- 27 Mayıs 2021
- 22
- -11
- 36
- Konu Sahibi curlyhair95
-
tadilattan önce zaten istemediğimi söyledim fakat muhtaçmışız gibi davranılınca o eve bende daha fazla bir şey söylemedim evlenmeden ev yüzünden çok tartıştık zatenYazdıklarına göre haklısın ama keşke bunları evi tadilat yaptırıp yerleşmeden önce dile getirseydin. İnsanlar bi ton masraf yaptıktan sonra istemiyorum deyince kötü olursun tabii.
söyledim çok tartıştık ev yüzünden ama nedense o eve muhtacız o evden başka seçeneğimiz yokmuş gibi davrandı eşimBilmediğiniz bisey var mı?
Esinizin eskiden gelen sirketten ödenmis borc vs durumları?
Yani normal sartlrda göz göre göre neden sizinkini dıslıyorlar?
Bunu esiniz cözebilir ancak.
Bide neden kabul ettiniz orda oturmayı?Ben oturamam burda demediniz en bastan?
aile bağı. ne onlar eşimi bırakıyor ne eşim onlarıO zaman buna neden razı?
E bu şartlara evlenmişsiniz iştetadilattan önce zaten istemediğimi söyledim fakat muhtaçmışız gibi davranılınca o eve bende daha fazla bir şey söylemedim evlenmeden ev yüzünden çok tartıştık zaten
bende doğru olmadığını biliyorum fakat yapılan haksızlığa karşı sinirlerim bozuluyorİş eşinizde bitiyor. Maaşlı çalışan olup çok emekle az kazanmaya razı demek ki. Siz de bunu evlenmeden önce biliyordunuz. Memnun değilseniz evinizden kiraya çıkabilirsiniz bütçenize uygun muhit neresiyse. Sizin bizzat emek vermediğiniz bir iş ve düzende şu az aldı bu çok aldı muhabbeti yapmanız bence doğru değil
İste en basında evlenmeyelim ozaman diyebilirdiniz.söyledim çok tartıştık ev yüzünden ama nedense o eve muhtacız o evden başka seçeneğimiz yokmuş gibi davrandı eşim
evlenmeden önce sorunu dile getirecektiniz gerekirse sorun düzelene kadar düğünü erteleyeceksiniz. Evlilik olsun diye taviz vermişsiniz gördüğünüz gibi sorun en başından çözülmediği için büyümüş.tadilattan önce zaten istemediğimi söyledim fakat muhtaçmışız gibi davranılınca o eve bende daha fazla bir şey söylemedim evlenmeden ev yüzünden çok tartıştık zaten
galiba haklısınızE bu şartlara evlenmişsiniz işte
Ev veya iş konusunda bi şey yapacak adam eve yerleşmeden yapardı zaten
Belli ki sizin eşiniz bi şey yapmayacak
Boşuna evde sürekli tartışma çıkarmayın
Huzurunuzun kaçmasından başka bi işe yaramayacak
Rabbim can sağlığı ve huzur versin hiç başkaları yüzünden eşinizle kötü olmayın o eşiniz ve ailesi arasında olan birşey. Sizin kazancınız değil onların kazançları karışmayın araya girmeyin yeni evli siniz tadını çıkarın. Bırakın ortada haksızlık varsa o görsün siz kötü olmayın. Rabbimin adaletine güvenin sabredin. Görün bakın Rabbim verdikçe verir size onlar size imrenerek bakarlar. Huzurunuzla mutluluğunuzla ön plana çıkın boşverin.Merhabalar 2 aylık evli çiftiz. Eşim ben onu tanıdığımdan beri abileriyle ortak iş yapıyor fakat en başından beri maaş konusunda eşime yapılan haksızlığın farkındaydım fakat her zaman abilerinin sözlerine güvenerek evleneceği zaman hakkını verecekler dedim sabrettim, sabrettik . evlilik yolunda ise belirli bir rakam verildi ve o rakamla ev tadilatı + mobilya alındı beyaz esya halı perde vs bizdendi kız tarafından. Eşim ve ailesi eskiden çok kötü ve yoksul bir hayat yaşamışlar fakat şuan durumları oldukça iyi istedikleri her şeyi alabilecek durumdalar fakat gün geldi çattı bizim evliliğimize ve kiradaki evlerine kaldık kiracı çıktı biz oturduk fakat en başından beri o evi istemedim çünkü 35 yıllık bir bina ve binada sadece afgan veya suriyeliler oturuyor. Ailemde bu durumu pek sevmedi . Fakat abileri istedikleri yerlerden ev alıp rakamı hiç farketmez 1 trilyona kadar bakabiliyorlarken bizi rutubetli eski bir binaya layık gördüler. eşiminde eli kolu bağlı fakat ben evi sevmediğim için sürekli tartışma yaratıyorum. Gerçekten gözü çok yükseklerde olan bir kız değilim normal standart en azından akmayan bir evim olsun istiyordum. son sözlerim ise şöyle ve bana yardımcı olursanız sevinirim senelerdir ortak işin en çekilmes kısımlarıyla ilgilenen eşim ve gayet rahat bir şekilde para derdi olmadan sözde ortak abileri.... yaşadığımız hayatlar arasında uçurum var eşim bildiğimiz maaşlı çalışan bu nasıl ortak iş bilmiyorum ama delireceğim eşimle konuştuğumda ise abileriyle eşinin arasını bozan kötü gelin olma korkusu var halbuki sadece eşimin iyiliğini istiyorum nasıl bir yol izlemeliyin eşimle birbirimizi seviyoruz fakat ister istemez bu haksızlık yüzünden kavga edip huzur kaçırıyorum
bende doğru olmadığını biliyorum fakat yapılan haksızlığa karşı sinirlerim bozuluyor
doğru söylüyorsunuzKendi kendinizi yiyip evliliğini zehir etmekten başka ne geçiyor elinize böyle yapınca? Haksızlık yapılan adam halinden memnun. İş onun, abi onun, ev onun... Bilmediğiniz bir durum değilmiş ki bile isteye evlenmişsiniz. Böyle aranızda sorun çıkarmaya devam ettikçe daha çok sinirleriniz bozulur
her şey sinirimi çok bozuyor. eşimde ben buyum yaptık ettik istediklerini vs tarzda konuşuyor bana senin kibrin sevginin önüne geçiyor diyor hatta ilk kavgamızda baya ağlamıştı ilk defa ağladığını gördüm 7 sene boyunca oda istemiyor gibi hissediyorum ama elimiz kolumuz bağlı sankievlenmeden önce sorunu dile getirecektiniz gerekirse sorun düzelene kadar düğünü erteleyeceksiniz. Evlilik olsun diye taviz vermişsiniz gördüğünüz gibi sorun en başından çözülmediği için büyümüş.
Full göçmenlerin yaşadığı bir apartmanda yaşayamazdım hiçbir güç de beni yaşatamazdım. Hayat tarzlarımız tamamen farklı çünkü bi kere çok gürültülü oluyorlar...bu bile problem bence... kiraya çıkmayı kabul etmiyorsa bu fiziki şartları kabul etmediğinizi söyleyip bir süre evinize dönün. Bundan sonra da bir sorun olursa sorun çıktığı zaman halledin gördüğünüz gibi erteleyince, görmezden gelince sorunlarınız daha da büyüyüyor..
Ayrıca da 4 bin nedir ya gerçekten çok az...
sözde ortaklar ama bana kalsa çalışan gibi çünkü benimle aynı parayı kazanıyor fakat diğer abilerinin kazancı ondan kat kat yüksek yani anlayacağınız herkes yolunda benim eşime kimse yol göstermiyor sadece onların ameleliğini yapıyorEşiniz abilerinin kurduğu işte yanlarında mı çalışıyor yoksa bütün kardeşlerin eşit oranda ortak olduğu bir işte mi çalışıyor?
O zaman yapmasın.sözde ortaklar ama bana kalsa çalışan gibi çünkü benimle aynı parayı kazanıyor fakat diğer abilerinin kazancı ondan kat kat yüksek yani anlayacağınız herkes yolunda benim eşime kimse yol göstermiyor sadece onların ameleliğini yapıyor
Bu çok mantıklı ve inandırıcı değil üzgünüm. İşi muhtemelen abiler kurmuş, patron abiler eşiniz de çalışan. Ortak olsa ne abiler bu şekilde çalıştırma riskine girerdi ne de eşiniz bunu kabul ederdi. Ortağın maaşla çalıştığı nerede görülmüş?sözde ortaklar ama bana kalsa çalışan gibi çünkü benimle aynı parayı kazanıyor fakat diğer abilerinin kazancı ondan kat kat yüksek yani anlayacağınız herkes yolunda benim eşime kimse yol göstermiyor sadece onların ameleliğini yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?