- 1 Nisan 2014
- 1.486
- 6.479
- 158
- Konu Sahibi curlyhair95
-
Aynen bence de böyle. Konu sahibi kardeşler diye herkesin hakkı var bana da verin triplerinde. Abilerin risk alıp sermaye koyup çalışıp kurduğu şirkette kocişkosu ceo olsun istiyor. Bizim de bir akrabanın lojistik firması var adam sıfırdan kurdu. Bir akraba da lise mezunu bi işte tutunamayan oğluna iş istedi. Adam da şoför olarak işe aldı abilik edip. Tabii ki işi de bıraktı oğlan. Hala annesi müdürlük vermedi oğluma layık görmedi ne biçim akraba diyor. Biri bi iş kurunca nedense tüm akrabalar ceo’luk ortaklık beklemeyi hak görüyor.Benim var böyle tanıdıklarım. Mühendis abi ve öğretmen eşi. Abi yıllarca çalıştı, işi öğrendi ve kendi işini kurdu. Lise meZunu kardeşini yanına aldı. Şimdi kardeşin ev hanımı eşi vayy abin bütün parayı kendine alıyor biZe az veriyor diye kavga çıkarıyor. Halbuki büyükşehirde çocukları özel okulda okuyor, kendisi markalı giyiniyor çalışmazken. Konu sahibi yaptığın buysa haklı değilsin.
Benim var böyle tanıdıklarım. Mühendis abi ve öğretmen eşi. Abi yıllarca çalıştı, işi öğrendi ve kendi işini kurdu. Lise meZunu kardeşini yanına aldı. Şimdi kardeşin ev hanımı eşi vayy abin bütün parayı kendine alıyor biZe az veriyor diye kavga çıkarıyor. Halbuki büyükşehirde çocukları özel okulda okuyor, kendisi markalı giyiniyor çalışmazken. Konu sahibi yaptığın buysa haklı değilsin.
evleneli 2 ay oluyor ve 2 kez bu sebepten dolqyı kavga ettik ilk kavgamızda ağladı 7 senedir hiç ağladığını görmediğim adam ağladı bana senin kibrin sevginin önüne geçiyor dedi
Dışarıda çalışsa o rakamı kazanır da dışarıdaki patronu evlenince oturacağı evi verip, tadilatını yaptırıp eşyasını almaz. Aldığı 4-5 bin lirayla her şeyi kendi yapar üzerine kira verir.İsterse zırlasın yani adam evine bakamayacak durumdaysa evlenmesin.
Ayrıca o hiçte sizin bahsettiğiniz gibi ortaklık durumu değil.
Eşiniz besbelli etkisiz bir eleman orada üzgünüm gözlerinizi açın.
Dışarıda da çalışsa o rakamı zaten kazanır.
evine bakamama gibi bir durumu yok.. konu yalnızca haksızlıkla alakalı evet dışardada çalışsa aynı parayı hatta daha iyisini kazanacağını bende biliyorum zaten sorun öylece kalması herşeyinİsterse zırlasın yani adam evine bakamayacak durumdaysa evlenmesin.
Ayrıca o hiçte sizin bahsettiğiniz gibi ortaklık durumu değil.
Eşiniz besbelli etkisiz bir eleman orada üzgünüm gözlerinizi açın.
Dışarıda da çalışsa o rakamı zaten kazanır.
Merhabalar 2 aylık evli çiftiz. Eşim ben onu tanıdığımdan beri abileriyle ortak iş yapıyor fakat en başından beri maaş konusunda eşime yapılan haksızlığın farkındaydım fakat her zaman abilerinin sözlerine güvenerek evleneceği zaman hakkını verecekler dedim sabrettim, sabrettik . evlilik yolunda ise belirli bir rakam verildi ve o rakamla ev tadilatı + mobilya alındı beyaz esya halı perde vs bizdendi kız tarafından. Eşim ve ailesi eskiden çok kötü ve yoksul bir hayat yaşamışlar fakat şuan durumları oldukça iyi istedikleri her şeyi alabilecek durumdalar fakat gün geldi çattı bizim evliliğimize ve kiradaki evlerine kaldık kiracı çıktı biz oturduk fakat en başından beri o evi istemedim çünkü 35 yıllık bir bina ve binada sadece afgan veya suriyeliler oturuyor. Ailemde bu durumu pek sevmedi . Fakat abileri istedikleri yerlerden ev alıp rakamı hiç farketmez 1 trilyona kadar bakabiliyorlarken bizi rutubetli eski bir binaya layık gördüler. eşiminde eli kolu bağlı fakat ben evi sevmediğim için sürekli tartışma yaratıyorum. Gerçekten gözü çok yükseklerde olan bir kız değilim normal standart en azından akmayan bir evim olsun istiyordum. son sözlerim ise şöyle ve bana yardımcı olursanız sevinirim senelerdir ortak işin en çekilmes kısımlarıyla ilgilenen eşim ve gayet rahat bir şekilde para derdi olmadan sözde ortak abileri.... yaşadığımız hayatlar arasında uçurum var eşim bildiğimiz maaşlı çalışan bu nasıl ortak iş bilmiyorum ama delireceğim eşimle konuştuğumda ise abileriyle eşinin arasını bozan kötü gelin olma korkusu var halbuki sadece eşimin iyiliğini istiyorum nasıl bir yol izlemeliyin eşimle birbirimizi seviyoruz fakat ister istemez bu haksızlık yüzünden ka
Üzülerek söylüyorum bile isteye evlenmissiniz eşiniz sizi ev konusunda mecbur bırakmış ve bence aile ortaklığı olan işlerde çok normal bişey abilerine ile arasına girme eşin durumu kabulleniyorsa sana laf dusmez ortada bir haksızlık varsa kendisi haksızlığı gormesi lazım siz karisirsaniz durduk yere en güzel zamanlariniz kavga dövüş geçer zamana bırakın takilmayin heleki borcunuz harciniz yoksa birikim yapın ileri ki vadede çözüm arayınMerhabalar 2 aylık evli çiftiz. Eşim ben onu tanıdığımdan beri abileriyle ortak iş yapıyor fakat en başından beri maaş konusunda eşime yapılan haksızlığın farkındaydım fakat her zaman abilerinin sözlerine güvenerek evleneceği zaman hakkını verecekler dedim sabrettim, sabrettik . evlilik yolunda ise belirli bir rakam verildi ve o rakamla ev tadilatı + mobilya alındı beyaz esya halı perde vs bizdendi kız tarafından. Eşim ve ailesi eskiden çok kötü ve yoksul bir hayat yaşamışlar fakat şuan durumları oldukça iyi istedikleri her şeyi alabilecek durumdalar fakat gün geldi çattı bizim evliliğimize ve kiradaki evlerine kaldık kiracı çıktı biz oturduk fakat en başından beri o evi istemedim çünkü 35 yıllık bir bina ve binada sadece afgan veya suriyeliler oturuyor. Ailemde bu durumu pek sevmedi . Fakat abileri istedikleri yerlerden ev alıp rakamı hiç farketmez 1 trilyona kadar bakabiliyorlarken bizi rutubetli eski bir binaya layık gördüler. eşiminde eli kolu bağlı fakat ben evi sevmediğim için sürekli tartışma yaratıyorum. Gerçekten gözü çok yükseklerde olan bir kız değilim normal standart en azından akmayan bir evim olsun istiyordum. son sözlerim ise şöyle ve bana yardımcı olursanız sevinirim senelerdir ortak işin en çekilmes kısımlarıyla ilgilenen eşim ve gayet rahat bir şekilde para derdi olmadan sözde ortak abileri.... yaşadığımız hayatlar arasında uçurum var eşim bildiğimiz maaşlı çalışan bu nasıl ortak iş bilmiyorum ama delireceğim eşimle konuştuğumda ise abileriyle eşinin arasını bozan kötü gelin olma korkusu var halbuki sadece eşimin iyiliğini istiyorum nasıl bir yol izlemeliyin eşimle birbirimizi seviyoruz fakat ister istemez bu haksızlık yüzünden kavga edip huzur kaçırıyorum
hep birlikte kurdukları bir işBabadan kalma bir is mi yoksa abileri kendisi kurup eşiniz sonradan mi dahil olmuş?
Kim ne kadar sermaye koymuş ortaya o önemlihep birlikte kurdukları bir iş
istemediğimi en başından beri söyledim fakat kiraya çıkmamızı mantıklı bulmadı kendisi
Eşiniz kaç yaşında, ne zaman kurulmuş bu iş?hep birlikte kurdukları bir iş
işte aynı durum. yıllarca çalıştılar karı koca. Hem bilgi hem para kendisindeyken adam şirket kurdu. Şimdi yanına aldığı kardeşinin eşi sorun çıkarıyor. Gayet iyi durumdalar aslında ev araba hepsi varBenim eski patronlarım böyleydi 5 kardeş aynı şirkette çalışıyordu. Birinin eşi aynı bu şekilde " benim kocamın paralarını yiyorsunuz" diye arıza çıkarıp tüm aileyi birbirine katmıştı. Ki neredeyse iş gücü dışında sermayesi yoktu.
Aynı evet sadece işgücü. Abisi gece gündüz çalışıp şirketi kurdu, zaten bilgi de para da ondaydı. Şimdi kardeşinin eşi olaya tek katkısı kocasının çalışması olmasına rağmen sorun çıkarıyor. Abinin eşi de çalışıyor bu arada, durumlarının daha iyi olması normal
Asıl büyük patronun eşi basit bir arabaya binerken bu patronun eşi en lüks araca bindiği ve en pahalı (abartmıyorum) villa da oturduğu halde bunu söylemişti.
Bunu gerçekten inanarak ve bilerek mi söylüyorsunuz yoksa bizi inandırmak için mi?hep birlikte kurdukları bir iş
Dışarıda çalışsa o rakamı kazanır da dışarıdaki patronu evlenince oturacağı evi verip, tadilatını yaptırıp eşyasını almaz. Aldığı 4-5 bin lirayla her şeyi kendi yapar üzerine kira verir.
Baştan kabul etmeyecekti ya da şimdi eşini ikna edip kiraya çıkacak.Ama evden de memnun değil konu sahibi.
Yıkık dökük, nemli dedi.
Az olur öz olurdu diye yazdım.
Ben kiraya çıkar yine de öyle evde oturmazdım.
evine bakamama gibi bir durumu yok.. konu yalnızca haksızlıkla alakalı evet dışardada çalışsa aynı parayı hatta daha iyisini kazanacağını bende biliyorum zaten sorun öylece kalması herşeyin
Baştan kabul etmeyecekti ya da şimdi eşini ikna edip kiraya çıkacak.
Kocası muhtemelen kiraya çıkmak istemiyor çünkü abisinin yaptığı jeste karşılık saygısızlık olacağını düşünüyor.
Para adamın ev adamın yapacak bir şey yok. Baştan kabul etmeselerdi tadilatına masraf yapılmazdı.Jeste bak.
Kendilerine milyonluk ev, konu sahibine nemli, afganlı
Kesinlikle öyle. ortak kurdular yazmış ama başından beri orda olmakla birinin tüm sermayesini koyup diğerinin çalışması sadece aynı şey değil.Ya ben konu sahibinin anlattıklarına çok inanmadım. Anlatmadığı bir kaç ayrıntı var kesin. Çok havada konu, oturmuyor.
Pasif biri olduğu baştan belliymiş madem öyle evlenmeyecekti konu sahibiAynen adam basit yaşamaya çalışıyor.
Para sorumluluğu, ev sorumluluğu almak istemiyor.
Ailem belli bir para versin onlarla kavga etmeyeyim, hangi ev olursa razı geleyim karımda çalışsın kimse bize dokunmasın.
Biraz pasif bir karakter
Para adamın ev adamın yapacak bir şey yok. Baştan kabul etmeselerdi tadilatına masraf yapılmazdı.
Muhtemelen “orda bir ev var uzakta, o ev bizim evimizdir, gitmiyoruz, kiraya vermiyoruz, bariiii kardeşimiiiz otursuuun” demişler. (Melodisiyle okuyunuz.)
Bence pasiflikle alakası olmayabilir. Adam hak ettiklerinin farkında olduğu için sesini çıkarmıyor olabilir.Kesinlikle öyle. ortak kurdular yazmış ama başından beri orda olmakla birinin tüm sermayesini koyup diğerinin çalışması sadece aynı şey değil.
Zaten ortada bir ortaklık olmadığı apaçık belli eşi orada çalışan bir personel çünkü
Pasif biri olduğu baştan belliymiş madem öyle evlenmeyecekti konu sahibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?