- 17 Ekim 2019
- 949
- 486
- 103
- 30
- Konu Sahibi Zorlumacera
-
Esim maaşli calismiyor babasiyla is yapiyor kendi isi. Karşilayamyacagi bir mebla degil bu ben zaten oyle olsa masraf cikaran zorlayan bir tip degilimdir. Sadece bu dogum olunca daha hassas ve tedirginim.Eşinizin maaşı ne kadar? Özel hastahanede doğum yapmanızın masrafını hesaplamış bu masrafı karşılayamayacağını öngörmüş olabilir mi?
muayenelere devlete gidin dogum icin ozele benceEsim maaşli calismiyor babasiyla is yapiyor kendi isi. Karşilayamyacagi bir mebla degil bu ben zaten oyle olsa masraf cikaran zorlayan bir tip degilimdir. Sadece bu dogum olunca daha hassas ve tedirginim.
Canınızı sıkmak istemem ama geçen konunuz "eşimin ailesi hamilelik haberine sevinmedi" türünde birşeydi diye hatırlıyorum..eşinizin bu tutumu ile birleşince ailesinin neden sevinmediğini anladınız mı şimdi?Esim maaşli calismiyor babasiyla is yapiyor kendi isi. Karşilayamyacagi bir mebla degil bu ben zaten oyle olsa masraf cikaran zorlayan bir tip degilimdir. Sadece bu dogum olunca daha hassas ve tedirginim.
Aa hatırladım çocuğa da sevinmemişlerdi. Valla müthiş (!) bir kocaya ve aileye çocuk yaptın geçmiş olsun :/Esim maaşli calismiyor babasiyla is yapiyor kendi isi. Karşilayamyacagi bir mebla degil bu ben zaten oyle olsa masraf cikaran zorlayan bir tip degilimdir. Sadece bu dogum olunca daha hassas ve tedirginim.
Ama son aylarda cogu doktor kabul etmiyormuş. Bir de esim zaten dogumu ozelde hic istemez pahali diyemuayenelere devlete gidin dogum icin ozele bence
Hakli olabilirsiniz bilmiyorum ben kendi imkanlarimi zorluycam artik yapacak bisey yok esime zorlasam götürür istedigim yere ama o duruma düşmek istemiyorumCanınızı sıkmak istemem ama geçen konunuz "eşimin ailesi hamilelik haberine sevinmedi" türünde birşeydi diye hatırlıyorum..eşinizin bu tutumu ile birleşince ailesinin neden sevinmediğini anladınız mı şimdi?
Her doktor ileri haftalarda kabul etmeyebiliyor ama. Gitmek istediği doktoru belirleyip önden konuşmasında fayda var.
Hayır "o duruma düşün" .Siz çocuğunuzu babanızın evinden getirmiş olsanız bile adama "kör müsün ..madem kabul ettin masrafını da tabiki karşılayacaksın" derdik.Eğer maddi gücü varsa bu güç sizin ve bebeğiniz için kullanılmayacaksa kim için kullanılacak? Kendi annesini babasını isterse 6 hafta sonra verilen muayene sıralarından randevu alarak devlet hastahanesine götürebilir.Yarın aldığınız kıyafetten bebeğe alacağınız yatağa kadar bu "babanne yorumlarını" duyacaksınız.Benim ilk çocuğumda down olma olasılığı çok yüksek diyip üniversite hastahanesine sevk yaptılar..iki gün üstüste doktora gittim diye kayınvalidemin babası bana "şimdiki gelinler hastahaneden çıkmıyor..bizim orada bir gelin vardı ..ata binip pazara geldi,doğurdu ata binip gitti" dediHakli olabilirsiniz bilmiyorum ben kendi imkanlarimi zorluycam artik yapacak bisey yok esime zorlasam götürür istedigim yere ama o duruma düşmek istemiyorum
Benim iki tane oğlum var , doğum ve hamilelik süreci ( her şey normalse ) çokta önemli bir süreç değil bence . Sonuçta bebek korunaklı bir ortamda , sağlıklı huzurlu mutlu bir şekilde büyüyor .Ama dogum ve hamilelik sureci en önemlisi degil mi
Esim almam yapmaz demez ama ben oyle her seyi isteyebilen direten biri degilim. Mesela bana muayene pahali dedi ya tamam ben ona alındım bisey istemem moduna gectim . Cunku boyle seyi istemem. Gerektiğini düşünmüyorum. Onun kendinin dusunmesini istiyorumSanirim Esiniz ve ailesi bebegi masraf kapisi olarak görüyor. O yuzden sevinmiyorlar, doktor isi problem oluyor. Bebek dogmadan once oda yapmasaniz bile belli basli seyleri almak zorundasiniz, dogduktan sonra mamasi, aşısı, islak mendili, bezi, vitamini(devletin verdigi kabizlik yaptigi icin biz ozel almistik), yemegi, meyvesi herseyi ayri masraf. Bunlar bide sizin sezaryen olmanizada karisir para vermemek icin. Yerinizde olsam esimi alir karsima konusurum.
Sonucta tum yuku siz cekeceksiniz, dogumu siz yapacaksiniz. Imkaniniz el veriyorsa nerede, nasil yapacaginiza karismamaliydi. Ustteki arkadasin dediği gibi ailesinin sevinmemesiyle bunu birlestirince çıkan sonuç hic hoş degil.Esim almam yapmaz demez ama ben oyle her seyi isteyebilen direten biri degilim. Mesela bana muayene pahali dedi ya tamam ben ona alındım bisey istemem moduna gectim . Cunku boyle seyi istemem. Gerektiğini düşünmüyorum. Onun kendinin dusunmesini istiyorum
Amin teşekkürlerBenim iki tane oğlum var , doğum ve hamilelik süreci ( her şey normalse ) çokta önemli bir süreç değil bence . Sonuçta bebek korunaklı bir ortamda , sağlıklı huzurlu mutlu bir şekilde büyüyor .
Sonrası daha zor . Bez A markası pişik yapar , B markası başka bir şey yapar vs derken belki de bebeğin cildine uygun olan bez en pahalısı olacak . Bebeğin ihtiyaçları için en uygun mama bilmem ne marka olacak . Belki alerjik bünyesi olacak vs vs .
Ben özele gittim hep ama şeker yüklemesi yok ikili test , üçlü test yaptırmadım . Gittik baktık geldik . Folik asiti bile düzenli kullanmadım .
Benim şahsi düşüncem; hamilelik sağlıklıysa yürür , değilse çok üzgünüm ki sonlanır . Bizim köy yol üstü bir yer . Bir gün babaannemi çağırdılar , Aba koş diye . Neyse gittik baktık bir traktör römorku içinde döşekte yatan bir kadın . Doğumu başlamış . Babaannem hemen yardım etti , bebek doğdu , annesinin biraz daha yardıma ihtiyacı varmış onunla ilgilendi ve bizim eve getirdiler . Yol üstünde doğurdu kadıncağız . Yıkadı babaannem her ikisini de , bizde yattı kadın ve bebek . Adam amcamla köy odasına gitti . Babaannem sandığından çarşaf çıkardı , battaniye gibi sardı . Ohhhh mis gibiydi . Sonra dedemin adını koydular bebeğe . Köyden herkes bebek görmeye geldi , amcam rahmetli dedemin adı konulunca kurban kesti . Yiyecekler içecekler , süt , peynir derken bir sürü hediyeyle köylerine gittiler . Adam çobanmış , kadın da öksüz ve yetimmiş . Öylece evlendirmiş köylü bunları meğerse . Ayy yine lafı uzattım .
Ayrıca kontrolleri geçtim testler de çok pahalı . Şu günde bebek büyütmeye çalışanların Allah yardımcısı olsun. Bez fiyatlarını görünce , mamaları kilitli dolaplarda görünce yüreğim sızlıyor .
Eskiden 10 TL olan pijama altları 40-50 TL olmuş . Bir de her ay büyüyorlar , her ay yeni ihtiyaçları oluyor .
Sağlıcakla alın kucağınıza inşallah bebeğinizi .
Seni çok üzerler güzelim o kadarını söyleyeyim.Esim almam yapmaz demez ama ben oyle her seyi isteyebilen direten biri degilim. Mesela bana muayene pahali dedi ya tamam ben ona alındım bisey istemem moduna gectim . Cunku boyle seyi istemem. Gerektiğini düşünmüyorum. Onun kendinin dusunmesini istiyorum
Allah hayırlısıyla size de nasip etsin inşallahson aylara kadar devlette de gebelik takibini yaptırabilirsiniz muayene ücreti çoksa fakat hadi çocuk bir şekilde doğar da nasıl bakmayı düşünüyorsunuz? yani şimdiden muayeneye pahalı diyen adam çocuğun masraflarına pahalı demeyecek mi. plansız mı oldu bu gebelik? bundan bir sonrası "bebeğime şunu almak istiyorum ama eşim pahalı diyor ne gerek var diyor" olacak.. 3 senenin içinde ara ara doktorlara para akıttık gebe kalamadım. elimizde bir bebek yok, biz oturup ağlayalım o halde.
Bir anneyi üzmekle aldıkları bu vebali nasıl ödeyeceklerHamile kaldığımda yıllardır özelde gittiğim doktora gittim. İkili test yapıldı. Bebeginizde down sendromu olma ihtimali var nifty yapalım dendi. Sırf para koparmak için, değerlerimi değiştirip, kanımı 1 hafta sonra göndermişler. Daha sonra üniversite hastanesi prof. Gittim. Aşırı derecede memnunum doktorumdan. Doğumumu sıkıntısız yaptım. Kontrollerime de gidiyorum. Üniversite hastanesini tercih edebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?