eşimi affetim pişman mıyım değilim

işte beni çok iyi anlamışsın uzaktan davul sesi hoş geliyor burda anlattığım özeti

evet o kısım doğru ama herkesin yapısı kaldırabilirliği farklı böyle bir durumu.

tekrar yazıyorum :

affettim ama unutmadım demişsiniz unutmamak bana göre affetmiş olmak değildir. madem ki unutamadınız.

--
kendimi sorguladım yaşamadan o psikoloji bilinemez ama ben yapamazdım boşanırdım. ona her baktığımda o olay gelirdi aklıma. bana baktığı gibi mi baktı ona da , bana dokunduğu gibi mi dokundu.

bunları sindirip tekrar benle olmasına ben katlanamam. o birşey olmamış gibi davransa da ben bende olmam o saatten sonra.

emin ol bir arkadaşım da böle birşey yaşadı ve boşan dedim ne tutuyosun adamı dedim ama yaşayınca olmuyor hemen boşanmak arkadaşım

merak ediyorum acaba eşiniz 3-4 aydan daha uzun süre dönmeseydi siz boşanmayı ne zaman düşünmeye başlardınız
yoksa görmezden devam mı ederdiniz kendiliğinden gelene kadar

siz buraya konuyu neden açtınız? yaptıgınızın dogrulugunu tartısmak için mi yoksa uzaktan konusan insanlara neyin ne oldugunu göstermek için mi? yuva kolay kurulmuyor evet ama adam kolay yıkabılıyorsa neden bu caba ?

ben ilk yorumumda inşallah pişman olan taraf siz olmassınız diye yazmıştım sırf yaptıgınız emekler boşa gitmesini istemediğim için

ama yaptıgınız bana doğru gelmiyor aslında güçlü degılsınız sadece eşinize öyle imaj vermek için ugrastınız yani sizin savasınız aslında eşinizle değil kendinizle bu kadar şeye ragmen hala ayaktasınız eşiniz sizden utanıyor siz ona bu duyguyu yaattıgınız için mutlusunuz egolarınızı tatmin ettınız ..peki şu an mutlumusunuz? kocanıza güveniniz ne kadar ?

affedip aklımdan cıkaramayacaksam o evlilikle işim ne benım neden daha fazla zehir edeyim hayatı kendime ..yeni pişmanlıklar yasamak için mi?

ben mecbur değilimki çalışıyordum ve çocuğumda yoktu gözünün yaşına bakmazdım sadece sevgim için mücadele ettim 1 kötü gidip başıma 1 iyimi gelicek

Hakkınızda hayırlısı olsun....

Benim de bekarken de düşüncelerim aynıydı,evlendim hala aynı..Çocuklarım var hala aynı.....

Benim midem kaldırmaz aldatan adamı............Hastalık olur,borç harç olur,geçici işsizlik olur..O zaman fedarkalığa eşin yanında olmaya amenna..Yuvan için elinden geleni yaparsın...Ama iş şiddete ve aldatmaya gelmişse ..Orada yokum ben......Kendim için olan düşüncelerim....

Son düzenleyen: Moderatör:
ben de aldatılmayı yaşadım ...üstelik körkütük aşıkken.....onun için neleri neleri elimin tersiyle itmişken ......ama şu var ilkönce bu durumu kabullenemiyorsunuz.......biranlık boşluktan yapmıştır dedim....her erkeğin böyle yanlışları olabilir dedim.......daha bakımlı oldum daha zayıf oldum ne gerekiyorsa yaptım......ve çaresizliğimden değil bu süreç altı ayımı aldı....beni sevmeyen adam benimle evlenmezdi diye düşündüm.......sonraki süreç ne oldu biliyormu sunuz.....sınavı kazanana kadar aynı evde olmak zorundaydım ya.....öyle bir çöküş süreci yaşadım ki evi düzeltmek bile bana ağır geldi yarım saat yemek hazırlamk bile gözümde çok büyüyor......

ayrı bir eve çıkmak için gün sayıyorum .....başka kadınlara zaafı olduğunu bile bile benimle evlenme pişkinliğini gösteren bu adamdan nefret ediyorum......olayın özeti bu PİŞKİN.....HERŞEYİ YAPMA HAKKINA SAHİP OLDUĞU DÜŞÜNCESİ.....çok büyük konuşmayım ama bir sonraki ilişkimde asla bu kadar vakit harcamam gördüğüm bir hatasında sepetlerim...evliliğin hayrı olmuyor arkadaşım......bu konular üzerinde kafa yorucağıma gider akademik kariyerime odaklanır kendim için ve insanlık için iyi bir şey yapmış olurdum........doğru olmayan bir erkek için değmez ......bunu bilir bunu söylerim

ben mecbur değilimki çalışıyordum ve çocuğumda yoktu gözünün yaşına bakmazdım sadece sevgim için mücadele ettim 1 kötü gidip başıma 1 iyimi gelicek

oketo illa basına birinin gelmesini bekleme zaten yani biz kadın olarak illa biri ile hayatımızı daim ettirmek zzorunda değilizz..
ama sen bir yükün altına girmişsin
bu durumu kaldırmıssın ..
sana hesap sormaya hakkım oldugunu düğşünmüyorum..
ama biri gidip basıma daha iyisimi gelecek dersen..
demekki asıl affetmenin sebebi yanlız kalmamak sonucunu cıkartırım ben burdan..:26:

Umarım o ikinci şansı haketmiştir ve haketmeye devam eder...Mutluluklar....

Umarım sorunsuz devam eder. Ama bu kadar keskin cümleler kurmana gerek yok ki. Yarın ne olacağını bilemezsin.

Ben ilkinde .. Affettim diyemem. Ama sineye çektim, öteledim. Oğlum çok küçüktü ve sanırım ben yeterince güçlü değildim. Bir araya geldikten sonra güzel zamanlarımız, yıllarımız oldu. Bunu da inkar edemem. Güzel ama hep diken üstünde geçen yıllar. Beni yanıltmadı zaten. 14 yıl sonra tekrar aynı şeyi yaptı.

Şimdi herkes kendi yolunda..

Pişman mıyım? Evet. Keşke ilk aldatışında ayrılsaydım. Oğlum bütün bunlara tanık olmasaydı. Babasına saygısını yitirmeseydi.

merak ediyorum acaba eşiniz 3-4 aydan daha uzun süre dönmeseydi siz boşanmayı ne zaman düşünmeye başlardınız
yoksa görmezden devam mı ederdiniz kendiliğinden gelene kadar

aslında yaşayıp sonucu görene kadar bekledm benim için 5 dk idi ayrılık ailesi tuttu otur bi bekle dedi çıkıp gidebilirdimde şimdi onlarında emeği çok yok sizi dinlemem ben başımın çaresine bakarım da diyemedim bekledim.

Bu bir tercih, senin mücadele ettiğin tarzda bir adam benim için (ve eminim pek çokları için) sadece bir paçavra. Ben ona sadıkken elalemin kadınına gidecek adam benim hiçbir şekilde kocam (koca demek hayatımı paylaştığım, beni seven ve benim de sevdiğim erkek oluyor) olamaz. Sen aşıkmışsın, sen bunu kabul etmişsin, eyvallah, kimse şu an hemen boşa kocanı demedi. Kaldı ki pek çok insan böylebir durumda aşkı meşki geçer çünkü soğur, herkes soğumaz tabii ama soğuyan çok olur.

Ama sen "örnek olmak" gibi bir iddiada bulunuyorsun ve ben de diyorum ki geniş mideli değil çoğumuz, ha olanları kınamam ama gelip de bana örnek olmaya çalışmasın.

Mecbur kalıp da böyle bir şeyi yapanlara gelince, onlara da saygım sonsuz. O noktada o kardeşimiz için neler yapılabileceğini konuşuruz, ve mecbur olduğu halde bu paçavrayla aynı evi paylaşmak zorunda olan kardeşimizin zaten canı yanıyordur ve kimseye örnek olma iddiası taşımıyordur.

İşin ucu çok dolambaçlı olan mecburiyet haricinde bir de kocasının getirdiği parayı kaybetmek ve çalışmak istemediği için boşanmayanlar var ki onlar da zaten para mı şeref mi diye düşünüp vermişlerdir kararlarını...

Ve ne olursa olsun, aldatan adamın namusu kirlidir.

Eşini sevmeni anlayabilirim...
Eşine 1 şans daha vermeni anlayabilirim...
Aileni yıkmamak istemeni anlayabilirim...
Mutluluk çığlıkları atmanı anlayabilirim...
Mutluluk çığlıkları atarken içten içe eşini hala suçlamanı, affetmemeni de anlayabilirim...
Ama aldatmayı gayri ihtiyari bir hareket gibi gösterip burada eşini savunmanı, çok basit bir olaymış gibi lanse etmeni anlayamam...
Çünkü bu olay öyle basit filan değil...
Sen de eşini affetmekle savaş filan kazanmıyorsun, lütuf da göstermiyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
oketo tüm bunları yaşarken buraya başlık açıp akıl almışmıydın ve çoğunluk sana boşanmı demişti, bakın bana boşan dediniz, ben boşanmadım dimdik ayaktayım der gibi yazıyosun:26:

Son düzenleme:
emin ol bir arkadaşım da böle birşey yaşadı ve boşan dedim ne tutuyosun adamı dedim ama yaşayınca olmuyor hemen boşanmak arkadaşım

Bence kendine güvenemeyen kadın için evet yaşayınca kolay olmayabilir ama kendime güvenim son derecededir ve ben istersem her şeyin olacağını biliyorum

Umarım bu kararında pişman olmazsın bekardım yine aynı şeyi düşünüyordum evlendim hiç bir şey değişmedi, çocuğum olsa yine değişmeyecek . . .

Yapan adam yine yapar . . . Yapmasa da benim aklımda devamlı şüphe oldukdan sonra öyle bi evlilğe gerek bile yok diye düşünüyorum. nacizane kendi fikrim. Miğdem kaldırmaz üzülürüm tabi o kadar senemi vermişim ama üzülmem mantıklı düşünmemin önüne asla geçmez öyle bir durumda.

yorumunuza saygım sonsuz ama ben kaçarak evlendim yani aileme bişey diymedim beklemekle yetindim kendin buldun kendin yaptın derler ya bu lafları duyucağımı biliyordum ama eğer eşim hala huyu aynı olup devam etseydi kendime bir hayat kurardım asla 2. şansı olmazdı

İlk okuduğumda tuhaf karşılamadım. "yuvanızı yıkmayın. Yapabiliyorsanız affedip aşkınız için mücadele edin" mesajı aldım. Ama yorumlara verdiğiniz cevaplara bakıyorum. Bence başka bir yol denemeye korktuğunuz için kalıp sabretmiş beklemişsiniz. Ben bunda böbürlenecek bir taraf görmüyorum açıkçası. İmkanınız olsaydı çekip giderdiniz sanırım
Bazen ikinci şansı hak eder insan bazen haketmez. Bu olaylara ve kişilere bağlı bir durum.Ben karakterim gereği sizin gibi yapamam. Herkesin karakteri farklı işte.

aynen bu kadarmı aynı olur
ben bosandım ama bosanmadan once terk edıldım
ben ayrılma cesaretını o anda gostermeıcektım lohusaydım ıyıkı o gıttı yoksa ya o benı yada ben onu oldurecektım.
2.evliliğimi yaptım yüzde yüz güvenmem ama artık uykum geldıgınde salonda uyumayacagım gonul rahatlıgıyla yatak odamda uyuyacagım kocamın uyumasını beklemeyecegım
wc kapıları dınlemeyecegım
cüzdan karıstırmayacagım ...................

ona karşı duyguların tükenmemiş .....tükenene kadar kal zaten.....ama üzerine başka olaylar eklendiğinde psikolojini kaybedersin nefret edersin bunu bilir bunu söylerim ......sen yine de hesabını kitabını yap bir kadın olarak birikim yap benden söylemesi ...bugün bunu kabul ettin yarın senden ne isteyeceğini bilmiyorsun aynı hikayeyi annemden ve babaaannemdende gördüm.....sonu iyi bitmiyor.......güçlü bir kadın olacaksan her konuda güçlü olmalısın yarın senden neye tahammül etmeni isteyeceği belli değil

kilit yorum bu olmuşş..
ben daha bişey yazamıcam bunun üzerine...
kısaca kendim ettim kendim buldum gibi olmuş...:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…