Eşime karşı çok doluyum

xpirin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2016
66
31
3
42
Arkadaslar esime karsi iyice doldum. Surekli ic sesimle ona sitem ederken buluyorum kendimi ama konusmak istemiyorum. Iyice icime kapandim.

Oldukca baskin bir karakteri var. Bense herkes tarafindan naif olarak nitelendirilen bir insanim. Duygusalim.

Isterim ki bir sikintim oldugu zaman esime acilayim ama ne zaman boyle bir girisimde bulunsam ya daha konusmanin baslarinda sozumu keser, alakasiz bir sey soyleyerek tum modumu dusurur, devam edesim gelmez; ya da olur da biraz daha dinlerse ki bu cok nadir olur, abarttigimi, bos yere dert ettigimi soyler.

Eger ikimiz hakkinda bir sey konusacaksam da daima bastirir, benim sorunum kucucuk kalir, onun sorunlari daha onemlidir.

Su dunyada yuregimi esime acamayacaksam, dertlendigimde benimle dertlenmeyecekse es olmanin ne anlami var?

Sorunumuzun ikinci ayagi da maddi. Kendimi maddi manevi huzurlu hissetmiyorum. Esimin ortalama bir maasi var. Guzel yonetilse hayli hayli yeter ama esim lukse duskun. Bir sey alacaksa en iyisi olsun ister. Benden cok markali ayakkabilari, kiyafetleri vs vardir.

Ben kart siskin, cocugun su ihtiyaci var vs diye hep kendimi ertelerim. Nakit yok diye ne varsa onu pisiririm. Zorunlu ihtiyaclari bile olabildigince idare etmeye calisirim. Bi bakarim bilmem ne marka ayakkabi almis, mont almis, spor kiyafeti almis.

Maas alinca ivir zivir dunya harcama yapar, ayin son gunleri 50 tlnin hesabini yapariz.

Ben arkadaslarim defalarca cagirir, dugun olur, bebek gorme olur para yok diye bahane bulurum, mahcup kalirim, esim parasi olmasa da annesinden alir spor salonu aidatini oder.

Bana ozel harcamalarim icin para birakmaz. Nadiren 50-100 biraktigi zamanlarda da bakarim ki market alisverisi yapilacak para yok, mecburen onu kullanirim, bana sira gelmez.

Dirdirci degilim, yapimda yok. Bir kere soylerim, insan olan anlamaz mi? Illa sabah aksam basini mi yemem lazim? Ihtiyacin varsa neden soylemiyorsun diyor. Parasi olmadigini bile bile ne soyleyeyim? Gormuyor mu durumu? 2 senedir 1 ayakkabi ve bir dis kiyafet aldim. Su an her seyim eskidi. Gormuyor mu?

Calis diyecek arkadaslar icin soyleyeyim, ufak bebegim var, bakacak kimsem yok. Iki sene oncesine kadar calisiyordum.

Bir sey desem kari kizla mi yedim, ickim mi var gibi bayagi bi konusma halini aliyor. Ben de konusarak basedemedigim icin giderek daha cok susmayi tercih ettim.

Sozde cok seviyor ama sevmek boyle mi olur?

Ağlamayana meme yok ne yazıkki görmüyor mu bilmiyor mu demeyi bırakıp bana şu lazım şu kadar lazım demeyi öğrenmelisin. Parası yokken isteyeyim demeyeceksin yokken kendine annesine buluyorsa sana da bulacak demek ki. Erkekler biz kadınlar kadar ince düşünmüyor. Ayrıca bu kadar fedakarlığa da alıştırmayın derim.

Aslinda yetebilecek kadar kazaniyorken, evimiz kira degilken bu tarz seyler icin borc almasini gurursuzluk olarak goruyorum. Ayagini yorganina gore uzatmasi gerekmez mi?
Ayrica bir kere soyluyorum. Her gun mu soylemeliyim bilmiyorum ki?

Aslinda yetebilecek kadar kazaniyorken, evimiz kira degilken bu tarz seyler icin borc almasini gurursuzluk olarak goruyorum. Ayagini yorganina gore uzatmasi gerekmez mi?
Ayrica bir kere soyluyorum. Her gun mu soylemeliyim bilmiyorum ki?
Siz kıstıkça arttığını zannediyor ama belli ki. Siz de biraz varlığınızo hissettirin bakalım ne yapacak. Yani siz ısrarcı olmayınca demek ki sizin isteğiniz olmasada olur gibi geliyor demek ki ona.

İşte tam da buraya yazdığınız gibi onunla konusmalisiniz..bir anlamaz iki anlamaz sonunda girer kafasına.
Baktınız tinlamiyor size bıraktığı 50-100 lirayı gerçekten kendiniz için harcayın. Neden yemek yok diye sorarsa aynı senin yaptigin gibi özel ihtiyaçlarımız için kullandım dersiniz.belki o zaman anlar.

Başka bir konuda daha yazmıştım ben de eskiden babamdan harçlık isteyemezdim. Sanki bana vereceği para ile batıcakmışız gibi davranır istemezdim.. oysa durumlar da fena değil ama niyeyse öyle bir psikolojiye girmişim. Babam dışarda yemek ısmarlamak istese yoook gerek yok derdim tutumlu akıllı uslu kızım ya(!) sanki harcayacağımız o 20 30 tl bizi kurtaracak gibi..

Sonra üniversiteye başladım ne oldu bilmiyorum her defasında istedim de istedim. Babam paran var mı dediğinde var ama fazlası göz çıkarmaz dedim elinden kaptım yaramazlık yapan kız bakışımı ve gülüşümü kullandım. Vee babam bu halimi acayip sevdi! Para istememden hoşlanıyo adam ilişkimiz bile boyut atladı. Ben ona karşı daha açığım ve o da para konusu üzerinden yaptığı espirilerle vs sıcak bir iletişim kurdu benimle. Şimdi dışarda yemek ısmarlmak dediği anda hoyratça alkışlamaya başlıyorum.

Kocada işler nasıl oluyo bilemiyorum ama çoook yumuşaksın sanki fazla yumuşaksın. İste kardeşim iste yav ağzına yapışmaz ya isteyiver. Kendime kıyafet alıcam de özgüvenli şekilde. kahkahanı at paranı al nedir bu

Son düzenleme:
Su dunyada yuregimi esime acamayacaksam, dertlendigimde benimle dertlenmeyecekse es olmanin ne anlami var?
Çok güzel bir ifade kitaptan okur gibi okudum. Bekarım ve evlilikle ilgili en büyük korkum. Elin adamına (müstakbel kocama) içimi sıkıntımı nasıl anlatayım. Hadi sevmişim evlenmişim anlatmışım diyelim; beni dinleyecek mi? anlayacak mı? çözüm bulmaya çalışacak mı? Sorular sorular...

Canim bence paranın idaresini sen eline al ve bi düzen oluşturun kendinede eşine de çocuğuna da belli bir miktar harçlık ayırın artarsada köşeye koyarsın azcik eşin ne kadar harcıyorsa kendine sende o kadar harçlık al buda benim ihtiyaçlarım için de sen ses etmezsen böyle gider yoksa

Elinize gecen parayi bir guzel kendi kisisel ihtiyaclariniza ayirin yaranilmiyor malesef oyle karsit yapida birine ve siz liste yapip verin elime bu ay su ihtiyaclarimiz olacak ona gore hesap yapip cikariz evden diyin .Marka takinti olabilir ama esinede karsi biraz daha uyum icinde yapilabilir diger turlusu ben kazaniyosam ben yerim hesabi evlilikte olmamali .İstemektende ayrica gocunmayin arkadasin dedigi gibi aglamayana meme yok

Diyorsunuz ya, görmüyor mu? bilmiyor mu? diye.
Evet, muhtemelen görmüyor ve bilmiyor.
Çünkü kendinizi açık ve net ifade edemiyorsunuz.İsteğiniz anormal bir şey değil.İçinize atmaktansa konuşun.

Erkeklerin ince dusunemedigi filan yok. Ayrica bunu anlamak icin coook ince dusunmeye gerek yok. Kadin calismiyor para vermiyorsan, kadin parasızdır. Bu kadar basit.

İsine gelmediğini gormeyince, duymayınca, yapmayinca, dusunemiyor olmuyor. Onlarında aklı fikri var. Nasılsa ses çıkartmıyorsun diye gorsede görmezden geliyor. Bencil birisi sizi düşünmüyor. Ses çıkartmazsan devam eder bu şekilde, yapacağın şey bu.

Karakterinize hayran oldum helal olsun diyorum.. siz burda olayı şişirip atıp tutanlara uyup eşinize çemkirmeyin demekten başka birşey elimden gelmiyor.. ve allaha dua edin size rızk kapısı açacak sadece odur.

Zaten arkadaşlar yönlendirme yapmış

Ben sizi sadece tebrik edip gidicem

Bu zamanın insanı değilsiniz , bu zamanda bunlar işlemiyor, diş gösterme tırnaklarını çıkarma dırdır etme en çok para eden şeyler , bu kişiler de istedigini Söke Söke aliyor mu alıyor ..

Allah yardımcınız olsun

Esiniz iyi bir koca degil ,malesef baba da degil o daha cocuk ,
Keske demek icin gec olmus biraz cocuk yapmadan bosansaydiniz iyiymis ,
Gecmis olsun ,sabredin bebek buyusun calisin ,ona koklatmayin ,
Ya da Aileniz arkanizdaysa bosanin ,bir sure sonra ise donersiniz

Adam kendi çapında kötü baba, kötü aile reisi. Belli ki rest çekecek gücünüz yok. Ama Bana da bu bebeğim var çalışamam bahanesinden gına geldi ya. Benim de küçük bebeğim olacak 7 ay sonra işe döneceğim. Ben kötü anne mi oluyorum? Çalışmayıp, bebeğe bakanlar iyi anne mi oluyor? İnsan çocuklu evde istediğini değil olanı pişirince, bir şeylerin ters gittiğini anlamaz mı ya? O çocuğu sağlıklı sütle beslemek için bile iyi beslenmek gerek. Benim annem de çalışmazdı çocukken hep yokluk çektik. Okula giderken bana para vermeyi bırakın, aynı sizin gibi babamdan 5 kuruş alamazdı. Babam işe erken gittiği için annemle yol parası konusunda muhattap olmak zorundaydım. Ama evde oturup duruyordu eli ayağı tutan insan. Öğrenilmiş çaresizlik bence bu. Bir de çoxuğu düşünmekle alakası yok, bakıcılar zebil gibi.

Madem ihtiyaçlarınızı karşılamıyor, boşanın. Çünkü insani ihtiyaçlar bunlar. Madem boşanacak, adamdan vazgeçecek gücünüz yok çalışın. Bu, dertlenmekle, ahlanmakla çözülmez ki. ''Çaresiz kadınlar kulübü'' ne üye olmayın lütfen.

Son düzenleme:
Neden anlamasını bekliyosun ki ? Sen anlatamıyosun.

Bazı insanlar sözle bazı insanlar hareketle anlar.
Birine göndermek için iyiakşamlar dersin anlamazkapıyı açarsın anlar bunun kadar basit.

Madem para vermiyo verdiğinide eve kullanmak zorunda kalıyosun ama o kendinden hiç kısmıyo derhal alışverişe başla para iste .

Maaş günü hazırlan hemen gidin avmye doldur kollarını doğru kasaya.

Mutfak için de sürekli para al yada onu yolla markete para yok derse yemekte yok dışarda yiyelim de

Taş olsa çatlar 2 yılda

Siz de harcayın hem de iki katını kredi kartı isteyin baştan harcama yapmak için değil öyle lazım olursa bulunsun diye deyin istediğinizi alın giyin gezin o zaman nasıl kısmaya başlar kendini tecrübeyle sabittir.

Para konusunda konusunca cok baska yerlere cekiyor konuyu. Sonunda ne nankorlugum kaliyor ne de ne istemisim de yapmamis? Asiri istegi olan biri degilim ki zaten.

Babamla durumlarimiz tamamen sizin ilk haliniz gibiydi. O kadar da durumlari kotu olmamasina ragmen hep bir biriktirme derdiyle her seyden kisarlardi. Oyle ki bir sure sonra kendimi parasal yuk olarak gormeye baslamistim. Belki de ordan kaldi benim bu minimumda yasamam. Nasil degisebildin bir anda? Belki benim de oyle yapmam lazim. Para konulari da konusmaktan en hoslanmadigim konular ama gerekiyor galiba.

Tamamen kumar gibi bir sey evlilik. Ne cikacagini bilemiyorsun. Basinda boyle degildi. Boyle olsaydi aslinda evlenmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…