eşimi affetim pişman mıyım değilim

ben bunu marifet diye yazmadım sadece eşini tanıyan kişi düzelme şansı varsa belki 1 şansı vardı yani hemen boşanmaya gitme yanlısı olmadığım için yazdım gerçekten çok kötü bir konu olmuş gibi biri böbürleniyo yazmışş biri marifet bunda ne böbürlenecek birşey var nede marifet

şartlarınız olgun olsaydı boşanırmıydın peki böyle bir durumda?

sen kalmış sineye cekmıssın cunku mecburıyetlerın varmış ,ama emınım ımkanın olsa sende göz yummazdın bu duruma

bana gorede konu sahibinin tavri yanlis, lakin Rabbimin gucune gider mi dusuncesinden dolayi dile getirmiyorum bu sekilde...

Kesinlikle öyle. Akıllarınca bu zırvayı bize kanıksatmaya çalışıyorlar. Erkekler aldatacak, kadınlar affedecek.

Hakikaten çok namuslu erkekler var. Yani kadın rahat bile bıraksa asla harama bakmayacak adamlar var.

Ve bir grup erkek de var, aman zaten her erkek aldatır mantığını öne sürüp hazır eşi de gıkını çıkarmıyorken bedenlerini kirletiyorlar... Aynı potansiyele sahip kadınların sayısının da az olduğunu düşünmüyorum ama işte erkeklerin bu rahatlığı kadınlarda yok.

Aldatan kadınlar ve erkekler var, olay budur. Hem ben kesinlikle erkekler açısından da bir aşağılanma olduğunu düşünüyorum. Namuslu erkekleri de es geçmiş oluyorlar.

bence siz halen affetmediniz eşinizi
ablanızın yaşadığı zorluklar ,ailenizle aranızın bozuk olmasından mecburen devam ettirmişsiniz evliliğinizi
şimdi içinizdeki huzursuzluğu öfkeyi burada konu açıp ,
birkaç kişiden takdir görmek ve ''doğru yapmışımı'' kendinizi inandırmak istiyosunuz
ben eşimle tartıştığımda sinirle söylediği sözleri bile kebullenemem
siz eğerki eşinizin sizi aldattığı düşüncesini kabullenip
hiç bişey olmamış gibi davranıyosanız o sizin düşünceniz
ama burda duyacağınız birkaç bravo ,iyi yapmışsın cümlesiyle içinizdeki kuşku, huzursuzluk, güvensizlik düzelmez
çünkü bu bence insan doğasına aykırı
unutmam demişsiniz ya
unutmadığınız sürece hiçbirşey düzelmez
umarım eşiniz ikinci şansı iyi değerlendirir
can çıkar huy çıkmaz sözünü çürütürde çok mutlu olursunuz..

Son düzenleme:

aslında ne kadar affettim desende unutamadığın için destek arıyorsun.ne güzel yapmışsın densin istiyorsun ama herkes sizin gibi düşünüp kaldıramaz olayları

ilk yorumlarınız ve son yorumlarınız yaşadıklarınızın boyutunu değiştirdi.

ilklerde eşimi seviyorum birşeyler bitmedi derken

sonlarda görülen :

1. kaçarak evlendiniz
  2. yalnızsınız
  3. boşanacak olsanız size destek çıkacak birileri yok ve siz yalnız başınıza yeni hayata atılmak istemediniz.
  4. maddi olarak da boşanınca sıkıntıda kalacağınıza inandınız.

ayrıcagüçlü olamadınız hala da değilsiniz eşinize güçlü görünme gayretleri sizi ve psikolojinizi yerle bir etmiş.

her erkek aldatır diye bir söz kabul edilemez. aldatma cinsiyete bakmıyor .bunda cinsiyet ayrımı değil kişilik namus ayrımı önemli.

Son düzenleme:

"böle birşeyi yaptığında hemen boşarım ederim diyenlere örnek olsun diye paylaştım"

Böyle bir şeyi yaşayınca hemen boşanırım diyen kadına örnek olmayın, bunu dedim. Çünkü bu marifet değil. Marifet olarak yazmadım diyorsunuz ama ilk sayfadaki bu mesajınızdan başka bir şey anlaşılmıyor... Her neyse, siz öyle diyorsanız öyledir.

1 şans işi de yaş bana göre. Aldatan insanın potansiyeli vardır, zaten o kadın o adamdan soğur. Bir daha hayat arkadaşım bu benim deyip de eskisi gibi koynuna giremez. O adamdan tiksinir. Aldatanlar hep gizli de olsa devam ediyor, ben hiç duymadım ki kadının biri desin kocam beni aldattı bir şans verdim, aradan yıllar geçti bir daha hiç yapmadı... Hiç duymadım ama olmuşsa bile istisnadır...

Her insan da 1 şansı hak etmez. 1 şansı hak eden tek bir erkek türü var bana göre o da size de 1 şans tanıyacak potansiyeli olan adam.

Bu benim fikrim tabii.

her erkek aldatır diye bir yazı yazdığımı hatırlamıyorum ben

Ayakta alkışlıyorum valla sizi. Bir de yua demezler mi o erkek bu haltları karıştırırken yuvayı mı düşnüyordu acaba yuvayı burda yıkan aldatılan kadın değildir eşinden boşandığı için ,yuvayı yıkan böyle şeylerin peşinde koşan doyumsuz, ahlaksız, vicdansız , namussuz erkeklerdir . Böyle bir erkekle yaşayan biri neyin yuvasından bahsediyor. Böyle diye diye yuva kavramının, aile kavramının için boşalttık bir takım değerlerimizin kirlenmesine göz yumduk yıllar boyunca.

her erkek aldatır diye bir yazı yazdığımı hatırlamıyorum ben

yazdıklarımdan cıkarımlarınız ve cevabınız bu mu oldu ? ayrıca ben onu sizin sözünüz olarak yazmadım zaten. en sona uzunca bir bosluktan sonra yazdım.

Herkesin kendi seçimi kendi hayatı..
bu da sizin seçiminiz olmuş affetmişsiniz
sizi kınamıyorum ama üzüldüm gerçekten
genelde böyle bi hata yapan erkek affedildiğinde yine yapıyor ama umarım bi daha yaşamazsınız bunu
affetmenizde kaçarak evlenmenizin de payı var sanırım
Allah bi daha yaşatmasın.
umarım eşiniz verdiğiniz bu şansı hakeder.

bence herşey affedilebilir ama ihanet affedilmemeli
ihanete ikinci bi şans verilmemeli
bazı insanlar söylediği şeyler varya erkektir yapar,her erkek aldatır,erkeklerin böyle dönemleri olur..
ozaman kadınlarında böyle bazı dönemleri olsun yapsın etsin sonra iğrenç iğrenç,geniş geniş yaşasınlar..
aldatan erkeklere söyleyecek çok şey var ama şimdi bunları yazsam banlanırım heralde

kimse de bekara karı boşamak kolay demesin
karakteri değişken olmayan bi insan bekarken ne düşünüyosa evlendikten sonrada aynısını düşünür
evlenmek kolay değil,yuva kolay kurulmuyor tabi ki
ama öyle diye bazı şeylere göz mü yumulmalı
kadın aldatılsın aşağılansın, ayakta uyusun,kocası bi onun yanına gelsin bi diğer kadının yanına...ee nerde kaldı yuvaa?kaç kişilik bu yuva?

Allah kimseye yaşatmasın bunları.

karar sizin kimse size karışamaz.

yalnız bişey soracağım eşiniz size sarıldığında yada öptüğünde
hiç aklınıza gelmiyormu onada böyle sarıldımı acaba diye :26:

yada teline mesaj falan geldiğinde içiniz hoplamıyormu acaba o mudur diye.:26:

eğer bunları yaşamıyorum diyorsanız bravo size

Ben de senin ellerinden öpüyorum. Sizler gibi hanımları görmek ne kadar güzel, ne kadar umut verici... Erkeğin namusunu karısının/kız kardeşinin/annesinin namusu olduğunu sanmayan, erkeklerin de KENDİ namusları olduğunu idrak edebilmiş insanları görmek ne güzel.

hic bir kadin kolay kolay affetmez boyle birseyi..sizde cogu arkadasin dedigi gibi ablanizi goz onunde bulundurarak affetmissiniz...ama icinizde affetmis degilsiniz bana kalirsada...Rabbim ne bizlere ne de evlatlarimiza yasatmasin boyle birseyi.

evet çok seviyordum böle birşeyi yaptığında hemen boşarım ederim diyenlere örnek olsun diye paylaştım .hiç öle olmuyor yaşamadan ahgam kesmek

Peki bu cümle hemen boşanırım diyenleri yargılamak olmuyor mu ?

Ben size mideniz amma sağlammış nasıl hazmettiniz desem, sizi yargılamış olmam mı ?

Birşeyi yaşarken niçin kendimize bakmayız da, dışımızdaki insanları yargılarız ? Ne güzel affetmişsiniz, herşey iyi de gidiyormuş bize, size mutluluklar dilerim demek düşer. Ama sanırım size başkalarını eleştirmek ve yargılamak düşmüş.

Aldatılmadım, aldatılsam bir saniye bile durmam hatta durmam değil durdurmam veririm eline bavulunu geldiği yere gider.

Ben o ahkam kesen gruptanım

öncelikle şunu söyliyim ben burda konu açtım evet ama herkes affetsin diye yada her erkek yapar affedin gitsin gibi algılanmaya başladı öyle birşey yok.benim şuan psikolojim falan bozuk değil bende yaşadığım bişeyi paylaştım nerden nereye getirildi ben çok büyük bir suç i,şlemişim affetmekle yani siz insanların paylaştığı ne olursa olsun bu şekilde yaklaşıyorsanız ben bu siteye yeni üye olmuştum hemen iptal ediyim.herşey aileye anlatmakla olmuyo uzak oldukları için üzülüyorlar konuyu açtığıma pişman oldum ozaman herkes boşansın ne diyim konu ne olursa olsun körüğümüzü alıp düzeltme yolu olsada boşansın insanlar.çok iyi birşey değil biliyorum kimse takdirde etmesin sadece üstüne bastırarak söylüyorum kaynana yüzünden görümce yüzünden ayrılmak isteyen yani burda okuduğum başlıklar eğer eşinizi tanıyorsanız düzeliceğine inanıyorsanız sebep ne olursa olsun 1 şans daha verilmeli ama maalesef nerelerden nerelere çekildi konu

bazı arkadaşların tepki göstermesini

anlayamadım bu kişisel bi şeydir

şans verirsin veya vermezsin....

bu hanımefendi birden yıkmak istememiş farklı bi şey yapmış..

kimisi de "evi bari terketseydin" demiş haklı insan neden evi terketsin ?

erkeğin kadını aldattığı durumlarda kadının yapacağı en büyük hata bence..

haklıyken evi bırakıp gitmek....adam varlığını umursasa zaten aldatmaz demekki adamı evden

kovucaksın sen gitmiyceksin kaleni terk etmiyceksin....

Dostum, tepkiler (en azından benim denk geldiklerim ve kendi yazdıklarım) arkadaşın tercihine yönelik değil. Ne beni ne de kimseyi ilgilendirmez milletin ne yaptığı, ne haddime. Ama konu sahibi arkadaşın ilk sayfalarda farklı bir tavrı vardı, yaptığı şeyi örnek olmak amacıyla yaptığını söyledi. Tepkiler buna. Anlattığı şeylerin matah bir şey olmadığını ve bizlere örnek olabilecek bir şey yapmadığını söyledik. Bunun yanında da fikirlerimizi paylaştık.

Dostum, tepkiler (en azından benim denk geldiklerim ve kendi yazdıklarım) arkadaşın tercihine yönelik değil. Ne beni ne de kimseyi ilgilendirmez milletin ne yaptığı, ne haddime. Ama konu sahibi arkadaşın ilk sayfalarda farklı bir tavrı vardı, yaptığı şeyi örnek olmak amacıyla yaptığını söyledi. Tepkiler buna. Anlattığı şeylerin matah bir şey olmadığını ve bizlere örnek olabilecek bir şey yapmadığını söyledik. Bunun yanında da fikirlerimizi paylaştık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…