Eşimi nasıl ikna edebilirim?

Normal dogum denemeye calisirken belki bebeginize zarar gorebilirdi. Şöyle düşünün iyiki doktorunuz risk almamis, bazi seyleri erkenden farketmis ve bebeginiz sağlıklı doğmuş. Allah uzun omurler versin

Ben özelde doğum yaptım çok memnun kaldım... İlk hamile olduğumda devlete gittim doktorun hatası yüzünden düşük yapmıştım. 2 hamilelikte de özele gittim Bi sıkıntı yaşamadım... Ama istisnalar hariç devlette doğum yapan çok tanıdığım var memnun kaldılar

Normal dogum denemeye calisirken belki bebeginize zarar gorebilirdi. Şöyle düşünün iyiki doktorunuz risk almamis, bazi seyleri erkenden farketmis ve bebeginiz sağlıklı doğmuş. Allah uzun omurler versin
Amin inşallah, teşekkür ederim. En doğrusu böyle düşünmek haklısınız.

Sorunsuz bir hamileliğin barsa devlet hastanesini deneyebilirsin. Ama yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan bir hastane seçmeni tavsiye ediyorum. Tek maaşla bebek büyütmek çok zor . Eşin geleceği düşünüp fırsatımız varken biraz kenara koyalım diye düşünmüş olabilir.
Sonuçta bebeğin esas masrafı doğduktan sonra başlıyor . Beziydi , mamasıydı, arabasıydı , zıbınıydı, osuydu busuydu, odası , süsü , çekimi derken çok masraf var .

hem özele hem devlete kontrole gidiyorum devlette randevu alırken hep aynı poliklinikten almaya çalışıyorum dr da gayet nazik bir kadın tabi o kadar yoğun çalışan insanlara biraz nezaketle hoşgörüyle yaklaşırsanız devletteki dr lar da gayet ilgili
devlete her gittiğimde kısa da olsa nasıl olduklarını soruyorum çıkarken iyi çalışmalar diliyorum bu güne kadar hiç sorun yaşamadım

Benim görümcem de normale zorlandı devlette. Çok yırtığı oldu, haftalarca hemoroid çekti. Düzgünce oturamadi. Keşke sezaryen yapsalardı bu nee diye sikayetlenip durdu. Hâlâ doğum konusu açılınca öyle diyor ben sezaryenden o normalden dem vuruyor. Ama hastaneden de gayet memnundu onun dışında. Şehir hastanesinde doğurdu. Zaten özel hastane olmadığı için bulunduğu yerde el mahkum

Ozelde dogum yaptim. Ne hastane ne doktor icin epidural icin devlet hastanelerinde bildigim kadariyla epiduralli normal dogum yaptirmiyorlar. Yoksa devlette dogururdum.

Özel de (5 yildizli otel tabiri olan )bir hastanede normal doğum yaptim.Sezeryan istedim doğum başlamış deyip gerek yok dedi doktor.Doktorun vicdani ve pratik bilgisi önemli bence.
Istese sezeryan da yapardi 3 günde yatirirdi para için.Ama gereği olmayan hicbirsey yapılmadı.Ssk anlaşmalı hastanelerde doktor arastirabilirsiniz.Fiyat daha uygun ve randevu süreci daha kolay ilerler.Hayirlisiyla gelsin bebeginiz

ben çok sıkıntı yaşıyorum tss yüzünden annelik teminatı denen bir zımbırtı var her muayene ondan düşüyorlar doğum da annelik teminatı kapsamında falan bakalım doğuma kadar teminat tutarı kalacak mı doğuma yetecek mi o da ayrı bir stres yapıyor insana

Aa neden ki? Muayene teminatıyla doğum teminatım ayrıydı benim ki zaten normali de o. İkisi farklı şeyler. Bir de limitsizdi belli bir ücret üzerinden değil de 50 bin de isteseler doğuma karşılıyordu. Muayene sayılıydı sadece, o da yetti zaten.

Bir muayane 500 liraysa (ki gözlük numarasi için randevu bulamayınca hastane aradim,bu fiyatti) bence de çok. Yani esas kontrol devlette olsa , ekstrem bir şeyler olunca özele gitseniz daha iyi olur bence. Sonuçta çok masrafli bir süreç.
Ayrıca özel de iyi demek değil ki. Anneme daha bu sene tahlil yaptılar özel hastanede, protein kaçağı çıktı. O değerle hastaneye yatması gerekir yani, ama sapasaglamdi guvenemedi bir de devlete gitti,değerleri normal çıktı. Ozelin labaratuvari yanlış değer vermiş , şikayet falan ettik. Belki doktor arkadaşa gösterip onu dinleyip devlette tahlil yapmasak annemi apar topar yatırıp iki Serum bağlayıp iyileştin diye gondereceklerdi. Milyarlar ödeyip bir de hayır duası edecektik:)
Aynı şekilde size de sırf test parası almak için 'bir anormali gördüm ama detaylı tahlil lazım,Amerika'ya gönderiyoruz tahlili' falan diyebilirler, siz de paşa paşa yaparsınız. Basina bu gelen de çok insan var.
Bence evine en yakın devletteki tüm doktorları dene, ayrı ayrı muayane ol. En sevdiğin, en tatlısıyla devam edersin .
Bir de hastanenin imkanı ne? Doğumhane dediği tekli oda değil de yatakhane usuluyse mesela kontrole devlete gidip doğuma özele gidebilirsiniz

Devlet hastanesi gözünüzü korkutsada, doğumda bir sorun olsa özelden daha fazla bilgi ve olanakları var.Bir çok özel hastahane olaya ticari bakıyor,gereksiz test, lüzumsuz sezeryan yapıyor iyi araştırın on yargısız bakın durumlara .

limitsiz muayene hakkım olduğu halde bu sıkıntıyı yaşıyoruz hasteneyle tartıştım falan yok kesinlikle çözülmüyor keşke hiç yaptırmasaydık dedik

bunu bilmiyordum arastiralim

Ama dogum ve hamilelik sureci en önemlisi degil mi

Benim özelde doğum yapan arkadaşlarım pişman oldular hep. Farklı farklı sebeplerden ama en önemlisi sezaryen doğumdan dolayı. Hatta bir akrabama özelde direkt sezaryen dediler, kız devlette normal doğum yaptı sorunsuz bir biçimde. Ben riskli gebeliğim olduğu için üniversite hastanesine gittim hep, doğumumu da orada yaptım. Allah onların ayaklarına taş değdirmesin. Doktorundan hemşiresine, hepsi bebek gibi ilgilendi benimle. Bence hastaneyi iyi araştırın özel devlet farketmez.

Denemeden karar vermemelisin bence. Bazı devlet hastaneleri çok iyi.ben denedim mesela bir daha da gitmedim muayeneye 3 kişi alıyorlar esin doktorun yanini birak kadin doğum kısmına bile giremiyor,yasak .
Doktorun kullandığı cihaz o kadar eskiydi ki çocuğu görmek mümkün değildi.bi kaç sefer gittim baktım olmuyor özele devam ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…