Eşimi nasıl ikna edebilirim?

Eşinizin maaşı ne kadar? Özel hastahanede doğum yapmanızın masrafını hesaplamış bu masrafı karşılayamayacağını öngörmüş olabilir mi?
Esim maaşli calismiyor babasiyla is yapiyor kendi isi. Karşilayamyacagi bir mebla degil bu ben zaten oyle olsa masraf cikaran zorlayan bir tip degilimdir. Sadece bu dogum olunca daha hassas ve tedirginim.
 
yasadiginiz yere gore degisir bence istanbulda devlette dogum iyi bir tecrube degil bence siginmacilardan dolayi cok kalabalik randevu almak bile mesele.
vergisini verdigimiz hastane doktor hizmetini alamiyoruz desek yeridir. masallah hastaneleri hic bos birakmiyorlar
 
Esim maaşli calismiyor babasiyla is yapiyor kendi isi. Karşilayamyacagi bir mebla degil bu ben zaten oyle olsa masraf cikaran zorlayan bir tip degilimdir. Sadece bu dogum olunca daha hassas ve tedirginim.
Canınızı sıkmak istemem ama geçen konunuz "eşimin ailesi hamilelik haberine sevinmedi" türünde birşeydi diye hatırlıyorum..eşinizin bu tutumu ile birleşince ailesinin neden sevinmediğini anladınız mı şimdi?
 
Esim maaşli calismiyor babasiyla is yapiyor kendi isi. Karşilayamyacagi bir mebla degil bu ben zaten oyle olsa masraf cikaran zorlayan bir tip degilimdir. Sadece bu dogum olunca daha hassas ve tedirginim.
Aa hatırladım çocuğa da sevinmemişlerdi. Valla müthiş (!) bir kocaya ve aileye çocuk yaptın geçmiş olsun :/
 
Riskli gebelikte özel önerilmez (çünkü bir sorun olduğunda devlete sevk eder) onun dışında ne istiyorsanız onu seçin..
Ben de üniversite hastanesi seçmiştim, Prof. Dr gözetiminde ayrıca özel muayenehanesi vardı. Oraya kontrole gidiyordum.
 
Hakli olabilirsiniz bilmiyorum ben kendi imkanlarimi zorluycam artik yapacak bisey yok esime zorlasam götürür istedigim yere ama o duruma düşmek istemiyorum
 
son aylara kadar devlette de gebelik takibini yaptırabilirsiniz muayene ücreti çoksa fakat hadi çocuk bir şekilde doğar da nasıl bakmayı düşünüyorsunuz? yani şimdiden muayeneye pahalı diyen adam çocuğun masraflarına pahalı demeyecek mi. plansız mı oldu bu gebelik? bundan bir sonrası "bebeğime şunu almak istiyorum ama eşim pahalı diyor ne gerek var diyor" olacak.. 3 senenin içinde ara ara doktorlara para akıttık gebe kalamadım. elimizde bir bebek yok, biz oturup ağlayalım o halde.
 
Sanirim Esiniz ve ailesi bebegi masraf kapisi olarak görüyor. O yuzden sevinmiyorlar, doktor isi problem oluyor. Bebek dogmadan once oda yapmasaniz bile belli basli seyleri almak zorundasiniz, dogduktan sonra mamasi, aşısı, islak mendili, bezi, vitamini(devletin verdigi kabizlik yaptigi icin biz ozel almistik), yemegi, meyvesi herseyi ayri masraf. Bunlar bide sizin sezaryen olmanizada karisir para vermemek icin. Yerinizde olsam esimi alir karsima konusurum.
 
Hakli olabilirsiniz bilmiyorum ben kendi imkanlarimi zorluycam artik yapacak bisey yok esime zorlasam götürür istedigim yere ama o duruma düşmek istemiyorum
Hayır "o duruma düşün" .Siz çocuğunuzu babanızın evinden getirmiş olsanız bile adama "kör müsün ..madem kabul ettin masrafını da tabiki karşılayacaksın" derdik.Eğer maddi gücü varsa bu güç sizin ve bebeğiniz için kullanılmayacaksa kim için kullanılacak? Kendi annesini babasını isterse 6 hafta sonra verilen muayene sıralarından randevu alarak devlet hastahanesine götürebilir.Yarın aldığınız kıyafetten bebeğe alacağınız yatağa kadar bu "babanne yorumlarını" duyacaksınız.Benim ilk çocuğumda down olma olasılığı çok yüksek diyip üniversite hastahanesine sevk yaptılar..iki gün üstüste doktora gittim diye kayınvalidemin babası bana "şimdiki gelinler hastahaneden çıkmıyor..bizim orada bir gelin vardı ..ata binip pazara geldi,doğurdu ata binip gitti" dedi bunu diyen kişinin kızı (kayınvalidem ) zamanında tüm kontrolleri özel hastahanede olmuş sonra da eve özel ebe getirtip doğumunu yapmış bir kadın.Ama ata binip pazarda doğurması beklenen de benim Ben "bana bunu söyleyen senede 2 kez hastahanede özel odada yatıp kanını yeniletmez " dedim.Maddi gücünüz olmasa hiç lafını etmeyin derim..ama madem ki paranız var biraz talepkar olun
 
Ama dogum ve hamilelik sureci en önemlisi degil mi
Benim iki tane oğlum var , doğum ve hamilelik süreci ( her şey normalse ) çokta önemli bir süreç değil bence . Sonuçta bebek korunaklı bir ortamda , sağlıklı huzurlu mutlu bir şekilde büyüyor .
Sonrası daha zor . Bez A markası pişik yapar , B markası başka bir şey yapar vs derken belki de bebeğin cildine uygun olan bez en pahalısı olacak . Bebeğin ihtiyaçları için en uygun mama bilmem ne marka olacak . Belki alerjik bünyesi olacak vs vs .
Ben özele gittim hep ama şeker yüklemesi yok ikili test , üçlü test yaptırmadım . Gittik baktık geldik . Folik asiti bile düzenli kullanmadım .
Benim şahsi düşüncem; hamilelik sağlıklıysa yürür , değilse çok üzgünüm ki sonlanır . Bizim köy yol üstü bir yer . Bir gün babaannemi çağırdılar , Aba koş diye . Neyse gittik baktık bir traktör römorku içinde döşekte yatan bir kadın . Doğumu başlamış . Babaannem hemen yardım etti , bebek doğdu , annesinin biraz daha yardıma ihtiyacı varmış onunla ilgilendi ve bizim eve getirdiler . Yol üstünde doğurdu kadıncağız . Yıkadı babaannem her ikisini de , bizde yattı kadın ve bebek . Adam amcamla köy odasına gitti . Babaannem sandığından çarşaf çıkardı , battaniye gibi sardı . Ohhhh mis gibiydi . Sonra dedemin adını koydular bebeğe . Köyden herkes bebek görmeye geldi , amcam rahmetli dedemin adı konulunca kurban kesti . Yiyecekler içecekler , süt , peynir derken bir sürü hediyeyle köylerine gittiler . Adam çobanmış , kadın da öksüz ve yetimmiş . Öylece evlendirmiş köylü bunları meğerse . Ayy yine lafı uzattım .
Ayrıca kontrolleri geçtim testler de çok pahalı . Şu günde bebek büyütmeye çalışanların Allah yardımcısı olsun. Bez fiyatlarını görünce , mamaları kilitli dolaplarda görünce yüreğim sızlıyor .
Eskiden 10 TL olan pijama altları 40-50 TL olmuş . Bir de her ay büyüyorlar , her ay yeni ihtiyaçları oluyor .
Sağlıcakla alın kucağınıza inşallah bebeğinizi .
 
Esim almam yapmaz demez ama ben oyle her seyi isteyebilen direten biri degilim. Mesela bana muayene pahali dedi ya tamam ben ona alındım bisey istemem moduna gectim . Cunku boyle seyi istemem. Gerektiğini düşünmüyorum. Onun kendinin dusunmesini istiyorum
 
Sonucta tum yuku siz cekeceksiniz, dogumu siz yapacaksiniz. Imkaniniz el veriyorsa nerede, nasil yapacaginiza karismamaliydi. Ustteki arkadasin dediği gibi ailesinin sevinmemesiyle bunu birlestirince çıkan sonuç hic hoş degil.
 
Amin teşekkürler
 
Seni çok üzerler güzelim o kadarını söyleyeyim.
 
Allah hayırlısıyla size de nasip etsin inşallah
 
Bir anneyi üzmekle aldıkları bu vebali nasıl ödeyecekler
 
Randevu alamama konusunu da gözünüzde büyütmeyin, zaten gebeliğin başındasınız ayda bir gideceksiniz ortalama 10 gün önceden randevunuzu alabilirsiniz. Ben de ilk doğumumu devlet hastanesinde yaptım ve gayet memnun kaldım. Benim talebim bile degilken özel odaya aldılar, güler yüzlü hemşireler sürekli gelip gidip kontrol ettiler beni ve bebeği. Dogumhaneye girdiğimde beni rahatlatmak için epey sohbet ettiler şakalaştılar.. Bana biraz ön yargılı davranıyor sunuz gibi geldi. Ha birde özel hastanede her türlü tahlil vs maalesef yüksek ücretler alınıyor, ilerleyen zamanlatda ikili tarama, üçlü tarama testi derken maliyet baya artıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…