- 15 Şubat 2015
- 13.389
- 47.315
- 798
- Konu Sahibi Zorlumacera
-
Hayır kendim istemedim doktor öyle karar verdi. Suyum gece gelmişti benim. Sabah hastaneye gittiğimde hala sancım yoktu. Açılma da çok az 4 cm gibi. Saatler süren suni sancıdan sonra bebeğin kalp atışları düşüyor, doğum ilerliyor sezaryene almak zorundayım deyince yok istemiyorum diyemedim. Sağlıkla doğdu çok şükür. Bazen diyorum böyle olması gerekiyormuş, doğru müdahele etti. Bazen de acaba biraz daha beklesek normal olur muydu diyorum. Annelik işte, hiçbir zaman içim rahat değil.
Amin inşallah, teşekkür ederim. En doğrusu böyle düşünmek haklısınız.Normal dogum denemeye calisirken belki bebeginize zarar gorebilirdi. Şöyle düşünün iyiki doktorunuz risk almamis, bazi seyleri erkenden farketmis ve bebeginiz sağlıklı doğmuş. Allah uzun omurler versin
Sorunsuz bir hamileliğin barsa devlet hastanesini deneyebilirsin. Ama yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan bir hastane seçmeni tavsiye ediyorum. Tek maaşla bebek büyütmek çok zor . Eşin geleceği düşünüp fırsatımız varken biraz kenara koyalım diye düşünmüş olabilir.Hamileyim. Doktora bir defa gittik. Özel hastaneydi fiyatlar eşime çok fazla geldi ve bundan sonra devlet hastanesine gitmek istiyor. Ama ben devlet hastanesjne gitmek istemiyorum. Nedeni duydugum seyler olumsuz guvenemiyorum randevu almak bile mesele. Calismadigim icin bisey de diyemiyorum. Ama icim rahat degil böyle .
Benim görümcem de normale zorlandı devlette. Çok yırtığı oldu, haftalarca hemoroid çekti. Düzgünce oturamadi. Keşke sezaryen yapsalardı bu nee diye sikayetlenip durdu. Hâlâ doğum konusu açılınca öyle diyorPlanlı mıydı mecburen mi oldu? Ben özelde doğum yaptım. Plansız sezaryen oldu. Normal doğum çok istemiştim. Doktorum çok iyiydi hala çok severim. Ama yine de bazen acaba devlete gitmiş olsaydım normali zorlarlar mıydı, özel diye mi sezaryene döndü diye düşünmeden edemiyorum.
ben çok sıkıntı yaşıyorum tss yüzünden annelik teminatı denen bir zımbırtı var her muayene ondan düşüyorlar doğum da annelik teminatı kapsamında falan bakalım doğuma kadar teminat tutarı kalacak mı doğuma yetecek mi o da ayrı bir stres yapıyor insanaKonu sahibi tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırma imkanınız var mı? O zaman muayeneler ve doğum sigorta kapsamında oluyor ve baya uyguna geliyor. Biz öyle yapmıştık. İstediğim doktora istediğim hastaneye gidebiliyordum. Sadece doğum için vereceğim parayı muayeneler tahliller ve doğuma verdim.
Aa neden ki? Muayene teminatıyla doğum teminatım ayrıydı benim ki zaten normali de o. İkisi farklı şeyler. Bir de limitsizdi belli bir ücret üzerinden değil de 50 bin de isteseler doğuma karşılıyordu. Muayene sayılıydı sadece, o da yetti zaten.ben çok sıkıntı yaşıyorum tss yüzünden annelik teminatı denen bir zımbırtı var her muayene ondan düşüyorlar doğum da annelik teminatı kapsamında falan bakalım doğuma kadar teminat tutarı kalacak mı doğuma yetecek mi o da ayrı bir stres yapıyor insana
limitsiz muayene hakkım olduğu halde bu sıkıntıyı yaşıyoruz hasteneyle tartıştım falan yok kesinlikle çözülmüyor keşke hiç yaptırmasaydık dedikAa neden ki? Muayene teminatıyla doğum teminatım ayrıydı benim ki zaten normali de o. İkisi farklı şeyler. Bir de limitsizdi belli bir ücret üzerinden değil de 50 bin de isteseler doğuma karşılıyordu. Muayene sayılıydı sadece, o da yetti zaten.
bunu bilmiyordum arastiralimKonu sahibi tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırma imkanınız var mı? O zaman muayeneler ve doğum sigorta kapsamında oluyor ve baya uyguna geliyor. Biz öyle yapmıştık. İstediğim doktora istediğim hastaneye gidebiliyordum. Sadece doğum için vereceğim parayı muayeneler tahliller ve doğuma verdim.
Diyorum oraya gidenlerin cani yok mu diyorSağlık bu
Telafi yok ve hayatta bir kez olan bir şey deyin.
Ama dogum ve hamilelik sureci en önemlisi degil miSorunsuz bir hamileliğin barsa devlet hastanesini deneyebilirsin. Ama yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan bir hastane seçmeni tavsiye ediyorum. Tek maaşla bebek büyütmek çok zor . Eşin geleceği düşünüp fırsatımız varken biraz kenara koyalım diye düşünmüş olabilir.
Sonuçta bebeğin esas masrafı doğduktan sonra başlıyor . Beziydi , mamasıydı, arabasıydı , zıbınıydı, osuydu busuydu, odası , süsü , çekimi derken çok masraf var .
Tuhaf biriDiyorum oraya gidenlerin cani yok mu diyor
Denemeden karar vermemelisin bence. Bazı devlet hastaneleri çok iyi.ben denedim mesela bir daha da gitmedimHamileyim. Doktora bir defa gittik. Özel hastaneydi fiyatlar eşime çok fazla geldi ve bundan sonra devlet hastanesine gitmek istiyor. Ama ben devlet hastanesjne gitmek istemiyorum. Nedeni duydugum seyler olumsuz guvenemiyorum randevu almak bile mesele. Calismadigim icin bisey de diyemiyorum. Ama icim rahat degil böyle .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?