Eşime Hiçbir Şekilde Sözümü Dinletemiyorum !!!

üstüne düşmeyin bence,
kazağını giy hava soğuk mu dediniz.o da karışma dedi...peki karışmıyorum ama üşüyünce tekrar otele dönmem haberin olsun..ya giyer,ya da giymez ve üşüse de siz otele dönmezsiniz...
balığa mı gidiyor,güzellikle aşkım canının bişey olursa ben naparım sensiz,o yüzden gitme diyorum,yoksa ben de isterim bir hobin olsun..hadi sana yeni uğraşlar bulalım..ne bileyim fotoraf mak hediye alın,veya akvaryum alın vs....
adamlar üstüne düştükçe çocuk gibi inatlaşırlar...
dolabı mı dağıldı,1 kere söyleyin aşkım bunları yeni ütülemiştim hepsi bozulmuş diyin.karışma diyecektir. peki diyip kapatın dolabı...bir daha giymek istedidğinde ütüsüz giymek zorunda kalacaktır. ve daha düzneli olacaktır..
kirlileri sepete atmadı mı,bırakın kalsın..banyo dağınık olunca elbet görecektir..

bu dediklerimi söylenir ya da akıl verir şekilde değil,şirince söyleyin..

:13: valla aynı şeyleri düşünüyorum true:)
bir de nasılsa arkamı toplayan benim yerime düşünen biri var diye ,bu şekilde devam ediyorlar...

Benim de eşimin kullandığı bir ilaç var ve hergün alması lazım..
O farkında bile değilken hemen çantama atıveriyorum ilacı..
Sende öyle yap madem unutuyor sen at çantana damlasını..
Sırt çantasına telefonları foto makinesini,damlayı vs.. Hepsini koy ve o taksın çantayı..
Biraz sakin ol,çok gerilmişsin.

:13: valla aynı şeyleri düşünüyorum true:)
bir de nasılsa arkamı toplayan benim yerime düşünen biri var diye ,bu şekilde devam ediyorlar...
Erkekler genel olarak rahat cinsler zaten..
O rahatlıkların bozulduğunu hissettikleri an inatlaşmalar başlıyor.
İşte o an kadının zekası giriyor araya.

şöyle düşünün kendi iradesine bıraksanız da en kötü bu şekilde olacak..yani zaten diyosunuz ya tatilimiz heba oldu diye.diğer türlü de heba olacka belki...ama belki de akıllancak bir daha yapmayacak...
herşeyi düşünmekten vazgeçin,herşeyi kontrol etmeyin.bırakın rahatlayın biraz...bazı şeyleri kendisinin düşünüp yapmasına izin verin..

Çok tatlısınız güldüm kusurabakmayın bu arada benim eşimde de kirli sepeti durumu var o kapağı açması 1 dakikasını almaz ama inatla açmak yerine kirli sepetinin önüne atar bıktım bende ama bu kadar dert etmedim

Gerildim tabii ya yılların birikimi..
Herşeyi niçin ben düşünmek zorundayım?Minicik bir göz damlasını -bu kadar ihtiyacın varken-niçin yanına almayı düşünemiyor bunu anlayamıyorum
Bu yönde bir eğitici uygulama varsa bilmek istiyorum ne yapabilirim?
Gecen sene yabancı bir şehirde para çekmek gerekti.Bir bankanın kartını kaybetmiş oradan çekemiyoruz.Diğer bankanın kartının üzerine oturmuş kırılmış,çekemiyoruz.Bu kırdığı bininci rakamla 1000. kart.Avuç içiyle şifresini almamış,çekemiyoruz.Hafta sonu olduğundan bankadan çekemiyoruz.Allahtan yanımda altın vardı bozdurduk.Bu adamı olumlu yönde nasıl eğitebilirm.Durum gittikçe vahim bir hal alıyor

İşte akıllanır diye beklediğim için şu zamana kadar hiçbir gelişme yaşanmadı.Akıllanmadı akıllanmıyor.
Akıllanması için ne uygulanması gerekiyorsa hazırım.

Siz düzenli bir yapıdasınız eşiniz ise dağınık ve vurdumduymaz gibi..
Yapmanız gereken "bana göre" tek şey rahat bırakın..
Bakın aslında çözmüşsünüz eşinizi..
Kaybetme durumuna karşı siz de yanınız da bir yedek bulundurun..
Kartı mı kaybetti siz çıkartıvetin o an kartı.
Haa artık benden çıktı uğraşamam diyorsanız,yapmanız gerekn tek şey bir aile terapisti..
Oturun be anlatın kızdığınız durumları belki bir cevabı vardır.

Beni yoran da bu zaten.Kaç tane yedek anahtar kaç tane kart kaç tane flash bellek kaybetti bilsen..
Çok ciddi ve kronik bir sorun artık bu.Arkasını toplamak hayattan zevk almama engel oluyor.
Ben ona oranla daha düzenliyim ama başka insanlarla kıyaslayacak olursak fazla rahatımdır.Hayatımda yok bayram temizliği yok yaz temizliği kasmam.
Ne zaman denk geldi o zaman yaparım.
Beni bile çıldırtıyor düşün.
Bulunduğumuz şehirde aile terapisti yok maalesef.
Bir tane üniversitede benim dersime giren hocam var psikolojik danışman.Ona da herşeyimi anlatmak istemiyorum

Allahım sanırım dogru tavirdayim caymayim. 20 gündür sunlari suraya koy buraya koy kirliler sepete die söyleyip duruyorum. Ama ben yapmiorum. Kusura bakmasinlar ama cikardiklari corabida sepete ativersinler bi zahmett:-D simdiden ufak ufak egilmeyye basladi benm ağaç hadi bakalım:-D

eşimde ilerde böyle mi olur acaba:18::18: valla cnm kirli kıyafetleri bende sepete attıramıyorum çare olarak kirlilerini çıkardığı yerden almıyorum sepetin içinde ne varsa onları yıkıyorum ve sevdiği tişört veya gömleği kirli buluyor söyleniyor neden yıkamadım diye bende annen değilim arkanı toplamayacağım sepetin içine atsaydın yıkanırdı diyorum. ütü konusunda da aynı ütülemiyorum kırışık giysin valla umrum olmuyor geçen sabah baktım tişörtünü ütülüyor alışacaklar güzelim 5 sene çekmişsin valla ben 1 senede pes ettim artık evin kurallarına uymuyorsa bende o uyana kadar ona hizmet etmeyeceğim anneleri peşlerinin toplanmasına alıştırmış bizde bu alışkanlıkları kırmak zorundayız...çok bir şey istemiyoruz ki belli kurallar vardır onlara uyulsa bizim işimiz kolaylaşacak severek yaptığımız işlerden soğutuyorlar bizleri

Bu defa kavga ediyoruz,uzadıkça uzuyor,tatsızlaşıyor.
Bi uzatmıyorum iki uzatmıyorum sonra bas bas bağırıyorum.
Böyle olunca 1 hafta konuşmamak,uzun uzun küsmek.
Hayattan soğudum yeminle laf söz kar etmiyor.
Allah ıslah etsin..

Aklıma gelenleri yazıyorum..
Güzel bir masa hazırlayın,şık mumlar falan..sevdiği yemekleri yapın.
Eşinizin hoşuna giden bir kıyafetinizi giyin..
Biraz konuşalım mı aşkım canım neyse artık deyin..
Sakince bu yazdıklarınızın hepsini,tüm onunla olan sıkıntılarınızı güzelce anlatın(yüzünüz de acı ve üzüntülü bir ifade olsun)
Anlatın hepsini dökün içinizi ve en sonun da "seni seviyorum" deyin ama bu yaptıkların sevgimin azalmasına ve soğumama neden olacak diye korkuyorum deyin yada diyin.
Lütfen bana yardımcı ol,ortak bir hayatı paylaşıyoruz diye konuşun..

Arkadaşım yapmadım mı sanıyorsun? Artık "söz"ün tükendiği yerdeyim.
Bazı arkadaşlar elbiselerini yıkama,ütüleme vs. demiş.Düşünmedim,denemedim mi sanıyorsunuz?
O taktikler çok da işe yaramıyor şimdiden söyleyeyim.
Eşim yapma denilen şeye ciddi anlamda direnc koyuyor.Buna bağlı olarak ikna edici sözler etkili olmuyor.
Bana taktiksel şeyler lazım.Bu yaşta sorumluluk sahibi olmak gerektğini gözüne sokarak gösterecek etkili bir örnek.
Gecen dışarda yemek yerken tekrar balığa gitmek istediğini söyledi."
"Gecen hafta yaşananları unuttun herhalde" dedim.
Böyle yapınca seni hiç sevmiyorum konuşmak istemiyorum bu konuyu dedi.
Sence artık söz kar eder mi?

Ya denize düşmesi şunu bunu bilmem de yok kirli sepetine at. Ya şaka mi bu? Ne olacak atmiyorsa? O sizin hayat arkadaşınız rakibiniz değil ki. Siz ativerin elinize yapısmayacak ya.. benim eşim de kirli sepetine atmaz. Hatta kirli sepetinin nerde olduğunu bile bilmez ki. Bazen evde olmadığımda kirlilerini lavabonun altına atmış buluyorum onu.
Siz kadinsiniz. Eğer calismiyorsaniz da böyle şeyleri dert edip neden kendinizi sıkıntıya sokuyorsunuz ki? Gerek yok.
Bakın kıyafetlerini bile kendisi utuluyormus. Onun ütüledigi kıyafetlerin derdine sırf toplayacaksiniz diye niye dustunuz ki? Adama yazık değil mi? Benim eşim hayatta ev işi ütü falan yapmaz ki zaten adam çalışmaktan vakit mi buluyor. Izin de vermem. Karısı olduğunu bilsin. Iş yerindeyken aklı evde kalmasın. Acaba elbiselerim temiz mi utulu mi diye dusunmesin.
Tamam evlilik paylaşmaktir ama calismaktan canı çıkan adama kalk çamaşırları kirli sepetine at diyecek kadar vicdansiz olmayı gerektirmiyor.
Bazı arkadaşlar da yıkama etme diyor. Ya zaten elinde yıkamiyor. Makina yıkıyor. Ne yani adamcağız kirli kıyafetlerle mi işe gitsin? Burda adamın değil sizin onurunuz zedelenir. Sonra da eşim benden soğudu diyorsunuz. Ya bi temiz kıyafeti ona çok gören, insanların içinde rencide eden kadından niye sogumasin ki? Kirli çamaşırları bile sepete atmaya usenir hale mi gelmisiz hanımlar?
Annelerimiz zamanında ne çamaşır makinası ne bulasik makinası hatta ütü bile yoktu. Ama annem her gün babamı jilet gibi ise gonderirdi. Öyle ozenirdim ki..
Yapmayın Allah aşkına. Adam bekar değil ki camasirinin bulasiginin derdine düşsün. ..

Son düzenleyen: Moderatör:

Niye sürekli denize düşüyo ki
Ya benimki de hep çoraplarını kıyafetlerini ortada bırakıyor kirli midir değil midir bilmiyorum tek tek soruyorum bide temiz mi diye.
Yıkayacak ben olmasam hepsini kirliye atarım, yıkamak bişey değil de ahh o ütü yokmu ahhhhh

Arkadaşım sen ne diyorsun ya?
Ben senin tahmin ettiğin gibi akşama kadar evde oturmuyorum,akademik camianın içindeyim.
Şu an da masamda okunmayı bekleyen 500 kusur final kağıdı duruyor.
Yazdıklarından sadece ilk ve son sayfayı okuduğun belli.
Ne kadar mesgul ve haklı olduğumu sana kanıtlamak zorunda değilim.Sadece çamaşırlara takılıp kalman da seniin dünyanın boyutlarını gösteriyor.
Sadece eşi çalışıp kendi evde oturan hanımların tek derdi kocamı nasıl mutlu etsem olduğu için biz çalışarak varolan hanımların ek olarak biraz daha kafa yorucu sıkıntıları olabiliyor.
Şu gerginliğimin ve sinirimn arasında bir de seninle meşgul olmak zorunda değilim.
Olumlu bir katkın olmayacaksa lütfen yorumlarını kendine sakla !!

Benim dayım da tam bir hödüktür. Zamanında annanem her şeyi önüne koymuş o da öyle alışmış, mesela evde yemek yok iki yumurta kırayım da param cebimde kalsın diye düşünmez çıkar dışarda yer tonlarca para döker. Annaneme sinirlendiği zaman sürekli küfürler eder gerizekalı s.ktir git diye bağırır.

Evlendi şimdi iki çocuğu var, yengemin dşarı çıkmasına izin vermiyor çıkarlarsa beraber olacak yoksa kadın tüm gün evde. Ama kendi gider dolaşır istediği gibi. Yengem evin içinde 1dk oturmaz sabahtan akşama bahçeyi düzenle evi toparla yemek yap çocuklarla uğraş (evin altını üstüne getiriyorlar zaten) canı çıkıyor evde. Dayım da kapıdan girer girmez Ayşeeeaa yemek nördööö diye bağırır yemek yoksa tartışırlar. Çocular yengemin yemek yapmasına bir türlü izin vermez ama dayım da iki dk şu çocuklarla ilgileneyim de kadın rahat etsin orda diyeceğine neden hala yemek hazır değil diye bağırır. Çoraplarını bile yengeme giydirtir, çayının şekerini karıştırtır.

Erkeklerde sosyal zeka denen olay 0'a yakın. İnatlaşmaları da bunu gösteriyor zaten. Sanırım bu konuda zekanıza başvurmanız gerekiyor çünkü konuşaktan güzellikten anlamıyor gördüğüm kadarıyla. Bu arada size ve ilişkinize saygısını kaybetmiş olabilir mi? 1 ay konuşmamak çok ciddi bir durum çünkü. Yazık size de evdeki döküntüleri topla sonra adam gelsin her köşeye çoraplarını fırlatsın yardım edeceği yerde.

Seni hic sevmiyorum mu? 😮

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…