• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime nasıl davransam?

Eşiniz mesleğinde dolayi şu an biraz gergin olabilir.
Anlayışla karşılayın bence Eşinizi

Terbiyesizlik etmiş dişinse bile dile getirmemesi gerekirdi benim eşimde kardesimden için demişti 8 yaşında bi çocuk ya o donem yasadiklarimi sözlerini bakislarini bile unutmam isterse bu saatten sonra pamuklara sarsin ama icimden çıkmaz helede senin annene demiş al anneni git tv kadar haysiyeti yokmu annenin bu lafı ediyo densiz ben bile sinirlendim bide okkali bi mesaj at tv kiracak kimse kalmadi evde yenisini alabilirsin diye

Ben eşinizi haklı buldum. Onun annesi 2 haftada bir gelip 2 gün kalsa ve kardeşi çok yaramaz olup annesi hiç onunla ilgilenmese bu yüzden de evdeki pahalı bi şeyi kırsa ben daha çok sinirlenirdim. Eşiniz bence kırıcı bir şey söylememiş. Hatta sakin bile davranmış

Kızlar kalbim cok fena kırıldı. Eşim ailemle iyi anlaşan ailemle karşılıklı birbirini cok seven insandır (yani öyle sanıyorum bugune kadar öyle oldu) iki yıl NiNNHAMINRşanlılık iki yıl evlilik hayatımda ailemle en ufak tartışması olmadı çünkü benim ailem cok farklı insanlar kendi ailesinden görmediği herşeyi benim ailem yaptı ona manevi olarak. Tabii bunu asla eşimin başına kakmam buraya ön bilgi olarak yazmak istedim. Annem be kardeşim var kardeşim henüz 7 yaşında uzakta oturmalarına ragmen yazın oldugu için annem iki haftada bir gelip iki gün kalır. Kardeşim sorunlu çok yaramaz. Malesef dün gece televizyonu düşürüp kırmış annem de o sırada uyuduğu için kardeşimle ilgilenmemş. Şu ara maddi olarak olarak sıkıştık eşim sabah bana söylendi tv alacak paramız yok annen kardeşinle ilgilenmiyor gibi laflar etti cok kırıldım. Sonra bizim sigorta var onu arayalım belki yaparlar dedim inat etti ararsan cok büyük kavga cıkar dedi bende yeter artık benim sucum ne dedim. Sürekli annemi suçladı annen bakmadı ondan böyle oldu gbi seyler söyledi telefonda tartıştık sonra bana msj atmış annen gitsin rahat edemiyorum diye şok oldum moralim bozuldu çok üzüldüm. Annem kardeşimle hiç ilgilenmez acıkınca yemek bile vermez bi tuhaftır ama ne olursa olsun eşim öyle diyince cok kırıldım. Sigortayı aramadım anneme gelince sen söyle madem dedim oysaki annemin yüzüne asla birşey demez ama arkasından demesi beni cok kırdı kızlar. Şimdi ben ne yapayım? Nasıl davranayım?
A
Tv bahane eşiniz kardesinizden ve annenizin rahatlığından rahatsız olmuş. Ve bunu tabiki size söyleyecek. Bu durumu çözecek olan sizsiniz.
Kızlar kalbim cok fena kırıldı. Eşim ailemle iyi anlaşan ailemle karşılıklı birbirini cok seven insandır (yani öyle sanıyorum bugune kadar öyle oldu) iki yıl Nişanlılık iki yıl evlilik hayatımda ailemle en ufak tartışması olmadı çünkü benim ailem cok farklı insanlar kendi ailesinden görmediği herşeyi benim ailem yaptı ona manevi olarak. Tabii bunu asla eşimin başına kakmam buraya ön bilgi olarak yazmak istedim. Annem be kardeşim var kardeşim henüz 7 yaşında uzakta oturmalarına ragmen yazın oldugu için annem iki haftada bir gelip iki gün kalır. Kardeşim sorunlu çok yaramaz. Malesef dün gece televizyonu düşürüp kırmış annem de o sırada uyuduğu için kardeşimle ilgilenmemş. Şu ara maddi olarak olarak sıkıştık eşim sabah bana söylendi tv alacak paramız yok annen kardeşinle ilgilenmiyor gibi laflar etti cok kırıldım. Sonra bizim sigorta var onu arayalım belki yaparlar dedim inat etti ararsan cok büyük kavga cıkar dedi bende yeter artık benim sucum ne dedim. Sürekli annemi suçladı annen bakmadı ondan böyle oldu gbi seyler söyledi telefonda tartıştık sonra bana msj atmış annen gitsin rahat edemiyorum diye şok oldum moralim bozuldu çok üzüldüm. Annem kardeşimle hiç ilgilenmez acıkınca yemek bile vermez bi tuhaftır ama ne olursa olsun eşim öyle diyince cok kırıldım. Sigortayı aramadım anneme gelince sen söyle madem dedim oysaki annemin yüzüne asla birşey demez ama arkasından demesi beni cok kırdı kızlar. Şimdi ben ne yapayım? Nasıl davranayım?
Kızlar kalbim cok fena kırıldı. Eşim ailemle iyi anlaşan ailemle karşılıklı birbirini cok seven insandır (yani öyle sanıyorum bugune kadar öyle oldu) iki yıl Nişanlılık iki yıl evlilik hayatımda ailemle en ufak tartışması olmadı çünkü benim ailem cok farklı insanlar kendi ailesinden görmediği herşeyi benim ailem yaptı ona manevi olarak. Tabii bunu asla eşimin başına kakmam buraya ön bilgi olarak yazmak istedim. Annem be kardeşim var kardeşim henüz 7 yaşında uzakta oturmalarına ragmen yazın oldugu için annem iki haftada bir gelip iki gün kalır. Kardeşim sorunlu çok yaramaz. Malesef dün gece televizyonu düşürüp kırmış annem de o sırada uyuduğu için kardeşimle ilgilenmemş. Şu ara maddi olarak olarak sıkıştık eşim sabah bana söylendi tv alacak paramız yok annen kardeşinle ilgilenmiyor gibi laflar etti cok kırıldım. Sonra bizim sigorta var onu arayalım belki yaparlar dedim inat etti ararsan cok büyük kavga cıkar dedi bende yeter artık benim sucum ne dedim. Sürekli annemi suçladı annen bakmadı ondan böyle oldu gbi seyler söyledi telefonda tartıştık sonra bana msj atmış annen gitsin rahat edemiyorum diye şok oldum moralim bozuldu çok üzüldüm. Annem kardeşimle hiç ilgilenmez acıkınca yemek bile vermez bi tuhaftır ama ne olursa olsun eşim öyle diyince cok kırıldım. Sigortayı aramadım anneme gelince sen söyle madem dedim oysaki annemin yüzüne asla birşey demez ama arkasından demesi beni cok kırdı kızlar. Şimdi ben ne yapayım? Nasıl davranayım?
Annene uygun bir dille gelme diyebilirsen de bence.Annen rahatsızsın diye geliyor ama çocuğuyla ilgilenmiyor sana nasıl bakacak bence bu yola girdiysen güvenmelisin biraz kendine.Ne bileyim ya zor işler sen idare edebiliyor musun sanki desen eşimin ailesiyle bir takım sorunlar oldu bir ayım dolmadı evleneli annemler 2-3 kez geldi dün yine geleceklerdi onun ailesi gelmiyor haftada bir gelin dedim alındı Allah herkese kolaylık versin...

Ben pek de suçlu göremedim eşinizi. Anneniz çocuğa yemek vermiyorsa uyanık olsaydı da ilgilenmezdi eminin. Ayrıca burda kocasının ailesinden rahatsız olan kk hatunlarına onlardan rahatsız olduğunuzu rahat edemediğinizi eşinize söyleyin diyorsak ben eşinizi tebrik ettim dürüst insanmış ben olsam bende rahatsız olurdum. Televizyonu haşat edip bir de kalmaya devam edebilmek de ayrı bir ustalık.

Konu çok eskide kalmış ama yazmadan edemedim. Bu sitede yapılan düşüncesiz yorumların evliliklerin bitmesine neden olabileceğini düşünüyorum. Neden mi?

Konuyu okuyunca bana bile afakanlar bastı, konu sahibi bile kardeşinin yaramazlığı ve annesinin sorumsuzluğunun farkında, kocanın ailesi eve gidip gelmiyor ama yaramaz kardeş ve sorumsuz anne zırt pırt geliyor. O tv kırılmasa da adam iyi dayanmış. Haklı, çalışan insan evine gelince rahat etmek ister. Aaaa kocan haksız, haddini bildir manasına gelecek yorum yapanlar, düşüncesizce gaz verdiklerinin ve bunun belki de bir evliliğe sebep olacağının farkında mı acaba?

niye ezmesine izin veriyoersunuz? siz ezin geçin minnet etmesi gerekirken rezalet çıkarmaya çalışmak nedir yahu. terbiyesiz bi televizyondan ne oluyor sigorta da var diyorsunuz hem. annenizi onun lafıyla gönderirseniz onun ailesinden bir kişiyi dahi sokmayın eve. kırarlar dökerler diye yok öyle edepsizlik.

iyi de kendiniz de demişsiniz anneniz ilgilenmiyor diye adam diyince niye bozuldunuz.

yalnız çocuk bu. yapar yani yapılacak bişey yok ilgili olunsa da yapabilir. ben de ojeyle boyamıştım tv yi :)

Afedersınız de adam sizle ewlenırken annenızle sık sık aynı ewde kalmayı kabul ederek mı ewlendı.haklı tabı nasıl rahat etsın.siz kp le kalsanız rahat eder mısınız. Cok ilginc boyle dusununen kadınlar.dizin hiç mahrem diye bi şeyden haberiniz var mı. Eşinizi bu duruma siz getirmişsiniz. Adamın hiç sucu yok. Sevmek saygı gostermek baska sık sık aynı evde kalmak baska.ne mecburiyeti var.sizin de yok onun da yok. Özel alan diye bı sey var.sinir oluyorum anneci kadınlara anneci adamlara.

Bence esiniz dolmuş taşmış durumda. Zaten stresli bir işi var ve her iki hafta anneniz kardeşinizi alıp geliyor. Ha alıp geldi tamam, ama anneniz 7 yaşındaki çocukla nasıl ilgilenmez? Yemek dahi vermez diyorsunuz?! Yani ben esinize hak verdim. Siz kendiniz ailenizin yanında rahat edemiyorum diyorsunuz, ama esinizin bundan rahatsız olabilecegini hesap edememissiniz. Televizyona gelince: kardeşiniz kirdiysa anneniz parasını versin.. Bunu siz söylemeniz lazim. Oglum dedesinin televizyonunu kırdı. Biz yenisini alacağız (sigortamiz var, ama karşılayacaklar mi belli değil). Bence esiniz annenizin hareketlerinden rahatsiz. Burda çizdiğiniz profile bakınca adam haklı.

Evet eski konu ama
Ben halen daha 7 yaşında bir çocuk nasıl tv kırar onu anlamaya çalışıyorum.
Geçmişte bir arkadaşim vardı ....çocuğu evimin kalorifer borusuna tirmanmisti :olamaz: İlgisiz bir anne ve hareketli , sınır konmamış,dürtüsel bir cocuk yan yana gelince harikalar yaratıyorlar.:işsiz:

Yine empati yapın diyeceğim.

Kocanızın kardeşi, kayınvalidenizin dikkatsizliği yüzünden televizyonu kırdı.
Maddi durumunuz iyi olmadığından dolayı, hemen de yerini doldurmanız mümkün değil.
Siz ne yapardınız?

Önce bunu bir düşünün.
Sonrasında eşinize o şekilde davranın derim.

Eşinizin durumda çok ciddi olduğunu düşünmüyorum ben, kızgınlık anında fevrice söylenmiş şeylerdir eminimki.
Oturup eşinizin sakinleşmesini bekleyip daha sakin bir zamanda konuşursanız bunu siz de anlayacaksınız.
Herkesin bir bam teli vardır, belki eşiniz bu kadar yaramazlık yapan çocuklara alışkın değil.

Ayrıca annenizin bu kadar sık gelmesi de doğru değil.
Kayınvalideniz bu kadar sık gelseydi ne düşünürdünüz?

Hayatınıza empatiyi öyle bir yerleştirin ki, o zaman daha sakin ve huzurlu kararlar alacaksınız emin olun!

Rahatsız olduğu şeyleri size güzellikle söyleyebilirdi. Sigortayı da aramanızı istemiyor. Bu neyin inadı anlamadım. Hiçbir şey olmamış gibi davranın. Size bu konu hakkında söylediklerini duymuyormuş gibi yapın. Sigortayı da aramayın. Kendisi ne yapacak bekleyin. Bir kaza olmuş sonuçta, neyse ki kardeşinize bir şey olmamış.

Back
X