- 18 Temmuz 2018
- 2.426
- 2.174
- 63
- Konu Sahibi elmadilimi
-
Sıcak yemekleri yaptıktan sonra sicakken konserve şişesine koyup kapatabilirsiniz bozulmuyor istediği zamanda açar ısıtir ve yer.
Mantı denmiş zaten ama katılıyorum küçükken beni annem evde yalnız bırakınca burgu makrna içine kıyma doldurur buzluğa koyardı. Ben de acıkınca haşlar süzer ve üstüne yoğurt döküp yerdim. Kadınbudu köfte yapardı, çünki ben onu soğuk seviyordum. Börek yapardı ıspanaklı vs ısıtır ısıtır yerdim.
Karnıyarık iclerini doldur salçalı suyunu ekleyip fırınlasın .Sulu köfte için kofteleri hazırla unu saçayla kavurup köfteleri ekleyip pişirsin. Nohutu haşla koy yine salça un kavurup pişirsin .İçli köfte yapabilirsen haşlasın. Börek yap pişirmeden koy fırına atar Sigara böreği yap .Kızartsın.Dolma doldur pişirerek koy 3 - 5 dolma direk ısıtsın .
Kabak ve patates dondurucuya girince güzel olmuyor (çok fazla sulanıyor) ama patlicanı fazla fazla kızartıp dondurucuya atanlar var. Musakka yemeği olabilir. Ya da karnıyarık. Kilo problemi varsa, patlıcanları bütün olarak fırına atıp közleyebilirsin. İçine de kıymalı harç koyup dondurabilirsin. Eşin bir salçalı su yapıp fırına atar yer.
Biber dolması da iyi fikir.
Teşekkürler.Mantı,sigara böreği, içli köfte ,dolma , poğaça gibi şeyler olabilir gözleme
Teşekkür ederim. Aslında eşim çok deniyor ama gerçekten yapamıyor. Köfteyi mesela bir kez tarif ettim yaptı, mücver gibi oldu diyor'Ne gerek var?' olarak düşünenler var fakat ben sizi gayet iyi anlıyorum.
Bende senede iki defa ailemin yanına geliyorum,genelde yirmi gün kalırım.
Hatta şu an memleketimdeyim :)
Eşim öğrencilik ve bekarlık çalışma günlerinde yemek yapmış,aç kalmaz yapar yer.
Fakat ben dolabı tamtakır bırakıp gidersem içim rahat etmez kesinlikle.
Sonuçta oruç, işten gelecek,sahura kalkacak, kolaylık olsun istiyorum.
Ben kuru fasulye ve nohut pişirip koydum,karalahana sarması,dolma,kol böreği,buzluk köftesi, içli köfte yaptım.
Özellikle içli köfte ve dolma çok bereketli,doyurucu oluyor.
Buzluğa çorba atmıyorum, gitmeden önceki gece ezogelin çorbası ve taze fasulye yaptım soğuyunca buzdolabına koydum,o da iki gün gitti.
Arada davetlere gidiyor,bazen arkadaşlarıyla dışarı çıkıyor bir şekilde doyuyor.
Eşinize hazırlık yapın bence de fakat bir pilav pişirmeyi,çorba kaynatmayı,köfte kızartmayı da öğrensin yahu,ileride çocuk sayısı artarsa yorucu olabilir.
Arkadaşım ilk bebeğinde benim gibi hazırlık yapardı,ikinci bebekten sonra memlekete gitmezken yemek yapamıyor bazen.Fazla rahata alıştırmamakta fayda var.
Kolay gelsin şimdiden :)
Buzluk yerine kavanozlara konserve şeklinde yapsan olmaz mı? Komşum pırasa yemeğini bile fazla yapmışsa kavanoza basar ağzını sıkıca kapatirdi. Buzluğa da ne bilim 1 aylık zor.. ben gittiğimde en fazla 1 hafta dayanıyor yaptığım yemekler sonra paso patates kızartıyor marketten nugget, manti vs aliyor
Kabak ve patates dondurucuya girince güzel olmuyor (çok fazla sulanıyor) ama patlicanı fazla fazla kızartıp dondurucuya atanlar var. Musakka yemeği olabilir. Ya da karnıyarık. Kilo problemi varsa, patlıcanları bütün olarak fırına atıp közleyebilirsin. İçine de kıymalı harç koyup dondurabilirsin. Eşin bir salçalı su yapıp fırına atar yer.
Biber dolması da iyi fikir.
1 ay ailemi göreyim derken 1 hafta mutfaktan çıkmadığımı 1 aylık yemek yaptiğimi düşünemiyorum. Kabus gibi.
Bukadar şımartmayın erkekleri Allah aşkına. Bende evlenene kadar doğru düzgün yemek yapmayı bilmezdim. Ama öğrendim. Eşinizde öğrensin. Biryeri eksilmez.
Et balık içermeyen yemekleri yapıp sıcak sıcak kavanoza koy ters çevir soğuyunca at dolaba. Sebze yemeklerini bu şekilde yapabilirsin mesela. Çorbalar da öyle. 6 aya kadar buzdolabında kalabiliyor. Çıkrtıp ısıtacak bir tek.
Buzluğa börek sarıp atabilirsin. Tepsiye bi yağlı kağıt serip 180 dereceye verebilir sanırım:)
Buzluğa bir arkadaşımın annesi pilav yapıp atardı. Pirinçler biraz kırılır tabi ama olsun o kadar.
Ben buzluğa pişmiş kuru dolma da atmıştım sonra ısıttım. Hiçbir şey olmadı
BENCE 1 ay kalmayın
hem eşim dışardan yemek istemiyor hem istahlı
ben de yemek yapmayı pek beceremeyen biri olarak önerilerimi sıralıyorum
gözleme, mantı, köfteler, tavuk -özellikle göğüs eti falan olsun çabuk kızarsın tavada, şinitzel tarzı tavuklar -hazır mazır artık yapcak bişey yok, yaprak sarması ama bunu ısıtabilir mi o da zor olabilir. sigara böreği. ilk hafta için sulu yemekler yapın dolapta bozulmazlar. sonrası için bunlar ama max 2 hafta yeter hepsi.
annem abimin buzluguna kuru fasulye falan pisirir koyardi
cikartir isitir yerdi
borek pisirip atabilirsiniz
gozleme
buzluktan cikma degilde marketten et alip kavurup koyabilirsiniz
Buzdolabı tipinde dondurucum var, o nedenle depolamak sorun olmaz. Saklama kaplarım da var, yetmezse alabilirim.Yeriniz ve kabınız varsa çorba bile atabilirsiniz.
Sarma, dolma, poğaça, börek, kete, kavurma, tavuk, ıspanak ve pazı kavurması, patlıcan kızartması..bunlar geldi aklıma. Yine gelirse yine yazarım.
Aynen benim eşim aslında bence yapabiliyor ben evdeyken ara sıra yapar. Ama ben yokken üşenir dışarıdan yer hepKonserve her türlü çorba nefis..
Konserve etsiz türlü birkaç kavanoz
Dondurucuda pişmiş dolma
Dondurucuda pişmiş poğaça
Başka ne olabilir.
Ay o değil de bi erkeğin kendini beslemekten aciz olması çok kötü ya. Kocam da öyle ...
Hangi konuda denk gelsem hep böyle olumlu pozitif yorumlarınıza denk geliyorum :) tebessüm ettim okuyuncaAy yazık ya.
Bence gitme.
Gideceksen de o kadar uzun kalma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?