eşimi aldattım, unutamıyorum

Onumuzde neler var bilemeyiz ki. Yasadigimiz muddetce hep ipin ucundayiz
oyle bisey yaparsin gaflete dusersin falan demiyorum. Mesela sen eşine aşık oldugundan bahsediyosun. E onun icin herseyi yaparsin diye tahmin ediyorum cunku asikskm
Ya da zaten erdemli olmayan davranis gunahtir.
Buyrun felsefe yapalim
iyilik gorev degil kisinin odevidir

Ben burada bir şeyi anlamadım, kadın savunulmuyor ki? Ben savunmuyorum en azından. Kızmadığım anlamına da gelmiyor bu...
Normalleşse pişmanlık lafı edilmez, pişman olunmaz, hata denmez.
Pişman bir insana bir ton laf etsek nolacak, dini karıştırsak da karıştırmasak da bu böyle.
Tövbe etmek var tövbe etmek var. Sömürmek ayrı şey, hatalar insan için ama ders almasını bilene.
Hata yapan insan da yaşamaya devam edecek, etmeli. Dersini aldıysa çekeceği varsa kabul edecek, hayatına aldığı dersle kendine katkı sağlayarak devam edecek. Demek ki bir eksisi varmış öğrendi, bunu hatasından ders alarak kapatacak. İnşallah. Ha onun bu hatasını bilen biri onunla görüşmek istemese hayatından çıkarsa elbette haklı, ben de; tamam pişman olabilirsin, ama benden uzakta senden böyle bir şey görmeyenlere bilmeyenlere bunları yapmayarak devam et derdim sanırım.
Pişman olmasa böyle böyle yaptım dese söylerim söyleyeceğimi, sonunda da Allah ıslah etsin derim.
Ben de güvene çok önem veren ve güvensiz biriyim, ayrıca aldatıldım, seviyorsam kendim için takındığım tavır da gayet güven vericidir, en ufak şeyde kendime kızabilirim, bunu beni tanıyanlar söyler. Zaten bu yüzden saf yerine konulduğum da oluyor sanırım.
Ama oldu da bu bayan samimiyetsiz, o da kendisini ilgilendirir, bizi kandırarak eline bir şey geçmez.
Ayrılma konusuna pek bir şey diyemiyorum açıkçası.

iyilik gorev degil kisinin odevidir
İyilik icten gelir, semavi dinlere gore fitrattan yani, yaratilistan. Odev olan her sey çekicidir diyemeyiz değil mi? Cekici olmayan sey de salt olarak kesin herkesin yönelecegi bir sey olamaz. Bana gore iyiliği odevle açıklayamayiz burda yine irade arka planda kalmis oldu.

itiraf etmek gerçekten eşinize iyilik olacak mı?
belki sizi çok seviyor ve herşeye rağmen devam edecek ama bir ömür bu yara ile yaşatacaksınız onu..
ben "iç rahatlatmak" adına yapılan itirafları biraz bencilce buluyorum..
siz rahatlarken karşı taraf "oh gerçeği öğrendim kandırılmıyorum" mu diyecek yoksa tüm evliliğinden sizden kendinden şüphe duyup yaralanacak mı? siz hata yaptım ama dürüstüm mü diyeceksiniz? yıktım onu mu?
tabiki yaptığınız yanlış.. duygularınızın esiri olmuşsunuz tam anlamıyla, gözünüz kör olmuş.. siz de istemezdiniz ama insan hata yapar.. cezasını çekiyorsunuz eşinize de çektirmeyin..
bence boşanacaksanız bile asla söylemeyin.. sessiz sedasız bitirin..
eğer devam edecekseniz zaten bu pişmanlık bu hata sizin ömür boyu çekeceğiniz bir ceza.. zor bir hayatınız olacak..
sizin dışınızda birinden öğrenirse yaptıklarınızı böyle bir korku zaten sizi rahat bırakmayacak..
devam edebilecek misiniz? karar sizin.. evlilik de..

Yaptin hadi de burada niye paylasiyosun? Küfür yemeye mi yazdin? Allah affetsin ne diyeyim. Amin

ayrıl..ikiniz için de en iyisi bu..

Yapmışsın bir hata şimdi vicdan azabı ile bedelini ödüyorsun. ..

ayrılmaz ve itiraf etmezsen çocuk falan olursa işler daha da karisabilir hiçbir şey sonsuza kadar gizli kalmaz...

ayrılmaz ve itiraf edersen geriye kalan evlilik hayatın zindan a döner. ..

ayrılır ve itiraf etmezsen adam hep kkendinde hata arayacak...olan ikinci Evliligin de ki karısına olacak...

ayrılır ve itiraf edersen adama yazık olacak karısına bile guvenemeyecek olan adam kime guvenecek...hayatına giren kadınlardan hincini almaya çalışacak. .hayatı kayacak. ..bir daha hiç aile olamayacak...zamanla iyi olur mu dersin?ve bir sürü şey. ..

yahu şimdi ne yapılır ki?yazık çoook yazık olan hayatlar...

bir de anlamadığım neden eşindenaayrılıp sevgilin le evlenmeden? madem o kadar aşktın?

aldatmak karaktersizliktr ve hiç bir şekilde düzelmez burda itiraf etmeniz de bişeyi değiştirmez eşinizi haketmiyorsunuz vicdanınızı rahatlatacak seyler söyleyen insanlar da aldatılan konumunda düşünebilseler keşke.

Bi dk ya karaktersiz benmiyim orda ne yazmışsın bi oku istersen.

eşi cok iyi onu seven değer veren bi adam olduğu için üzmek istememiş, aldatması üzmüyecek bi davranıs cünkü onda sıkıntı yok ama öğrenmesi üzer

Valla bilmem ki iki uc sene once derste gormustum bu konulari iyilik odev miydi gorev miydi oyle bisey vardi dusundum hatirlayamadim bu geldi aklima:) hatta platonun gorusuydu

Valla bilmem ki iki uc sene once derste gormustum bu konulari iyilik odev miydi gorev miydi oyle bisey vardi dusundum hatirlayamadim bu geldi aklima:) hatta platonun gorusuydu
Evet oyle dusunen filozoflar var ama aksini soyleyenler de var. Bizlerde yetisme tarzimiz , inancimiz , duygumuz ve aklimiza yatan görüşü seçiyoruz. Konu sahibi kusura bakmasin biraz dağılır gbi oldu diyerek susuyorum

Belki kocası da konu sahibini aldatmıştır, kim bilebilir?

Bu arada felsefe yapmamla alakalı dalga geçenler olmuş. En azından ben düşüncelerimi bir mantığa oturttum, toparladım, ve cidden çözüm üretmeye çalıştım. Bazıları gibi safi dalga geçmedim. Hadi bakalım bu da bir erdemdir.
Ayrıca durup dururken çıkmadı o tartışma. Dindar olsaydın, aldatmazdın gibi sığ bir bakış açısına istinaden verilmiş cevaplardan ibaretti.
He ayrıca velev ki konu fake, beni alakadar etmez, ben yazılana cevap verdim. Ona bakarsak sizin konularınızın fake olmadığını nereden bileceğiz.

hatayı anlamak yok zaten, bir kerelik olan bi şey değil adamla kaç defa birlikte olmus kocaısının koynundayken konusmus o adamla mutlu olamayacağını saplantılı ve dengesiz olduğunu anlayınca kocası kıymetlenmiş bu kadar, bu basit bi hata değil ve eğer iyi bişey yapmak istiyosan git kocana söyle adam en azından doğruyu duymayı hakediyo ben bilmek isterdim.

Ya burda aldatılan erkek savunulsa delirirsiniz,aldatan kadın savunuluyor nedense..
Savunan kim ki...
Kendisi zaten her şeyi hak ediyorum demişken düşene de bir tekme atmak çok anlamsız benim için. Tavsiye istenmiyor, devam eden ilişki yok ee ne yapılabilir ki?
Kaldı ki evli adamların peşinden koşup, eşini aldatıp tek ayak üzerinde kırk yalan söyleyen ama hala hatasını kabul etmeyen kadınlar varken...başkasından çocuk peydahlayıp senin çocupun diye yutturanı gördü bu gözler...

işte siz de diyorsunuz eşiniz kadınlarla eğlendi diye ne kadar üzülmüşsünüz. bir de konu sahibinin eşini düşünün.

evet konu sahibi hata yapmış. insanlar hata yapabilirler ama bedeli de öderler. konu sahibi de bedelini ödüyor.

ben konu sahibine üzülmekten öte eşine çok çok üzüldüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…