Eşime mi kızayım görümceme mi bilemedim :/:/

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar, merhaba.
Bu konuyu burada paylaşmak istedim, çünkü adam akıllı çevremde bana fikir verebilecek kimse yok.
Benim bir görümcem var. Biz aynı yaştayız. 10 senelik evli ve maddi durumları gayet iyi . Çocukları olmuyor malesef. Uğraşıyorlar her şeye rağmen allah gönüllerine göre sağlıcakla bir bebek versin diyorum onlara. Görümcem bu arada evde çalışmıyor.

Bende 37 yaşındayım ve 5 yaşında bir oğlum var. Kendimde yıllardır bildim bileli çalışoyrum. oğluma babannesi bakıyor. Anneannemiz malesef bakamayacak derece hasta.

Babaannesi götürüp getiriyor okula. anasınıfına gidiyor bu yıl. Geçen hafta oğlumu dayısı alacaktı okuldan. Bende bir toplantıya gireceğim için babasına rica ettim annnei arayıp söyler misin dedim. Okula gitmesin dayısı alacak okuldan diye haber verdim. ,
Babamız da saoğulsun telefonu arızalandığı için görümceme watsup tan yazmış annemş arayıp söyler misin diye.

Asıl bomba burda bunun üstüne görümcem eşime yazmış da yazmış anlam veremediğim şeyler.
Annesi neden arayıp sölemiyor, neden biz arıyoruz. Konuyu uzatınca da eşimdi polemik yapma lütfen demiş. Görümcem bunun üstüne ısrarla aman işte sen de koy sepete gerzdir, karına birşey söyletme... az iş yapsın.... tekne gibi oldu zaten gibi gibi şaçma sapan şeyler yazmış. Bunların üstüne de eşim hiç bir karşılık vermeyip sadece gülmüş.

Ben bu yazılanları tesadüf eseri eşimin telefonunda gördüm ve sordum nedir bu deek istemiş diye. Eşimin söylediği samimi duygularla yapılan bir espiri zaten senin arkandan konuşulduğu falan yok. Olayı büyütme....

Sizce ben olayı büyütüyor muyum? Bana bunları söyleyen kişi yani görümcem bu zamana kadar kendisine bile faydası olmamış, afedersiniz resmen parazit gibi amaçsız yaşayan biri hiç bir yaralı parmağa işememiştir şimdidye kadar. En basitinden kendi öz yiğenlerine bir gün bile emanet edemezsin bakamam ben der siizn çocuklarınıza.. Böyle bir insan işte...
Sizce bu konuşma tammaen iyi niyetle yapılmış bir konuşma mı?

Daha görümceme de açmadım bu konuyu içimde tutuyorum.
Gördüğünü belli etme
Eşin konuyu kapamış
İkinize de uzattırmamış
Sen de kapa

Görümceniz size imrenerek kompleks sahibi olmuş gibi duruyor. Çocuğu olmamasına üzüldüm, inşallah Allah nasip eder de bir bebeği olur. Bu durum da psikolojisini bozmuş bence ama bu seviyesizleşmesi için bir sebep deģil. Eşinizle ilgili konuya gelirsek evet ben de hakkımda yapılan bu tip bir konuşmaya karşılık kardeşi de olsa eşimin okkalı bir cevap verip tekrar böyle bir terbiyesizlik yapmasına engel olmasını beklerdim. Her kadın bunu bekler bence.

Kızlar, merhaba.
Bu konuyu burada paylaşmak istedim, çünkü adam akıllı çevremde bana fikir verebilecek kimse yok.
Benim bir görümcem var. Biz aynı yaştayız. 10 senelik evli ve maddi durumları gayet iyi . Çocukları olmuyor malesef. Uğraşıyorlar her şeye rağmen allah gönüllerine göre sağlıcakla bir bebek versin diyorum onlara. Görümcem bu arada evde çalışmıyor.

Bende 37 yaşındayım ve 5 yaşında bir oğlum var. Kendimde yıllardır bildim bileli çalışoyrum. oğluma babannesi bakıyor. Anneannemiz malesef bakamayacak derece hasta.

Babaannesi götürüp getiriyor okula. anasınıfına gidiyor bu yıl. Geçen hafta oğlumu dayısı alacaktı okuldan. Bende bir toplantıya gireceğim için babasına rica ettim annnei arayıp söyler misin dedim. Okula gitmesin dayısı alacak okuldan diye haber verdim. ,
Babamız da saoğulsun telefonu arızalandığı için görümceme watsup tan yazmış annemş arayıp söyler misin diye.

Asıl bomba burda bunun üstüne görümcem eşime yazmış da yazmış anlam veremediğim şeyler.
Annesi neden arayıp sölemiyor, neden biz arıyoruz. Konuyu uzatınca da eşimdi polemik yapma lütfen demiş. Görümcem bunun üstüne ısrarla aman işte sen de koy sepete gerzdir, karına birşey söyletme... az iş yapsın.... tekne gibi oldu zaten gibi gibi şaçma sapan şeyler yazmış. Bunların üstüne de eşim hiç bir karşılık vermeyip sadece gülmüş.

Ben bu yazılanları tesadüf eseri eşimin telefonunda gördüm ve sordum nedir bu deek istemiş diye. Eşimin söylediği samimi duygularla yapılan bir espiri zaten senin arkandan konuşulduğu falan yok. Olayı büyütme....

Sizce ben olayı büyütüyor muyum? Bana bunları söyleyen kişi yani görümcem bu zamana kadar kendisine bile faydası olmamış, afedersiniz resmen parazit gibi amaçsız yaşayan biri hiç bir yaralı parmağa işememiştir şimdidye kadar. En basitinden kendi öz yiğenlerine bir gün bile emanet edemezsin bakamam ben der siizn çocuklarınıza.. Böyle bir insan işte...
Sizce bu konuşma tammaen iyi niyetle yapılmış bir konuşma mı?

Daha görümceme de açmadım bu konuyu içimde tutuyorum.
10 yıldır cocugu olmayan birine cocukla ilgili biseyler söylemeyin
Tabiki iyi niyet yok ama kendimden biliyrm o psikoloji 3.5sene sonra bebegim oldu sükür ama tvde bebek cıktı mı kanal degistirirdik.
Esiniz ciddiye almamıs sizde almayın,esinizde cocukla ilgli yardım istemesin ondan mümkğnse.

Kendi aileleri söz konusu olunca nedense bu erkekler iyilik meleği..gülücük koymuş..ama senin ailen onun hakkında konuşsaydı bunları tozu dumana katardı paşazade..

Siz eşinize söyleyene kadar arayabilirsiniz kv nizi biraz tuhaf olmuş siz eşe eş görünceye görümce kv ye ben görümcenize hak verdim

Eşinize mesaj yazana kadar kv yi arayıp 10 saniyede derdinizi anlatabilecekken mesaj atmayı tercih etmeniz bana normal gelmedi.

Çünkü normal değil.

Gorumcenizin dedikleri çok çirkin. Ama sizde de bazı hoş olmayan şeyler hissettim ben.

Gorumcenizin işe yaramaz olduğunu düşünmeniz mesela... sizin işinize yaramadığı için mi işe yaramaz oldu? Yoksa çalışmadığı için mi? Çocuğu olmadığı için mi... ya da birilerinin çocuğuna bakmadığı için mi?

Işe yaramak tabiri insanlar için değil, eşyalar için kullanılır. Insanlar "bir işe yarasın" diye üremezler.

Insan özellikle hayatının ilk 10 senesi bir işe yaramak şöyle dursun anne babasının parasını sömürmek icin vardır. Napalim şimdi. Çocuklar işe yaramıyor diye giydirelim mi?

Gorumceniz duygularını yazdığı için hatalı... ama bu yazdiklarinizdan anliyoruz ki siz de dünyanın en saf insani değilsiniz. 10 saniyeliğine kv yi aramayip mesaj atmaniz da bunu doğruluyor. Burda küçük bir hesap var. Bilhassa aramak istemediğiniz çok belli.

O sebeple size önerim illaki kızacaksanız eşinize kızın.

Gorumceniz size hakaret ederken kendisi armut toplayarak çok işe yaradığı!!! için...

O tür lafları eden biri ne yaparsan yap ne utanır ne anlar en güzeli olabildiğince az görüşmek.İnsanın birbirine bakacak yüzü olmalı ya istediği şeyleri söyleyip arsızca aynı davranmamalı ne o sözü söyle değerinden düş nede kimsenin canını sık...

Görümcenizin üslubu feci orası kesin. Ama benim de annem erkek kardeşimin çocuğunu okula götür getir bu yaşta çocuk kahrı çeker bi de gelin hanım bakıcıya haber iletir gibi kendi aramaya tenezzül etmeyip kardeşime aratmaya kalkarsa ben de bi hırslanırım yani. Toplantıya girecektim diyorsunuz eşinizi aramaya vakit bulduysanız kayınvalidenizi aramaya da bulabilirdiniz. Gerçekten el insaf ya yaşlı kadına çocuk baktırıyorsunuz bari biraz alttan alın siz de bu emeğe karşılık. Görümceniz dediğim gibi üslupsuzluk yapmış ama eşeğin hatırı yoksa sahibinin de mi yok derler. Görümcemize düzgünce ayar verip geçeceğinize bi de kayınvalidenize kızın terbiyesiz diyorsunuz hiç mi hatırı yok o kadının niye yüzüne evladını kötülüyorsunuz kocaman kadınlarsınız aranızda halledin.

Görümcenizin psikolojisi iyi degil bencr esinizde bunun farkinda cok takilmayon derim. Inan evlatsizlikta zor. Ben 1.5 sene yasadim (bir oglum var) olmama ihtimali vardi.
Gorumcenizin 10 senedir yok kolay degil
İyide canım bu tercih meselesi 2 sendir istiyorlar çocuk bunladan önce istemiyorlardı zaten. Tüp bebek denediiler1 kere tutmadı falan. olur inşşallah sağlıklı bir şekilde.

Söylediği şey hiç hoş olmamış ama anladığım kadarıyla "Az iş yapsın" derken muhtemelen kendi çocuğuna kendisinden başka herkes bakıyor, kendi çocuğuyla ilgilensin biraz diye kendince sitem etmiş gibi geldi bana.

Bence de sizin arayıp söylemeniz daha doğru olurdu, sonuçta kadın çocuğunuza bakıyor, nezaketen de olsa sizin arayıp haber vermeniz daha hoş olurdu. Sizin tavrınız biraz sanki çocuğunuza bakmak zorunda da haber vermeye tenezzül etmemişsiniz, eşiniz söyleyiversin gibi olmuş. Eşinize söyleyene kadar kayınvalidenizi de arayıp söyleyebilirdiniz.

Neden çocuk aynı zamanda babanın da çocuğu değil mi? Neden çocuğun bütün yükü kadınların üzerinde olsun, mitoz bölünme ile mi yapılıyor bu çocuklar!?

esınızde gorumcenızde ıkısıde hatalı
esınız hıc cevap vermeseydı en azından gulup gecmek yerıne hos olmamıs esı hakkında boyle saka yapıldıgında kendısınınde cok zoruna gıtmelı kım olursa olsun

gorumcenıze soguk davranın sorarsa neyın var dıye hakkımda dusunme tarzın hosuma gıtmedı mesafe koymam gerektıgını dusundum deyın baska bırsey demeyede kalkarsa uzatmaya calısırsa aman polemıge falan gıremem ısım gucum var benım boyle seylerle ugrasamam senın basına aynı sey gelırse sen ıstedıgın gıbı davranırsın deyın konuyu kapatın

ondan sonraa hırsı ıcınde patlasın dursun :)
aynen canım şuan dediğin gibi yapıyorum. Dün bizdeymiş ben iş çıkışı kapıda denk geldim. eniştem almaya gelmiştir. İyi akşamlar dedim sadece geçtim hiç nasılsın bilmem ne uzatmadım konuyu. Zaten konuşmak isteiyorum kendisiyle. İnsan olup anlar ve bana sorarsa ne oldu diye bu şekilde cvp vereceğim zaten uğraşamam. Bende ikinci çocuğu isityorum 1 yıl geçti olmuyor ben kimseye sarmıyorm ama.

Şuan ben onun nasıl bir insan olduğunu çözdüm. Hiiiç uğraşmayın. Çünkü bu tip insanlar yüzsüzdür, pişkin insanlarla uğraşılmaz asla başa çıkamazsınız yağ gibi üste çıkarlar. Ne diyecekmiş yüzünüze? Tekne gibi olmuşsun mu diyecekmiş ? Kilo aldın demek başka tekne gibi olmuşsun demek başka. Yazık kaç yaşına gelmiş ama terbiye öğrenememiş.
aynen canım, aynen... Kaç yaşına gelmiş ama terbiye alamamış çok rahat bırakmşlar yada. Bilmiyorum kendimi şansız hissediyorum böyle bir görümcem olduğu için. ben kız kardeş gibi olabiliriz diye düşünmüştüm ama olmuyormuş zamanla anlaşılıyor bu tür şeyler. Yüzüme karşı tebiki diyemiycek. Söylemeden söylemeye fark var :(

kızlar alınganlık yapmayın konu sahıbı ev hanımlarına laf gıydırmemıs ev ıslerının yorucu oldugunu en ıyı calısan kadınlar bılır aslında
ama evde oturup gercekte hayatda cok amacsız yasayan ana babasının aska gelmesıyle hayata gelmıs ve ölümünü beklercesıne sadece nefes almak yemek uyumak suretıyle yasayan ınsanlarda var
parazıt derken onu soylemıs
aynen kızlar kewsinlikle yanlış anlaşılma olmasın. Ev hanımlarının işi çok zor benim annemde sonuçta bir ev hanımıydı hep. ama bu farklı yani hayatındaonca imkan varken boşboş yaaşayan bir sosyallik içine bile girmeyen bir insan arkadaşı bile yok doğru dürüst varsa yoksa kocası ailesi,, Kendisine fayda kazandırcak bişreyler yapmıyor bence

Gördüğünü belli etme
Eşin konuyu kapamış
İkinize de uzattırmamış
Sen de kapa
Kapatamadım. İçimdeki patladım gerek kaynanama gerek eşime, görümceme de gördüm dedim konuşmayı. Heralde mal değil anlar soğuk davranınca hatasını ona göre hareket eder. Kaynanam zaten neden söz söylüyorsun diye kızmış görümceme. Sanane falan demiş.

Esin ne komikmis resmen s.p sıvamış kadın hala espri diyor ya yuh :halay:
Konu uzamasın diye bence böyle kapatmaya çalışıyor. Ben olay oldukta sonra bir iki gün içinde onunla yüszyüze gelebilseydim inanın çok kötü bozacaktım aklımdan geçen herşeyi söylerim umrumda olmaz kimse.. Ben onun hakkında hiç bir zaman ileri geri konuşmamış hep iyi şeyler dşünmüş bir insnanım. o ne hakla benim hakkımda böylşe şeyler düşüneibliyor. Gelmesin benim evime o zaman diyemiyorum çünkü kaynanamla biz aynı evde yaşıyoruz. Arsız utanmaz şey, tebiyeden nasip almamış gelmiş 37 yaşına... ay yine dellendim bak

Görümceniz size imrenerek kompleks sahibi olmuş gibi duruyor. Çocuğu olmamasına üzüldüm, inşallah Allah nasip eder de bir bebeği olur. Bu durum da psikolojisini bozmuş bence ama bu seviyesizleşmesi için bir sebep deģil. Eşinizle ilgili konuya gelirsek evet ben de hakkımda yapılan bu tip bir konuşmaya karşılık kardeşi de olsa eşimin okkalı bir cevap verip tekrar böyle bir terbiyesizlik yapmasına engel olmasını beklerdim. Her kadın bunu bekler bence.
Evet, görümcememi kızayım eşimin tutumuna mı kızayım. eşime dedim sen bu ailenin babasısın kardeşlerinin de babasısın abiden çok.. Seninle nasıl bu şekilde konuşmasına izin verirsin yaaa... Nasıl susturmazsın kardeşin bile olsa demelisin o senin yengen benşm karım konuşmalarına biraz dikkat et desen bile yetecek ona.. saygı elden gitmiş,, bunlarda onu böyle kabullendmiş,, hanımefendi huysuz işte geçimsiz bizim kız deyip geçiştiriyorlar

yınede annesıne oyle demesenız ıyıydı kızı terbıyesızse annenın sucu ne anne bır cocuga kızım terbıyesız ol dıye ogretır mı hıc
ne olursa olsun cocugu ve bır anneye bunu soyledıgınızde o annenın kalbı kırılır zoruna gıder

terbıyesız saygısız dıye gırısmek yerıne konusmaları gosterıp tesadufen gordum ve ıyıkı gordum benım dusuncelerım samımıyken ben ne yaptım da bu nefretı hakettım acaba dıye uzuldum bundan sonra kendısıne mesafe koyucam ve sebebını bılmenız ıcın sıze anlatıyorum sızı bu konuda rahatsız ettıgım ıcın kusura bakmayın deseydınız o anne kızını arar kotu konusmussun dıkkatlı konus derdı

ama sız saygısız terbıyesız dıye uslubu dusurunce ozaman gorumcenızden farkınız kalmamıs oldu kadın kesın arkanızdan su kadını söylettırttırme bırdaha demıstır

tas yerınde agırdır sız sakınlıgınızı olgunlugunuzu korumalısınız kı ozaman sozlerınız tokat etkısı gostersın aksı halde mahalle kavgasına doner
Haklı olabilrisiniz. Ben konuyu kayınvalideme hiç amayacaktım bile. O gün moralim çok bozuk olunca kuzenim sürekli sorguya tutmaya başladı beni bende ona anlatırken biraz yıksek sesle konuştum galiba kayın validemgeldi ne oldu diye sordu. Ben de anne bişey sorma zaten canım sıkkın dedim. Üsteleyince de konu senin kızın dedim bana terbiyesizlik yaptıdedim. Arkamdan konutu ve ben bu yazışmaları gördüm dedim. Oda hak verdi bana yapmaması gerekiyordu, benim kıızm böyle işte falan dedi. Ne dşünürlerse düşünsünler umruımda değil. Onun kadar çirkef olamam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X