- 7 Nisan 2008
- 2.767
- 7.752
- 683
- Konu Sahibi prometheus
-
Benim dayım da tam bir hödüktür. Zamanında annanem her şeyi önüne koymuş o da öyle alışmış, mesela evde yemek yok iki yumurta kırayım da param cebimde kalsın diye düşünmez çıkar dışarda yer tonlarca para döker. Annaneme sinirlendiği zaman sürekli küfürler eder gerizekalı s.ktir git diye bağırır.
Evlendi şimdi iki çocuğu var, yengemin dşarı çıkmasına izin vermiyor çıkarlarsa beraber olacak yoksa kadın tüm gün evde. Ama kendi gider dolaşır istediği gibi. Yengem evin içinde 1dk oturmaz sabahtan akşama bahçeyi düzenle evi toparla yemek yap çocuklarla uğraş (evin altını üstüne getiriyorlar zaten) canı çıkıyor evde. Dayım da kapıdan girer girmez Ayşeeeaa yemek nördööö diye bağırır yemek yoksa tartışırlar. Çocular yengemin yemek yapmasına bir türlü izin vermez ama dayım da iki dk şu çocuklarla ilgileneyim de kadın rahat etsin orda diyeceğine neden hala yemek hazır değil diye bağırır. Çoraplarını bile yengeme giydirtir, çayının şekerini karıştırtır.
Erkeklerde sosyal zeka denen olay 0'a yakın. İnatlaşmaları da bunu gösteriyor zaten. Sanırım bu konuda zekanıza başvurmanız gerekiyor çünkü konuşaktan güzellikten anlamıyor gördüğüm kadarıyla. Bu arada size ve ilişkinize saygısını kaybetmiş olabilir mi? 1 ay konuşmamak çok ciddi bir durum çünkü. Yazık size de evdeki döküntüleri topla sonra adam gelsin her köşeye çoraplarını fırlatsın yardım edeceği yerde.
Arkadaşım yapmadım mı sanıyorsun? Artık "söz"ün tükendiği yerdeyim.
Bazı arkadaşlar elbiselerini yıkama,ütüleme vs. demiş.Düşünmedim,denemedim mi sanıyorsunuz?
O taktikler çok da işe yaramıyor şimdiden söyleyeyim.
Eşim yapma denilen şeye ciddi anlamda direnc koyuyor.Buna bağlı olarak ikna edici sözler etkili olmuyor.
Bana taktiksel şeyler lazım.Bu yaşta sorumluluk sahibi olmak gerektğini gözüne sokarak gösterecek etkili bir örnek.
Gecen dışarda yemek yerken tekrar balığa gitmek istediğini söyledi."
"Gecen hafta yaşananları unuttun herhalde" dedim.
Böyle yapınca seni hiç sevmiyorum konuşmak istemiyorum bu konuyu dedi.
Sence artık söz kar eder mi?
objektif olarak baktığımda,eşinizin bu sözünden sonra daha da emin oldum...adam sizin onun işiniz karıştığınızı düşünüyoru ve serbest olmak istiyor bence..ona geçen hafta yaşananları unuttun mu demek yerine,canım endişe ediyorum,gittiğinde merak ediyorum,ya sana bişey olursa diye korkuyorum diyin..bence onu tenkit ettiğinizi düşnmeyecek onun için endişe ettiğinizi düşünecektir..
oğlum 3,5 yaşında aynı tepkileri veriyor inanın:) yapma dedikçe bana karışma der,hayır dedikçe inatlaşır..
üstüne düşerseniz size haber vermeden gider..
bence en büyük taktiğiniz,onun düşüncesiymiş ,kendi karar vermiş gibi yaptırmak..sonuç istediğinize ulaşacaksınız...sadece faarklı bri yolla...
ben pazarlama satış uzmanıyım,müşterileri bile idare etmek böyle birşey..satmak istediğin malı,onu istediğiymiş gibi sunmak
Dayınız hödük olabilir ama eşim değildir.
Örneklerinizle birlikte mutlu olun ama konuma yorum yapmayın lütfen..
Ya denize düşmesi şunu bunu bilmem de yok kirli sepetine at. Ya şaka mi bu? Ne olacak atmiyorsa? O sizin hayat arkadaşınız rakibiniz değil ki. Siz ativerin elinize yapısmayacak ya.. benim eşim de kirli sepetine atmaz. Hatta kirli sepetinin nerde olduğunu bile bilmez ki. Bazen evde olmadığımda kirlilerini lavabonun altına atmış buluyorum onu.
Siz kadinsiniz. Eğer calismiyorsaniz da böyle şeyleri dert edip neden kendinizi sıkıntıya sokuyorsunuz ki? Gerek yok.
Bakın kıyafetlerini bile kendisi utuluyormus. Onun ütüledigi kıyafetlerin derdine sırf toplayacaksiniz diye niye dustunuz ki? Adama yazık değil mi? Benim eşim hayatta ev işi ütü falan yapmaz ki zaten adam çalışmaktan vakit mi buluyor. Izin de vermem. Karısı olduğunu bilsin. Iş yerindeyken aklı evde kalmasın. Acaba elbiselerim temiz mi utulu mi diye dusunmesin.
Tamam evlilik paylaşmaktir ama calismaktan canı çıkan adama kalk çamaşırları kirli sepetine at diyecek kadar vicdansiz olmayı gerektirmiyor.
Bazı arkadaşlar da yıkama etme diyor. Ya zaten elinde yıkamiyor. Makina yıkıyor. Ne yani adamcağız kirli kıyafetlerle mi işe gitsin? Burda adamın değil sizin onurunuz zedelenir. Sonra da eşim benden soğudu diyorsunuz. Ya bi temiz kıyafeti ona çok gören, insanların içinde rencide eden kadından niye sogumasin ki? Kirli çamaşırları bile sepete atmaya usenir hale mi gelmisiz hanımlar?
Annelerimiz zamanında ne çamaşır makinası ne bulasik makinası hatta ütü bile yoktu. Ama annem her gün babamı jilet gibi ise gonderirdi. Öyle ozenirdim ki..
Yapmayın Allah aşkına. Adam bekar değil ki camasirinin bulasiginin derdine düşsün. ..
hahahha çok güldüm cidden..tartışmak bile gereksiz bu yorumu sadece 1 cümleye koptum:
"calismaktan canı çıkan adama kalk çamaşırları kirli sepetine at diyecek kadar vicdansiz olmayı gerektirmiyor. " kirli sepetine at demek vicdansızlık mı sanki kalk mantı aç demişsin gibi
Arkadaşım sen ne diyorsun ya?
Ben senin tahmin ettiğin gibi akşama kadar evde oturmuyorum,akademik camianın içindeyim.
Şu an da masamda okunmayı bekleyen 500 kusur final kağıdı duruyor.
Yazdıklarından sadece ilk ve son sayfayı okuduğun belli.
Ne kadar mesgul ve haklı olduğumu sana kanıtlamak zorunda değilim.Sadece çamaşırlara takılıp kalman da seniin dünyanın boyutlarını gösteriyor.
Sadece eşi çalışıp kendi evde oturan hanımların tek derdi kocamı nasıl mutlu etsem olduğu için biz çalışarak varolan hanımların ek olarak biraz daha kafa yorucu sıkıntıları olabiliyor.
Şu gerginliğimin ve sinirimn arasında bir de seninle meşgul olmak zorunda değilim.
Olumlu bir katkın olmayacaksa lütfen yorumlarını kendine sakla !!
Yok akademik camiaanin içindeyim yok okunacak 500 kağıt varmış. O zaman buraya yazma ve git ilk önce sınav kâğıtlarını oku. Sonra azcık yemek ye dinlen ondan sonra eşinin kirlilerini topla sepete at. Hadi güzel ablacim. Senin işin yine kolay. Ben hem ogrenciyim zor bir bölümde hem de ev hanimiyim. Hem sınavlar hem ev işi anlayacağın. Gel bak evime her şey jilet gibi çok şükür. Ama tabi maharet önemli gerçekten de. Ben sana insanca cevap verdim sen kalkmış kukruyorsun. Seni akademik camiaya alanın. .........
Neyse hadi daha da cevap vermeyeceğim. ..
Ne sınav kagidi okuyabiliyorsun ne ev işi yapabiliyorsun ya siz hiçbir işe yaramiyorsunuz farkında mısınız? ..
Kocaniza aciyorummmmm...
Bi de kalkmış size örnek olarak dayısıni gösterene sırf hoduk lafından kukruyorsunuz
Kukrmeyi alışkanlık yapmissiniz. Adam da bitmiş yahu
Mesela canım biraz daha açsan..
Yok akademik camiaanin içindeyim yok okunacak 500 kağıt varmış. O zaman buraya yazma ve git ilk önce sınav kâğıtlarını oku. Sonra azcık yemek ye dinlen ondan sonra eşinin kirlilerini topla sepete at. Hadi güzel ablacim. Senin işin yine kolay. Ben hem ogrenciyim zor bir bölümde hem de ev hanimiyim. Hem sınavlar hem ev işi anlayacağın. Gel bak evime her şey jilet gibi çok şükür. Ama tabi maharet önemli gerçekten de. Ben sana insanca cevap verdim sen kalkmış kukruyorsun. Seni akademik camiaya alanın. .........
Neyse hadi daha da cevap vermeyeceğim. ..
Ne sınav kagidi okuyabiliyorsun ne ev işi yapabiliyorsun ya siz hiçbir işe yaramiyorsunuz farkında mısınız? ..
Kocaniza aciyorummmmm...
Bi de kalkmış size örnek olarak dayısıni gösterene sırf hoduk lafından kukruyorsunuz
Kukrmeyi alışkanlık yapmissiniz. Adam da bitmiş yahu
Arkadaşlar merhaba.5 senelik evli,üniversite mezunu,30 yaşında bir bayanım.Eşim de üniversite mezunu ve benden 2 yaş büyük.1 sene öncesine kadar evliliğimde ufak tefek eşimin ailesiyle ilgili problemler dışında bir sorun yaşamadık.Ancak son 1 senedir adeta başka birine dönüştü,hiçbir şekilde sözümü dinletemiyorum.Söz dinlememekten kasıt otur-kalk tarzı bir dinlemeyiş değil.Kendine ve dolayısıyla bana da zarar veren dinlemeyişler.Şöyle anlatayım:
Eşimle tatile gittik.Eşyaları otele bıraktık ve 2 vesaitle şehir merkezine gittik.Hava 7 dereceydi,yağmur yağıyordu.Eşime,üstünü biraz kalın giyin hava çok soğuk dedim.Bana karışma dedi.Bir t-shirt bir yağmurluk giydi ve tabii ki dondu! Soğuğa dayanamadı ve otele dönmek zorunda kaldık.Zaten o sehirde 24 saat ayırabilmiştik ve bütün akşam yaptığı bu saçmalıktan dolayı ziyan oldu.Ben söylemiştim desem car car da bağırır!!
Kendisi balık tutmaya çok meraklı.Gecen yaz balık tutmaya gittiğimizde dikkatsizlği yüzünden denize düştüCebindeki i-phone,arabanın anahtarı,benim telefonum cüzdan paralar..Yarısı kayboldu yarısı kullanılamaz hale geldi..Sahilde yalnızdım deniz de çok dalgalıydı.Kimden yardım isteyeceğimi şaşırdım,eşimi bir an göremedim çıldıracak gibi oldum!!!!Allah'a şükür denizden çıktı ıslak ıslak eve geldik Bu olaydan sonra bir daha balığa gitmesini istemedim.Gecenlerde benden habersiz arkadaşlarıyla tekrar balığa gitmiş ve yine denize düşmüş Yine 2 tane akıllı telefon,araba anahtarı,paralar..Hep zarar gördü.Allahtan canına bişey olmamış zaten çok derin değil yüzme de biliyor ama..Söz dinletemiyorum..
Belki önemsiz ama güzellikle söylüyorum,hayatım kirlilerini kirli sepetinin önüne değil içine at,buradan ben topluyorum be zamanla sabrım azalıyor diyorum.Tamam diyor ama arkadaşlar inanır mısınız 5 senedir 1 kere kirli sepetine atmıyor!!!!Aşkım bir şey ararken ütülediklerimi bozma olur mu diyorum daha sabah gardobun içinde dün ütülediğim 9 tane pantolon paçavra gibi yerlere atılmış artık çıldırdım.Binlerce kez söylüyorum ya binlerrce kez ve güzellikle .... Arkadaşlar laf anlatamıyorum bir kere güzellikle,iki kere tatlılıkla ama artık sabrım taşıyor ağzımı bozuyuorum.Bu defa küsüyoruz kışın 1 ay konuşmadık.Daha buna benzer neler neler aklıma gelen sadece bunlar?Ben ne yapabilirim nasıl laf anlatabilirim.Çok mu şey istiyorum?Bir de kadınlara dırdırcı diyorlar.Neden çünkü 100 kere tekrar etmek zorunda kalıyoruz!!! Lütfen yardım edin..
Tarzından nasıl bir hanım olduğun belli.
Mahalle kavgalarına hiç alışık değilim ve sevmem.
Lütfen konumdan uzak durup evini temizlemeye devam eder misin?
Zira bir süre forumdan ayrı kalabilirsin.
hahahha çok güldüm cidden..tartışmak bile gereksiz bu yorumu sadece 1 cümleye koptum:
"calismaktan canı çıkan adama kalk çamaşırları kirli sepetine at diyecek kadar vicdansiz olmayı gerektirmiyor. " kirli sepetine at demek vicdansızlık mı sanki kalk mantı aç demişsin gibi
siz bir de bunca yüke rağmen çocuk yapar ve MÜKEMMEL ANNE MÜKEMMEL EV KADINI MÜKEMMEL EŞ olursunuz..herkes sizin kadar defosuz değil..
yazık bizler defolyuzu sizin yağtıklarınızı yapamıyorum,mazur görün artık..
Olmuyorsa olmuyordur arkaşlar yapı meselesi bazen kabullenmek lazım.Benimkinin çıkardığnı alıp kirliye o gün atmazsam ertesi ve sonraki iki gün içinde o kıyafeti giyme ihtimali var. ve ütülemezsemde hiç umursamaz ütüsüz ütüsüz giyer gider.bazen ütülülerin yanında ütüsüzler asılı olur. Ben ondan önce çıkıyorum akşam bakıyorum ütüsüz giymiş ,çıldırıyorum. Neden bunu giydin diyorum .Ne biliyim sabah ayarlasaydın diyor. Sabah zaten ondan önce çıkıyorum bide kalkıp onun ne giyeceğini ayarlıyorum.. Böyle bi model yapacak bişey yok.
Hımm gel benim mahalleme.. Türkiyenin önde gelen sayılı kisileriyle aynı binayı paylaşıyorum.. hem sen millete kukruyorsun hem de bana mahalle ağzı diyorsun. Yanlış cevap... ayna baksanız görürsünüz.
Siz o mahalle ağzını eşinize gosteriyorsunuz, dışarıya göstermeseniz ne olur. Çok şükür evim temiz. Akilliyim yani. Bugünün işini yarına bırakma huyum yok. Kirlenen anında temizlenir utulenir, bu planı biliyorum. O yüzden rahatça oturuyorum yerimde.
Öğrencilerin hakkına girme de kalk sınav kâğıtlarını oku.....
Hadi byeee
Evet olurum tabiki de.. Hatta ben nerdeyse her hafta 20 kişilik bir grup evimde agirlayip tek başıma onlara yetiyorum. Çok şükür o yüzden hep benim gibiler kazanıyor. .
Selametle.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?