Eşime ve bana yapılan haksızlık

Eşinin yaşını sordum ama cevap alamadım.
Kendisi 24 yaşındaymış esi de aynı yaşlarda olsa, ne zaman ne kazandı da ise ortak oldu?

Başlangıcından beri abilerinin yanında çalışıyor olması eşini ortak yapmaz. Durumda çok büyük bir ihtimalle böyle.

Ben oturdukları evin de çok kötü olduğunu sanmıyorum ayrıca. Abilerin evlerini görüp evi kafasında iyice kötü bir hale soktu muhtemelen.

Kudra hanım ben aile ile ortak iş kurmaya karşıyım. Herşey kayıtlı olmuyor . Bence cidden bir iş yapılıyorsa o şirkette 4 bin maaş cidden az ortada bir kullanma durumu var. Ama bunun muhattabı şu an konu sahibi değil. Evlenmeden önce bu durumlar belliyse karşımda da böyle bir profil varsa açıkcası ben evlenmezdim. Bu arada eşimle bende 4 bin maaş alıyoruz maaşı aşağılamıyorum ama kendi işini yapan adam bu kadar az kazanmaz. Silik geliyor böyle insanlar bana ortada hak yeniiliyor evet madem böyle birşey var çatır çatır konuşup daha iyi paraya iş bulmalı

Cevap vermiyor zaten ortaklıkla ilgili sorulara. Ya da yarım ağız geçiştiren cevap veriyor. Eş kaç yaşında, abiler kaç yaşında. Eğitim durumları, iş tecrübeleri vs her şey önemli. En önemlisi sermaye işte ama ona asla cevap vermiyor.

Yani herkes rahat olacağı bir ev ister. Özellikle bebek düşünüyorsanız hijyenik bir ortam gerekiyor akan evde olmaz tabi. Eşiniz de bunu görebilse keşke.

Tabii misal bizim burada var böyle bir aile şirketi iki abi okumuş mühendis olmuş küçük oğlan da okumamış bunların yanında getir götür yapıyor ya da meslek lisesi falan bitirdi.
Tabi abile BMW biner sık sitede oturur bu oğlan da Renault kullanıyor kayınvalidesinin alt katında duruyor ...kimse birşey demiyor. Eğer böyleyse hanım baştan evlenmeyecekti.

Adam kendi işini yapmıyor ki, sizin benim gibi maaşlı çalışıyor muhtemelen. Aile işinde çalışıyor olması o şirketin çalışanı olduğu gerçeğini değiştirmiyor ki. Bir de ne iş yapıyor bu adam orası da önemli. Diyelim şirket bir inşaat şirketi, abiler müteahhit. Konu sahibinin eşi mimar mı, mühendis mi, evleri satan adam mı, muhasebeci mi, şoför mü, duvar ustası mı? Bunların hepsinin alacağı maaş farklı.

Ailen ve sen bu durumu sevmediyseniz o zaman sizin aileniz alsın size evi. Evde oturup koca parası, kayın aile evi bekleyeceginize gidin çalışın, insanlar bir ev sahibi olabilmek için maaşlarının yarısını yıllarca krediye veriyor. Nankörlük etmeyin, gerçi suç sizde değil, size bu yüzü verio katlananlarda.

Ailenin himayesinde çıkar ve azıcık aşım kaygısız başım derseniz. İkinizde başka yerlerde maaşlı olarak çalışır ama huzurlu olursunuz. Herkes kendi yaptığı haksızlıkla otursun. İç hesaplarını siz bilemezsiniz bir de. Eşlerinin bilezikşeriyle kurdular belki işi, kardeşi çalışan olarak aldılar gibi... Bu takdirde de eşiniz ya söyleyecek maaşım, sigortam vs yada çıkacak başka iş bulacak. Siz de gönlünüzün istediği gibi bir eve geçeceksiniz yeni maaşınızla.

Bakınca bir çok kişi haksızlığa uğramıştır ama burada etki tepki meselesi çok önemlidir. Kayınvalidem diğer oğullarının maaş durumları çok daha iyi iken onlara araba, altın vs hep destek oldular hem de çok miktarda. En azından doğum sırasında bir bileklik almış düşünüp. Sana da alacağım deyip durdu kaç kez.
Yeni doğum yaptım şimdi piyasada lafı sözü yok hiç olmamış gibi.
Eşimle ben hep mütevazi takılınca bize gelince kendi maddi sıkışıklıkları akla düşüyor. Ne yapayım onlar haksızlık yapıyor diye eşime mi çemkireyim. Sadece sakinken ya annen böyle demişti bize gelince yine unutuldu dedim geçen. O da imkanım olsun ben alayım sana boşver herkes kendi ne yaparsa yapsın dedim. Oysa ki ne altın ne başka bir şey. Düşünüp çelik ince bir şey alsalar bile mutlu ederdi.

Diyeceğim o ki haksızlık yapan kendş ne yapar önemli olan birey olarak olayın içinden çıkıp ya hakkımı verin diyecek eşiniz yada hiç bir şekilde onlardan beklentiniz olmayacak.

Kolay değil insanız bekliyoruz ama yapacak bir şey yok. Tek çözümü bu.

Doğru söylüyorsunuz şirketteki konumu önemli . Ben her türlü aile şirketinde çalışmaya karşıyım . Asgari ücretle başkasının yanında çalışırım bu para pul işlerine girmem.

ablam şimdi şöyle, eğer eşin bu iş için sermaye vs koyup ortak olmadıysa maaş usulü çalışması çok normal. bu durumda ona haksızlık edilmiş olmuyor. diğerleri milyonluk evde oturabilecek durumda ise eşin maaş alarak çalışıyorsa konum olarak bayağı fark var demektir aralarında. kimse kusura bakmasın da benim kardeşim sermaye katkısı yapmayacaksa, çalışırım abla derse ben de ona çalışan maaşı veririm bu kadar basit.

nerde burda haksızlık?

Ortak işi hıc sevmem .Sen kotu onlar ıyı olur

aslında eşin memnun ki veya sorumluluk alacak kadar kendine güveni olmayan adam ondandır bağımsızlığını ilan edemiyor
sönük bir karektere sahip biraz da insanın kişiliği ile alakalı bu durumdan çıkması mücadeleci ruha sahip olması , karşındakinlere hakkını ilan etmesi bunlar için güçlü karekter ve mücadele gerekir , yoksa senin bu durumu bize illetmen boş daha çok kk yazacaksın gibi vs....

Kim ne kadar sermaye koymuş ortaya o önemli
abisi ilk kurduğunda 2 sene iş yapamamış ve eşimde maaşsız yanında 2 sene
sevgili ruh hastası ben bir öğretmenim

abisi ilk kurduğunda 2 sene iş yapamamış ve eşimde maaşsız yanında 2 sene

sevgili ruh hastası ben bir öğretmenim
Yani kaç para koymuş abisine oranla?
Abisi 1 birim eşiniz 1 birim mi?
Yoksa abisi 2 birim eşiniz 1 birim mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…