Eşimi anlayamıyorum!

Bu arada dikkatli ol, bu adam şiddette uygulayabilir. Yani aileni özlediğin için gideceğini söyle, boşanacağını değil. Bir de bilgisayarını da kurcalıyor mu, kurcalıyorsa geçmişi sil.

Aklında olsun sana şiddet uygularsa polise gidiyorsun ve hastaneden darp raporu alıyorsun ki mahkemede kullanabilesin. Umarım olmaz da bu adam şiddet uygulayabilir gibi geldi.

Yıkıcı konuşmalar yapmak hiçbir zaman tarzım değildir ancak bu mevzuuda yapıcı olacak tek şey senin normal bir hayata dönmen için yapılacak tavsiyelerdir..
Ailenin arkanda olması muhteşem bir nimet, sakın bunu öteleyip görmezden gelme..
Arkadaşların da belirttiği gibi sayılamayacak kadar kadın ortada kalma korkusu ile eşlerini çekme mecburiyetinde kalıyorlar sadece..
Ailen arkandaysa öncelikle toparlan ve ailenin evine git.
Sonra ailenle aranızda bir istişare edin, biri çıkıp derse ki `kızım sabret düzelir, bak yuvayı dişi kuş yapar, şunun şusu vardı bak şimdi ne kadar iyiler.` vs bu tür konuşmalar olursa asla ve asla dikkate alma! Çünkü senin eşin üzülerek söylüyorum seni esir gibi görüyor.
Ailenle olacak istişarenin gündem maddesi, boşanma olmalı.
Kocanın yaptığı hiçbir davranışın elle tutulur veya mantıklı bulunur yanı yok. Sakın sen de mantık aramaya çalışma; çünkü yok öyle birşey.
Sana yaşattıkları seni psikolojik olarak bildiğin sarmış ve sen içinde bulunduğun için durumun vehametinin farkında değilsin.
Bir edebiyat öğretmeni sayılırsın, boşanır gider bir güzel formasyonunu alırsın..
Kimseye muhtaç değilsin!
Ayrılmak istemiyorsun çünkü emek verdin bunca vakit böyle bir işkenceye sabrettin, bunun meyvesini toplayamamak bilinçaltında bir rahatsızlık yapıyor bu da seni biraz daha sabretme fikrine güdülüyor. Durum bundan ibaret.
Ayrıldıktan sonra `ben nasıl sabretmişim Allah`ım!` diye kendine yakınacaksın eminim..
Çocuk kesinlikle ve kesinlikle düşünme canım, çok büyük bir hata olur..
Evet sen bir çocukla ilgilenebilirsin, 4-4lük bir anne olabilirsin ama emin ol babası olmayacak o çocuğun..
Kaldı ki çocuk olayından fersah fersah kaçıyor diyorsun.. Çelişki var oldukça eşinde..
Kendine yazık etme canım, hiçbir insan böyle bir kıymetsizliği haketmez!
Sen üniversite okumuş kültürlü bir insansın, sakın seni daha fazla köreltmesine izin verme!
Avukat vs hepsi hallolur, hiçbirini düşünme.
Sadece kendini düşün ve o evlilikten kurtulmaya bak!
Ailene de durumu bir bir anlat.
Ha bir de sen ailenin yanına gidince muhtemelen pişman olup gelecektir, sakın ha sakın inanmak gibi bir hata yapma!
Düzeleceğine asla ihtimal vermiyorum..
Bir an önce kendi hayatını kur ve ne kadar değerli bir insan olduğunu yeniden keşfet.
Allah yardımcın olsun canım..

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun arkadaşım ne denir ki başka.ama bu kadar olumsuzluğun içinde iyi bir şey varsa ailenin yanında olmasıdır.bazı şeyleri özellikle evliliği hem yürütmek hem de bitirmek çok zordur.ama ailene anlat onlara sığın tek başına mücadele etmen zor gibi.

ya sabır resmen küfürler yazdım geri sildimmmm

ama içimden saydırıyorum merak etme

kardeşim sen kölemisin? resmen yarı açık cezaevinde yaşıyosun bee.

farkında değilmisin bunun. bide peşinden öpmeye gitmişsin filan filan..
sen Allah bilir seviyosundur da bu adamı

bi hastalık vardı ya hani kız kaçıran adama aşık oluyodu, öyle bi sendrom..

hale bak yaa, resmen hapis hayatı yaşatıyo sana

Esir hayatı yaşıyorsun, annenle bile konuşamıyorsun ve dert ettiğin şey senden birşey saklayıp saklamadığı.

Aldatır ne var ki bunda ? Aldatır ve sende paşa paşa kabullenirsin. İnsan onuru diye birşey var, esir hayatı yaşamayı kabullenen bunu hazmeden , aldatmayı mı kabullenemeyecek ?

Erkeklere yerden göğe hak veriyorum, müstehat bu kadınlara.

Hele de bu teknoloji çağında, bu genç nesil böylesine ezik yaşıyor ya ne diyeyim, hakediyorlar.

Devir değişti, kocam olsun birey olmasam ne olur yeterki evli olayım zihniyeti değişmedi.

Pes ki pes.

Ne demek canım, burada insanlar birbirine yardım etmeyi seviyor..
Umarım sana da bir faydamız dokunur..
Ailenin yanına göndermek istemezse (ki istemeyebilir) konuyu tamam de kapat, sakın uzatma çünkü bu sefer eve kitlemeye kalkabilir..
Ertesi günü o işe gittiğinde de hemen eşyalarını topla ve ailenin yanına git.
Eşinin tanıdığı hiçkimseye güvenip gideceğin konusunu açma..

Burada hepimiz sana yardım etmek için varız. Bak içimizden bir tanesi bile evliliklerde olur böyle şeyler demedi. Sen yaşadığın bu esarete o kadar alışmışsın ki, sana normal geliyor ama hepimiz aynı fikirdeyiz ki bu yaşadıkların asla normal değil.
Buradaki çoğu kadının bir derdi var. Hepimiz birşeyler yaşadık ve burda birbirimize destek oluyoruz. Kendi tecrübelerimizi paylaşıyoruz. İnan bu seninki evlilik değil. tamam ben de çok kötü şeyler yaşadım ama senin kadar özgürlüğüm elimden alınmamıştı. Kesinlikle eşin ruh hastası.

ben telefonu size vermemesinden önce diğer şeylere takıldım. bu nedir? napıyor bu adam size, siz onun esiri misiniz tutsağı mısınız? ekonomik özgürlüğünüz olmasa da aileniz, yakınınız varsa sığınabileceğiniz lütfen rest çekmekten geri durmayın. bu ne yani çocuk musunuz siz kimle nerede ne yapacağınıza karar verip, markete giderken bile izin almanızı istiyor. üniversite yurtlarında bile bu kadar kural yok.

siz bırakın böyle insanların sevgilerine inanmayın sahiden. o telefonda da ne saklıyorsa günahı onun boynuna olsun, siz kendiniz kurtarın o yeter.

Eşinizin size bunları yaşatmaya hakkı yok, kimse kimsenin özgürlüğü elinden alamaz! Telefonunuzu alması, kiminle konuşacağınıza kadar kendisinin karar vermesi o kadar saçma ki, ne yani sizin aklınız yok mu? Siz kimin iyi, kötü olduğunu bilmiyor, karar veremiyor musunuz? Ayrıca telefona şifre koyması ve şifre olduğu halde ısrarla evde bırakmaması düşündürücü bir durum? Yazık etmeyin kendinize..

Bir laf vardır: İNSAN ÇEKECEĞİ ÇİLEYE AŞIK OLUR derler. Sanırım seninki de bu. Herşeyde bir hayır vardır. Umarım herşey güzel olur senin için.

Gönderir mi dersin ailenin yanına?

Bi kaç defa söyledim gideyim kafamı dağıtayım diye hemen kredi kartını uzattı. Ayrılmayı önceden ilk kendisi düşündü.. Ailen mi gelip alıyor, sen mi gidiyorsun karar ver dedi. Bende ailemi aramıştım.. Arayamam gene alttan alırım sanmıştı ama arayınca şaşırdı.. Ben götürürüm seni hafta sonu gideriz dedi. Sonra hafta sonu geldi ben valizimi zaten hazırlamıştım. Sonra pişman oldu. Barıştık ama gene aynı.. Şiddet yok ama bu günlerde ondan da korkuyorum 2 gün önce sabah işe gitmesi için uyandırırken çok uğraştım. Sinirlendi ''kapa çeneni'' diye yumruğunu kaldırdı. Bende konuşmadım tepki gösterdim ''suratının a... k..'' diye küfür edip kapıyı vurup gitti.. Bu günlerde korkuyorum artık ondan... Gönderemez diye bişey yok öyle bi düşüncemde yok giderim..

Bak Sottile arkadaşın yazdığı gibi yap sen.

Bu adam şiddet meyillisi belliki. şimdiden elini kaldıran yarın o eli indirir de. Tepkili davranma. Öfkeye kapılma. Sakin ol. birşey belli etme. Arkadaşın dediği yolu izle.

ayyyyyy okudukçaaa delircemmm. yaa şuan hem üzüldüm hemde çok sinirliyimmm..

kalbim sıkıştı resmen bee..

utanmaz aşağılık herif, üstünde öyle baskı kurmuş ki artık kekelemeye başlamışsın. ya bunu okuyunca yüreğim sızladı..
off şuan çok kötüyüm.. hele sana bu durumdan ötürü, tedavin varsa psikolojin iyi değil demiş ve babanı ağlatmışya

Allah onu bildiği gibi yapsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…