- Konu Sahibi nebilimben
-
ben anlamadım neye kızdınız siz? yeğen evlat yarısıdır tabiyki alır eğer kendi çocuklarını göz ardı etmeden yapıyorsa yani bütün çocuklara birden bunda kızacak birşey yok... abisine ve onun eşine yapması abartı ama yeğenlerine yapmasında bir sakınca göremiyorum ben durumları iyi değilse hatta iyi bile olsa normal yapması ben yeğenimin istediği bir oyuncağa sırf içinde kalmasın diye 200TL veren insanım çocuk dedin mi akan sular duruyor bazıları için belki siz pek sevmiyorsunuzdur eşinizin yeğenlerini. açıkçası şaşırdım...
bakın ıste ole degılmı sız alırken karsılık bekledıgınızden degıl ama ınsan ıster ıstemez dusunuyor ya ben aldım da onlar bıse almadı ınsan parasında degıl ben bunu anlatamıyorum yaa
ya bole seylerın lafı olmasa tamam kendılerı sıkılıktan canları cıkacak parayı sık sık kendılerı alamadıgı 200 mılyonluk oyuncagı ben mı alayım ama onlarda hanı alsalar bole seylerın lafı olmasa tamam gozume batmayacak mesela kendılerı cocuklarına bıse almazlar durumlarıda ıyı aldıkları seyler hep pazardan bı tane marka goremessın ustlerınde esımın aldıklarından baska hee laftada markaya karsılar ben bıse alsam dalga gecerler elestırırler nebılımben cok para harcıyo marka duskunu dıye o zaman desınler esım getırınce bız marka sevmıyoruz dıye
ya bole seylerın lafı olmasa tamam kendılerı sıkılıktan canları cıkacak parayı sık sık kendılerı alamadıgı 200 mılyonluk oyuncagı ben mı alayım ama onlarda hanı alsalar bole seylerın lafı olmasa tamam gozume batmayacak mesela kendılerı cocuklarına bıse almazlar durumlarıda ıyı aldıkları seyler hep pazardan bı tane marka goremessın ustlerınde esımın aldıklarından baska hee laftada markaya karsılar ben bıse alsam dalga gecerler elestırırler nebılımben cok para harcıyo marka duskunu dıye o zaman desınler esım getırınce bız marka sevmıyoruz dıye
belki eşiniz kardeşi çocuklarına almıyor yapmıyor diye yapmak istiyordur bir amca olarak çocukların içinde kalmamasını istemek ve almak en doğal hakkı evlatlarını ihmal etmediği sürece. benim de ablam yeğenime her istediğini almaz ama ben alıyorum çünkü kardeşimin evladı ben anne yarısıyım eşiniz de baba yarısı varsın onlar almasın yapmasın bu dünyanın malı burada kalıyor çocukları mutlu etmek en büyük sevaplardan çok takılmayın buna ama kardeşine ve kardeşinin eşine aşırı alışveriş yapıyorsa ve bu bütçenizi etkiliyorsa buna sözüm yok haklısınız. ama çocuklar bambaşka...
cocukları fazla alıstırmamak lasım agac yasken egılır nede olsa sonra mazallah elestırdıklerı ben gıbı kalıte seylere alısık marka gıymek ısterlerse bıde
maddı durumları ıyı ama almazlar para harcamazlar sıkılıktan canları cıkacak onların esım bunu gormuyo bı turlu goruyoda ısıne gelmıyo belkıde bızım durumumuzda normal
aldıkları seyler bızı sarsmıyor sonucta altın pırlanta degıl mesele parada degıl ben bunu esımede anlatamıyorum ben parasında degılım
kaldıkı bız cok zengın olsakta ben yıne kızarım ya bız koruyucu aıle mıyız herkesın evı barkı var
evet bu konuyu annemle dertlesıyorum oda dıyor yavrum bu zaman kadar alıyormus sımdı bırden bırre kesemıyordur dıyor dedıgınız gıbı bu kadarda olmaz dıye dusunuyorum ya anlatıgım gıbı yeterı kadar hedıye almıs
bunlarda benım kardesımın cocukları dıyıp gonullerını yapack kadar bırseyler almıs ya bır ucak parasıda hedıyeye verılmeskı
bazılarnı okuyorum dusuncelerını cok guzel yazılyorlar benım oyle bı yetenegım yok yazıcam karısık kusura bakmayın
esım onbes gunlugune bır ısı vardı yurtdısına gıttı ıkı gun sonra gelecek her gıdısınde abısıne abısının ıkı ane cocuguna hedıyeler alır yıllak ayaykkabı mont ıhtıyaclarını nerdeyse esım karsılıyor ıste yurtdısnda bazı markalar burda oldugundan daha cuz adıdas nıke gıbı abısı ıster bazende kımse bıse ıstemese de alır yanı sırf onlar ıstıyor esımde alıyor degıl esım kendı alıyor
mesela kendıne bır pantolun ayakkabı alıyor abısınede alıyor abısıde kesınlıkle marka almaz hatta yengemde hıc almaz esımın aldıkları ayırıyor ustlerınde her sene alıyor yıllak ayakkabı mont pantolon ıhtıyacları esımden
cocuklarınkıde oyle normalde cocuklara kendılerı aldıkları dokulur ustlerınden esımın aldıkları resmen bellı oluyor gecen sene abısının ogluna bır mont getırdı suan gıyıyor gecenlerde bı tane daha yolladı ustune bıras buyuk gelmıs ıkı sene sonra falan olur bu sene tekrar almıs sımdı yanı cocugun en az 3 _4 senelık gıyecegı montu hazır ayakkabısını da alıyor oyuncak almıs kucuk kızına da gecen sene bır mont aldı suan gıyıyor bu senede bızım cocugumuza da mont lazımdı alacakken her abısının cocuguna da alayımmı dıye soruyor telefonda bende sınır oldum ya hıc almasın demıyorum tamma ama ya ogluna mont almıs t short almıs oyuncak almıs kucuk kızada bır elbıse almıs sızce yeterlı degılmı bu kadar hedıye daha baska almaya ne gerek var sonucta bız koruyucu aıle degılız benım esım manevı babaları gıbı davranıyor
bende maıl olarak yazdım ben masraf olmasın dıye dusunuyorum sen eger abının cocugunuda alacaksan bırak bızım cocugumuza alma onlara al dedım
ve bana ıste ben oraya gelcem butun nesemı kacırdın ele mı alıyorum kardesımın cocukları onlar azmıs yanı kendını haklı goruyor ben anlatmaktan yoruldum hıc cevap yazmadım kendını haklı gordukten sonra
bırde bana yazmıs senın kardesının cocugu olsa sende anlarsın
oylede dusunuyorum daha once esımın aılesıyle sorunlar yasamıstım onlara tavırlıyım acaba dıyorum dedıgı gıbı ben kardesımın cocugunada bole alıymıyım bılmıyorum ya bu kadarda almam
ya gonullerını yapack kadar bısler aldı zaten ne gerek var hedıyelere bogmaya onlar benım cocugum daha bı corap bıle almadı esım almasa cocukların ustundekıler dokuluyo zaten kendılerı para verıp almazlar bıse
esım az once yazdı sımdı abısı sıparıs etmıs bunları ben sana parasını verırım demıs bana yanı utan kendınden demeye getırıyo bu zaman kadar aldıklarının parasını vermıyolardı sımdı ben soleyınce nasıl olduysa guya benı utandıracak ben soleyınce bırden herkes herseyın parasını verecekmıs oluyo
sızlerden objektıf yorumlar alırım dıye yazdım ben mı yanlıs dusunuyorum onlara kızgın oldugum ıcın mı kardesının cocugudur alır tabı bu boyle mı ben mı kotuyum
benim yeğenim var eşimin yok.benim yeğenimi eşim de çok sever.sürekli bir şeyler alırız.hatta kardeşim sipariş verir,zevkle alırız.kardeşimin kesinlikle ihtiyacı yok durumlar da çok iyi,yani ihtiyaçtan da değil.kardeşim de bana ve çocuklarıma sürekli hediyeler alır.
eşimin yeğeni yok ama kardeşine para yardımı yapar.bu yaz da eltime bulaşık makinesi aldık.benim çocuklarım onlardan bugüne kadar bir iğne görmedi ama bunu sorun yapmamıştım,yapsam mı acaba:26:
seni o kadar iyi anlıyorum ki, tamamen aynısı olmasada benim derdimde seninki gibi,
kendileri para kıyıp almıyor, niye alsınlar getiren var nasılsa,
yurtdışında uygun hesabı, yoluyolar resmen,insan utanır almaya, yada ona karşılık bişey verir,
eşinde sanki onlardan para alacakmış gibi, sana bunu diyor öylemi bak verecekler, nah verecekler denir ona. kbakma. bende çok dolmuşum bu konuda.
ben tutumluyum, kendi cocuma bişey alırken fiyata bakarım önce, ama dediğin gibi gidip te eşin kardeşini giydiriyorsa gelde çıldırma..
eşin alıyor, kardeşide yüzsüz kabul ediyor,hemde karşılıksız. sanki parasız, kendi kazandığından neden size sunmuyor.
böylelerinden nefret geldi artık, başkasından geçinenler,hak yiyenlere Allah aynısını yaşatsın..
yazık görümcenize kaç gündür kulakları çınlamaktan bi hal oldu
konu sahibinin kocası hediye almaktan hoşlanıyorsa belki zorla kabul ettiriyor kendi ailesini beş parasız bırakmıyor ki sorun olsun
bu durumda neden kardeş yüzsüz oluyor anlamadım :26:
kardeş bu kar - deş
sorun yapmak ne demek konu bile açmalısın
benim de evleneseye kadar telefonumu evli abim aldı ki sürekli değiştirirdim hatta bende çalışıyordum :26:
yengemin de bi kere laf söylediğini görmedim ama forumlarda arkamdan atıp tut mu bilemem
gerçi konu sahibi barışmış ama yine de fikrimi söyleyim
eğer ki sizin ve yavrunuzun ihtiyaçlarından kısıpta onlara almıyorsa neden sorun ediyorsunuz
ne güzel çalışıyor iyi kazanıyor ki herkesin gönlünü hoş tutuyor
siz eşisiniz o da yeğeni öz kardeşinin çocuklarına alıyor kadınlara para yedirmiyor ki
seni cok iyi anliyorum esimde oyle kardesinin cebinde akrep var bi turlu eli ceine gitmez ama bu canini isteseler verir bu siralar bizim evde onlar yuzunden kavga eksik olmuoya dusunsenize evini esyalarini arabasini hatta ve hatta dugununu bile abisi yapmisken kendisi dusunun eli bi turlu cebine gitmeyen biri ve bu aralar tutturdu kardesi blgisayar istemis laptop goturelim diye bende tabi surekli hayir diye diretmekten evde tartisma eksik olmuyo yani ne gerek varki birak bazi seylerin sahibi kendisi olsun desinki bunuda ben aldim diye !!!! sinirler karsisindaki insanida enayi yerine koyuyolar kimsede yuz kalmamis demiyolarki artik evlendi barkandilar herkesin kendi rizki var diye dusuncesiz insanlardan nefret ediyorum
abinin durumu iyiydi sanırım, sen çalışıyomuşsun süreklide değiştir abin alsın telefon,
yengen razı olabilir, herkes ben değil forumlarda arkalarından atıp tutsunlar.
sen evlisin sanırım, evde görümcen varmı bilmem keyiften telefon değişse, ve kendi parasını kazanan biriyse eşinin ona telefon alması seni bozmuyosa (gerçi aynı durumda sen almışsın) bende var bi sorun k bakma.
benimde görümcem var o da çalışıyor hatta benden fazla kazanıyor ama istediği hediyeyi alırım hatta eşim hayır dese bile ısrar ederim
bilmiyorum benim için kardeş çok önemli ve bazı şeyler parayla ölçülmez hele ki yüzsüzlük olarak hiç görmem
belki de bu yüzden onlarda bana çok iyi davranıyorlar içimde ki iyi niyeti görüyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?