- 9 Aralık 2009
- 17.196
- 54.874
- 1.123
- Konu Sahibi fatmanur93
-
Tamam sizin aileniz mükemmel ev alın diye hiç bir şey kabul etmezler. daha 18 yaşında bir genç intihar etmiş bugün bir araba ve ev için bütün ömrümü heba etmek istemiyorum diye. Ev araba bir şekilde alınır. Rahatlık da lazım.soba mı takip dursun.Evin yalıtımına yardım ettiniz değil mi doğalgaz döşemesine falan ama siz yapmışsınız gibi anlattınız her neyse bu sizin eşinizle yaşam tarzınız saygı duyarım ama ben kirada isem ailem bırakın petek döşetmeyi izolasyonu asla bizden para kabul etmezler.
Ben yaptım gibi anlattığımı sanmıyorum. Öyle bir param da yok Zaten.Evin yalıtımına yardım ettiniz değil mi doğalgaz döşemesine falan ama siz yapmışsınız gibi anlattınız her neyse bu sizin eşinizle yaşam tarzınız saygı duyarım ama ben kirada isem ailem bırakın petek döşetmeyi izolasyonu asla bizden para kabul etmezler.
Mantiklisi bu zaten. Herkese maddiyati buyuk hediyeler almayi mantikli bulmuyorum. Dediğiniz gbi suistimali kolay.almiyorum artik.. ogrendim neyin ne oldugunu. ben normalde sevgimi hediye alarak gosteririm. evine gelirsem senin bir demet cicek alirim, bir paket kahve.. evde yaptigim bir kurabiye kek.. onlara da alinca onlar da bunu suistimal etti. yapmak zorundaymisim gibi davranmaya basladilar. ben de akillandim.
Tamam bu şekilde ise ben de tabii ki ailem iyi şartlarda otursun diye destek olurum. Annem soba yaksın istemem. Benim destekten kastım sürekli aileye yardım yapmak maksatında tamam petek döşetmişsiniz yalıtımı da kalsın yani neyse konuyu kapatıyorum yaşam tarzlarımızı ayrıntılı bilmediğimiz için belki yanlış anlaşılma oluyor.Hayatınızda kaç kere soba yaktınız merak ediyorum. Ya da yazınızı beğenen kaç kere yakmis? Sanki ihtiyaç degil gibi hımm falan. Benim annem 57 yaşında ve bu yaşına kadar hep sobalı evde oturmuş kapısının önüne doğalgaz gelince bağlatmasin mı? Nasıl benim yaşam tarzım oluyor. Bir iki sebe soba yakın da görün bakalım.kaloriferli evi nasıl arıyorsunuz.
sizi sevdim. neden mi aykırı fikirlerimiz olsa da bakın ne zamandır birbirimize hakaret etmeden saygılıca tartışabiliyoruz.ben aslınsa sizi baz almıyorum genel olarak konuşuyorum farkındasınızdır zaten.ama çok fedakarlık iyi değildir .bunu da eskiden fedakarlık yapıp çok kazık yiyip artık akıllanan bir üye yazıyor yanii ben.son 10 yıldır o yüzden hep önce ben ben ben derimÇalıştı da aslında. Ama son senesinde çalışmadi hem çalışıp hem okuyup hem kpss çalışacak zeka yoktu sanırım. Çalışsa da paraya ihtiyaç oluyor hem. Zaten bir sene oldu atanali. O da yardım ediyor aslında ama haklisiniz hep abiden bekleniyor babası gibi bir şey olmuş anlayacağınız. Sizin acınızdan bakmamıştım hiç yeni atandı sayılır ya. Masrafları vardır ilk evin vs diyordum3.
ben de oyle bir insanim. akillansam da azaltiyorum yaptiklarimi ama asla ben ben diyemem, diyemiyorum.. hala insan gibi davraniyorum karsimdakine.sizi sevdim. neden mi aykırı fikirlerimiz olsa da bakın ne zamandır birbirimize hakaret etmeden saygılıca tartışabiliyoruz.ben aslınsa sizi baz almıyorum genel olarak konuşuyorum farkındasınızdır zaten.ama çok fedakarlık iyi değildir .bunu da eskiden fedakarlık yapıp çok kazık yiyip artık akıllanan bir üye yazıyor yanii ben.son 10 yıldır o yüzden hep önce ben ben ben derim
Tadılat her ay olmaz ama bır tadılat fıyatı ne kadardan başlıyor haberınız var mı? Öyle bır sey olsa tabı yardım edıcem bır balkona cam yaptırmak 5 bınden başlıyor emekli maaşıyla nereye ne yaptırıyorsun. Şu devırde evın olmasına rağmen kuş kadar emekli maaşı neye yeter. Ama bu ınsanlar zamanında sırf dışarda arkadaslarınıza ozenmeyın dıye kendılerıne bır sey almayıp çocuklarının telefonlarını değiştırıyorlar. Evlendırıyorlar toruna gelınce zaten bakmak zorunda denılıyor. Ama bız evlat olarak kırk yılda bır yapılan şeyı yapmıcaz valla evlatlığımdan utanırım. Hee bırde mal mı kalcak hemmen hakkımız denılır. Neyse sız çok değişik arkadaşa konuşmuşsunuz sız yapmazsınız sızın fıkrınız. Konu sahıbınden bağımsız ben sızın düşünce yapınıza yorum yaptım konu sahıbı zaten burda haksız değil yazmıştım ılk yorumumdaHanımefendi arada birden bahsetmiyorum ki ben ama her ay düzenli para yardımından yahut evlerinin büyük tamirat işlerine yardımdan bahsediyorum.
Evet ben de saygılı bir şekilde fikir sunma konusunda hem fikirim şu ayrıntıya da değineyim hani destek destek olunuyor ya yarın öbür gün miras falan oluyor bölünecek oluyor ya o kardeşler birbirini tanımıyorsizi sevdim. neden mi aykırı fikirlerimiz olsa da bakın ne zamandır birbirimize hakaret etmeden saygılıca tartışabiliyoruz.ben aslınsa sizi baz almıyorum genel olarak konuşuyorum farkındasınızdır zaten.ama çok fedakarlık iyi değildir .bunu da eskiden fedakarlık yapıp çok kazık yiyip artık akıllanan bir üye yazıyor yanii ben.son 10 yıldır o yüzden hep önce ben ben ben derim
Sana farkli gelme sebebini ben anlıyorum bende senin söylediğin gbi bir ailede yaşadım çünkü kendilerinden önce hep cocuklari gelir. Ama bazi ailelerde sira degisebiliyor ya da bir onlar bir onlar olabiliyor sanırım. Tabii ailenin geliri de onemli. bizim gelirimizde babamlarinki daha bir tik iyi sayilir hatta.Hanımefendi arada birden bahsetmiyorum ki ben ama her ay düzenli para yardımından yahut evlerinin büyük tamirat işlerine yardımdan bahsediyorum.
Ben de sizi severim normalde de yorumlarınızdan zaten. Ben de önce kendim derim hep genelde. Ama dediğim gini 10 senedir böyle ve bir kötülüğünü görmedim eş ailesinin başka konularda da yazmıştım. Görürsem farklı dusunebilirim belki. Ya da ihtiyaç olmasa..koni sahibi de açık yazmamış ihtiyaç mı degol.mi anlamadım. Ben mesela eşimin yakın kız arkadaşından kazık yedim ohaa dedim yuh dedim. O konularsa çok dikkatliyim artık eşimde sorun yoktu tabii yoksa farklı olurdu. Ama hala direkt kimseye yok gorusemezsin demiyorum anlamadan. Hâlâ akıllanmamış olabilirim. Bi da bir ornektisizi sevdim. neden mi aykırı fikirlerimiz olsa da bakın ne zamandır birbirimize hakaret etmeden saygılıca tartışabiliyoruz.ben aslınsa sizi baz almıyorum genel olarak konuşuyorum farkındasınızdır zaten.ama çok fedakarlık iyi değildir .bunu da eskiden fedakarlık yapıp çok kazık yiyip artık akıllanan bir üye yazıyor yanii ben.son 10 yıldır o yüzden hep önce ben ben ben derim
konu sahibinin anlattigi uzerinden konusacak olursak, ailenin ihtiyaci olsa bile, konu sahibi de borc oduyor evi kira vs.. aileye benim size yardim edebilecek gucum yok demesi gerekir kocasinin. iddia ya vs gidip de bir sekilde para bulup da ne pahasina olursa olsun ailesine her ay her ay vermemesi gerek oyle degil mi..Ben de sizi severim normalde de yorumlarınızdan zaten. Ben de önce kendim derim hep genelde. Ama dediğim gini 10 senedir böyle ve bir kötülüğünü görmedim eş ailesinin başka konularda da yazmıştım. Görürsem farklı dusunebilirim belki. Ya da ihtiyaç olmasa..koni sahibi de açık yazmamış ihtiyaç mı degol.mi anlamadım. Ben mesela eşimin yakın kız arkadaşından kazık yedim ohaa dedim yuh dedim. O konularsa çok dikkatliyim artık eşimde sorun yoktu tabii yoksa farklı olurdu. Ama hala direkt kimseye yok gorusemezsin demiyorum anlamadan. Hâlâ akıllanmamış olabilirim. Bi da bir ornekti
Bu fikirlere kesinlikle karşıyım. Aileye çocuk baktırma konusunda da sadece 2 3 saatliğine bıraktığımda bakmalarını isterim. Öbür türlü annem bana hep der kızım çalış çocuk baya büyüdü ben bakarım sen işe gir der ben kabul etmiyorum niye bu yaşında gezmeyeceksin de ne zaman gezeceksin derim.Ama bu ınsanlar zamanında sırf dışarda arkadaslarınıza ozenmeyın dıye kendılerıne bır sey almayıp çocuklarının telefonlarını değiştırıyorlar. Evlendırıyorlar toruna gelınce zaten bakmak zorunda denılıyor.
aile fadakarlığı külliyen saçma zaten üniversite ya da meslek edinince bitmeli fedakarlık .çocuklarda bana baksın diye dünyaya getirilmez bakın emekli dediğiniz insanların çocuk sayısına gelir az sa 1 2 yapsalardı .fazla çocuk yapıp fakirim yok yok diyenlere artık acımıyorum ben.benim çocuğumun da kardeşi yok ona yazık değil mi sırf iyi şartlarda yaşasın diye yapmadım 2. yiTadılat her ay olmaz ama bır tadılat fıyatı ne kadardan başlıyor haberınız var mı? Öyle bır sey olsa tabı yardım edıcem bır balkona cam yaptırmak 5 bınden başlıyor emekli maaşıyla nereye ne yaptırıyorsun. Şu devırde evın olmasına rağmen kuş kadar emekli maaşı neye yeter. Ama bu ınsanlar zamanında sırf dışarda arkadaslarınıza ozenmeyın dıye kendılerıne bır sey almayıp çocuklarının telefonlarını değiştırıyorlar. Evlendırıyorlar toruna gelınce zaten bakmak zorunda denılıyor. Ama bız evlat olarak kırk yılda bır yapılan şeyı yapmıcaz valla evlatlığımdan utanırım. Hee bırde mal mı kalcak hemmen hakkımız denılır. Neyse sız çok değişik arkadaşa konuşmuşsunuz sız yapmazsınız sızın fıkrınız. Konu sahıbınden bağımsız ben sızın düşünce yapınıza yorum yaptım konu sahıbı zaten burda haksız değil yazmıştım ılk yorumumda
Yani aslında haklisiniz ama ben iddiayı ailesine para göndermek için oynadığını düşünmüyorum direkt. Kolay para kazanmak olarak bakıyor bence oynayanlar. Yoksa oynayım da aileme göndereyim diye bir garantisi yok ki. Yalniz ailesine para gönderip elinde para kalmayınca bir umut oynamış olabilir. Yine de ben eşim kumar bağımlısı mı acaba diye de bir durur düşünürdüm yeni evliler sonuçta nişanlı iken falan saklamış olabilir oynadığınıkonu sahibinin anlattigi uzerinden konusacak olursak, ailenin ihtiyaci olsa bile, konu sahibi de borc oduyor evi kira vs.. aileye benim size yardim edebilecek gucum yok demesi gerekir kocasinin. iddia ya vs gidip de bir sekilde para bulup da ne pahasina olursa olsun ailesine her ay her ay vermemesi gerek oyle degil mi..
Çalıştı da aslında. Ama son senesinde çalışmadi hem çalışıp hem okuyup hem kpss çalışacak zeka yoktu sanırım. Çalışsa da paraya ihtiyaç oluyor hem. Zaten bir sene oldu atanali. O da yardım ediyor aslında ama haklisiniz hep abiden bekleniyor babası gibi bir şey olmuş anlayacağınız. Sizin acınızdan bakmamıştım hiç yeni atandı sayılır ya. Masrafları vardır ilk evin vs diyordum3.
biraz yardım yapılmalı ama bu mecburiyete dönüşmemeli ömür boyu bunu demek istedim.örnek vereyim 32 de evlendim iyi bir gelirim vardı.evlenmese de maaşı malı bize kalsa diyen akrabalar bile oldu bize baksa dediler yani açık açık.ama ben akıllıydım çok az verdim onlara gerisiyle gezdim hayatımı yaşadım.şu anda bir çocuk okutuyorum küçük ama ayda 150 tl yani kendimden kısmıyorum o çocukta mutlu ben deBen de sizi severim normalde de yorumlarınızdan zaten. Ben de önce kendim derim hep genelde. Ama dediğim gini 10 senedir böyle ve bir kötülüğünü görmedim eş ailesinin başka konularda da yazmıştım. Görürsem farklı dusunebilirim belki. Ya da ihtiyaç olmasa..koni sahibi de açık yazmamış ihtiyaç mı degol.mi anlamadım. Ben mesela eşimin yakın kız arkadaşından kazık yedim ohaa dedim yuh dedim. O konularsa çok dikkatliyim artık eşimde sorun yoktu tabii yoksa farklı olurdu. Ama hala direkt kimseye yok gorusemezsin demiyorum anlamadan. Hâlâ akıllanmamış olabilirim. Bi da bir ornekti
Aynen baya kardeşler eşim ama sorunu veya mutluluğu olsun ilk abilerini ararlar. Bence onların duaları yeter.Aradan giriş yaptım ama siz yine de öyle düşünün bir süre daha. Yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz. Baba olmayınca, abi kahraman oluyor insanın gözünde. Annem daha iyisini de alsa hep abimin aldığı gozdem olurdu. Şimdi de ben yeğenlerime alıyorum her gördüğümü ki sizinkilerin ihtiyacı da varmış
evet. yakalandiginda esine soyleyecek cok hakli bir bahane! aileme gonderecegim.. kesinlikle dediginiz gibi gerekce bu olamaz. kolay yoldan zengin olma hevesi bu. iddia da hep kazanmak yok ama gidenler ne olacak?Yani aslında haklisiniz ama ben iddiayı ailesine para göndermek için oynadığını düşünmüyorum direkt. Kolay para kazanmak olarak bakıyor bence oynayanlar. Yoksa oynayım da aileme göndereyim diye bir garantisi yok ki. Yalniz ailesine para gönderip elinde para kalmayınca bir umut oynamış olabilir. Yine de ben eşim kumar bağımlısı mı acaba diye de bir durur düşünürdüm yeni evliler sonuçta nişanlı iken falan saklamış olabilir oynadığını
Ne mutlu inşallah o sevgileri daim olur yarın öbür gün miras falan olduğu zaman sen çok aldın sen iyisini aldın demezler bunlara oldukça şahit oluyoruz.Aynen baya kardeşler eşim ama sorunu veya mutluluğu olsun ilk abilerini ararlar. Bence onların duaları yeter.
Sizce o fedakarlık bıtıyor mu sızle dığer konuda konuştuk aıleler verıcı olsun ıstenıyor ama ufacık bır sey yapılınca kıyametler kopuyor. Evet çok çocuk yapmamak lazım buna katılıyorum ama eskıden mıllet tarladan kendı ekerdı bıcerdi bı evlerını yaparlardı. Şimdi her şey değişti. Benım ıcın şudur ben belkı bır yaşa geldıysem aılem nıye benı evlendırmek ıcın borca gırıyor yok altını düğünü eşyası bla bla. Bunlara gelınce gelenekselız torun bakmak zorunda dıyınce gelenekselız ama anne babaya kork yılda bır alınan hedıye ve ya yardım olunca anıden modern bır bırey oluyoruz. Bızı buyuttuler dıye sömüremezler ben ona bakayım mı dıye doğurdular ben mı doğmak ıstedım oluyor. Ben sızın yorumlarınızı zaten beğenıyorum sız de benı bılıyorsunuz. Sık değil ama annemın durumu ıyı olsun kötu olsun ben anneme mısal bı doğum gununde pardesu mu aldım bırınde başka bır şey mı cıcek vs bır hunde bakarım evınde makınesı eskımış alırım yenısını anam babam yanı el değil ki. Dışarda ıhtıyac sahıplerıne yardım ederken kendı anamız babamız el ınsanı mı kı bır şey yapmayalım gıdıpte her ay makıne alınır demıyorum kıaile fadakarlığı külliyen saçma zaten üniversite ya da meslek edinince bitmeli fedakarlık .çocuklarda bana baksın diye dünyaya getirilmez bakın emekli dediğiniz insanların çocuk sayısına gelir az sa 1 2 yapsalardı .fazla çocuk yapıp fakirim yok yok diyenlere artık acımıyorum ben.benim çocuğumun da kardeşi yok ona yazık değil mi sırf iyi şartlarda yaşasın diye yapmadım 2. yi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?