettiriyor deseniz mesela aslında farkında olmadığını anlayacaksınız bence ... Kolaylıklar

Canım çok teşekkür ederim..
Daha önceleri gerçekten daha sabırlıydım ve ben dili kullanırdım..
Usanmaz,binlerce defa söylerdim,güzellikle ve tatlılıkla..
İnan hiçbir faydası olmuyor anlamıyor anlamıyor..

Yani şöyle söyleyeyim,güzellikle söyledim binlerce kez olmadı..
Alışverişe gidicez,para çekmemiş..
Para çekelim diyorum,kartı kayıp..
Diger kartla çekelim diyorum,onu kırmış..
Kredi kartıyla alalım diyorum kartı bulamıyor..
Arabaya binip gidicez,arabanın anahtarı yok..
Dışarı çıkıcaz telefonunu unutur..

5 senelik evlilikte her evden çıkışta yaşadım bunları inanır mısın,her çıkışta..
İnkar etmiyorum artık güzellikle değil emirr verir gibi hatırlatmaya başladım..
Ancak o zaman unutmuyordu çünkü.
Güzellikle söyleyince asla umursamaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…