- 26 Temmuz 2015
- 6.661
- 9.347
- 198
- Konu Sahibi Zorlumacera
-
Aynen öyle. Eşim de direk korktu aldiralim dedi. Vebaline giremem ben çocuğun diye. Kaç kişinin bebeğine oluyor bunlar diye düşünüyor insan. Allah merhamet versin hepsine.Bir anneyi üzmekle aldıkları bu vebali nasıl ödeyecekler
Aynn bendeValla özelde doğurdum. Bilmiyorum zamanı geriye alsam asla özele gitmezdim.
Sizce normale zorlanmak iyi bir sey mi ki?Planlı mıydı mecburen mi oldu? Ben özelde doğum yaptım. Plansız sezaryen oldu. Normal doğum çok istemiştim. Doktorum çok iyiydi hala çok severim. Ama yine de bazen acaba devlete gitmiş olsaydım normali zorlarlar mıydı, özel diye mi sezaryene döndü diye düşünmeden edemiyorum.
Normale zorlanmak değildi kast ettiğim normali denemek anlamında dedim aslında. Tabi ki zorlamak iyi bir şey değil. Doğumdan sonra travma oldu bende, atlatamadım bir süre. O zaman araştırdığımda benim durumuma benzer olan bazı kadınların normal doğum yapabildiğini okumuştum. İnsanın aklına takılıyor sadece. Hani hep özellerdeki doktorlar kolaya kaçıp sezaryen yapıyor algısı var ya ondan sebep. Ha ben güvendim doktoruma o an sorgulamadım. Böyle gerekiyor dedi tamam dedim.Sizce normale zorlanmak iyi bir sey mi ki?
Arkadasim normale zorlandi ve neredeyse bebegin suyu bitiyormus. Ebeler farketmemis. Son anda dr gelip kontrol edince farketti ve acil sezaryen olabildi.
Ben bu zorlama isini de hic doğru bulmuyorum.
Sizi severim. O yüzden alıntı yapıyorum.Planlı mıydı mecburen mi oldu? Ben özelde doğum yaptım. Plansız sezaryen oldu. Normal doğum çok istemiştim. Doktorum çok iyiydi hala çok severim. Ama yine de bazen acaba devlete gitmiş olsaydım normali zorlarlar mıydı, özel diye mi sezaryene döndü diye düşünmeden edemiyorum.
Evet kesinlikle. Eve sağ ve sağlıklı bir bebek götürebilmek çok kıymetli bir mucize aslında. Çok şükür bugünümüze. Kafaya takmıyorum artık. Hayırlısı böyleymiş diyorum. En azından elimden geleni yaptım, doktorum da elinden geleni yapmıştır muhakkak. Size de sağlıklı doğumlar diliyorum.Sizi severim. O yüzden alıntı yapıyorum.
Normale ısrarcı olmak demek sınırları asla belli olmayan yırtılmalar demek olabilir.. oturup kalkamamak demek olabilir. Vajinanın az ya da çok genişlemesi demek olabilir.
Sonuçlarını bilmediğimiz bir normal dogum ısrarındansa , sonuçlarını bildiğimiz sezeryan her zaman tercihimizdir.
Eminim ki doktorunuz en doğrusuna karar vermiştir. Hiç yalandan yere üzülmeyin. Olanda hayır vardır derler.
Neticede doğumdan 1 sene sonra normal ya da sezeryanin hiçbir etkisi kalmıyor insan bedeninde. Sonuçta elinizde sağlıklı bir evlat varsa gerisi hiç önemli değil.
Allah sağlıktan ayırmasın.
Hiç kötü hissetme. Özellerde eğer çok pahalı hastaneler değilse devletten farkı olmuyor ilgi konusunda. Çok pahalı hastaneler de zaten güler yüze prenses gibi hissettirmeye alıyorlar o parayı. Onun dışında doğum aynı doğum testler aynı testler. Para almayınca daha kötü doğurtmuyorlar yani. Hatta devlet hastaneleri özellikle araştırma hastaneleri inciğine cinciğine bakıyor gayet ilgililer. He biraz daha az güler yüz olabiliyor bazen ama o bile hastaya göre değişiyor.Evet haklısınız zaten mecburum devlet icin. Hayirlisi olur insallah
Üniversite hastanesi varsa oraya gidebilirsiniz.Evet haklısınız zaten mecburum devlet icin. Hayirlisi olur insallah
2 sene önce durumum çok iyi olmasına rağmen şehir hastanesinde doğurdum sezeryanla spinal anestezi ile. allahım çok şükür ki orda doğurmuşum özelden eksiği yoktu fazlası vardı. ilgi alaka ayrı, anlatımlar eğitimler ayrı her şeyden çok memnun kaldım. üstelik ameliyat sırasında kullanılan batikona alerjim varmış hiçbirimiz bilmiyorduk 4 gün kaldım hastanede. her günden ayrı memnun kaldım.Hamileyim. Doktora bir defa gittik. Özel hastaneydi fiyatlar eşime çok fazla geldi ve bundan sonra devlet hastanesine gitmek istiyor. Ama ben devlet hastanesjne gitmek istemiyorum. Nedeni duydugum seyler olumsuz guvenemiyorum randevu almak bile mesele. Calismadigim icin bisey de diyemiyorum. Ama icim rahat degil böyle .
Asıl deet hastanesindekiler daha tecrübeli ve hakederek oralara gelmiş oluyorlar.sağlıkçı olduğum için işin iç yüzünü biliyorum.özel hastaneler Acıbadem gibi çok ilkeli bir hastane değilse nerede ilk iş tecrübesi olan, atanacak kadar puan atamamış, çok genç kişi varsa onları çalıştırır. Doktorlar zaten hep devletten geçme.o yüzdene boşuna koltuğa, kanepeye, televizyona, binanın estetiğine( ki bazı özellerde bunlar bile olmuyor, insanlar sırf kalabalık olmasın diye gidiyor) dünyanın parasını bayılmayın.sıkıntı yaşanmazsa 1 gün kalıp çıkacaksınız zaten.Hamileyim. Doktora bir defa gittik. Özel hastaneydi fiyatlar eşime çok fazla geldi ve bundan sonra devlet hastanesine gitmek istiyor. Ama ben devlet hastanesjne gitmek istemiyorum. Nedeni duydugum seyler olumsuz guvenemiyorum randevu almak bile mesele. Calismadigim icin bisey de diyemiyorum. Ama icim rahat degil böyle .
ben dogumlarimi tam tesekkullu yogun bakimin ve pediatri servisinin oldugu hastanelerde yaptim. Allah korusun bir sey olursa daha cabuk mudahele ederler diye. ozel her zaman daha iyi olacak diye bi sey yok.Hamileyim. Doktora bir defa gittik. Özel hastaneydi fiyatlar eşime çok fazla geldi ve bundan sonra devlet hastanesine gitmek istiyor. Ama ben devlet hastanesjne gitmek istemiyorum. Nedeni duydugum seyler olumsuz guvenemiyorum randevu almak bile mesele. Calismadigim icin bisey de diyemiyorum. Ama icim rahat degil böyle .
Cok tesekkur ederim cok naziksinizHiç kötü hissetme. Özellerde eğer çok pahalı hastaneler değilse devletten farkı olmuyor ilgi konusunda. Çok pahalı hastaneler de zaten güler yüze prenses gibi hissettirmeye alıyorlar o parayı. Onun dışında doğum aynı doğum testler aynı testler. Para almayınca daha kötü doğurtmuyorlar yani. Hatta devlet hastaneleri özellikle araştırma hastaneleri inciğine cinciğine bakıyor gayet ilgililer. He biraz daha az güler yüz olabiliyor bazen ama o bile hastaya göre değişiyor.
Sabah 4 mübende hamileyim Durumum oldugu halde devlet Hastanesi'ne gidiyorum ve devlette doğum yapmayı düşünüyorum. İlk kontrolümu özel hastanede yaptim. Muayene + kan tahlileri + ilaçlarım toplam 1400 TL ücret odedim. Sizde önyargılı olmayın lütfen emin olun esinizde durumu olsa sizi özele gotururdu. Hastane randevuları 4 de açılıyor o saatte randevu almaya calisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?