- Konu Sahibi medcezir-01
-
Onumuzde neler var bilemeyiz ki. Yasadigimiz muddetce hep ipin ucundayizAllah hepimize akıl, irade ve vicdan vermiş bunu kullanıp kullanmamak da bize kalmış. Şimdi şeytan işi gücü bıraktı ve beni eşimi aldatmaya itmek için mi çalışmaya başladı yani ? O zaman bende Allahın bana verdiği akıl ve iradeyi kullanırım. Ben eşime olan hislerimde masumum, kendinden emin olmayan da suçu şeytana atmakta özgür.
iyilik gorev degil kisinin odevidirYa da zaten erdemli olmayan davranis gunahtir.
Buyrun felsefe yapalim
İyilik icten gelir, semavi dinlere gore fitrattan yani, yaratilistan. Odev olan her sey çekicidir diyemeyiz değil mi? Cekici olmayan sey de salt olarak kesin herkesin yönelecegi bir sey olamaz. Bana gore iyiliği odevle açıklayamayiz burda yine irade arka planda kalmis oldu.iyilik gorev degil kisinin odevidir
Arkadaşlar uzun süredir kendime karşı beslediğim derin bir nefretle yaşıyorum
4 yıldır evliyim, aşık olmadım ama çok sevdim, iyi biriydi, evlendim
ve 2 yıl sonra lisedeki sevgilim, 3 yılımı verdiğim adam, x diyelim internetten karşıma çıktı,
bir süre yazışmalardan sonra birkaç kez görüştük.
x'le de evlenme planları yapardık, ilk sevgilimdi ve yıllarca unutamamış, kahrolmuştum.
ayrılığımızın sebebi de ben sayılırım
ve kendimden tiksinerek söylüyorum ki birkaç kez birlikteliğimiz oldu
o esnada başka şeyler düşünemiyordum, büyülenmiş gibiydim
resmen hislerimin ve heyecanın oyuncağı olmuştum
yıllarca yasını tuttuğum adam karşımdaydı
duygusal anlarımız da oldu, ağladık, üzüldük
evliliğini bitir, her türlü kabul demeye başladı
hatta af edersiniz tuhaf bir şey ama beni eşimden çılgınca kıskanmaya başladı
gece yarısı içmiş bir gün, arıyor, mesajlar yazıyor
telefonu nasıl saklamaya çalışacağımı şaşırmıştım
ve hemen sabahında arayıp istemiyorum dedim
aklım başıma gelmişti o korkuyla (eşimin mesajları görmesi ya da aramaları fark etmesinin korkusuyla)
üstelik korktuğum
beni terk etmesi de değildi
onu kaybetmekti
nasıl da yıkılacak, kahrolacaktı yaptıklarımı anlayınca
x bir süre daha şansını zorladı (birkaç ay kadar)
sonra kararlı olduğumu anlayıp vazgeçti
tamamen susmadı tabii, zaman zaman yine mesaj atar, arar ya da şarkı felan gönderirdi
hiçbirine olumlu ya da olumsuz tepki vermedim, bitirdim.
benim gibi lanet olası birine aşık, her dileğimi gerçekleştirmeye çalışan, benim için çoğu insandan, yakınlarından vazgeçen bir kocam var...
bense inanmayacaksınız belki, başka birisiyle asla böyle şeyler yaşamadım, aklımdan bile geçirmedim
maalesef geçmişin yaraları, tutkusu, yarım kalmışlığıyla sarhoş oldum ve ilk kez böyle bir şey yaptım
aklımdan çıkmıyor, nasıl ve neden yaptım, her gün biraz daha nefret ediyorum kendimden
kendimi asla affedemedim, affetmicem de
bu utançla yaşamak zorundayım biliyorum
kimseye elbette ki anlatamam, sizlerle paylaşmak istedim
adi insanın tekiyim, istediğinizi söyleyebilirsiniz
Bi dk ya karaktersiz benmiyim orda ne yazmışsın bi oku istersen.Bu konu yüzünden kadınlar kulübünden sogudum ben böyle insanlara mi akıl danıştım sayfalar dolusu? Beşer şaşar kabul. Ama aldatmak Şaşmak mi
Kendimce akıl verdim işte bana kalırsa söylesin vicdanı rahat eder. Sen ya biraz geç anliyosun ya da anlamamakta ısrar ediyosun söylediğim şeyleri. Kadını savunmak böyle olmaz kadın insan öldürse sırf kadın diye bagislansin o zaman. Niye bu kadar kadın erkek ayrimciligi derdine girdin çok mu çektin erkeklerden? Benim gördüğüm bir insan eşini aldatmis, ozellikle bir kadın kocasını aldatmis değil. Yargilamiyorum yorumlara bakıp şaşkınlıktan ağzımı kapatmayı unuttuğum doğrudur yine de yargilamiyorum. Ama sizin karaktersizliklerinizi de hoş görmüyorum. Nötr olmaya çalışıyorum. Bu mecrada actıysa böyle bi konuyu her türlü şeyi duymaya zaten hazırdır. Sen de fikrini söyle geç sanane benim düşüncemden? Hep mi beni bulursunuz anlamam ki
ayrıl..ikiniz için de en iyisi bu..
Yapmışsın bir hata şimdi vicdan azabı ile bedelini ödüyorsun. ..
ayrılmaz ve itiraf etmezsen çocuk falan olursa işler daha da karisabilir hiçbir şey sonsuza kadar gizli kalmaz...
ayrılmaz ve itiraf edersen geriye kalan evlilik hayatın zindan a döner. ..
ayrılır ve itiraf etmezsen adam hep kkendinde hata arayacak...olan ikinci Evliligin de ki karısına olacak...
ayrılır ve itiraf edersen adama yazık olacak karısına bile guvenemeyecek olan adam kime guvenecek...hayatına giren kadınlardan hincini almaya çalışacak. .hayatı kayacak. ..bir daha hiç aile olamayacak...zamanla iyi olur mu dersin?ve bir sürü şey. ..
yahu şimdi ne yapılır ki?yazık çoook yazık olan hayatlar...
bir de anlamadığım neden eşindenaayrılıp sevgilin le evlenmeden? madem o kadar aşktın?
Valla bilmem ki iki uc sene once derste gormustum bu konulari iyilik odev miydi gorev miydi oyle bisey vardi dusundum hatirlayamadim bu geldi aklima:) hatta platonun gorusuyduİyilik icten gelir, semavi dinlere gore fitrattan yani, yaratilistan. Odev olan her sey çekicidir diyemeyiz değil mi? Cekici olmayan sey de salt olarak kesin herkesin yönelecegi bir sey olamaz. Bana gore iyiliği odevle açıklayamayiz burda yine irade arka planda kalmis oldu.
Hepsi bi yana benim hayata dair hep anlayamadığım bişey var.. Neden böyle insanlara (kendi söylediği) yuvasına sadık,saygılı,eşine aşık, iyi insanlar denk geliyor...
Neden hep gül gibi hanımlar,yada düzgün kocalar aldatılıyor!
İlla arıza mı çıkaralım lan! Rahat mı batıyo!
Evet oyle dusunen filozoflar var ama aksini soyleyenler de var. Bizlerde yetisme tarzimiz , inancimiz , duygumuz ve aklimiza yatan görüşü seçiyoruz. Konu sahibi kusura bakmasin biraz dağılır gbi oldu diyerek susuyorumValla bilmem ki iki uc sene once derste gormustum bu konulari iyilik odev miydi gorev miydi oyle bisey vardi dusundum hatirlayamadim bu geldi aklima:) hatta platonun gorusuydu
Belki kocası da konu sahibini aldatmıştır, kim bilebilir?Hepsi bi yana benim hayata dair hep anlayamadığım bişey var.. Neden böyle insanlara (kendi söylediği) yuvasına sadık,saygılı,eşine aşık, iyi insanlar denk geliyor...
Neden hep gül gibi hanımlar,yada düzgün kocalar aldatılıyor!
İlla arıza mı çıkaralım lan! Rahat mı batıyo!
Savunan kim ki...Ya burda aldatılan erkek savunulsa delirirsiniz,aldatan kadın savunuluyor nedense..
Tabiki normal değil ama zaten bunalımda kız.normal gelmiyorki burda yazıyor.benim eşimde gece klüplerinde kadınlarla eğlenmiş arkadaşı msj atınca öğrendim.kan beynime sıçradı dedimki bende yapıcam ya cinsellik anlamında değil yanlış anlaşılmasın.bende takılıcam eğlenicem duygusal olarak dedim.ama kendime olan saygımdan sonra Allah'a nasıl hesap vericeğimin korkusu ve bir anneyim biri görse o çocuk ileride bi dedikodu duysa neler Yaşar dedim.irade meselesi evet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?