Eşimi seviyorum ama evliliğimiz hiç iyi gitmiyor ne yapmalıyım

E
Bir insan neden eşinin çalışmasını istemez?
Bir kadın, şayet kendi çalışmak istiyorsa eşinin çalışmasını istemiyor oluşunu nasıl kabul edip evinde oturur?
Eşim izin vermezse anneme gidemem diyenleri okudum burada Malesef herkes özgür değil dedim sonra.

Öncelikle sakin olmanızı tavsiye ederim. Kaygı, sizi hataya sürükler. Henüz 1 yıllık evlisiniz; siz boşanmak için evlenmediniz. Fazla merhamet maraz doğurur diye bir laf var. Sizin her şeye susarak evet demeniz ve sizin değil de sadece eşinizin çalışması bunlara sebep.. Kocanız nasılsa ben kazanıyorum, diyor;ailesi de nasılsa çalışan bizim oğlan gelinin söz söyleme hakkı yok diye düşünüyorlar ve böylece siz devre dışı kalıyorsunuz. Nasıl alıştırırsanız ömürboyu öyle devam eder. Kavga etmeyin ama evliliğinizda pasif de durmayın. Aileden önce "kumar" olayı üzerinde durun. Eşiniz başı her sıkıştığında kumara mı başvuracak. Zamanla sorunlar, kişiler değişir ama alışkanlık değişmez. Not: Ev hanımı olmak; evde pasif durmak, her söylenilene evet demek değildir. Ailesinden kaçmayın aksine yaklaşın ama hazırcevap olun,, ailesine yaklaşmanız eşiniz üzerinde daha etkili olmanıza vesile olur.

Seven insan bunu yapmaz. Eşini düşünür. İnsanlar artık çıkarına ters düşmediğin takdirde seviyor bir birini. İlk evliliğimde bu hatayı yapmıştım ve tüm altınlarımı ev alacağız diye eşime vermiştim. Sonuç evi babasının üzerine almışlar. Ben tabi o kadar güveniyorum ki sormak aklıma gelmemişti. Çok pişman oldum ama artık hiç kimseye güvenmiyorum. Şimdiki eşim birikimim olduğunu bilir ama ne kadar biriktirdiğimi bilmez mesela. Söylemem onada

Esiniz istemesin siz neden istemiyorsunuz? Sizin çalışmanızle ilgili tek irade sizsiniz. Başka kimse değil. Şimdilik sadece 1 senelik evlisiniz, belki yakında çocuk olur yine sıkıntı olmaz. Ama evlilik dediğimiz uzun. 10 yıl sonra eşiniz, anası babası size zaten bizim cocugumuzun parası sen yiyeceğine biz yiyoruz deseler napcaksiniz. Ki derler, emin olun.
Ayrıca kusura bakmayın ama ailesine para göndermek için iddaa kumar vs oynamaya inanmak da çok aşırı niyet bence. Biz de ailemize para gönderiyoruz, dışarda kahve icmiyoruz onu gonderiyoruz gerekirse. Hiç aklımıza iddaa oynamak gelmiyor

Eşiniz sizi sindirmeye çalışıyor ki bazı şeylere itiraz etmeyesiniz. Sizi evin hizmetçisi olarak görüyor ki çalışmanızı ve ondan daha fazla para kazanmanızı istemiyor. Erkekler genelde seviye olarak kendinden üstün kadın görünce aşağılık kompleksi oluşur ve onu sindirmeye çalışır. Sadece kendini yetiştirmiş, aklı başında olan erkekler böyle kadınlarla gurur duyar.Bence eşinizle bütün rahatsız olduğunuz noktaları ve hissettiklerinizi konuşun. Çalışmak için izin istemeyin, çalışıcam deyin. Çünkü siz bir bireysiniz, kendi kararınızı kendiniz verin. Gölgeli kimlik yaşamayın. Eşinize duzelmedigi takdirde ayrılacağınızı kararlı bir şekilde söyleyin ve düzelme olmazsa terk edin gitsin. Kuzenim de sizinkine benzer durum yaşadı, hep düzeleceğini sandı, hatta düzelir diye onun aklina uyarak çocuk da yaptı ve çocuk 6 aylıkken baba evine döndü, psikolojisi bozuldu. Kızlar, kadınlar kendinizi ezdirmeyin, değmez.

Eşim çalışmamı istemiyor ne yaaa. Sahibin mi hayat arkadaşın mı. Hele birde okuduysan vah ki ne vah. Çalışmıyorsan sus köşende otur . iş için kocanın sözü bu kadar önemliyse ne yaparsa yapsın onlarada itaat et. Malum koca mühim hele onun sözü daha mühim.

Sen de üni mezunuysan... daha ne okuyacağım bu forumda ya.
Bi de eşinle sorun olmadığını iyi biri olduğunu söylüyosun. Peki.

Benim ailemde öyle biliyo mısın kardeşim evlendi ev verdi araba verdi düğününü yaptı ama benim eşim tek başına yaptı herseyini yetmedi bide hala onlara para gönderiyor

Aileniz erkek kardeşinize ev vermiş araba vermiş. Sizin ailenizde normal değil ki. Size ne yaptılar? İki evladına eşit yapmak varken neden birini elden çıkarmaya uğraşır gibi evlendirirler ben anlamıyorum. Sizin yerinizde olsam önce aileme tepki gösterirdim. Gelen giden vuruyor nedir bu kadınların çektiği ya. Oğullarına yapar kızlarından kaçırırlar. Kızları da gittikleri yerde sömürürler. Bu siteye üye olduğumdan beri psikolojim bozuldu. Dünya üzerinde ki bir varlığın ne derece ezilebildiğini gördüm. Yazık gerçekten çok yazık

Geçeceksin eşinin karşısına hiç aşkım cicim canım değil sert durup " Ben çalışacağım, bunca seneyi boşa okumadım hem gözün açılır ne demek sen çalışınca senin de gözün açılıyor o zaman senin gözün açılırken ben evde seni mi bekleyeceğim, ben emir erin veya kölen değilim karın olmak için evlendim diyeceksin " diyeceksin
Yine hayır mayır diye çıkışırsa bu evden ailene bir kuruş giderse ben de işe girerim kendi paramı kendim kazanırım şartlarım böyle diyeceksin.

Evlilik insanı dert sahibi yapıyorsa bir durup düşünmekte fayda var diye düşünüyorum.

Merhaba

eğer yapabiliyorsanız şöyle yapabilirsiniz. madem bir evleri daha var, siz oraya geçin. kira öder gibi onlara para gönderin. böylece hem onlara destek olunmuş olur hem de kiranızı onlara vermiş olursunuz. eşinize bunu önerebilirsiniz.

ailesi, eşinizin iyi niyetini kullanıyor anladığım kadarıyla. verdikleri sözleri yerine getirmeyen insanlar. ve kendilerini düşünüyorlar. onların zamanında evle ilgili verdiği cevabı eşiniz de onlara söyleyebilir. evlerinde diğer kardeşlerin hakkı varsa. eşinizin kazandığı parada da ikinizin hakkı var.

elinizden geldiğince yapıcı olmaya çalışın, çünkü kırıcı olursanız ister istemez eşiniz sizin karşınızda yer alır

Kumarı ailesine yardım için oynadığından emin misiniz? Parayı aileme gönderiyorum diye kumar oynamadığını biliyor musunuz? Bahanesi olmasın bu.
Kv sorup kontrol edin. Kumar oynuyorsa size her türlü yalanı ve bahaneyi söyler.
Eğer çocuk düşünüyorsanız ertelemenizi tavsiye ederim. Eşinizle bazı şeyleri netleştirmeniz gerek. Güven yoksa, yalan varsa o evlilik değildir. Eşinizin iyi insan olması iyi koca olduğunu göstermez.

Atik bir insan olduguna emın misin konuyu okurken gozumde hıc atik olmayan bırı canlandı da. Kendını atigim dıye kandırmadan, sindirildim omrum ziyan oluyor diye gercekcı mi baksan olaylara acaba

Seven insan böyle yapar mı? Onlar bizim hiçbir şeye sorun çıkarmadan tamam dememizi seviyorlar çünkü onları başkası çekmez. Buna minnettar kalmak yerine de adam yerine koymayı tercih ediyorlar

Ayrılacak bısey görmedim ben. Daha çok yenisiniz zamanla oturur bıseyler. Öncelikle eşinle aran iyiyse ailesini karıştırma evlılıgıne. Dış kapı mandalı olarak düşün aile huzurunu bozma.
Çalışmanı öneririm hem kafam dağılır hem ayaklarının üzerinde dur. Eşinle güzelce konuş. Kavga etmeden. Önce kendiniz gecının hele elinizde para kalırsa yardım edersiniz gerek varsa

Calismanizi istemeyen esinizi neden dinliyorsunuz? Siz bir bireysiniz,bagimsizsiniz. Calisin paranizi kazanin. Sonrasina kendiniz karar verirsiniz.

Esiniz normal sekilde ailesine bakabilir,ama kumar oynayip sozde kazanacagi parayla birilerine bakmaya calistigini soyluyorsa o adamdan ne ailesine ne de size hayir gelir.

Yapacağınız en iyi şey çalışmak. Tam da bu yaşlarda çalışır, düzeninizi kurarsınız. Yoksa 40 yaşına gelip sudan çıkmış balığa dönersiniz. Gözün açılır ne demek? Size mi güvenmiyor? Kendi çalışıyor da gözü hep dışarıda mı? Büyük hata yapıyor ve maalesef bu hatanın bedelini kendi değil, siz ödeyeceksiniz.

çalışmak demek ailelerden kopmak demek değil. Düşman olmak zorunda değilsiniz onlarla. Yalnızca bir mesafenin çizilmesi lazım para konusunda. Ama sizin de çalışmanız, sizin kendinize güveninizi yerine getirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…