- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
- Konu Sahibi prometheus
-
O zaman bırakın o kazağı giymesin..
Bırakın soğukta donsun..
Aslın da çok şanslısınız,ne eşler var kadınların burunlarından getiriyorlar titizlikleriyle.
Siz kendi kendinizi üzüp yıpratıyorsunuz..
Israrcı olmayın "hırkanı al istersen" diye başlayın,ha almıyor mu? Almasın bırakın..(örnek)
Benim de eşimin kullandığı bir ilaç var ve hergün alması lazım..Canım sıkıntı zaten orada başlıyor.Biz o tatil için aylarca hayal kurup para birilktirdik.Yurtışı bir tatildi.Günleri bırak dakika bile çok önemli.Hadi başka zaman önemsemedim gerçekten sıkışık zamanlarda da yapıyor bunu.Tüm akşamımız bu yüzden heba oldu.Eşimin sürekli kullandığı bir göz damlası vardır.Yurtdışına çıkarken 3-4 tane aldık ki bulamazsak gözü davul gibi sismesin diye.Tam kanal gezisi yapcaz tekne parasını ödedik göz damlasını otelde unuttum dedi.Ben otelden çıkmadan defalarca söyledim güzellikle aman aşkım sakın unutma diye.Zaten bir sürü telefon fotoğraf mekinesi şarj pasaprt hepsini taşıyorum.Göz damlasını da unutmasın artık ya..Tekneye binemedik,parası yandı.Keyfim de kaçtı.otele git gel yarım günümüz de böyle heba oldu.Onun özgür iradesine kalsam yanarım
Erkekler genel olarak rahat cinsler zaten..:13: valla aynı şeyleri düşünüyorum true:)
bir de nasılsa arkamı toplayan benim yerime düşünen biri var diye ,bu şekilde devam ediyorlar...
Canım sıkıntı zaten orada başlıyor.Biz o tatil için aylarca hayal kurup para birilktirdik.Yurtışı bir tatildi.Günleri bırak dakika bile çok önemli.Hadi başka zaman önemsemedim gerçekten sıkışık zamanlarda da yapıyor bunu.Tüm akşamımız bu yüzden heba oldu.Eşimin sürekli kullandığı bir göz damlası vardır.Yurtdışına çıkarken 3-4 tane aldık ki bulamazsak gözü davul gibi sismesin diye.Tam kanal gezisi yapcaz tekne parasını ödedik göz damlasını otelde unuttum dedi.Ben otelden çıkmadan defalarca söyledim güzellikle aman aşkım sakın unutma diye.Zaten bir sürü telefon fotoğraf mekinesi şarj pasaprt hepsini taşıyorum.Göz damlasını da unutmasın artık ya..Tekneye binemedik,parası yandı.Keyfim de kaçtı.otele git gel yarım günümüz de böyle heba oldu.Onun özgür iradesine kalsam yanarım
Benim de eşimin kullandığı bir ilaç var ve hergün alması lazım..
O farkında bile değilken hemen çantama atıveriyorum ilacı..
Sende öyle yap madem unutuyor sen at çantana damlasını..
Sırt çantasına telefonları foto makinesini,damlayı vs.. Hepsini koy ve o taksın çantayı..
Biraz sakin ol,çok gerilmişsin.
şöyle düşünün kendi iradesine bıraksanız da en kötü bu şekilde olacak..yani zaten diyosunuz ya tatilimiz heba oldu diye.diğer türlü de heba olacka belki...ama belki de akıllancak bir daha yapmayacak...
herşeyi düşünmekten vazgeçin,herşeyi kontrol etmeyin.bırakın rahatlayın biraz...bazı şeyleri kendisinin düşünüp yapmasına izin verin..
Siz düzenli bir yapıdasınız eşiniz ise dağınık ve vurdumduymaz gibi..Gerildim tabii ya yılların birikimi..
Herşeyi niçin ben düşünmek zorundayım?Minicik bir göz damlasını -bu kadar ihtiyacın varken-niçin yanına almayı düşünemiyor bunu anlayamıyorum
Bu yönde bir eğitici uygulama varsa bilmek istiyorum ne yapabilirim?
Gecen sene yabancı bir şehirde para çekmek gerekti.Bir bankanın kartını kaybetmiş oradan çekemiyoruz.Diğer bankanın kartının üzerine oturmuş kırılmış,çekemiyoruz.Bu kırdığı bininci rakamla 1000. kart.Avuç içiyle şifresini almamış,çekemiyoruz.Hafta sonu olduğundan bankadan çekemiyoruz.Allahtan yanımda altın vardı bozdurduk.Bu adamı olumlu yönde nasıl eğitebilirm.Durum gittikçe vahim bir hal alıyor
Siz düzenli bir yapıdasınız eşiniz ise dağınık ve vurdumduymaz gibi..
Yapmanız gereken "bana göre" tek şey rahat bırakın..
Bakın aslında çözmüşsünüz eşinizi..
Kaybetme durumuna karşı siz de yanınız da bir yedek bulundurun..
Kartı mı kaybetti siz çıkartıvetin o an kartı.
Haa artık benden çıktı uğraşamam diyorsanız,yapmanız gerekn tek şey bir aile terapisti..
Oturun be anlatın kızdığınız durumları belki bir cevabı vardır.
eşimde ilerde böyle mi olur acaba:18::18: valla cnm kirli kıyafetleri bende sepete attıramıyorum çare olarak kirlilerini çıkardığı yerden almıyorum sepetin içinde ne varsa onları yıkıyorum ve sevdiği tişört veya gömleği kirli buluyor söyleniyor neden yıkamadım diye bende annen değilim arkanı toplamayacağım sepetin içine atsaydın yıkanırdı diyorum. ütü konusunda da aynı ütülemiyorum kırışık giysin valla umrum olmuyor geçen sabah baktım tişörtünü ütülüyor alışacaklar güzelim 5 sene çekmişsin valla ben 1 senede pes ettim artık evin kurallarına uymuyorsa bende o uyana kadar ona hizmet etmeyeceğim anneleri peşlerinin toplanmasına alıştırmış bizde bu alışkanlıkları kırmak zorundayız...çok bir şey istemiyoruz ki belli kurallar vardır onlara uyulsa bizim işimiz kolaylaşacak severek yaptığımız işlerden soğutuyorlar bizleri
Aklıma gelenleri yazıyorum..Beni yoran da bu zaten.Kaç tane yedek anahtar kaç tane kart kaç tane flash bellek kaybetti bilsen..
Çok ciddi ve kronik bir sorun artık bu.Arkasını toplamak hayattan zevk almama engel oluyor.
Ben ona oranla daha düzenliyim ama başka insanlarla kıyaslayacak olursak fazla rahatımdır.Hayatımda yok bayram temizliği yok yaz temizliği kasmam.
Ne zaman denk geldi o zaman yaparım.
Beni bile çıldırtıyor düşün.
Bulunduğumuz şehirde aile terapisti yok maalesef.
Bir tane üniversitede benim dersime giren hocam var psikolojik danışman.Ona da herşeyimi anlatmak istemiyorum
Aklıma gelenleri yazıyorum..
Güzel bir masa hazırlayın,şık mumlar falan..sevdiği yemekleri yapın.
Eşinizin hoşuna giden bir kıyafetinizi giyin..
Biraz konuşalım mı aşkım canım neyse artık deyin..
Sakince bu yazdıklarınızın hepsini,tüm onunla olan sıkıntılarınızı güzelce anlatın(yüzünüz de acı ve üzüntülü bir ifade olsun)
Anlatın hepsini dökün içinizi ve en sonun da "seni seviyorum" deyin ama bu yaptıkların sevgimin azalmasına ve soğumama neden olacak diye korkuyorum deyin yada diyin.
Lütfen bana yardımcı ol,ortak bir hayatı paylaşıyoruz diye konuşun..
Arkadaşlar merhaba.5 senelik evli,üniversite mezunu,30 yaşında bir bayanım.Eşim de üniversite mezunu ve benden 2 yaş büyük.1 sene öncesine kadar evliliğimde ufak tefek eşimin ailesiyle ilgili problemler dışında bir sorun yaşamadık.Ancak son 1 senedir adeta başka birine dönüştü,hiçbir şekilde sözümü dinletemiyorum.Söz dinlememekten kasıt otur-kalk tarzı bir dinlemeyiş değil.Kendine ve dolayısıyla bana da zarar veren dinlemeyişler.Şöyle anlatayım:
Eşimle tatile gittik.Eşyaları otele bıraktık ve 2 vesaitle şehir merkezine gittik.Hava 7 dereceydi,yağmur yağıyordu.Eşime,üstünü biraz kalın giyin hava çok soğuk dedim.Bana karışma dedi.Bir t-shirt bir yağmurluk giydi ve tabii ki dondu! Soğuğa dayanamadı ve otele dönmek zorunda kaldık.Zaten o sehirde 24 saat ayırabilmiştik ve bütün akşam yaptığı bu saçmalıktan dolayı ziyan oldu.Ben söylemiştim desem car car da bağırır!!
Kendisi balık tutmaya çok meraklı.Gecen yaz balık tutmaya gittiğimizde dikkatsizlği yüzünden denize düştüCebindeki i-phone,arabanın anahtarı,benim telefonum cüzdan paralar..Yarısı kayboldu yarısı kullanılamaz hale geldi..Sahilde yalnızdım deniz de çok dalgalıydı.Kimden yardım isteyeceğimi şaşırdım,eşimi bir an göremedim çıldıracak gibi oldum!!!!Allah'a şükür denizden çıktı ıslak ıslak eve geldik Bu olaydan sonra bir daha balığa gitmesini istemedim.Gecenlerde benden habersiz arkadaşlarıyla tekrar balığa gitmiş ve yine denize düşmüş Yine 2 tane akıllı telefon,araba anahtarı,paralar..Hep zarar gördü.Allahtan canına bişey olmamış zaten çok derin değil yüzme de biliyor ama..Söz dinletemiyorum..
Belki önemsiz ama güzellikle söylüyorum,hayatım kirlilerini kirli sepetinin önüne değil içine at,buradan ben topluyorum be zamanla sabrım azalıyor diyorum.Tamam diyor ama arkadaşlar inanır mısınız 5 senedir 1 kere kirli sepetine atmıyor!!!!Aşkım bir şey ararken ütülediklerimi bozma olur mu diyorum daha sabah gardobun içinde dün ütülediğim 9 tane pantolon paçavra gibi yerlere atılmış artık çıldırdım.Binlerce kez söylüyorum ya binlerrce kez ve güzellikle .... Arkadaşlar laf anlatamıyorum bir kere güzellikle,iki kere tatlılıkla ama artık sabrım taşıyor ağzımı bozuyuorum.Bu defa küsüyoruz kışın 1 ay konuşmadık.Daha buna benzer neler neler aklıma gelen sadece bunlar?Ben ne yapabilirim nasıl laf anlatabilirim.Çok mu şey istiyorum?Bir de kadınlara dırdırcı diyorlar.Neden çünkü 100 kere tekrar etmek zorunda kalıyoruz!!! Lütfen yardım edin..
Ya denize düşmesi şunu bunu bilmem de yok kirli sepetine at. Ya şaka mi bu? Ne olacak atmiyorsa? O sizin hayat arkadaşınız rakibiniz değil ki. Siz ativerin elinize yapısmayacak ya.. benim eşim de kirli sepetine atmaz. Hatta kirli sepetinin nerde olduğunu bile bilmez ki. Bazen evde olmadığımda kirlilerini lavabonun altına atmış buluyorum onu.
Siz kadinsiniz. Eğer calismiyorsaniz da böyle şeyleri dert edip neden kendinizi sıkıntıya sokuyorsunuz ki? Gerek yok.
Bakın kıyafetlerini bile kendisi utuluyormus. Onun ütüledigi kıyafetlerin derdine sırf toplayacaksiniz diye niye dustunuz ki? Adama yazık değil mi? Benim eşim hayatta ev işi ütü falan yapmaz ki zaten adam çalışmaktan vakit mi buluyor. Izin de vermem. Karısı olduğunu bilsin. Iş yerindeyken aklı evde kalmasın. Acaba elbiselerim temiz mi utulu mi diye dusunmesin.
Tamam evlilik paylaşmaktir ama calismaktan canı çıkan adama kalk çamaşırları kirli sepetine at diyecek kadar vicdansiz olmayı gerektirmiyor.
Bazı arkadaşlar da yıkama etme diyor. Ya zaten elinde yıkamiyor. Makina yıkıyor. Ne yani adamcağız kirli kıyafetlerle mi işe gitsin? Burda adamın değil sizin onurunuz zedelenir. Sonra da eşim benden soğudu diyorsunuz. Ya bi temiz kıyafeti ona çok gören, insanların içinde rencide eden kadından niye sogumasin ki? Kirli çamaşırları bile sepete atmaya usenir hale mi gelmisiz hanımlar?
Annelerimiz zamanında ne çamaşır makinası ne bulasik makinası hatta ütü bile yoktu. Ama annem her gün babamı jilet gibi ise gonderirdi. Öyle ozenirdim ki..
Yapmayın Allah aşkına. Adam bekar değil ki camasirinin bulasiginin derdine düşsün. ..
Arkadaşım yapmadım mı sanıyorsun? Artık "söz"ün tükendiği yerdeyim.
Bazı arkadaşlar elbiselerini yıkama,ütüleme vs. demiş.Düşünmedim,denemedim mi sanıyorsunuz?
O taktikler çok da işe yaramıyor şimdiden söyleyeyim.
Eşim yapma denilen şeye ciddi anlamda direnc koyuyor.Buna bağlı olarak ikna edici sözler etkili olmuyor.
Bana taktiksel şeyler lazım.Bu yaşta sorumluluk sahibi olmak gerektğini gözüne sokarak gösterecek etkili bir örnek.
Gecen dışarda yemek yerken tekrar balığa gitmek istediğini söyledi."
"Gecen hafta yaşananları unuttun herhalde" dedim.
Böyle yapınca seni hiç sevmiyorum konuşmak istemiyorum bu konuyu dedi.
Sence artık söz kar eder mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?