• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim'i nasıl ikna edebilirim?

Durdukları yere alışmak, düzene alışmak...

güzel bahaneymiş ..
yurtdışına çıkmamış olsanız başka bir şehre gitmiş olsanız da yine durduğunuz yere alışmak için kv yanına mı yerleşecektiniz..
düzen konusuna gelince kendi düzeninizi kurmayacak yaştaysanız evlenmeseydiniz keşke..

konunuza gelirsekte kp sizden yana anladığım kadarıyla .. onu işleyin ince ince yalnız kaldığınız zamanlarda.. kocanda ayrı eve çıkabilecek basiretin olmadığı belli.. bütün yapabileceğin kp ri ikna etmek gibi görünüyor..

Üvey Annem var, babam bana sahip çıkmadı, beni istemediler. Almanya'ya GELİN geldim. Bu yüzden bana "Alışana kadar yanımızda durursun, sonra biz size kendi evinizi kuracağız" diyorlardı, öyle de söz vermişlerdi. Kayınpeder'im ev bakıyor, ama Annesi oğlunu baskı altına alıp, etkisi altına sokmaya çalışıyor. Yani "Ayrı eve çıkmayın" diye oğlunu fişfikleyecek... Eşim 31 yaşında, bu evliliğim biraz "Kurtuluşum olabilecek" düşüncesi ile yaptım. Çünkü kendi Ailem zaten beni istemiyordu.

eşin 31 yaşında mı birde :oha:
sen cidden 19 yaşında mısın ?

Of ne kadar çok var kk da 19-20 yaşında, kv ile oturan üstelik hamile olan kadın. :KK43: hiç böyle hayatlar olduğunu bilmezdim, hep filmlerde görürdüm.

Kendi aileleriyle problemi olan genç kızları alıp sonra da eziyorlar işte. Gidecek yerin olmadığını bilen kv ler kocalar vicdansızlıkta çığır açıyor.

Konu sahibesi siz çocuk doğduktan sonra kuaförlük, makyözlük vb meslek kursuna gidin bence mesleğiniz olsun. Paranız olunca bebekle basar gidersiniz gelen gelir gelmeyen anasına yapışık kalır.

Kocanızla daha çok ilgilenin hep güler yüzlü olun sakın ama sakın ailesini kötülemeyin kocanız sizin yanınızda huzurlu olduğunu görsün hissetsin onu çıldırtacak çamaşırlar alın gecelikler alın keşke tek evimiz olsa da hep böyle gezsem felan yapın yaklaşınca size ses olur artık çok utanıyorum felan deyip uzaklaşın seks esnasında istemsiz şekildeymiş gibi sesler çıkarın yavaş yavaş yapın bunları kocanız sizden çok ister emin olun ayrılmak

güzel bahaneymiş ..
yurtdışına çıkmamış olsanız başka bir şehre gitmiş olsanız da yine durduğunuz yere alışmak için kv yanına mı yerleşecektiniz..
düzen konusuna gelince kendi düzeninizi kurmayacak yaştaysanız evlenmeseydiniz keşke..

konunuza gelirsekte kp sizden yana anladığım kadarıyla .. onu işleyin ince ince yalnız kaldığınız zamanlarda.. kocanda ayrı eve çıkabilecek basiretin olmadığı belli.. bütün yapabileceğin kp ri ikna etmek gibi görünüyor..

Ben kendime güvenmesem, evlenmem zaten. Kayınpederim de kararında kesin ama ben eşimin ANA KUZUSU olduğundan annesinin baskısının altına girmesinden korkuyorum. Bu yüzden eşim'i ikna etmem lazım

Kendi aileleriyle problemi olan genç kızları alıp sonra da eziyorlar işte. Gidecek yerin olmadığını bilen kv ler kocalar vicdansızlıkta çığır açıyor.

Konu sahibesi siz çocuk doğduktan sonra kuaförlük, makyözlük vb meslek kursuna gidin bence mesleğiniz olsun. Paranız olunca bebekle basar gidersiniz gelen gelir gelmeyen anasına yapışık kalır.

Çocuğumu babasız büyütmek istemiyorum, öyle yaparsam gelir mi acaba benimle ??

Kayınpeder'im ayrı ev açmayı düşünüyor. Hatta bakıyor da, Kaynanam da Kayınpederim'den korkar. O yüzden onun yanında bişey diyemez. Oğlunu etkisi altına almaya çalışıyor. Zaten bana öyle söz vermişlerdi "Alışasıya kadar yanımızda durur, ondan sonra kendi evinizi yerleştiririz" dediler...
O zaman musait bi zamanda kayinpederle konusun. Yasadiklarinizi bize anlattiguniz sekilde ona da anlatin. Eger kaynanaya ve esinize sozu geciyorsa bence isinize yarayabilir.

Kocanızla daha çok ilgilenin hep güler yüzlü olun sakın ama sakın ailesini kötülemeyin kocanız sizin yanınızda huzurlu olduğunu görsün hissetsin onu çıldırtacak çamaşırlar alın gecelikler alın keşke tek evimiz olsa da hep böyle gezsem felan yapın yaklaşınca size ses olur artık çok utanıyorum felan deyip uzaklaşın seks esnasında istemsiz şekildeymiş gibi sesler çıkarın yavaş yavaş yapın bunları kocanız sizden çok ister emin olun ayrılmak

Ben ailesine asla laf söylemiyorum. Eşim'e de elimden gelebildiği kadar yakın durup, güler yüz gösteriyorum. İnşallah en yakın zamanda Rabbim gönlümdekinin en hayırlısını verir. Hayırlısı değilse de Rabbim hayırlara eylesin.

Ben kendime güvenmesem, evlenmem zaten. Kayınpederim de kararında kesin ama ben eşimin ANA KUZUSU olduğundan annesinin baskısının altına girmesinden korkuyorum. Bu yüzden eşim'i ikna etmem lazım
iyilikle ikna edemiyorsan zorla ikna ediceksin o zaman!
bak madem almanyadasin ister doğumdan önce ister doğumdan sonra cik polise git polis uzaksa beediyeye git yada herhangi bir ev doktoruna durumu anlat onlar melseleyi ilgili yerlere bildirip seni tekrar eve yollamadan siginma evine götürür ha şiddet yok diye almazlar diye korkma psikolojik şiddet uyguladiklarini söyle bir müddet kal esin ciddi olduğunu anlasin pesinden gelirse ayri ev sartiyla birleşirim de yok pesinden gelmezse çocuk parasi nafaka devlet desteğiyle falan çocuk kreş yasina gelene kadar idare edersin ev de tutarlar sana ondan sonrada calisir önüne bakarsin
bu tavsiyelerimin sebebi baban ve üvey annenin seni dönsende kabul etmeyeceklerini yazdigin icin
almanyadasin ve kalacak yerim kimsem yok deyip korkup siniyorsun yapma bunu!! dil sorununu da çözerler çevirmenle sonra kurslara gider öğrenirsin!
onlara mecbur olmadigini hissettir! anca o zaman rahat edersin kocanda bunu anlarsa büyük ihtimal seni kaybetmeyi göze alamayacaktir

Evlenen bir erkek ayrı ev açmak zorunda hatta ayrı ev açmamak boşanma sebebi olarak görülür.

Kayınpeder ev bakacaktı o iş ne oldu? Sen gazeteden internetten baksan sonra kp yi kolundan çeksen gidip dairelere beraber baksanız?

Kayınpederim ev bakıyor, ama bize belli etmiyor. Kafasına yatan bi ev olduğu zaman gidiyor ev sahibi ile görüşüyor, eve bakmak için izin istiyor. Eve gelince söylüyor. Bi kaç gün sonra da hep beraber gidiyoruz

Buna katılıyorum, keşke en başında kabul etmemiş olsaydınız.
Fakat olan olmuş.
Yapabileceğiniz tek şey resti çekmek, eğer bu kadar mutsuz ve umutsuzsanız.
Eşinizi ikna etmeniz çok zor bu durumda.

Nefret ediyorum böyle ana kuzularından.
Madem anandan ayrı yaşayamayacaksın, ne diye evlenirsin. :KK12:

Neden olacak bir çoğuda analarına hizmet etsin diye evleniyorlar.
Sanırsın ki bir tekonların anaları kıymetli değerli..

Almanca biliyor musunuz?
Bakın pek çok açıdan yüzünüz gülmemiş ama bundan sonra kendinize yatırım yapın. Almanca bilmiyorsanız öğrenin. Bulunduğunuz ülkede eğitim görebilir misiniz araştırın. Orada kendinizi nasıl geliştirirsiniz ve nasıl iş hayatına atılırsınız bunları anlamaya çalışın. Belki Almanyada olan biri size daha net yardımcı olabilir.
İşte bu noktada neden bu kadar çabuk çocuk sorusu geliyor. Bütün bunlar çocuk olmadan çok çok daha kolay olurdu. Sonra gene çocuğunuz olurdu ama annesi daha donanımlı olurdu, annesinin bir işi olurdu, annesinin evde sözünün geçeceği durumlar olurdu. Bunların gene olması için çalışın. Belki daha yavaş olacak ama olacak.

Peki, bunun için uğraşacağım.

Kızlar, geçenlerde,
-Kocam "ANA KUZUSU"-
diye Konu açmıştım.
Okuyanlar, bana teselli olanlar bilir ben çıkmazdaydım, ve biraz olsun kendimi sizin sayenizde toparlamıştım. Fakat ben eşim'i ayrı eve çıkmak için nasıl ikna edebilirim ? Bilmiyorum.
Ve biliyorsunuz ki, eşim benim yaptığım, söylediğim herşeyi annesine söylüyor. Ve Kaynanam'da sonra herşeyi burnumdan getiriyor. Ağlıyorum, kendimi heder ediyorum, ama eşim yine arkamda olmuyor. Çünkü Kaynanam kendi tarafına çekip dolduruşa getiriyor, kendine bağlıyor. Allahım'a hep dua ediyorum. Ama biraz da benim çaba göstermem gerektiğini biliyorum. O yüzden en uygun şekilde, eşimi ben ayrı ev konusuna nasıl alıştırıp, ikna edebilirim ??
eşin ana kuzuluğunu bırakmadan zor biraz başka ev bence

Kayınpederim ev bakıyor, ama bize belli etmiyor. Kafasına yatan bi ev olduğu zaman gidiyor ev sahibi ile görüşüyor, eve bakmak için izin istiyor. Eve gelince söylüyor. Bi kaç gün sonra da hep beraber gidiyoruz

Beğen bir evi tuttur ben bunu isterim diye. Beğendiğiniz bir yer hiç olmadı mı?

Back
X