Esime soylemelimiyim.

benim bir tandıgımın babası ameliyat olmustu oda yurt dısında idi .iyi dediler ameliyattan sonra gelme gerek yok dediler adam öldü kadın göremeden cok agladı.

evet acı ama sizin babanız olsa Allah korusun bilmek istemezmisiniz. kaynannanız istediği kadar deme desin kaynanananın her dediğini yaparmısınız .

Kanser ve benzeri hastalıklar ölüm sebebi değildir. Herseyden önce bunu bilmemiz gerekiyor..

Zor süreçlerinde yanlarında olmak için söylenmesi gerekiyor eyvallah , ancak " yok belki son yapmak istediklerini yapacak " diye yorumlar bir kanser hastası ve bunun gibi ağır hastalıklar geçirenler için umutsuz mesajlardir.

Hepimiz her an ölebiliriz ve son yapmak istediğimiz hep olacaktır. Bunun sonu yok.
Sevdiklerimizi , saniye sonra goremeyecekmiş gibi davranmayı ah bir başarabilsek..
.....

Böyle bir konu saklanmaz. Bırakında karşıdaki karar versin üzülüp üzülmeyecegine. Kalp gibi ciddi bir hastalığı yoksa koca insan üzülecek diye bir konu saklamak çok anlamsız.

K.validenize soylerek , eşinize anlatın bence.

rabbim onun sabrını veriyor;siz söyleyin kısıtlı bi zaman dilimi zaten hem kendini alıştırsın babasının yokluğuna hem de içlerinde kalanlar vardır belki paylaşmak istediği

Felaket tellalı gibisiniz. Ne demek kısıtlı zaman, ne demek alışsın yokluğuna?!

Kanseri atlatan pek çok insan var ya da hızlı ilerlemeyip uzun süre hayatta kalan. Benim yakınıma da kanser teşhisi koyuldu ve doktor maksimum 1 yıl ömür biçmişti ama 9-10 sene yaşadı. Yaşlıydı, belki daha genç olsa daha uzun dayanırdı bu hastalığa...

özür dilerim yanlış anlaşıldıysam ben söylemeli miyim falan deyince çok çok kötü bi durum var da saklanıyor gibi düşündüm yoksa olay kesinlikle kanser değil;artık grip gibi bişey yani ne kadar kolay yakalanıyorsan çok şükür ona göre de tedavisi var;ben yanlış anladım kusura bakmasın kimse ,rabbim de şifa versin her türlü hastaya

Ben olsam eşimden saklamazdım
Ben bılıcem kardesı bılıcek eş nıye bılmesın

Babam hakkindaki iyi yada kötü bir gercegi bilmek evladi olarak benim hakkim. Ben eşime soylerdim. Kv'yede er yada gec ogrenecek ve babasi olarak bilmeye hakki olduğunu belirtir tembihini dinlemeyecegimi belirtirdim.

Merhabalar öncelikle Allah sifa versin.ben annemi kanserden kaybettim 1 yıl önce. Eğer kanser teşhisi konulduysa 2. Biopsi nedenistendi. Sanırım ilk biyopside tam olarak teşhis konulamadı. Şimdi hastanın haberi yok ama biyopside kanser olduğu kesinleşirse bundan bir sonraki asama PET e girecek. Bir tür tarama testi. Kanser başka yerlere yayılmış mi vs
Yani anlayacagin şimdi kimseye soylemesenizde kv bir süre sonra mecbur kalacak. Ona da anlayışlı olun çünkü daha kendisinin bile kabullenemedigi birşeyi oğluna soylemek istememesi normal. Bu hastalıkla karşılaşmadan bilemez. O yüzden biraz daha bekle. Durumdan bizi de haberdar et

anlamıyorum bi rahatsızlıgı mı var esinin yetişkin bir insan sonucta soylemenız gerekıyor cocukmu bu bilmeden kırabılır bişey olur ne biliyim daha fazla destek olur ayrıca daha cok vakıt gecırır babası ıle durum netlesirse soyleyin kayınvalıden ile birlikte.. bu onun hakkı bana soylenmese baya arıza cıkarırdım olur mu oyle sey ..

Bence söylemelisin.Aynı şey senin başına gelse ne hissedersin.KP allah gecinden versin vefat ettiğinde ve eşin bunu senin bildiğini ögrendiğinde biliyordun ve nasıl bana söylemezsin derse napıcaksın.Annen öyle isterdi diyeceksin ama sen benim eşimsin nasıl saklarsın diyecektir.Kendinde söyluyorsun zaten babasıyla daha kalıteli zaman geçirmek isteyebilir diye.Bu hastalık saklanacak bir hastalık degil.

Ben olsam soylerdim. Ogrenince esimle aram bozulacagina simdi kayinvalimde aramin bozulmasini tercih ederdim. Hem zanla hak verir zaten size. Ama esiniz hicbir zaman hak vermez size bu konuda
Ayrica soylememekte tam yesilcam vari olacak. Esiniz duyunca kp den dha mi kotu bir duruma dusecek

Annesinin byle birseyi saklamaya hakki yok babasina motive edip destek verecek en iyi. Trk insan evlat ve estir..

Soyleyin babasına bir sey olursa eşinize suçluluk hissedeceksiniz ömür boyu

önceki mesajımda daha cok vakıt gecirirdeki sözüm yanlış anlasılmasın bazı yorumlarda dıkkatımı cekti de duzeltme geregi hissettim hastalık surecınde yanında olup destek verir anlamında söyledim ömürün ne kadar surecegını allahtan baska kımse bilemez bir bayan görmüştüm 3 ay dedi doktor dedi 10 yıl yasamıs halende yasıyor ama sureklı baska biyerden cıkkyor bu hastalık yorulmus tabı tedavı olmaktan bu surecte ilgi önemli diye düşünüyorum eşine söyle bir an önce.

Saçmalamış kv.Tabiki söylemelisiniz babası ve en doğal hakkı. Empati yapın Allah esirgesin ama benden eşim gizlese böyle birşeyi yüzüne bakmam. Önce kv yi arayın ben eşime söyleyeceğim bilmesi lazım deyin kapatın sonra eşinize anlatın

En azından 2.biyopsi sonucunu bekleyin. Sonucu iyi çıkarsa zaten soylemenize gerek kalmaz. Ama hastalık çıkarsa bunun sonrasında tedavi süreci var. Bu süreçte saklamaniz zaten mümkün değil. Sonuç çıkar çıkmaz eşinize söyleyin, gerekirse kv nize haber vererek ama izin istemediğinizi sadece haber verdiginizi soyleyerek. Bu arada hastanin kendinden saklamak ne demek. Hasta olan o. Doktorlarımızı anlamıyorum. Yeri gelince de hastalığı kabullenmek iyileşmek için şart derler. Adam daha bilmiyor neyi atlatacak.

Siz nasıl öğrendiniz? Kv sizinle mi paylaştı, yoksa mecburen mi söylemek zorunda kaldı? Ama her nasılsa, sonuçta artık biliyorsunuz. Ben olsam eşime söylerdim. Sonuçta onun babası

Son düzenleme:
Hepinize cok degerli fikirleriniz icin cok tesekkur ederim. Sizinde benimle ayni fikirde oldugunuzu gorunce aksam is cikisi kv gittim. Icimin rahat olmadigini bu durumu esimle paylasmamiz gerektigini soyledim. Kizim icimde kucucukte olsa.bi umit var su ikinci sonuclarda bir ciksin. Kesin biliyorum ama sonuvlari elime alayim anlatacagim saklanacak bir hastalik degil biliyirum dedi gozyaslari icinde. Kp durumu cok ani gelisti kalp krizi gecirdi bypass olmaya hazirlanirken bu durumla karsilastik. Akcigerde 4 bucuk cm kitle var ve kolona sicradigini soylemisti dr. Kacinci evresindeyiz nasil.bir yol izlenecek daha yolun cok basindayiz. Ilk biopsiden sonuc alinamadi bugun tekrar olacak. Sonuclari cikana kadar bekleyecegim. Kv konusmassa ben anlatacagim. Kv durumu kabullenmeye calisiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…